Nume de domeniu pentru manechine: Cum să cumperi un nume de domeniu

* Actualizări: Fapte verificate și statistici noi ale industriei adăugate.


În 1985 a fost înregistrat primul nume de domeniu, iar de atunci, Internetul a înregistrat o creștere exponențială a numelor de domeniu active.

Raportul Verisign notează că industria de domenii din 2019 (T3) a înregistrat o creștere anuală de 5,1 la sută, plasându-se în aproape 360 ​​de milioane de domenii înregistrate și va continua să crească.

Având în vedere cât de importantă este o prezență digitală în societatea actuală înclinată din punct de vedere tehnologic, are sens pentru un brand, fie că este vorba despre un conglomerat mare sau o agenție digitală unică, pentru a deține un nume de domeniu.

Fie că ne place sau nu, să avem un domeniu înregistrat pe marca dvs. este o necesitate.

Dacă nu aveți încă unul sau aveți nevoie doar de un mic ghid despre numele de domeniu, continuați să citiți. Vom împărtăși detaliile despre cum să cumpărați și să înregistrați un nou domeniu pentru începători!

Dezvăluirea FTC

WHSR primește taxe de trimitere de la unele companii menționate în acest articol. Este nevoie de mult efort și bani pentru a crea conținut util ca acesta – suportul dvs. este foarte apreciat.

Ce este un nume de domeniu?

Când doriți să porniți un site web, trebuie să aveți un nume de domeniu. Dar ce naiba este oricum un nume de domeniu?

Este practic un șir de cuvinte recunoscute care, atunci când este introdus în browser, redirecționează utilizatorul către IP-ul serverului dvs..

Vedeți că, atunci când este creat un site web, acesta vine adesea cu o adresă unică cunoscută sub numele de servere cu nume de domeniu (DNS), care arată adesea astfel:

NS1.VD345.NETHOST.NET
NS2.VD345.NETHOST.NET

Este foarte greu de memorat și de tipat. Acesta este motivul pentru care un nume de domeniu unic va fi mai ușor de reținut și de tipat de către utilizatori.

Pentru mai multe detalii tehnice despre numele domeniului, citiți ghidul lui Jerry.

Sugestii pentru nume de domeniu

Numele dvs. de domeniu este identitatea dvs. Este modul în care te găsesc oamenii, numele clienților le transmit altora.

Inutil să spun, nimic nu este mai important.

Dați întreprinderilor dvs. un pas în direcția corectă pentru alegerea numelui de domeniu perfect – iată câteva sfaturi despre cum puteți găsi nume de domeniu interesante.

 • Păstrați-l scurt și ușor de reținut (domeniul nostru „Web Hosting Secret Revealed” este un exemplu rău!)
 • Evitați numele mărcilor înregistrate
 • Obțineți un .com sau .net ori de câte ori este posibil
 • Nu vă fie frică să alcătuiți un cuvânt sau să folosiți un cuvânt compus (gândiți – FaceBook, YouTube, Google, LinkedIn)
 • Scrieți-l și citiți-l în mod repetat înainte de a cumpăra (exemplu – fiți foarte precaut dacă numele companiei dvs. este „Dickson Web”)
 • Cuvinte cheie relevante *

* Notă: nu aveți nevoie de un cuvânt cheie în numele dvs. de domeniu pentru a se clasifica bine pe Google în zilele noastre. Dar este o idee bună să-ți temezi numele de domeniu în jurul cuvântului cheie principal, deoarece va oferi vizitatorilor pentru prima dată o idee imediată despre ce este vorba despre site-ul dvs. web.

Cele mai bune generatoare de nume de domeniu

Denumirea unui site web poate fi destul de dificilă, mai ales dacă sunteți nou pentru întregul site web și ceea ce face branding. Și dacă sunteți la fel ca mine, s-ar putea să petreceți ore întregi de brainstorming pentru un nume, doar pentru a ajunge la o listă cu cele neplăcute.

Iată câteva generatoare de nume de domeniu care să vă ajute să creeze idei de nume de domeniu.

* Faceți clic pe imagine pentru a previzualiza următoarele instrumente de domeniu.

1- Domainr

Domainr va adăuga un element unic de creativitate numelui dvs. de domeniu sugerând alte extensii. Accesați: Domainr.com

2- Wordoid

Utilizatorii Wordoid ajung să genereze nume aleatorii sau să introducă un cuvânt cheie pentru a-l utiliza ca rădăcină. Accesați: Wordoid.com

3- Numele stației

Name Station generează nume aleatorii cu și fără un cuvânt cheie rădăcină. Accesați: NameStation.com

4- Dot-o-mator

Dot-o-mator este un instrument simplu care combină două cuvinte pentru a crea nume noi. Vizitați: Dotomator.com

5- Căutare de domenii slabe

Căutare domeniu Lean este un motor de căutare ușor de utilizat pentru a găsi nume de domeniu disponibile. Instrumentul ajută utilizatorii să găsească nume de domeniu prin asocierea expresiei de căutare cu alte cuvinte cheie care se găsesc în mod obișnuit în nume de domeniu. Instrumentul este achiziționat de Automattic (compania din spatele WordPress.com) în 2013. Accesați: LeanDomainSearch.com

6- Generator nume comercial

Generatorul de nume comercial al Shopify vă ajută să generați nume de afaceri și să verificați disponibilitatea numelor de domeniu. Începeți prin a alege un cuvânt cheie pe care doriți să îl includă domeniul dvs. și veți primi sute de sugestii. Accesați: Shopify Generator de nume de afaceri.

Cât de mult trebuie să plătiți pentru un nume de domeniu nou?

Un cost de înregistrare și reînnoire a domeniului depinde foarte mult de extensia sa (cunoscută sub numele de TLD). În acest exemplu cu NameCheap, un domeniu .com costă 10,98 USD / an și se reînnoiește la același preț. Pe de altă parte, un domeniu .store costă 4,99 USD / an pentru înregistrare, dar 48,88 USD / an pentru reînnoire.

Așadar, înainte de a merge mai departe și a-ți face un nume de domeniu nou, sunt sigur că există o întrebare destul de mare pe care vrei să o pui. Si asta e:

Cât mă va costa un nume de domeniu?

Răspunsul? Depinde.

Din păcate, există o mulțime de factori care pot determina prețul unui nume de domeniu. Unele dintre aceste motive ar putea fi:

 • Extensia numelui de domeniu (exemplu: .com, .shop., .Me)
 • În cazul în care numele de domeniu este achiziționat de la (diferiți înregistratori prețuri de ofertă diferite)
 • Durata termenului sau orice alte suplimente pe care le-ați dori (exemplu: adăugarea confidențialității domeniului, accesarea termenilor de mai mulți ani etc.)

Deși este greu să vă restrângeți în mod specific cât poate costa un nume de domeniu, în general, vă puteți aștepta să plătiți între 2 și 20 de dolari pe an, în funcție de eventualele reduceri sau oferte speciale oferite de platformă..

O regulă bună este faptul că extensiile mai noi de domeniu (.global, .design., .Cheap) pot fi puțin mai scumpe decât extensiile normale de domeniu (.com, .net), deoarece au fost introduse recent pe piață.

Sfat # 1 – Puteți obține un domeniu gratuit de la unii furnizori de hosting, inclusiv InMotion Hosting și Hostinger. Pentru a atrage clienți noi, unele companii de găzduire dau domenii gratuite clienților lor pentru prima dată. Dacă găzduiești un site web pentru prima dată, poți economisi bani prin găzduirea cu aceste gazde web.

Sfat # 2 – NameCheap rulează promoții speciale în fiecare lună – puteți consulta pagina lor de site înainte de a cumpăra un domeniu nou.

Cum să cumpărați un nou nume de domeniu de la registrator?

Obținerea propriului dvs. domeniu se reduce la două moduri:

 1. Cumpărarea și înregistrarea unui domeniu complet nou, sau
 2. Achiziționarea unuia care este în prezent deținută de altcineva.

Există avantaje și contra în ambele moduri, dar, în cele din urmă, depinde de dvs., dacă preferați să plătiți pentru adrese scumpe, dar bine cunoscute (domenii active) sau mai ieftine, dar mai puțin cunoscute (domenii noi).

Un lucru pe care trebuie să-l luați în considerare este cum să vă denumiți domeniul.

Așa cum am menționat mai devreme – Un nume de domeniu cu adevărat bun poate fi factorul decisiv care îți face sau îți rupe brandul, deci alege unul înțelept.

1. Verificați disponibilitatea domeniului

Acum că ați decis un nume de domeniu cu adevărat nemaipomenit, este timpul să verificați dacă numele de domeniu pe care îl doriți este disponibil sau nu.

Verificarea dacă disponibilitatea unui nume de domeniu este suficient de ușoară. Puteți face o căutare simplă cu unul dintre registratorii de domeniu; sau, utilizați un motor de căutare Whois astfel încât să verificați dacă numele dvs. de domeniu este disponibil sau a fost luat.

Dacă numele de domeniu pe care îl doriți nu este disponibil, încercați să vedeți dacă în schimb sunt disponibile diferite extensii.

Hover - înregistrarea unui nume de domeniu.Puteți verifica dacă un nume de domeniu este disponibil folosind Hover.

2. Înregistrați numele dvs. de domeniu la un registrator de domenii

Numele de domeniu pe care l-ați ales este perfect și ați confirmat că este disponibil, acum este timpul să înregistrați efectiv numele de domeniu în sine.

Înregistrați un domeniuÎnregistrați domeniul dacă este disponibil.

Când înregistrați un nume de domeniu, toate informațiile dvs. de contact și detaliile de proprietate vor fi detaliate în WHOIS.

Aceasta înseamnă că detalii precum adresa dvs. de e-mail, adresa de domiciliu, numărul de telefon etc. vor fi puse la dispoziția publicului.

Dacă nu doriți să aveți informațiile private în aer liber, puteți opta să vă înregistrați în mod privat ochiul de domeniu, astfel încât informațiile dvs. de contact să fie protejate de publicul larg.

Costul pentru utilizarea unui serviciu de înregistrare a confidențialității poate varia, dar, în general, variază între 10 și 15 dolari pe an.

Cel mai bun loc pentru a cumpăra un domeniu

Puteți înregistra domeniul dacă este disponibil. Dar, cum faci asta exact?

Cel mai bun mod este să mergeți pe site-uri de servicii de înregistrare a domeniului. Un regsitrar de domeniu vă va permite să vă înregistrați numele de domeniu fie prin contracte anuale, fie prin contract pe termen lung.

Registratori de domeniuPricingWHOIS Confidențialitate
.com.net
123 Reg£ 11.9911,99 lire sterline4,99 lire sterline / an
Domain.com$ 9.99 / an$ 10.99 / an
Gandi€ 12.54 / an€ 16.50 / an
Hai tăticu$ 12.17 / an$ 12.17 / an$ 7,99 / an
Planare$ 12.99 / an$ Cu 15.49 / anLiber
Nume ieftin$ 10.69 / an$ 12.88 / anLiber
Soluții de rețea$ 34.99 / an$ 32.99 / an$ 9.99 / an

Site-urile de înregistrare de domenii vă vor percepe o taxă mică care, de obicei, variază între 10 $ – 15 $ pe an, cu toate acestea, numele de domeniu cu cerere mare vor costa mai mult la achiziția inițială.

Domeniile scumpe pot ajunge până la mii de dolari, dar după aceea, taxa de reînnoire este destul de nominală (10 $ – 15 $ pe an).

Actualizări: Cloudflare ca registrator de nume de domeniu

Cloudflare a introdus propriile servicii de înregistrare a numelor de domeniu care au comisioane de marcare zero și oferă prețuri en-gros pentru TLD-uri, cum ar fi .com, .net, .io., Etc. În prezent, serviciul este limitat la clienții Cloudflare existenți și că trebuie să semneze până la pagina lor de acces timpuriu pentru a fi invitați în program.

Este posibil să cumpărați un nume de domeniu direct de la un constructor de site-uri sau companii de găzduire?

Absolut!

O serie de construitori de site-uri oferă posibilitatea de a achiziționa un domeniu imediat după ce ați creat un site pe platforma lor.

Unii dintre cei mai buni producători de site-uri de astăzi, precum Wix sau Weebly, vă vor oferi un nume de domeniu personalizat gratuit pentru un an dacă vă înscrieți la planurile lor anuale.

Cu toate acestea, taxa de reînnoire poate diferi în funcție de platforma în sine, Wix oferind 14,95 dolari pe an pentru reînnoire, în timp ce Weebly este puțin mai scumpă la 19,95 dolari pe an.

Deși ar putea fi un pic mai scump în comparație cu înregistrarea unui domeniu în sine, avantajul achiziționării unui nume de domeniu personalizat printr-un constructor de site-uri este că puteți conecta cu ușurință site-ul dvs. web la numele de domeniu cu o problemă mică.

Cum să cumpărați un nume de domeniu existent de la proprietarul său?

Ce se întâmplă dacă doriți să cumpărați un domeniu care este deja activ?

Puteți alege să cumpărați domenii active și să transferați proprietatea prin servicii, cum ar fi un escrow pentru nume de domeniu.

Ce este un nume de domeniu?

Un nume de domeniu este practic un agent terț independent care ajută la procesul de vânzare-cumpărare a numelor de domeniu de pe internet. Aceste site-uri oferă un mod sigur pentru cumpărători de a cumpăra nume de domeniu de la vânzătorii care doresc să dea drumul numelui lor de domeniu.

Există o serie de servicii de escrow pentru nume de domeniu disponibile, dar aici sunt câteva pe care le puteți verifica: Escrow.com, Sedo și BuyDomains.

Cum să cumpărați domenii folosind escrow

Să presupunem că ați găsit un nume de domeniu și atât dvs. cât și vânzătorul v-ați hotărât asupra sumei. Conundrul devine: Cum plătiți în siguranță banii și asigurați-vă că proprietarul vă transferă proprietatea asupra domeniului?

Acolo intervine escrow. Puteți utiliza servicii de escrow pentru a vă asigura că tranzacția se desfășoară fără probleme. Cum faci de fapt asta? Iată cum:

 1. Configurați o tranzacție de escrow între dvs. și vânzător
  Înregistrați un cont pe un site de servicii de escrow și determinați condițiile tranzacției dintre dvs. și vânzător, care include numele (numele) de domeniu și prețul de vânzare.
 2. Faceți plata către compania de escrow
  După ce ați hotărât cu privire la sumă, efectuați plata (prin cablu, card de credit sau orice altă metodă) către compania escrow.
 3. Numele de domeniu este apoi transferat de la vânzător la dvs.
  Atunci când compania încasată primește și verifică plata, acestea vor instrui vânzătorul să vă transfere numele de domeniu.
 4. Confirmați că ați primit proprietatea numelui de domeniu
  Va trebui să confirmați companiei escrow că proprietatea numelui de domeniu v-a fost transferată. Utilizați WHOIS sau WHSR Web Host Spy pentru a verifica dacă profilul proprietar a fost actualizat sau nu.
 5. Vânzătorul primește banii de pe site-ul serviciului de escrow
  Compania escrow va verifica dacă numele de domeniu a fost transferat și vor da banii vânzătorului, minus taxa. (Puteți decide în prealabil ce parte plătește taxa sau să o împărțiți la mijloc.)

Cum se determină valoarea unui nume de domeniu deținut anterior

Când căutați un nume de domeniu deținut anterior, care poate fi de obicei găsit pe servicii postmarket, vânzători privați și case de licitații – veți observa că valoarea lor poate varia de la câțiva dolari până la un nivel de șase sau interval de șapte cifre.

Este posibil să nu fie cel mai bun loc pentru a obține un nume de domeniu dacă abia începeți.

Modul în care un domeniu existent obține prețul său poate fi determinat de o serie de factori precum lungimea, limba, tendințele și demografia. Nu există o singură metodă care să vă ofere un preț cerut perfect. Există totuși moduri de a vă oferi o estimare a unui nume de domeniu și este nevoie de o cercetare din partea dvs..

1- Utilizarea vânzărilor de domenii recente

O bună regulă generală pentru a înțelege modul în care sunt evaluate domeniile este analizând vânzările recente. O privire asupra vânzărilor recente vă poate oferi o idee despre ce tip de domenii sunt achiziționate și cât de mult.

DNJournal afișează un raport de vânzări de domenii pe care îl actualizează în mod regulat și, în el, enumeră numele de domenii care sunt vândute recent de la mai multe servicii de domeniu premium. Când parcurgeți, acordați atenție cuvintelor cheie, lungimii și altor factori asociați domeniului pentru a vă face o idee despre cum este evaluat un nume de domeniu.

Raport de vânzări pe domenii publicat pe Jurnalul DN (mai 2018)Captura de ecran a raportului de vânzări pe domeniile DN Journal.

Este important de reținut că raportul acoperă doar un număr mic de nume de domeniu, deci nu este exact cea mai cuprinzătoare listă.

2- Utilizarea instrumentelor de evaluare a domeniului online

Cealaltă modalitate de a determina valoarea unui domeniu este printr-un serviciu de evaluare a domeniului sau un instrument de evaluare online. Aceste site-uri vă vor permite să introduceți un anumit nume de domeniu și vă vor oferi un preț solicitat pentru acesta.

Câteva dintre site-urile pe care le puteți consulta sunt Estibot, WebsiteOutlook și Evaluarea URL-urilor.

Aceste site-uri determină valoarea unui domeniu folosind factori legați de SEO, cum ar fi clasamentul de căutare, cuvintele cheie, rangul Alexa, căutările lunare, numărul de căutări și costul pe clic.

Un lucru de remarcat este faptul că diferite site-uri vă pot oferi estimări diferite. Un plan bun ar fi să folosiți mai multe surse diferite și să le comparați pentru a vă oferi o estimare mai bună a valorii unui nume de domeniu.

Din nou, nu există prețuri definitive pentru cumpărarea unui nume de domeniu și vă puteți aștepta ca acestea să fluctueze destul de des. Dacă doriți o idee generală a prețurilor numelor de domeniu, puteți accesa site-uri precum Afternic sau Cumpărați domenii pentru a vă da seama de costuri.

Stabiliți-vă pe un domeniu, apoi începeți să lucrați

Până acum, ar trebui să aveți suficiente informații pentru a vă ajuta să înregistrați un nume de domeniu personalizat pentru marca sau afacerea dvs. singur.

Fie că este vorba de construitori de site-uri web sau de site-uri de înregistrare de domenii, proprietatea unui nume de domeniu ar trebui să fie primul lucru pe care îl completați înainte de a merge live. După ce ați redus asta, este timpul să vă concentrați asupra creării site-ului dvs. web.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me