IX Web Hosting Review

Updates: IX Web Hosting is gesloten voor zaken

Deze IXWebHosting-recensie is voor het eerst geschreven door onze webhost-recensent Candace Morehouse in 2013.


In juli 2014 heb ik meer details toegevoegd (bijgewerkte pro’s & nadelen, uptime review, enz.) op basis van mijn gebruikservaring op een gratis proefaccount. Dat duurde ongeveer 12 maanden en ik heb nu geen account meer bij IX Web Hosting. 

Het bedrijf dat IX Web Hosting beheerde, Ecommerce LLC, werd in 2015 overgenomen door Site5 – een EIG-hostingbedrijf.

Met andere woorden, IX Web Hosting is tegenwoordig eigendom van hetzelfde topmanagement dat iPage, BlueHost, Hostgator, PowWeb, Reseller Club, JustHost, FatCow en tientallen andere bekende merken in hosting beheert.

Acquisitie van EIG 2015

IX Web Hosting werd in 2015 verkocht aan Endurance International Group. Dit gerucht wordt bevestigd door de aankondiging van de financiële resultaten van EIG over het vierde kwartaal van 2015.

Ecommerce, LLC – het moederbedrijf dat IX Web Hosting beheert, wordt overgenomen voor ongeveer $ 28 miljoen.

IX Web Hosting Alternatieven

Vandaag is het merk IX Web Hosting gesloten voor zaken. Linux-hostinggebruikers worden nu doorverwezen naar Site5; terwijl Windows-gebruikers voor Verio en degenen die hun domein bij IX hebben geregistreerd, wordt aanbevolen om naar Dotster te gaan. 

Als u op zoek bent naar een webhost – hier zijn mijn 10 beste keuzes voor webhosting. Aanbevolen webhostingproviders die tegen een vergelijkbare prijs als IX verkopen, zijn onder meer:

Heeft u een speciaal IP-adres nodig, maar heeft u maar een klein budget om uw website te hosten? Dan is IXWebHosting misschien wel de beste keuze, met verkoopprijzen vanaf $ 3,95 per maand voor een gedeeld hostingaccount.

Bekijk wat ze bieden en wat u kunt verwachten als u IX selecteert om uw site te hosten.

IXWebHosting – Wie?

Het is altijd goed om te beginnen met een overzicht van het bedrijf zelf. Vaak kan dit u vertellen of het hostingbedrijf al dan niet de nodige ervaring, kennis en stabiliteit heeft om u de beste service te bieden.

IXWebHosting bestaat al sinds 1999, toen ze begonnen met het hosten van sites op een server in iemands woonkamer. Dat is een lange tijd om zaken te doen en het bedrijf is sindsdien gegroeid om 110.000 klanten te bedienen en meer dan 470.000 websites te hosten. Hun hoofdkantoor en datacenter zijn gecombineerd op één locatie, in Columbus, Ohio, VS..

IXWebHosting-plannen & Kenmerken

IXWebHosting biedt drie verschillende soorten pakketten aan: goedkope shared hosting, cloud hosting en VPS hosting. Het delen van hosting is beschikbaar in drie serviceniveaus (prijs van Expert Hosting-abonnement op basis van speciale promotiecoupon).

Gedeelde hostingExpertBusiness PlusUnlimited Pro
Gratis Domian123
Toegewijd IP2315
Actieprijs$ 1,95 / maand *$ 7,95 / maand$ 7,95 / maand
Verlengingsprijs$ 6,95 p.m.$ 9,95 / mnd$ 12,95 / maand

Met een cloud hostingpakket heb je de keuze uit op Windows of Linux gebaseerde besturingssystemen en (gelukkig!) Een cPanel of Plesk controlepaneel.

En tot slot biedt IX VPS-hosting. Met deze optie kunt u een dual core-server kiezen met uw keuze aan schijfruimte, RAM en bandbreedte. Deze pakketten beginnen bij $ 54,95 per maand met volledige root-toegang.

Alle hostingpakketten van IX worden geleverd met “onbeperkte” bandbreedte voor hostingruimte, domeinen, subdomeinen, gegevensoverdracht en e-mailaccounts.

Alle populaire blogplatforms (WordPress, Joomla, Drupal) zijn inbegrepen als installatie met één klik en er is ook een website-maker om mensen zonder veel ervaring of kennis te helpen.

Controlepaneel

Voor degenen die op zoek zijn naar een controlepaneel waaraan ze gewend zijn, zoals cPanel, Plesk of vDeck, zal je teleurgesteld zijn. IX biedt een eigen configuratiescherm met hun gedeelde hostingplannen en het is enigszins onhandig.

Na persoonlijke ervaring met het controlepaneel kan ik zeggen dat het helemaal niet gebruiksvriendelijk is en als je een beginner bent met websites, maakt IX het moeilijk om je blog aan de gang te krijgen. CMS moet handmatig worden geïnstalleerd om uw blog naar URL op het startpaginaniveau te krijgen. Ja, het is een installatie met één klik – als u het niet erg vindt om www.example.com/blog te gebruiken. Als je liever hebt dat je blog meer op www.example.com lijkt, moet je deze handmatig installeren (of aanpassen vanuit de .htaccess of harde code van het WP-configuratiebestand). Voor nieuwkomers kan dit een beetje verwarrend zijn.

IX Web Hosting Configuratiescherm - Niet het gebruikelijke cPanel of vDeckIXWebHosting Configuratiescherm – Niet het gebruikelijke cPanel of vDeck

Klantenservice

Net als veel andere website-hostingbedrijven biedt IX ondersteuning aan hun klanten via een verscheidenheid aan opties: telefoon, online ondersteuningsticket, e-mail en 24/7 online chatondersteuning.

Het bedrijf kan met trots zeggen dat hun vertegenwoordigers zijn opgeleid om een ​​”unieke en gepersonaliseerde klantondersteuning te bieden.” Daartoe krijgt elke klant een persoonlijke vertegenwoordiger toegewezen wanneer hij zich aanmeldt voor IXWebHosting-services. Dat is een heel leuk detail.

Veel bedrijven adverteren dat ze Amerikaanse ondersteuning en een Engelssprekend team bieden, dus het is niet ongebruikelijk dat IX hetzelfde doet. Hun vertegenwoordigers werken rechtstreeks samen met andere werknemers van het bedrijf, wat effectiever moet zijn dan het uitbesteden van klantenservice.

ixwebhosting ondersteuning

Mijn persoonlijke mening en gebruikservaring

Royaal dedicated IP-adresaanbod = goed voor SEO-hosting

Als je wat dieper graaft, zul je zien dat IXWebHosting wordt geleverd met verschillende unieke functies die andere webhosts niet bieden: 

Ten eerste biedt de webhost een speciaal IP-adres * – ten minste één – voor elk hostingaccount.

Ten tweede geven ze je een periode van zeven dagen waarin je account gratis is. Je moet natuurlijk wel een creditcardnummer opgeven om je account te starten, maar het wordt pas op de achtste dag in rekening gebracht en je kunt het op elk moment opzeggen. Buiten deze eerste periode van zeven dagen kunt u uw account op elk moment binnen 30 dagen annuleren om een ​​volledige terugbetaling van de hostingkosten te ontvangen.

En ten derde ondersteunt de webhost zowel Windows- als Linux-hosting – vandaar dat uw database MySQL of MsSQL kan zijn.

IXWebHosting Pros vs Cons

Ik heb IXWebHosting-services in het verleden twee keer aangemeld en gebruikt. In 2012 kocht ik een IXWebHosting Unlimited Pro-account en bleef ongeveer 20 dagen bij hen hosten (het account werd vervolgens geannuleerd voordat de proefperiode van 30 dagen was afgelopen).

In april 2014 werd ik uitgenodigd om de hostingservice van IX gratis uit te proberen en sindsdien volg ik IXWebHosting. Er zijn zowel goede als slechte ervaringen tijdens mijn verblijf bij IXWebHosting.

Voor een gemakkelijke referentie, hier is een korte lijst van de voor- en nadelen.

 • Royale dedicated IP-aanbiedingen – Dedicated IP is voor velen een groot voordeel!
 • Betaalbaar – Geweldige prijs in verhouding tot functies.
 • Engels sprekende klantenservice ter plaatse – Geweldige functie speciaal voor Amerikaanse klanten.
 • Betrouwbare server – 99,9% uptime garantie (zie IXWebHosting uptime review hieronder).
 • Eerlijk zakendoen – Zoals gezegd heb ik in 2012 een account gekocht en binnen de gratis proefperiode geannuleerd. IXWebHosting betaalde mijn geld de volgende dag zonder enige vraag terug.
 • Bedieningspaneel – niet gemakkelijk te gebruiken.

* Opmerking: waarom heb je een speciaal IP-adres nodig??

Wanneer uw IP-adres wordt gedeeld, wordt het gebruikt voor meerdere websites. Het probleem met deze configuratie is dat als een van die website-eigenaren iets doet om te worden uitgesloten van een zoekmachine, jouw site ook op de zwarte lijst kan komen. Dit kan echt schadelijk zijn voor SEO. Nog een reden waarom u een speciaal IP-adres nodig heeft? Het is noodzakelijk om een ​​e-commercesite op te zetten, dus als u producten of diensten online wilt verkopen, is IX wellicht een goede keuze.

IXWebHosting Uptime Review

Er zijn weinig dingen die belangrijker zijn voor een website-eigenaar dan hoe vaak de site actief is en beschikbaar is voor bezoekers (en ook beschikbaar is voor u om updates / wijzigingen aan te brengen).

De vraag die u moet stellen: hoe betrouwbaar is het website-hostingbedrijf dat u overweegt?

Met IX bent u er zeker van dat uw pagina’s over een periode van 12 maanden 99,9% van de tijd beschikbaar zijn. Als het percentage gedurende een enkele maand lager is, komt u in aanmerking voor een terugbetaling van een volledige maand aan hostingkosten. Het enige dat je hoeft te doen om een ​​terugbetaling aan te vragen, is contact opnemen met een klantenservice via de online helpdesk.

Ik keek online en ontdekte dat drie door IX gehoste sites, die de afgelopen zeven jaar werden gecontroleerd, niet echt genoten van die uptime van 99,9 procent. In feite was het totale uptime-percentage 99,839% (maar 100 procent de afgelopen zeven dagen toen ik het controleerde). Geen enorm verschil, maar genoeg om misschien problemen te veroorzaken.

OK, dus u vraagt ​​zich misschien af ​​wat IX doet om maximale uptime te garanderen. Het goede nieuws is dat IX-eigenaren een eigen datacenter hebben, dat gebruikmaakt van Tier 3-providers en n + 1-redundantie. Dit biedt een extra bron voor gegevensback-up. IX is gehuisvest in hun eigen datacenter en kan de omgeving, het netwerk en de hardware beheren (die zich allemaal in hetzelfde gebouw bevinden als de administratie, verkoop en marketingafdelingen van het bedrijf). Er zijn twee zware generatoren beschikbaar om servers in het geval van een stroomstoring in bedrijf te houden.

Wat de beveiliging betreft, gebruikt IXWebHosting netwerksoftware die constante monitoring, detectie van malware en herstelservices uitvoert. Een leuke functie van de malwareservice is dat als er geïnfecteerde bestanden in uw account worden gevonden, de schadelijke code automatisch wordt uitgefilterd en de bestanden worden gecorrigeerd.

Het dynamische beeld aan uw rechterkant geeft het uptime-record voor IXWebHosting van de afgelopen 7 dagen aan.

IXWebHosting uptime-score (gebaseerd op het resultaat van mijn testsite)

En de onderstaande afbeelding is een scherm dat is vastgelegd van de testsite die ik in april – juli 2014 heb gevolgd.

IX Hosting Uptime Score (21 juni - 22 juli 2014) - Houd er rekening mee dat de downtime wordt veroorzaakt door een communicatiefout (mijn gratis account is korte tijd opgeschort). Kortom, IX scoorde buitengewoon goed (100% uptime) tijdens de testperiode.IX Hosting Uptime Score (21 juni – 22 juli 2014) – Houd er rekening mee dat de downtime wordt veroorzaakt door een communicatiefout (mijn gratis account is korte tijd opgeschort). Kortom, IX scoorde buitengewoon goed (100% uptime) tijdens de testperiode.IX Web Hosting Uptime van de afgelopen 30 dagen (11 augustus 2014)IX Web Hosting Uptime van de afgelopen 30 dagen (11 augustus 2014)

Conclusie: moet u hosten bij IXWebHosting?

Het antwoord is, zoals altijd, zowel ja als nee.

Kortom, IXWebHosting is een zeer redelijk geprijsde hostingservice die wordt geleverd met uitzonderlijke klantenservice, solide hostingservers en uitgebreide hostingfuncties – om nog maar te zwijgen van het aantal gratis toegewezen IP-adressen in Unlimited Pro (wat een enorm koopje is).

Net als bij andere webhosts is IXWebHosting echter niet perfect. Het grootste probleem met IXWebHosting is het configuratiescherm – Het ontwerp van de gebruikersinterface is verouderd en zeer onvriendelijk; Bovendien zijn er zoveel vreemde beperkingen (je kunt bijvoorbeeld niet automatisch een CMS in je root installeren).

Dus hier is mijn oordeel – Als een speciaal IP-adres belangrijk voor je is, je een beperkt budget hebt en je comfortabel bent met het ontwerpen / ontwikkelen van websites, dan is IXWebHosting een goede keuze. Aan de andere kant, als je een nieuweling bent die net is begonnen, nee, ik denk niet dat IXWebHosting een goede keuze is.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map