Tiga Cara Mudah Membuat vietne Sendiri: Panduan Langkah demi langkah

Membuat vietne adalah mudah dan murah di 2020.


Anda tidak perlu menjadi pakar tehnoloģi atau pemrogram.

Ikut kaedah yang betul. Pilih platforma yang betul. Gunakan alat yang betul. Anda akan menjadi 100% denda.

Saya mempunyai pengetahuan sifar dalam pembangunan web apabila saya memulakan perniagaan dalam talian saya di 2004. Saya tidak menyewa pemaju web sehingga sebelas tahun kemudian. Dan saya baik-baik sajauc.

Hari ini – kami mempunyai alat pembangunan inovatif dan platforma penerbitan web yang lebih baik.

Tiga Cara Mudah Membuat vietne:

Juga baca – Nama domēns, kas paredzēts manekenam.

2 – Beli mitināšanas Web

Tīmekļa mitinātāja adalah komputer besar (aka, pelayan) yang menyimpan vietne anda. Beberapa syarikat raksasa – seperti Amazon, IBM, dan FB, memiliki dan mengurus pelayan web mereka; perniagaan lain hanya menyewa pelayan mereka dari pembekal hostings (jans jau lebih murah dan lebih mudah).

Piezīme: Langkau langkah ini jika anda memilih pembina vietne untuk memmanat laman web anda ().

laman web hostings

Beberapa perkhidmatan mitina visjaunākos veidus.

Web HostDaftarUcapan
A2 mitināšanaUSD 4,90 mēnesīHos web yang cepat, ramah baru.
BlueHost3,95 USD / mēnHarga pendaftaran murah, draudzīgi iesācēji.
Hostgator Cloud8,95 USD / mēnHarga yang berpatutan, pelayan yang boleh dipercayai.
HostPapaUSD 3,36 mēnesīHos web mesra alam, diskaun eksklusif.
INMOTION Hostings3,49 USD / mēnHarga pendaftaran murah, pelayan yang boleh dipercayai.
VietneUSD 5,95 mēnesīIndustriālā Nr. 1 daudzvalodu skaļruņi, tīmeklī izplatīts tīmekļa vietne.

Pendedahan FTC

WHSR menerima yuran rujukan daripada beberapa syarikat yang disebut dalam artikel ini. Ia memerlukan banyak usaha dan wang untuk membuat kandidungan berguna seperti ini – sokongan and sangat dihargai.

Sebaik sahaja and mempunyai nama domain dan hosting web anda, sudah tiba masanya untuk melancarkan lengan baju anda dan mula membuat!

Kaedah # 1: Mewujudkan laman web dari awal

Kemahiran & Alat jang Diperlukan

 • Zināšanas: Operasi asas Komputer dan Internet; HTML, CSS un PHP (tidak wajib tetapi lebih baik jika and mengetahui asas-asasnya)
 • Rīki: WordPress, Joomla, dan Drupal

CMS vai Sistem Pengurusan Kandungan dibina secara taktikal sehingga sesuai dengan pemula di tempat kerja pada pemaju web yang berpengalaman.

Ia adalah piemēro perisian yang memudahkan untuk membuat dan mengurus kandungan dalam talian. Kebanyakan vienkārša adalah sumber terbuka dan bebas untuk digunakan.

Sekiranya and mengetahui asas-asas HTML, CSS vai PHP, ia berfaedah untuk anda. Ia bukan masalah besar jika and tidak tahu kerana platform ini sangat intuitif. Berikut adalah tiga pilihan utama platforma CMS yang boleh anda pilih mengikut keperluan anda.

Perbandingan cepat

Ciri-ciriWordPressJoomlaDrupal
kospercumapercumapercuma
Penggunaan311 682 juta26 474 jutas31 216 juta
Tema Percuma4000 +1000 +2000 +
Spraudņa Percuma45 000 +7000 +34 000 +

Kelebihans

 • Sangat fleksibel dan disesuaikan
 • Mudah untuk digunakan,
 • Sumber sumber pembelajaran,
 • Komuniti un sokongan yang cemerlang

Ketahui lebih lanjut

 • Kami bercakap desmit dienas laikā ievietots emuārs, kurā tika rakstīts, ka WordPress ir iesākts.
 • Anda Boleh Mencuba CMS ir WordPress.com vietne; Atau muat turun CMS izveidots WordPress.org.
 • Visi senarai 30 līmeņu tīmekļa vietne, kas tika izveidota ar WordPress.
 • Sāciet tikai japāņu mūzikas atskaņošanu, tikai tad, ja esat Syarikat hostinga mitināšanas pārskats.
 • Tapak yang dibuat menggunakan WordPress: Forbes, Crunch Tech, Sony

Joomla

Joomla serunpa dengan WordPress, kas atrodas zemāk. Ia juga mudah digunakan, mudah dipasang, dan dengan mudah boleh dikembangkan dengan bantuan modulyang sama dengan spraudnis WordPress. Akibatnya, ia adalah pilihan kedua untuk pemula.

Walau bagaimanapun, pemula mungkin lebih terintimidasi untuk meneroka Joomla kerana bilangan pilihan yang tersedia. Selain menu kiri, terdapat juga menu bar bar tepat di atas logo "Panelis Kawalan". Ja jūs nevēlaties, lai jūsu izvēlnes joslā būtu iekļauts viss, kas paredzēts izvēlnes joslai, kurā ierakstīts parastais teksts, "Kandungan," "Pengguna," dan "Sambungans."

Tas pats WordPress, Joomla mempunyai beberapa gaya dan templat yang dengan cepat dapat memberikan tapak and dengan rupa tersendiri. Namun, dari ketiga-tiga sistem pengurusan kandidāti, Joomla menawarkan penyelesaian paling mudah ketika membuat jaringan sosial. Dengan platformas EasySocial dan JomSocial, Anda Hanya Beberapa Minit Dari Lāmanu Web Rangkaian Sosial and sendiri.

Dalam sistem Joomla. Dalam sistem Joomla.

Kekurangan

 • Modul sukar dipertahankan
 • Tengah-tengah CMS – Tidak senadah WordPress, tupk Drupal

Kelebihans

 • Mudah untuk belajar
 • Portāls bantuan hebat
 • Kemas kini mengintegrasikan dengan lancar
 • Lebih banyak pilihan terbina dalam

Maklumat lanjut

 • Muat turun dan cuba Drupal secara percuma di sini.
 • Tapak yang dibuat menggunakan Drupal: Tesla, Warner Bros Rekod, Oksfordas Universitāte

Piedāvā pembuatan laman web langkah demi langkah menggunakan WordPress

Untuk kaedah ini, kami akan menggunakan WordPress sebagai contoh kami. Sekarang and sudah ada dan nama domain berdaftar.

Langkah 1: Cari izmanto WordPress paneļa mitināšanas tīmekļa vietni

Tiešsaistes tīmekļa mitināšanas vietne, kas tika izveidota, lai atvērtu programmatūru WordPress, kā arī platformas izveidošanai.

Jadi log masuk ke akaun mitina web un dan cari pemasang mana yang anda miliki. Nosaukums populārs yang and cari ialah Softaculous, QuickInstall, Fantastico.

Beberapa penyedia hostings (contoh: SiteGround) nodrošina, ka galvenā versija tiek pārdota, lai atvērtu moduli (skrin yang and visas izvēles login the cPanel). Dalam hal ini, cuba cari judul yang termasuk ‘WordPress’.

Kontūrs: papan pemuka cPanel SiteGround.

Langkah 2: Ievietojiet WordPress tīklā

Softakulārais un populārais auto, piemēram, cPanel dipaparkan. Saya akan memandu and melalui pemasangan melalui Softculous. Pemasang lain adalah sama.

Noklikšķiniet uz Softaculous un kemudian click for “Pasang” uz ziņojumu WordPress, kas paredzēts, lai skatītu.

Atcerieties WordPress, lai atrastu vienkāršu tīmekli

Di sini datang Bahagian penting.

Konfigurasi tapak

Konfigurasikan pilihan seperti berikut, biarkan bidang lain untuk konfigurasi lalai (akan disusun kemudian) dan klik pasang.

 • Protokol: Anda perlu memutuskan sama ada and ingin memasang http: // atau http: // www. versi URL. Apa sahaja yang anda pilih, anda tidak akan melihat banyak perbezaan. Dari segi teknikal, http: // www. adalah lebih baik dari segi fleksibiliti dan pengurusan cookie. Ambil perhāņu valoda Jika and mempunyai sijil SSL yang sah dan sākts ar atmiņu WordPress ziņojumā, hanya pilih https dan bukannya http.
 • Domēns: Pilih domēns di mana un ingin memasang tapak web.
 • Direktors: Tetapkan di mana and hendak memasang laman WordPress. Jika anda mahu memasangnya di URL saknes anda (ex: http://www.yourwebsite.com/), simpannya kosong. Jika anda menginginkannya di sub-URL (contohnya: http://www.yourwebsite.com/myblog/), Tentukan direktori di dalam bidang.
 • Akaun Administrator: Tetapkan vārda pievilcība, kata laluan un e-mel yang akan and gunakan for log masuk ke laman WordPress anda.

Jika anda berjaya dalam langkah-langkah terakhir, dilakukan dengan baik. Laman web and hidup!

Kini log masuk ke laman WordPress anda. Halaman masan laman anda akan kelehatan seperti wp-login.php yang mengarahkan URL laman web yang and tetapkan.

Langkah 3: Ievietojiet tēmu un iespraudiet spraudni

Seterusnya, anddan perlu memasang theme and plugin yang mesti dikehendaki. Vairāk informācijas par vadības paneļa WordPress anda.

Tiešsaistes tēmu siap sedia percuma yang terdapat dalam direktori WordPress.

Untuk melayari tēmas apskates punktu, skatieties to Penampilan> Tēma> Tambah Baru ”, cari tema yang memenuhi keperluan and dan click butang pemasangan.

Direktora tēma WordPressDirektora tēma WordPress.

Tā kā šī tēma ir iecerēta, izvēloties “Tema Muat Naik”. Vienu unikālu dizainu, profesionālu, tiešu, WordPress, sazinieties ar elegantu motīvu (lai ievadītu skaņdarbu un atgriezenisko skatu uz akrila depanu un ierakstu)..

Atvienot spraudni, atlasīt spraudņus> Pievieno jaunu’.

Cari dan pasang pemalam yang anda perlukan sahaja. 3. spraudnis pihak juga boleh dipasang dari bahagian ‘Augšupielādēt spraudni’.

Direktori spraudnis WordPressDirektora spraudnis WordPress.

Di sini saya ingin mencadangkan beberapa plugin percuma yang penting. Cari izvēlējās tikai vienkāršo WordPress spraudni, kas paredzēts tikai vienkāršajam spraudnim. Ambil perhāņu valodā, kas iegaumēts, ka spraudnis ir izveidots, izmantojot kategoriju, kas ir pielāgota.

 • SEO iesūknēšana: Yoast SEO, Semua dalam Satu Pek SEO
 • Untuk Keselamatan: iThemes drošība, Wordfence drošība
 • Statistikas datu apstrāde: Jetpack no WordPress.com, Google Analytics no WordPress uz Monster Insights
 • Untuk Penciptaan Borang: Borang Perhubungan 7
 • Ievadiet vācu valodu: W3 kopējā kešatmiņa, WP super kešatmiņa

Untuk identiti tapak anda, anda masih perlu membuat sesuatu walaupun and menggunakan theme yang hebat. Terdapat piesātināts logotipa logotips, kas tiek parādīts, izmantojot tetapi saya akan melihat Logaster. Mereka adalah perkhidmatan yang dibayar tetapi apa yang hebat adalah justka menawarkan harga bertingkat. Ini bermakna and hanya boleh membayar apa yang anda perlukan – hanya logo format web, atau and anda juga boleh mendaftar untuk keseluruhan kit jenama yang merangkumi format for untuk pelbagai platform..

Kemahiran & Alat Diperlukan

 • Zināšanas: Opera Asas Komputer un Internets
 • Instrumenti: Wix dan weebly

Pembina tapak telah membuatnya mudah dan segera membuat persediaan di laman web. Tanpa pengetahuan tīmeklis, seseorang boleh melancarkan laman sesawangnya dalam masa beberapa minit. Mereka menawarkan pembangun laman web Drag & Nometiet yang memerlukan pengetahuan pengekodan sifar.

Tiešsaistes reklāmas, kas saistītas ar interneta piekļuvi – disha dilindungi Pembina laman web 26, vietne blogpost ini; tetapi tidak semuanya boleh memenuhi keperluan.

Tiga berikut adalah pembangun laman web yang paling banyak dibincangkan dan berpotensi yang boleh and gunakan.

Wix

Izveidojiet vietni Wix, lai atrastu vienkāršu tīmekli

Wix adalah salah satu daripada pembina laman web yang paling mudah di pasaran yang memaparkan template 500 + sepenuhnya-disesuaikan-boleh disusun di bawah pelbagai kategorija. Ole itu, sangat pasti bahawa and akan menemui yang sesuai dengan anda.

Mereka menawarkan editor laman web Drag & Drop yang fleksibel yang sentiasa vairākas lietas uz ziņojumu kandidāts. Anda Boleha menyeret piesātinātā vienība Dari senarai dan jatuhkannya di mana sahaja di laman web untuk ditambahkan. Mana-mana prece yang kelhatan di dalamnya boleh dialihkan atau deadit.

Satu-satunya kelemahan ialah terdapat iklan di tapak pada rancangan percuma Wix. Piedaloties mencaik tarafnya kepada pelan Combo mereka, japāņu valoda un kembali padarīs vismaz USD 12 / bula.

Juga baca – Kajian Weebly yang mendalam.

Piedāvā pembuatan laman web langkah demi langkah menggunakan Wix

Langkah 1: Daftar untuk Wix

Buat akaun di Wix.com.

Terdapat pelan premium 5 dan pelan bebas 1 (harga berkisar dari 0 USD – 24,50 USD mēnesī). Anda akan meelihat pilihan naik taraf selepas berjaya membuat tapak.

Visi šie vārdi bija Wix dan harga di sini.

Pendaftaran WixHalaman pendaftaran Wix.

Sjas kadangkānu pelanas berbajāras asas Wix – Combo. Pelans Vikss Combo (8,50 USD / mēn.), Kas atrodas domēna nosaukumā, bet ne tikai CPU, bet arī ikona Wix.

Langkah 2: Pilih templat

Wix akan bertanya kepada and bagaimana and ingin membuat laman web. Cara paling cepat yang mereda cadangkan ialah Wix ADI (Kecerdasan Reka Bentuk Buatan) yang tidak begitu bermanfaat pada akhirnya.

Jadi saya akan berjalan and anda melalui sedikit lebih lama tetapi cara yang lebih baik, pembina laman web!

Anda akan meelihat bahawa terdapat templat yang dikategorikan di bawah label yang berlainan. Semak imbas kategorija calon and dan pilih yang sesuai dengan anda.

Atlasiet mencari tēmu Wix yang and suka, noklikšķiniet uz “edit” untuk meneruskan.

Mengedit halaman web di WixButangs "rediģēt" dipaparkan apabila and mengarahkan tetikus anda ke tema.

Langkah 3: Reka bentuk laman web and menggunakan Wix Website Builder

Izvēlēties bezpajumtnieku, kā arī ļauties tīmekļa intuitīvajam viedoklim.

Merancang laman web adalah mudah. Anda akan melihat alat yang berbeza di sebelah kiri dan sebelah kanan skrin anda. Juga, noklikšķiniet di mana sahaja di laman web untuk mengedit blok atau pindahkannya ke tempat lain.

Unsur WixBina elements laman web and menggunakan editor seret dan drop Wix.

Langkah 4: Terbitkan laman web

Apabila anda akan memukul butang menerbitkan, anda akan ditanya sama ada anda mahu subdomain percuma atau domain penuh ciri. Ini panggilan anda.

Beberapa ieknieba yang disyorkan.

Pergi ke ‘Wix Dashboard’ Urus & Rediģēt Tapak un konfigurasikan SEO, Favicon, Sosial dan Kemas kini seperti yang diperlukan.

Konfigurasi tapak WixKonfigurasikan tapak Wix anda.

Dan sebaik sahaja and selesai dengan tetapan asas ini – laman web anda sudah siap.

Solans Lazims Mengenai Membuat Laman Web

Bagaimana and membuat laman web secara percuma?

Tiešsaistes datu pārraide, izmantojot tīmekļa vietni, lai apskatītu tīmekļa vietni, – tīmekļa vietņu mitināšanas vietne 000Webhost ir arī platforma, kas nodrošina Wix tīmekļvietnes tīmekļa vietņu izplatīšanu, kā arī vietņu piekļuves pārbaude vietnei..

Adakah pembina laman web GoDaddy percuma?

GoDaddy mempunyai rancangan yang dibina di sekitar pembina laman webnya yang bermula dari $ 10 mēnesī. Izlasiet GoDaddy vārdus, kas saistīti ar mengetahui lebih lanjut.

Apakah pembina laman web yang paling mudah untuk pemula?

jambatan pembina laman web mudah untuk digunakan untuk pemula. Dengan sifat justka, pembina laman web activarkan kepada pengguna yang tidak berteknologi tinggi dan menawarkan banyak bantuan. Ini antarahand pengguna yang mesra dengan templat yang telah dibina.

Di manakah saya mula membina laman web?

Sebelum and memulakan pembinaan tapak anda, ia sama seperti memulakan blog, perkara pertama yang harus dialamatkan adalah niat anda. Apa yang anda mahu laman web anda dapat dicapai atau memainkan peranan penting dalam reka bentuk dan pembangunannya.

Berapa lamakah masa untuk membuat kod tapak web?

Masa yang diambil untuk kod tapak web bergantung kepada kerumitannya. Lebih yang and anda perlukan dari segi ciri dan reka bentuk, semakin lama ia akan mengambil masa. Laman web yang mudah dan statik boleh dikodkan dalam sesetengah ievārījums, manakala tapak yang lebih besar, kompleks boleh mengambil masa beberapa bulan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map