Hvor mye hosting båndbredde trenger jeg for nettstedet mitt?

Når du undersøker og velger en webhotell som skal huske domenet ditt, er en faktor å evaluere og sammenligne kostnaden for den nødvendige mengden båndbredde,


Ja, mange tilbydere tilbyr “ubegrensede” hostingplaner, men når du tar en nærmere titt, vil du oppdage at ubegrenset ikke virkelig er ubegrenset – det er alltid straff hvis du bruker for mye som er basert på en “normal” bruk, uansett det betyr. Når det er sagt, å vite hvor mye båndbredde nettstedet ditt virkelig krever, kan være litt av en kunstform.

Nettverksbåndbredde & Data overføring

I bunn og grunn er båndbredde et begrep for å beregne hastigheten på trafikk og data som tillates å flyte mellom brukere og nettstedet ditt via internett. Begrepet “båndbredde” blir ofte feil brukt for å beskrive “dataoverføring”, men i virkeligheten er disse to to forskjellige ting.

Hva er dataoverføring?

Dataoverføring er den totale datamengden som skal overføres på en gitt tid, vanligvis målt i måned.

Hva er nettstedets båndbredde?

Båndbredde er målet på maksimale data som kan overføres på en gitt tid, vanligvis målt i sekunder.

Nummeret i “dataoverføring” forteller deg hvor mye data du kan overføre i løpet av en måned. Nummeret i “båndbredde” forteller deg hvor raskt dataene kan overføres.

Se for deg båndbredde som bredden på et vannrør der dataoverføring er mengden vann som strømmer ut fra røret. Hvor bred er rørbredden (båndbredde) bestemmer hvor raskt vann (data) kan strømme. I utgangspunktet er dataoverføring forbruket av båndbredde.

For nettstedseiere som ser etter en webvert, kan mengden båndbredde som et vertsfirma tilbyr, vanligvis tjene som en god indikator på den vertens evner – jo høyere båndbredde, desto bedre er hastigheten; Nettverk; tilkobling; og systemer.

Så hva med ubegrenset båndbredde / dataoverføring?

Som nevnt ovenfor, tilbyr mange vertsorganisasjoner billige hostingplaner som inkluderer “ubegrenset båndbredde.” For kjøperen betyr dette at de kan kjøre så mye data og så mye trafikk til nettstedet deres som de trenger uten tak. For hostingleverandøren betyr det en måte å gi en flat kostnad for en kjøper som vanligvis vil fungere.

Som alltid ligger sannheten et sted i midten.

Enkelt sagt er det bare umulig for hosting selskaper å tilby ubegrenset båndbredde – det er for dyrt å gi uhemmet tilgang til hver kunde. Når det er sagt, faller de fleste selskaper et sted i et “normalt utvalg” av båndbreddebruk som standard, og dette området er det som hostingleverandører bruker når de oppretter sine “ubegrensede” pakker. Med “ubegrenset” kan vertsleverandører imøtekomme størstedelen av deres kundegrunnlag – men det er absolutt et tak på båndbredden inkludert i pakkekostnaden; trikset er å vite hva det er.

Ved å sammenligne nettstedets faktiske nødvendige båndbredde med båndbredden som tilbys i den “ubegrensede” skikkelsen, kan du bedre bestemme hvilket nivå av hosting du virkelig trenger, og om en gitt leverandør virkelig vil dekke dine behov.

Slik beregner du båndbredden du trenger

Formel brukes til å beregne nødvendig båndbredde på nettstedet.Formler som brukes til å beregne nødvendig båndbredde på nettstedet er ikke så komplisert!

Tenk på båndbredde som et buksepar: du trenger størrelsen du trenger. Det gir ikke mye mening å kjøpe opp en størrelse, men på samme punkt er det et nummer som passer. Hvis midjen din er i størrelse 36, kommer du ganske enkelt ikke til å passe inn i den 32. Enkel matematikk.

Her er trinnene for å beregne hvor mye båndbredde du trenger

I båndbredde gir det heller ikke mening å kjøpe opp – det er derfor det er fornuftig å samarbeide med hostingleverandører som tilbyr skalerbare løsninger. Når det gjelder å kjøpe små, vil det bare få problemer. Kjenn til ditt faktiske behov for å få tjenesten som fungerer for deg. Slik beregner du den nødvendige båndbredden:

 1. Vurder den gjennomsnittlige sidestørrelsen på nettstedet ditt i kilobyte (MB). *
 2. Multipliser den gjennomsnittlige sidestørrelsen (i KB) med det månedlige gjennomsnittlige antall besøkende.
 3. Multipliser resultatet fra trinn 2 med det gjennomsnittlige antall sidevisninger per besøkende.

Hvis du ikke vet det, kan du bruke Pingdom’s Load Time-test på noen få sider og ta gjennomsnittet av de testede sidene for ditt grunnleggende testnummer. Her er noen eksempler fra det virkelige liv:

Eksempel 1: Størrelsen på hjemmesiden til YouTube.com = 2,0 MB.Eksempel 2: Størrelsen på WHSR-hjemmesiden = 1,1 MB.

Dette er basen for å kjenne den nødvendige båndbredden din – men du har ikke gjort det enda. Du må også ta med en bevilgning for ekstra “rom” i tilfelle trafikken øker. Generelt sett anbefaler jeg å gi minst 50 prosent spredning. Men du må tildele ekstra rom for å vokse og traffikere pigger – la være minst 50% toleranse.

Nødvendig webside båndbredde + redundans (uten nedlasting av bruker)

Bruk følgende formel for å gjøre denne beregningen:

Båndbredde nødvendig = Gjennomsnittlig sidevisning x Gjennomsnittlig sidestørrelse x Gjennomsnittlig daglige besøkende x Antall dager i en måned (30) x overflødig faktor

 • Gjennomsnittlig daglig besøkende: Totalt antall månedlige besøkende / 30.
 • Gjennomsnittlig sidestørrelse: Gjennomsnittlig størrelse på nettsiden din.
 • Gjennomsnittlig sidevisning: Gjennomsnittlig side sett per besøkende.
 • Redundant Factor: En sikkerhetsfaktor varierte fra 1,3 – 1,8.

Nødvendig nettsted båndbredde + redundans (med nedlastinger fra brukeren)

Hvis nettstedet ditt ikke bruker eller tillater nedlastinger:

Båndbredde nødvendig = [(Gjennomsnittlig sidevisning x Gjennomsnittlig sidestørrelse x Gjennomsnittlig daglig besøkende) + (Gjennomsnittlig nedlasting per dag x Gjennomsnittlig filstørrelse)] x Antall dager i en måned (30) x overflødig faktor

 • Gjennomsnittlig daglig besøkende: Totalt antall månedlige besøkende / 30.
 • Gjennomsnittlig sidestørrelse: Gjennomsnittlig størrelse på nettsiden din
 • Gjennomsnittlig sidevisning: Gjennomsnittlig side sett per besøkende
 • Gjennomsnittlig filstørrelse: Den totale filstørrelsen delt på antall filer
 • Redundant Factor: En sikkerhetsfaktor varierte fra 1,3 – 1,8.

Gjør båndbreddemateriale?

Ja og nei.

Beregning av båndbredde er avgjørende når du utvikler en applikasjon for massepublikum eller prøver å kutte ned hostingkostnadene.

Tallene i båndbredde / dataoverføring skal imidlertid ikke være en viktig faktor når du skal velge webhotell – spesielt hvis du nettopp begynner.

Båndbredde (dataoverføring), så vel som lagringsplass, er neppe en meningsfull sammenligningsfaktor for hosting hos kunder – spesielt hvis du er ny – i dagens marked.

WHSR Hosting Review - Ubegrenset dataoverføringMer enn halvparten av vertsselskapene vi vurderte tilbyr ubegrenset dataoverføring (sjekk WHSR-vertsvurderinger).

Hvis du sjekker, tilbyr nesten alle delte hostingleverandører “ubegrenset” lagring og dataoverføring. Mens begrepet “ubegrenset” ikke er annet enn en markedsføringsimmimmick; webhotellbrukere får ofte mer enn nok kapasitet når det gjelder lagring og dataoverføring båndbredde. I de fleste tilfeller er det server-RAM og prosessorkraft som begrenser bruken av en ubegrenset hostingkonto.

Hvis du leter etter en webvert, kan du lære mer om ting du bør bry deg om når du velger en webvert.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me