CloudFlare tilbyr domeneregistrering med null markering

Cloudflare er ute etter å gjøre et trekk inn i domeneregistreringsmarkedet da de kunngjorde sin nylig lanserte tjeneste for domeneregistrering hos Cloudflare Registrar. Nettprestasjons- og sikkerhetsselskapet ga kunngjøringen nylig på bloggen sin, som beskriver begrunnelsen deres for den nye tjenesten.


Skjermbilde av tweeten til Cloudflare 27. september 2018.

Men hva betyr det for deg, den gjennomsnittlige brukeren?

Vel, mange ting faktisk. Cloudflares beslutning om å lansere sin egen domeneregistrator ser ut til å rokke industrien på grunn av måten de nærmer seg tjenesten.

Alle TLD-er er garantert engrospris

Da internett blir vanlig for dagens virksomheter, er domenenavnsregistreringer en av de grunnleggende aspektene ved hver nettstedsopprettelse. Helt siden den ble introdusert på 90-tallet, har domenenavnsregistreringen forbedret seg enormt og inkluderer en rekke brede domenetillegg (.org, .net., .Io, etc.).

Mens domener er rimelig for det første året (du kan få et domenenavn for så billig som $ 0,99), har prisene en tendens til å variere mellom forskjellige domenenavnregistratorer og forhandlerhotellfirmaer, og vil ofte øke betydelig når du fornyer.

I tillegg vil alle domeneregistratorer merke opp prisene som en del av serviceavgiftene. Det er her Cloudflares domeneregistreringstjeneste skiller seg ut da de lovet at alle domenenavn kjøpt fra dem vil være til en grossistpris.

Cloudflare domenenavn serviceavgift (kilde: Cloudflare)

Matthew Prince, administrerende direktør i Cloudflare, skrev –

Fra prissiden er det enda enklere: Vi lover å aldri belaste deg noe mer enn engrosprisen for hver TLD-kostnad. Det er sant det første året, og det er sant hvert påfølgende år. Hvis du registrerer domenet ditt hos Cloudflare Registrar, betaler du alltid engrosprisen uten merking.

Gynge domenets virksomhetslandskap

Dette innebærer i hovedsak Cloudflare som et av de billigste stedene for domeneregistrering på grunn av nullmerkingen av deres tjenester. Med mindre de tilbyr noen form for verdiøkende tjenester eller samsvarer med Cloudflares priser, er det virkelig ingen grunn til å bruke andre domenenavnsregistratorer som GoDaddy, NameCheap eller Domain.com.

Resonnementet bak nullmerkingen skyldes at Cloudflare mener at det ikke burde være noen ekstra kostnader når du vil registrere et domenenavn for nettstedet ditt, da det er en ganske enkel prosess.

“Å registrere et domene er en vare”, skriver Prince. “Det er ingen meningsfull forskjell mellom noen av de eksisterende registrerte massemarkeder. Hvert toppdomeneregister (TLDer som .com, .org, .info, .io, osv.) Setter en engrospris for å registrere et domene under dem. Disse prisene er kjent og forblir relativt konsistente over tid. Alt registraren gjør er å registrere deg som eier av et bestemt domene. Det innebærer bare å sende noen kommandoer til et API. Med andre ord, domeneregistratorer belaster deg for å være en mellommann og levere i utgangspunktet ingen verdi for å rettferdiggjøre markeringen deres. ”

For å ytterligere sementere løftet om å tilby et gjennomsiktig og rimelig domeneregistreringstjenester, har de offentlig gitt all up-sell teknikker til sine tjenester. Cloudflare vil heller ikke bruke noen form for markedsplass for domenenavn eller auksjoner for å motvirke domenenavnsspekulasjoner, noe som kan føre til dyre navn på dyre.

Beefed Up-sikkerhet for domenenavn

Mens de er kjent for å tilby gratis Let’s Encrypt SSL / TLS-sertifikater, går deres høysikkerhetstiltak utover bare deres CDN- eller SSL-tjenester. De har også en tilpasset domenebeskyttelsestjeneste, som er en del av deres Enterprise Registrar-produkt for de som ønsker sikkerhet på neste nivå.

Hver klient som bruker tilpasset domenebeskyttelse, definerer sin egen prosess for oppdatering av poster. For eksempel, hvis en Custom Domain Protection-klient ønsker at vi ikke skal endre sine DNS-poster med mindre 6 forskjellige individer ringer oss i rekkefølge fra et sett med forhåndsdefinerte telefonnumre, som hver leser flere unike passordkoder, og forteller oss deres favoritt iskremsmak, på en tirsdag som også er fullmåne, vil vi håndheve det. Bokstavelig.

Gitt det faktum at tjenesten ikke er skalerbar, vil det koste en premie for dem å tilby den som en del av deres domenenavnregistratjenester. I stedet vil Cloudflare inkludere et antall sikkerhetstjenester med domenenavnene deres som fremdeles lar dem ha null markeringer.

“Fra sikkerhetssiden lover vi at vi lar deg aktivere tofaktorautentisering, vi låser domeneregistreringen som standard, og automatisk aktiverer beste praksis sikkerhetstjenester som DNSSEC.”

Bytte over til Cloudflare

Hvis du vil registrere et nytt domenenavn med Cloudflare, kan du ikke gjøre det. Ennå ikke i det minste. Tjenesten er foreløpig begrenset til eksisterende Cloudflare-brukere som ønsker å overføre sine eksisterende domener til plattformen sin.

De som er nåværende kunder kan registrere seg på en tidlig tilgang for å motta en invitasjon til overgangsprosessen for domenenavn. For nye kunder kan det ta litt tid før du kan bruke domenenavnetjenestene deres, fordi de prioriterer kunder som har vært sammen med dem lenger.

Det kan ta litt tid før Cloudflare-domenenavnstjenester offentliggjøres. I mellomtiden, hvorfor ikke sjekke guiden vår for å kjøpe et domenenavn som viser noen av de billigste stedene å kjøpe et domenenavn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map