6 tips for å sikre domenenavnet ditt fra domenetyver

Domenetyver? Ja, en slu underkategori av domenekjøpere og forhandlere vi kaller domeneeiere.


Å kjøpe et droppet eller utløpt domenenavn (også kjent som: drop catching) er ikke en ulovlig aktivitet i seg selv: du kjøper domener som ingen hevder lenger, og hvis du vil bruke dem legitimt (til personlige eller kommersielle formål), så er en god domene, ikke en tyv.

Å være en god domene betyr selvfølgelig at du burde sørge for at domenenavnene du kjøper er ikke-merkede – dvs. at de ikke representerer registrerte varemerker – ellers kan du være ansvarlig for nettkvalitet. Deretter er det domenere som kjøper for videresalg, og dette er nok en legitim aktivitet.

Dessverre er ikke alle domenere gode markedsførere. Noen er, for å si det åpenbart, ganske besatt; når de først har oppdaget et spesifikt domene – som de finner tiltalende for navnet, PageRank, link popularitet, Alexa eller mozRank – vil de benytte seg av alle kjente tiltak for å skaffe seg det, selv i den grad de vil prøve å jukse registrantes god tro eller prøve å krenke deres privatliv.

Det er åpenbart at de nevnte IKKE er en legitim aktivitet. Å registrere et uanmeldt domene er en ting, men å tvinge en registrant til å gi fra seg domenenavnet er uakseptabelt. Og frekt. Jeg opplevde den slags overgrep, og hvis du også gjorde det, vet du godt hvor farlig det kan være for bedriften din.

Følgende guide ble skrevet med tanke på din situasjon, mens alle 6 tipsene ble personlig testet som en motstrategi for å beskytte mine egne domenenavn.

1. La aldri domenet ditt utløpe

Syklusen av et utgått domenenavn til det er tilgjengelig for registrering igjen i offentlighetenSyklusen av et utgått domenenavn til det er tilgjengelig for registrering igjen i offentligheten (kilde)

Forny domenenavn (er) minst to måneder før utløpsdatoen og i en periode ikke mindre enn to år. Ikke la det utløpe, fordi domenere kan bruke et alternativ for domenekjøp – Domain Backorder – som vil gi dem muligheten til å forhåndsbestille domenet ditt til det utløper og det er gjort tilgjengelig for registrering.

DomenenavnsstatusDomenenavnsstatus

Vær oppmerksom på domenets REGISTRAR-HOLD-status: hvis det er satt til REDEMPTIONPERIOD eller PENDINGDELETE, skynder deg å fornye den. Det er flere statuskoder foruten disse to, og listen her inneholder standardisert domenestatuskode som gir deg forklaringer på domenenavnsstatusen din.

Er Domain Backorder et legitimt kjøpsalternativ?

Generelt anses backordering som legitim, om enn risikabelt for kjøperen. Faktisk er en restordre ikke noe annet enn et håp om å kunne skaffe seg et domenenavn en dag, men den nåværende registranten kunne fornye domenet når som helst før det synker, og trumfer bakordrerens kjøp. Domenerotordrer er dyre i forhold til vanlige domenepriser, så det er aldri det første alternativet å vurdere når du anskaffer et domenenavn. Her er noen av de populære nettstedene for domenerestordre:

  • NameJet
  • GoDaddy Auctions
  • SnapNames

2. Aktiver domenelås

domenenavn låstSlik kan du sjekke statusen for domenelåsen på NameCheap

I det øyeblikket du registrerer et nytt domenenavn, vil registratoren bruke et domenelås automatisk. En domenelås er et sikkerhetsalternativ som nekter uautoriserte overføringer av domenenavnet ditt til andre registrarer, men det kan være lurt å deaktivere det midlertidig for å tillate overføring eller aktivere andre alternativer. I alle fall må du ta hensyn til den avgjørende rollen dette alternativet har spilt, og husk å aktivere det på nytt etter at du er ferdig, fordi dette er et trygt system for å forby at tøffe domeneeiere stjeler domenet ditt.

3. Aktiver WHOIS-beskyttelse

Registratorer som Hover.com og NameCheap.com tilbyr dette alternativet gratis for det første året du registrerer deg. WHOIS Protection gir mulighet for fullstendig skjul av all domenerelatert informasjon, inkludert generaliteter, e-post, telefonkontakt og hjemadresse.

Ubeskyttet WhoisHer er et eksempel på et ubeskyttet .com-domene WHOIS-resultat, som inkluderer registrantdetaljer

Alle beskyttede WHOIS-spørsmål returnerer generell informasjon om registraren og ingenting annet. For å sjekke WHOIS-informasjonen din, kan du bruke tjenester som WHSR Web Host Spy eller who.is, eller hvis du bruker et UNIX-basert operativsystem, skriver du ganske enkelt terminalen:

whois domainname.com

Domeneregistrator og WHOIS-beskyttelse

Nedenfor er listen over domeneregistratorer som tilbyr WHOIS personvern og prisene:

Domeneregistratorer WHOIS personvern
123 Reg£ 0,99 / år
Domain.com
Gandi
Gå pappa$ 7,99 / år
SveveGratis
Navn billigGratis
Nettverksløsninger$ 9,99 / år

4. Ditt domene er IKKE til salgs

Gjør det klart med et hjemmeside-banner eller en ansvarsfraskrivelse, der du sier at alle tilbud om å kjøpe ditt domene automatisk blir ignorert. Hvis registraren din tillater et ‘Organisasjonsnavn’ eller flere ‘Street Address’ -felt, bruker du et som sier ‘DOMAIN NOT FOR SALE’. Denne strategien vil redusere sjansene for at en dominerer vil nå deg via e-post for å be om et pristilbud.

5. Ignorer eller rapporter støtende meldinger

Forsøk å ignorere domenees insisterende e-postmeldinger. I (sjeldne) tilfeller fornærmer eller truer du deg, rapporterer dem til din e-postleverandør og -registrator, eller til domenerens internettleverandør hvis den er tilgjengelig. Ærekrenkelse og tru er forbrytelser og kan forfølges ved lov.

6. Ikke gi etter for forespørsler

Sly domainers er subtile: de prøver å manipulere deg, for å få din følelse av sikkerhet og selvtillit, slik at de ender med å anskaffe ditt domene uten ditt samtykke.

Ikke gi opp! Ditt domenenavn er ditt av en grunn, du jobbet hardt for å utvide sitt omdømme og sin verdi i søkemotorenes øye. Ikke la “late” domene ta fordel av fruktene av arbeidskraften din. Unngå å falle i fellen til en besatt domene, med mindre du har interesse av å selge ut domenet ditt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me