Syv av de vakreste webhotellfunksjonene

Det er en av de viktigste reglene for en solid markedsførings- og annonseringsstrategi: tydelig definere forhåndsvisning av ditt unike salgsprogram – la forbrukerne vite nøyaktig hva det er som skiller deg fra konkurrentene. Denne regelen strekker seg til stort sett alle virksomheter der ute, uavhengig av bransje – men for at den skal fungere, må den unike proposisjonen eller fordelserklæringen være tydelig, kortfattet, verdifull og (viktigst) nøyaktig.


Hosting selskaper er opp mot hard konkurranse i disse dager i et voksende markedsområde med stadig utvide forbrukernes krav. I henhold til regelen fremsetter de virkelig store krav for å få tjenestene til å skille seg ut og skille seg fra konkurransen. Problemet ligger i at mange av påstandene de forskjellige vertsselskapene for øyeblikket strekker seg fra å bøye sannheten til helt outlandish.

Selv om noen av de utmerkede påstandene er ganske enkle å skjelne (dvs. betale for en måned, få måneders gratis hosting-tjeneste), er mange laget på en måte som lett kan lure en nybegynner – eller til og med noe erfaren – forbruker. Unngå å bli tatt med en vanskelig formulert påstand ved å vite hva du skal se etter i vertsselskaper – og enda bedre, ved å være klar over noen av de vanskelige påstandene som blir fremsatt.

Her er bare syv av de vakreste funksjonene som webhotellfirmaer for tiden utnytter.

1. Ubegrenset båndbredde og / eller lagring

ubegrenset hosting

La oss innse det – ingenting i livet som er verdt å ha er virkelig gratis, og ingen steder er dette mer sant enn med webhotell. CPU, nettverkskabler, datamaskin-RAM – dette er alle elementer som kreves for å drive en hosting-server, og hver av disse elementene kommer med sine egne kostnader. Ettersom lagringsbehov og bruksskala, må komponentene også vokse for å imøtekomme de nye behovene: les, vertsfirmaet trenger å kjøpe mer – og dette koster penger. Hvem tror du kommer til å dekke kostnadene for de nye tekniske varene – vertsselskapet? Du bare ønsker …

Hostingfirmaet trenger bare tilleggsutstyret på grunn av kundenes krav – slik at disse kostnadene til slutt blir fakturert tilbake til disse kundene. Når det er sagt, jo mer båndbredde og lagringsplass du trenger, desto høyere blir kostnadene dine.

Selv om du abonnerer på en av de ubegrensede hostingplanene, vil tjenesten din på en eller annen måte bli begrenset. Noen hostingfirmaer for eksempel gnager CPU-bruken når du har nådd en viss terskel som angitt av hvert selskap. Andre stenger nettstedene dine sammen – vanligvis inntil du samtykker til en avtale om høyere kostnader. Hvert selskap har sine egne regler, terskler og definisjoner av “normal bruk” – det er opp til deg å bestemme nøyaktig hva de er.

2. Gratis Google Analytics

De tilbyr selvfølgelig gratis Google Analytics! Google Analytics er en gratis tjeneste som tilbys av Google; ikke vertsselskapet. Faktisk kan du abonnere på og få tilgang til Google Analytics-data uavhengig av hvilken webhotell du bruker.

Abonner og konfigurer Analytics-tjenesten din ved å gå til Google.com/analytics. Mer eller mindre innebærer det å opprette en Google-konto, installere noen enkle skript på nettstedet ditt og koble de to sammen gjennom Google Analytics-grensesnittet. Nettverten har ingenting med det å gjøre …

3. Javascript og DHTML-filstøtte

dhtml- og javascript-funksjoner

Mange av en hosting shopper har blitt lurt av denne – når alt kommer til alt begynner det å grense til det teknologiske riket at så mange markedsførere og individuelle nettstedseiere ikke er kjent og ukomfortable nærmer seg eller går i dybden. Ikke la deg lure av forkortelsene eller teknologiske ordene; For å si det enkelt, disse filtypene kjøres på klientens side. Når det er sagt, er det ingen spesielle krav som stilles til webhotellserveren for å støtte disse filene – de vert praktisk talt selv.

4. 24 x 7 E-poststøtte

24x7 e-poststøtte

Tenk på denne: På hvilket tidspunkt på døgnet kan du ikke sende eller motta en e-post? Selvfølgelig er det “24 x 7!” Før du gjør antakelser, må du bekrefte med hostingfirmaet i betraktning deres garanterte kunders responstid. Hva er kundetjenestens driftstimer?

5. 99% oppetidsgaranti

Denne høres bra ut – tross alt er 99% av noe serviceorientert ganske darn bra, ikke sant? Feil! Gjør regnestykket: hvis det er 365 dager i året og hver har 24 timer, betyr det at det er 8760 driftstimer hvert år. På 99% oppetid betyr det at nettstedet ditt er garantert å være i gang i 8672,4 timer; eller fra et forbrukerperspektiv, at du kan ha 87,6 timer nedetid. Det er nesten fire hele dager med nedetid! For netthandelsområder er det ganske mye potensielt tapte inntekter.

Bare for rekorden, bør du gå med vert med rundt 99,9 prosent oppetid. Alle nettsteder vil sannsynligvis gå ned på et tidspunkt – men dette bør være minimalt.

Eksempel

Følgende bilder er InMotion Hosting’s driftsdata for 2013 – 2016.

* Klikk for å forstørre bildet. 

Juli 2016: 99,95%

inmotion oppetid 072016

Mars 2016: 99,99%

stemning - 201603

Feb 2016: 99,97%

inmotion hosting feb 2016 oppetid

Sep 2015: 99,83%

inmotion september oppetid

August 2015: 100%

InMotion Hosting oppetidspost for juli / august 2015. Nettstedet har ikke gått ned de siste 934 timene.

Mar 2015: 100%

InMotion Hosting oppetid

Apr 2014: 100%

InMotion Hosting Uptime Score (siste 30 dager, mars - april 2014)

Mar 2014: 99,99%

InMotion Hosting Uptime Score (siste 30 dager, februar - mars 2014)

Des 2013: 100%

inmotion vps oppetid des-jan

Finn mer data og siste informasjon i min anmeldelse av InMotion Hosting.

6. WordPress, Joomla og Drupal Support

Denne er ganske lik Google Analytics-påstanden i og med at WordPress, Joomla og Drupal kan kjøre på nesten hvilken som helst plattform – det har ingenting å gjøre med webverten du bruker. Alle tre er populære forhåndsbygde innholdsstyringssystemer (CMS) som lar brukere enkelt organisere, bygge og administrere et nettsted – vanligvis til og med uten å vite intensive HTML eller programmeringsspråk..

Fangsten her er at det er fordelen med en ett-klikks installasjon av disse CMS-alternativene som gis gjennom vertsorganisasjonen – denne ett-klikk-installasjonen vil spare deg for tid og hodepine forbundet med tradisjonell installasjon.

Når det er sagt, avklare det nøyaktige støttenivået – betyr leverandøren at hostingtjenestene deres fysisk vil være i stand til å være vertskap for nettsteder som kjøres fra disse systemene? Betyr det at de gir teknisk støtte for nettsteder på disse plattformene? Ett-klikk installasjon? Finn ut før du forplikter deg.

7. Støtte for Awstats og Webalizer

AwStats & Webalizer

Poenget her er at både Awstats og Webalizer er fryktelig utdaterte og med dagens raskt bevegelige teknologi har de ikke holdt følge – og som sådan kan de ikke lenger gi meningsfulle data eller innsikt. Google Analytics er virkelig det beste og er gratis – tørk Awstats og Webalizer fra ordforrådet ditt; hosting leverandører ville gjøre det bra for å gjøre det samme.

Det er utallige tåpelige påstander som webhotellfirmaer gjør i et forsøk på å “pumpe” opp tjenesten sin mot konkurrentene. Husk som hovedregel at kvaliteten på funksjonene alltid er bedre enn mengden funksjoner. Enten vertsorganisasjonen du vurderer å jobbe med lager en lovet liste over fem utropte funksjoner eller 50, sørg for at du vet nøyaktig hva løftene betyr, og at du bekrefter det eksakte servicenivået for hvert krav.

Når det gjelder støtte for programvare eller tredjepartsprogrammer (for eksempel Google Analytics), kan du ta noen øyeblikk på å besøke selskapets side for å bekrefte om det er en frittstående plattform som vertsorganisasjonen er piggy backing på eller om det virkelig er fortjeneste. og fordel for vertsselskapets krav.

Ikke la deg skremme av teknisk tale – lær selv det grunnleggende om hva begrepene betyr. Til slutt, ikke vær redd for å stille spørsmål. Hvis vertselskapet gir lange, forvirrende svar, ikke vær redd for å spørre mer. Du er din egen beste talsmann, og selv om du sannsynligvis kommer til å lande hos et flott vertsfirma, er det mer sannsynlig at du gjør det hvis du stiller de riktige spørsmålene og har en solid forståelse av nøyaktig hva du går inn på.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map