Испуните Водич за почетне странице почетника

Ако дуго времена блогирате, чули сте о одредишним страницама. Речено вам је да су вам потребни. Ваша ВордПресс тема може имати посебан предложак одредишне странице, а вероватно сте видели и друге ВордПресс теме и додатке специјализоване за прављење одредишних страница.


Са сваким другим постом на блогу који читате изјављујући да “морате” учинити ово или оно да бисте били успешни у блогању или послу, лако је једноставно утишати буку.

Али ако одлучите да послушате само један део савета „мора да уради“, не можете погрешити са одредишним страницама. Правилно коришћене одредишне странице су моћан алат који ће вам помоћи да постигнете своје циљеве блогања:

 • Желите још претплатника путем е-поште? Одредишне странице могу вам помоћи да скочите по пријави.
 • Желите да продате више производа или услуга? Одредишне странице могу повећати ваш приход.
 • Желите да добијете више потенцијала? Са добрим одредишним страницама имаћете више потенцијалних потенцијалних потенцијалних клијената.

У овом водичу сазнаћете тачно како можете да одредишне странице поставите на своју веб локацију како бисте остварили своје циљеве.

Contents

Шта је одредишна страница?

Одредишна страница је страница која је одвојена од остатка ваше веб локације и која има сасвим специфичан циљ: да подстакнете своју публику да предузме акцију.

Будући да су одредишне странице тако ласерски фокусиране на једном циљу, обично немају нормалне елементе које преостали део ваше веб локације имају: заглавље за навигацију, бочна трака или подножје. Такође могу имати другачији изглед и дизајн од остатка веб странице.

Сврха једноставне, непотребне одредишне странице је тако да посетиоци немају дистракције и немају другог избора осим да конвертују или кликну дугме „Назад“.

Добар дизајн изгледа одредишне странице (кредит: Спеллбранд).

Када користити одредишне странице

Постоје две главне врсте одредишних страница:

 1. Кликните на одредишне странице са циљем да посетилац нађе везу или дугме.
 2. Водите одредишне странице генерације са циљем да посетилац попуни образац (обично у циљу постизања потенцијалних продајних потенцијала за ваше пословање).

За одредишне странице са кликом кроз вашу копију треба радити на томе да убеди своју публику у предности куповине тог производа или услуге.

За одредишне странице олова генерације, добра је идеја дати посетиоцима неку врсту подстицаја да предају своје податке, као што је бесплатан новим претплатницима е-поште..

Можете такође понудити:

 • Бесплатна књига или радна књига
 • Регистрација за бесплатан вебинар
 • Бесплатна консултација
 • Купон за попуст
 • Улаз на поклон или такмичење
 • Бесплатно пробно време
 • Обавештење о будућем лансирању производа

Хубспот је открио да што више одредишних страница имате више водича:

Док већина компанија не види пораст броја клијената када повећају свој укупни број одредишних страница са 1-5 на 6-10, компаније ипак бележе повећање броја прилова за 55% када повећају свој број одредишних страница са 10 на 15. И погледајте како то води индексни број још више поскочи када компанија има 40 или више одредишних страница на својој веб локацији.

Предности употребе одредишних страница

Зашто користити одредишну страницу, а не само обичну страницу на вашем вебсајту?

Главни разлог је тај што повећавају стопе конверзије. Ако на својој веб страници имате страницу која има за циљ да натера посетиоце да предузму акције – ма шта та радња била – вероватније је да ће предузети акцију на одредишној страници.

Одредишне странице такође имају додатне предности:

Предност бр. 1 – омогућавају вам да боље циљате своју публику

На вашој главној веб локацији сваки посетилац види исту страницу.

Но, с одредишних страница лако можете креирати различите понуде за различите чланове публике. Ово је веома корисно ако имате више персонала које покушавате да циљате.

Помоћу засебних одредишних страница можете говорити језиком своје публике и лакше их уверити.

Предност бр. 2 – Могу се лако променити

Ако све посетиоце усмерите на своју почетну страницу, биће тешко експериментирати и извршити велике промене како бисте повећали конверзије. Свака измена коју учините утицаће на све ваше посетиоце, а можда чак и на целокупну веб локацију.

Једна одредишна страница много је окретнија. Можете извршити све промене које желите само на тој једној страници, без утицаја на остатак ваше веб странице.

Предност бр. 3 – Лако их је тестирати

Сваки пут када унесете измене на одредишну страницу, можете лако тестирати различите промене да бисте видели шта најбоље претвара.

Многи алати за одредишне странице заправо имају уграђене А / Б алате за тестирање који ће чак одабрати најбољу верзију странице за вас и алате за извештавање тако да можете видети како вам странице помажу у конверзијама (више о тим алатима у даљем тексту).

Како створити сопствене одредишне странице

Три су корака за стварање сопствених одредишних страница:

 1. Одредите свој циљ
 2. Напишите садржај
 3. Дизајнирајте страницу

Изнад смо прегледали неке циљеве које бисте могли имати за своје одредишне странице, као и подстицаје да понудите својој публици.

Ефективно копирање

За писање садржаја погледајте неке од наших прошлих чланака о техникама писања о копирању које ће вам помоћи да убедите своје посетиоце:

 1. 5 брзих правила копирања блогова
 2. 25 правила за писање лудо добрих реченица
 3. Престаните да плашите читаоце – Једноставно писање

Алатке за прављење одредишних страница

Да бисте дизајнирали одредишну страницу, најлакше је ако користите алат за одредишну страницу. Постоје бројне могућности, али ево неких од најпопуларнијих:

Одредите странице са темама

Тхриве Тхемес има ВордПресс додатак само за прављење одредишних страница. Долази са десетинама унапред дизајнираних шаблона које су дизајниране за оптимизацију конверзија. Има једноставно повлачење и испуштање и кликање за уређивање интерфејса, тако да не морате да знате како да кодирате да бисте прилагодили странице и учинили их јединственим или да бисте их прилагодили вашој робној марки.

2- ОптимизеПресс

ОптимизеПресс нуди и премиум ВордПресс тему и додатак са алатком за креирање одредишних страница. Садржи уређивач превлачења и испуштања који олакшава прилагођавање вашег садржаја, заједно са разним шаблонима за почетак..

ОптимизеПресс нуди више од 60 предложака одредишне странице у плаћеном плану (од 97 УСД).

3- ЛеадПагес

ЛеадПагес је платформа за креирање одредишних страница која укључује скуп алата за креирање и оптимизацију одредишних страница. Доступна је за месечну претплату. Ради са ВордПресс-ом, али и са било којом другом веб страницом, јер га можете имплементирати само помоћу ХТМЛ-а.

Најбоље праксе за високо конвертирајуће одредишне странице

Јесте ли спремни за почетак стварања прве одредишне странице? Имајте на уму ове савете и обавезно тестирајте да бисте видели шта делује за вас:

Најбоља пракса бр. 1 – уклоните дистракције и учините ЦТА јасним

Без обзира да ли је у питању велико шарено дугме или очигледан облик за пријаву, посетиоци би на први поглед требало да знају тачно коју радњу желите да предузму.

Отворени Миле открио је да је уклањање нереда и поједностављење дизајна њихове одредишне странице, као и ЦТА веома очити контрастни тастер, повећали конверзије за 232%.

ОпенМиле-АБ-Тестирање-поређење

САП БусинессОбјецтс открили су да је додавањем великог наранџастог дугмета за преузимање, поред постојеће везе за преузимање, повећао конверзије за 32%. Виноград, луксузни хотел у Лондону, такође је открио да су додавањем великог дугмета повећали број конверзија за 32%.

виноград-аптест-резиме

Најбоља пракса бр. 2 – користите акционе речи

Када пишете наслове и копирате, обавезно користите речи оријентисане на акције.

Само променом копије са емоционалне у акциону, Л’Акелле је успео да удвостручи конверзије:

Израз наслова и копије имао је огромне последице када је реч о претварању – осећај подузимања акције изведен је 93% боље.

Акциона оријентисана копија која се користи у верзији са десне стране повећала је конверзије за 93%.

одредишне странице-копирање оријентисано на акцију

Најбоља пракса бр. 3 – користите слике људи

Колико год уверавала ваша копија, гледање слике особе омогућава вашој публици да боље повеже, јер се могу визуелизовати на месту те особе.

У А / Б тесту од 37 сигнала, открили су да је укључивање слике особе више него удвостручило конверзије.

Најбоља пракса бр. 4 – ускладите своју понуду са оглашавањем

Ако оглашавате бесплатну е-књигу на Фацебооку, посетиоци би требало да буду доведени на одредишну страницу која је намењена преузимању те е-књиге. Немојте их фрустрирати тако што ћете их натјерати да лове на то (одустаће!).

Оли Гарднер из компаније Унбоунце каже:

Кад год прекинете замах конверзије, посетиоцу дајете шамар у лице и кажете им да они могу кренути негде другде (извор).

Најбоља пракса бр. 5 – усредсредите се на посебне предности

Без обзира који је ваш циљ, морате да дате својој публици добар разлог да предузме акцију. Пазите да се ваша копија фокусира на оно што ће посетиоци добити и зашто је то важно.

Сим-ови су повећали своје регистрације за 128% само променом своје копије да би се фокусирали на најубедљивију понуду. Након тестирања неколико различитих варијација, схватили су да играчи боље реагују на одређене понуде. Док је оригинална копија управо рекла „Регистрирај се сада“, коначна верзија је гласила „Региструј своју игру и преузми слободан град одмах!“ Специфичност је кључна – и не смета вам бити јасно да је оно што нудите бесплатно!

Најбоља пракса бр. 6 – Додајте рецензије и изјаве

Када тражите од своје публике да предузме акцију, тражите да вам верује, посебно ако та радња укључује предају података о плаћању. Можете публици давати сигнале о вашој поузданости на различите начине, али један од најефикаснијих начина за то је помоћу рецензија.

Према МаркетингЛанд-у, 90% купаца каже да на одлуке о куповини утичу прегледи на мрежи. Размислите о последњем тренутку када сте нешто купили на мрежи – вероватно сте прво прочитали критике.

Женска продавница одеће ФигЛеавес открила је да додавање рецензија на веб локацију за е-трговину чини да ће сви посетиоци њихових веб локација за 35% вероватније обавити куповину. Друга студија случаја ВикиЈоб открила је да је додавање једноставних сведочења такође повећало продају за 34%.

Најбоља пракса бр. 7 – тестирајте форме за пријаву

Све време које трошите на постављање одредишне странице биће изгубљено ако обрасци не раде. Обавезно тестирајте образац за пријаву уживо да бисте били сигурни да ради како је планирано.

Креирајте своју прву одредишну страницу данас!

Ако вам треба још неколико примера за почетак, погледајте наше постове на 9 најбољих одредишних страница и шта можете да научите од њих.

Затим одаберите један од горе наведених алата како бисте могли да пратите стопе конверзије и погледајте како се побољшавају са одредишним страницама. Бићете шокирани због разлике коју чине!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map