15 praktiska tips för att förbättra, marknadsföra och få mer trafik till din blogg idag

Att skapa din blogg är steg nummer ett.


För att ligga före din konkurrens inom en nisch måste du aktivt växa och förbättra din blogg.

Det finns många faktorer som bygger på en framgångsrik blogg. Att använda rätt uppsättning data, välja de bästa verktygen och tillämpa den bästa strategin påverkar alla hur framgångsrik din blogg kommer att bli.

Contents

Vad finns i den här guiden?

I den här guiden kommer vi att titta på ett antal saker du kan göra för att kontinuerligt förbättra och växa din blogg.

Vår metod liknar “Kaizen” – en term som vanligtvis hänvisar till den statistiska processen som förbättrar kvaliteten i alla aspekter av en verksamhets (ursprungligen, tillverknings) verksamhet. Vi kommer att fokusera på att använda data / specifika webbmetriker för att definiera våra åtgärder.

Några av de tips som jag nämnde kräver mycket liten ansträngning och kan skapa positiva resultat; medan andra tar mer tid och färdigheter att slutföra. Det är som att spela RPG-videospel – vissa nivåer är enkla medan vissa tar längre tid / ansträngning för att behärska nödvändiga färdigheter och genombrott.

   Data är din vän, men vilken?

   Vi vet att data är avgörande för att mäta dina framsteg och för att förbättra bloggningen.

   Men vilken typ av data ska du titta på?

   Om du inte använder rätt webbmätningar för att spåra framsteg och finjustera din webbplats, kanske du tar två steg bakåt istället för ett steg framåt.

   Beroende på vilken typ av din nisch och nivå av förståelse kan du titta på olika typer av statistiska uppgifter.

   Vid första anblicken kan Google Analytics-rapporten vara överväldigande. Så många nummer! Och du kanske inte känner till några av mätvärden eller koncept.

   Tja rädsla inte för …

   1. Siffrorna / begreppen är inte så komplicerade och
   2. Ärligt talat tycker jag inte att bloggare ska spendera för mycket tid på att slipa Google Analytics-rapporter.

   Därför föreslår jag bara fyra Google Analytics-nummer att spåra. Och här är de fyra viktiga statistiken på Google Analytics som varje bloggare – oavsett storleken på din blogg eller den nisch du är i – bör förstå och hålla ett öga på.

   1- sessioner / användare förvärvade

   Enligt Googles definition: En session är en grupp användarinteraktioner med din webbplats som sker inom en viss tidsram.

   Föreställ dig att en session som behållare för de åtgärder en användare gör på din blogg. Behållaren kan innehålla flera sidvyer och händelser och åtgärder.

   Förstå att det är en stor skillnad mellan en session och en användare i Google Analytics-rapport.

   En enkel förklaring (för mer detaljerad beskrivning, läs detta) till detta är att: En användare är en person som kommer till din blogg och läser ditt innehåll. En enda användare kan spela in flera sessioner om dagen i din Google Analytics-rapport. Till exempel, om han / hon kommer till din webbplats läser du ett par blogginlägg klockan 8 på morgonen och kommer in igen efter lunch kl 13 – det är två sessioner inspelade.

   Det finns två metoder som en session avslutar:

   • Tidsbaserad utgång: Efter 30 minuters inaktivitet / Vid midnatt
   • Kampanjbyte: Om en användare anländer via en kampanj, lämnar och sedan kommer tillbaka via en annan kampanj.

   Att spåra hur många sessioner / användare din blogg förvärvar är ett sätt att mäta tillväxt. Om din blogg får fler sessioner den här månaden än tidigare, måste du säkert göra något rätt.

   Logga in på Google Analytics, Dashboard för att se dina nummer i sessioner / användares förvärv > Förvärv > Översikt.

   2- Trafikkanaler / hänvisningar

   Google Analytics grupperar trafikkällor i flera kanaler, vanliga är betald sökning, organisk sökning, direkt, socialt, remiss osv..

   De flesta av dessa termer är självförklarande förutom:

   • Termen “hänvisning” avser besökare som kommer från länkar på andra webbplatser;
   • “Direkt” avser användare som besöker din blogg genom att skriva in din webbadress i adressfältet.

   Logga in på Google Analytics, Dashboard för att få siffrorna > Förvärv > All trafik > kanaler.

   Exempel (förvärv > All trafik > kanaler).

   Ta en titt på var din trafik kommer ifrån.

   Finns det en webbplats eller en blogg som skiljer sig från Vilken social plattform skickar mest trafik till din blogg? Får du mycket organisk söktrafik (tur!)? Vilka ansträngningar slösas bort så långt som trafiken går?

   Och pengarfrågan: Vad kan jag göra för att göra dessa siffror högre nästa månad?

   (Vi gräver in några av de saker du kan göra i den senare delen av vår guide.)

   3 – Avvisningsfrekvens

   En studs är en enkelsidarsession på din blogg. En studsad användare kommer till din blogg och lämnar utan att besöka en andra sida.

   Avvisningsfrekvens är en bra mätning av ditt innehåll eller trafikkvalitet:

   • Visar du rätt innehåll till din publik?
   • Riknar du in rätt publik med ditt innehåll?

   En hög avvisningsfrekvens är inte nödvändig en dålig sak.

   Om framgången för din blogg beror på att användare tittar på mer än en sida – till exempel besöker användare din “start här” -sida och de antar att klicka på en länk för att läsa dina andra inlägg, ja, en hög avvisningsfrekvens är dålig.

   Det finns dock andra fall där hög avvisningsfrekvens är att föredra. Om din blogg till exempel beror på anslutna intäkter, kan en hög avvisningsfrekvens kanske vara bra – dina användare besöker din blogg, klickar på dina anslutna länkar och lämnar.

   Avvisningsfrekvens är en viktig metrisk eftersom det utlöser “varför-frågan”.

   Varför finns det en plötslig ökning (eller dopp) i din bloggs avvisningsfrekvens?

   Finns det en trasig bildlänk? Är webbplatsens lastning extra långsam? Är designinriktningen intakt? Har bloggtrafikkällan förändrats dramatiskt?

   4- Medeltid på sidan

   Att hålla reda på tiden en person tillbringar på din sida hjälper dig ta reda på sätt att förbättra ditt innehåll och bloggens klibbighet.

   Det finns olika sätt att mäta genomsnittlig tid på sidan men för enkel referens kommer vi bara att fokusera på den enklaste.

   Genomsnittstid på sidan Logga in på Google Analytics, Dashboard > Beteende > Webbplatsinnehåll > Alla sidor.

   5- (valfritt) mål

   På lekman sätter mål i Google Analytics hur bra din blogg uppnår dina mål.

   Dessa mål kan vara:

   1. Registrera dig för ditt nyhetsbrev, eller
   2. Besök och läs ett innehåll på din blogg, eller
   3. Ladda ner din ebok, eller
   4. Gör ett köp (om du behandlar transaktioner).

   Att ställa in mål i Google Analytics är inte ett måste – men rekommenderas starkt om du läser för att övervinna inlärningskurvan.

   Genom att ha korrekt konfigurerade mål kan Google Analytics förse dig med kritisk information, såsom antalet omvandlingar och konverteringsfrekvensen för din webbplats – vilket i sin tur hjälper dig att utvärdera effektiviteten i ditt innehåll eller marknadsföringskampanj.

   Vi kommer att prata mer om hur mål används i .

   Gör förbättringar …

   När du har förstått de olika typerna av data som finns tillgängliga för din webbplats är några av de praktiska saker du kan göra för att förbättra din blogg.

   Taktik nr 1: känna din publik bättre

   Vem är din publik, egentligen? Vad är deras allmänna ålder? Vilken utbildningsnivå har de? Alla kulturella detaljer?

   Och viktigast av allt: VARFÖR är de på din webbplats? Hur kan du göra bättre för att tjäna dem?

   Om du inte vet vem som är dina bloggläsare skjuter du i mörkret.

   Här är tre sätt att lära känna din publik bättre.

   Börja med personer du känner och expandera till namn i din nisch. Samla in information, skapa statistik och grafer. Som bloggare kan du hitta enkäter och enkäter till hjälp. Om du väljer din bloggpublik hjälper du att bestämma din demografi.

   Använd undersökningar, undersökningar och intervjuer för att ta reda på vem som läser såväl som vem som kan läsa – deras åldrar, kön, yrken, intressen, samhällsområden osv. Bjud in dem att kontakta dig och presentera sig själva och prata om vad de tycker om din blogg. Varför valde de att följa dig? Vilka inlägg är deras favoriter? Vad är det med dig och ditt innehåll som ger dig trovärdighet i deras ögon?

   Jag bjuder alltid WHSR-prenumeranter att slå “svar” i nyhetsbrevet så jag får en chans att ansluta. Du borde göra samma sak.

   Här är tre verktyg som hjälper dig att skapa enkäter gratis:

   • Survey Monkey
   • Google Form
   • Zoho-undersökning

   Det finns gott om information på din Facebook-sida (jag antar att du har en för din blogg, om inte – gå till en asap). Du behöver bara veta var du hittar dem.

   Facebook Audience Insights, anslut din sida för att ta reda på mer om din publik: ålder och kön, sidor de gillar och köp online (endast USA).

   Forum är bra att se vad som kokar i ditt område och vad din publik tycker är intressant och relevant vid en viss tidpunkt.

   Webmaster World och Web Hosting Talk är två typiska exempel på hur ett nischforum kan ge dig en otrolig mängd input för att förstå vad människor i min bransch är oroliga för.

   En varning innan du hoppar på – låt inte bruset distrahera dig från dina mål. Forum är värd för användarnas bra och dåliga äpple, så se till att du filtrerar bort irrelevanta diskussioner och fokuserar bara på det som är viktigt – särskilt ämnen som i princip är hjälpförfrågningar, eftersom de ger dig bakgrundsmaterial för att skriva ett svar.

   Taktik nr 2: Häll olja i eld: Fokusera på vinnaren

   Du är nu är beväpnad med rätt data om din blogg och publik, det är dags för några åtgärder.

   Det första du ska göra är att ta reda på vad som fungerar och vad som inte är för din blogg.

   1. Investera mer pengar och ansträngning i trafikkällor som konverterar bäst.

   I följande exempel (se bild nedan) konverterar målkonverteringsfrekvensen för Facebook Mobile och Google Organic trafik 7x till 20x bättre. Vad vi borde göra här är att spendera mer ansträngning, tid och pengar för att få mer trafik från dessa två källor.

   Logga in på Google Analytics Dashboard för att undersöka din bloggtrafik > Förvärv > All trafik > Källa / medium.

   2. Fördubbla en annonskampanj som fungerar.

   Om du spenderar $ 50 / månad på en Twitter-annons som ger mycket trafik, spendera $ 100 / månad och nå ännu fler människor.

   3. Utöka ditt innehåll (istället för att skapa nya inlägg hela tiden)

   Expandera med innehåll som ger de bästa engagemangsgraden.

   Vilka ämnen verkar vara mest populära bland dina läsare? Kan du lägga till mer information i inlägget? Var kreativ – intervjua en branschexpert, lägg till några nya diagram, skapa videohandledning och så vidare. Nyckeln är att fokusera på vinnare och göra det bästa av dem.

   Användarna spenderar mer tid på dessa sidor (understrukna nummer). Kan du utöka det innehåll som ger bästa engagemangsgraden? Logga in på Google Analytics Dashboard för att se detta nummer > Beteende > Webbplatsinnehåll > Alla sidor.

   Taktik nr 3: Skörda den låghängande frukten

   Låghängande frukt är ganska lätt att ta av ett fruktträd, och lyckligtvis har de flesta webbplatser låghängande frukt också för plockningen. Grundläggande uppgifter du kan göra på några minuter om dagen kan påverka din bloggs totala framgång.

   Några grundläggande uppgifter du kan göra just nu inkluderar:

   1. Använd IFTTT för att marknadsföra dina senaste blogginlägg på sociala medier.
   2. Ställ in en profil för sociala medier specifikt för din blogg.
   3. Lägg till knappar för social delning på din webbplats.
   4. Skapa en kontaktsida så att besökarna vet hur de når dig.
   5. Installera ett tredje parts kommentarsystem, till exempel Disqus. Detta kommer att förbättra användarnas engagemangsgrad.
   6. Skriv en ansvarsfriskrivningssida så att läsarna vet att de kan lita på att du är på förhand.
   7. Dela innehåll mer än en gång; använd automatiseringsverktyget för att dela om ditt gamla contnet. Genom att dela om äldre innehåll håller du det i det offentliga ögat.
   8. Skapa roundups som innehåller något av ditt bästa innehåll.
   9. Skapa en infographic som ytterligare förklarar en populär artikel.
   10. Gör några A / B-tester för att se hur bra allt från navigering till Call to Action-knappar fungerar.
   11. Skapa en Start Here-sida för att tjäna dina nya besökare.
   12. Ta reda på vad ditt huvudtema är för din blogg och se till att allt innehåll matchar ditt tema / mål.
   13. Leta efter felstavningar, grammatiska misstag och skrivfel på din blogg. Ingenting får en blogg att se mer oprofessionell ut än flera och konsekventa misstag på det här området.
   14. Utveckla ett gatateam. Detta är ett team av individer som hjälper till att sprida ordet om din blogg. I gengäld kan du skicka dem en gratis T-shirt eller andra godsaker.
   15. Skapa en redaktionskalender.
   16. Planera säkerhetskopior så att du inte tappar hela din blogg till en katastrofal webbplatsnedbrytning.
   17. Studera din tagline? Gripar det läsarens intresse? Förklarar det effektivt vad du handlar om?
   18. Följ andra bloggar i din nisch och få kontakt med dessa bloggägare.
   19. Kommentera andra bloggar och lägg till värdefulla tankar.
   20. Hitta en mentor som har lyckats med sin blogg. Be mentorn att hjälpa dig att göra din egen blogg till en framgång.
   21. Gör formuleringen av din call to action (CTA) så tydlig som möjligt. Byt ut ord som “klicka här” med starkare kommandon som “få gratis e-bok.”
   22. Se till att det finns en balans mellan bilder och text, men att bilder är relevanta för inlägget.
   23. Fixa alla trasiga länkar. Du kan installera ett plugin som enkelt låter dig hitta trasiga länkar på en WP-blogg.

   Taktik nr 4: Bygg en lista, samla besökarnas e-postmeddelanden

   De människor som besöker din webbplats har landat där eftersom de är intresserade av det ämne du täcker. Detta är lika riktat för en publik som du kan träffa. Det är viktigt att du samlar in deras kontaktinformation så att du kan fortsätta marknadsföra till dessa personer.

   Sociala medier är överfulla, men med e-post skickar du ditt material till en mycket specifik publik som redan har beslutat att de är intresserade av vad du har att säga.

   91% av människorna kontrollerar sina e-postbrevlådor varje dag.

   Jämför det med webbplatser som Facebook, där ditt inlägg kan komma att pressas ner nyhetsflödet av allt buller.

   Lyckligtvis finns det några e-postmarknadsföringsverktyg som kan hjälpa dig att samla in och hålla dig organiserad med e-postmarknadsföring.

   • Konstant kontakt
   • GetResponse
   • AWeber

   Dessutom vill du använda ett professionellt utformat opt-in-formulär, så det är ingen tvekan om att användaren registrerade sig för e-postlistan. Det sista du vill är att anklagas för att ha spammat dem på din e-postlista. Några av e-postlistverktygen som nämns ovan har inbyggda opt-in-formulär eller plugins som synkroniseras med din blogg.

   Så riktar du in och utvidgar din e-postopt-in: Tips från Adam Connell

   Adam Connell

   En av mina favorittekniker [listbyggande] använder “kategoriinriktade opt-ins”.

   Det är en liknande idé som uppgraderingar av innehåll, men det är mycket lättare att hantera.

   Tanken är att du använder opt-in-formulär för att erbjuda exklusivt innehåll som är relevant för ett ämne som någon läser vid den tiden.

   Om du till exempel driver en blogg om mat kan du erbjuda en annan “blymagnet” till personer som läser kategorin om måltidsrecepter än de som tittar på kategorin frukostrecept..

   Det var vad vi använde på UK Linkology för att öka registreringar via e-post med över 300%:

   Här är en snabb beskrivning av processen som vi använde:

   1. Omorganisera & kondensera våra bloggkategorier till 4-5 kärnämnen
   2. Skapade en blymagnet för varje kärnämne
   3. Installerat Thrive Leads WordPress-plugin som kan rikta in opt-in-formulär till specifika kategorier
   4. Ställ in opt-in-formulär för att marknadsföra varje blymagnet (vi fokuserade på sidofält, innehåll och popover-opt-in-formulär)
   5. Aktiverad kategorinriktning för att säkerställa att varje opt-in-form visas i rätt kategori

   Nyckeln här är att erbjuda en blymagnet som är nära besläktad med vad någon läser vid den tiden.

   På det sättet är de mycket mer benägna att prenumerera.

   – Adam Connell, Adam Connell prickar mig.

   Taktik nr 5: Om sida

   En verkligt fantastisk About-sida måste ha mer än bara fakta om ditt företag. Det borde vara historien om dig och hur du växte din verksamhet, vad dina grundläggande övertygelser är och vad som gör dig annorlunda än dina konkurrenter. Här är några viktiga element på en bra Om-sida.

   Idé nr 1: Bly med en öppningskrok som tar tag i läsaren.

   Gula lövhängmattor griper läsaren med den här raden på sin sida: “I TILLÄGG till hållbar social förändring tror vi passionerat på resor, tupplurar, god mat, goda vänner, långa samtal, bredda horisonter + en anda av äventyr.” Hur kan du låta bli att läsa om?

   Idé # 2: Håll den personlig.

   Åtta timmars dag är ett exempel på en webbplats som gör det bra. Det börjar helt enkelt med ”Hej! Vi är Nathan Strandberg och Katie Kirk … ”Den starka, samtalande tonen drar in läsaren.

   Idé 3: Dela din historia.

   Brian Clark på Copyblogger startar sin About-sida genom att prata om företagets historia.

   Din About-sida bör återspegla ditt företags uttalande och din egen personlighet. Gör det intressant och läsarna kommer att känna som om de känner dig på en personlig nivå.

   Taktik nr 6: Förbättra din blogg visuellt

   Det tar den genomsnittliga personen 0,05 sekunder att bedöma din webbplats. Det betyder 50 millisekunder för att göra ett bra första intryck på din besökare. På 50 millisekunder är det tveksamt att personen har tid att läsa mycket av din text. Vad betyder det? Det innebär att de flesta människors första intryck av din webbplats görs baserat på design och bilder, som hjärnan bearbetar snabbare än text.

   I allmänhet, här är vad jag föreslår med dina bloggvisuella element:

   Låt bli:

   • Använd irrelevanta, fula stockfoton som inte gör någonting för att ditt märke verkar utmärkande
   • Använd foton med dåligt poserade modeller

   Här är tre sätt att hitta, du behöver inte anställa en fotograf och besättning för att få vackra foton för din webbplats.

   1- Skapa själv

   Med så många gratis resurser och webbapplikationer på Internet är det superlätt att skapa fantastiska bilder själv – även om du inte är en grafisk designer av yrket.

   Fotoredigerare

   Vill du ha original grafik till ditt nästa blogginlägg? Skapa det själv genom att följa dessa steg:

   1. Ta foton med din telefon,
   2. Hitta gratis ikoner och vektorkonst på WHSR Icons, Icon Finder eller Freepik,
   3. Slå samman och redigera dessa element med en webbredigerare som Pic Monkey, Canva eller Design Wizard.

   Exempel – Skapa en Facebook Post-bild med Design Wizard gratis redigerare. Verktyget erbjuder mer än 17 000 designmallar och 1 200 000 bilder i deras databas – .

   Nedladdningsbar programvara (gratis)

   Spela in din skärm och gör den till GIF-bilder. Gratis verktyg – ScreenToGif (Windows) och Kap (Mac).

   Exempel – GIF-bild Jag gjorde det här personliga inlägget för webbplatssamling med hjälp av ScreenToGif.

   2- Anställ en frilansdesigner

   Om grafik och fotografering egentligen inte är din sak, kan du alltid lämna arbetet till en frilansdesigner.

   Grafik- och webbdesignkostnader har minskat avsevärt de senaste åren tack vare fri programvara och hård konkurrens. Baserat på min senaste studie – en designer tar ungefär $ 26 / timme i genomsnitt och du kan gå så lågt som $ 3 / mo.

   Inte annons: Chee Ching är min go-to person när jag behöver professionella designtjänster. Hon är den “fullpaket” -designern som har stor talang och affärsförnuft – jag kan inte rekommendera henne nog.

   Kostnad för webbplats och grafisk design baserad på Upwork Top 100 frilansarprofiler. Genomsnittlig timpris = 26,32 USD / timme; högsta = $ 80 / timme, lägsta = $ 3 / mo (källa).

   3- Pixabay (eller andra kataloger som erbjuder vackra bilder)

   Om du måste lägga till irrelevanta bilder till ditt inlägg – det minsta du kan göra är att undvika fula stockfoton. De är inte bara intetsägande och tydliga, utan de kan visas på flera andra webbplatser vid en viss tidpunkt, vilket gör att din blogg ser mindre unik ut.

   Det finns otaliga bildkataloger där du kan få gratis fantastiska foton. Pixabay är min favorit på grund av dess flexibilitet. Det finns inga krav på attribut, vilket innebär att du kan göra vad du vill med de bilder du får från den här källan.

   Dessutom är det superenkelt att använda – det finns till och med en enkel sökning direkt på hemsidan innan du ens loggar in. Du får tillgång till foton, vektorbilder och illustrationer och kan filtrera ned efter behov. Det är otroligt enkelt att ladda ner de faktiska bilderna och återigen har alternativ för bildstorlek (pixlar och MB) så att bilden du har i handen är tydlig och kvalitet för vad ditt syfte kan vara (i mitt fall troligtvis online för din blogg – ingen stor filstorlek behövs).

   Exempel – bild hittades på Pixabay.

   Exempel på verkliga livet

   Exempel 1: Krampa inte allt ditt innehåll tillsammans

   Det bör finnas en balans mellan vitt utrymme och andra element. Vitt utrymme behöver inte vara färgen vitt. Lägg märke till hur Freshbooks använder negativt utrymme för att skapa ett elegant utseende. Minska röran på sidan. Ta bort onödiga artiklar eller flytta dem någon annanstans. Öka vitt utrymme för att minska bruset.

   Exempel 2: Använd en enkel design för att minimera distraktionen

   Användare bör fokusera på ditt innehåll. Mint gör ett bra jobb med att fokusera läsaren på webbplatsens syfte – att få dig att registrera dig för ett konto.

   Exempel 3: Använd färre objekt i din översta navigationsmeny

   Du kan sedan skapa underkategorier under de större. Ett exempel som visar hur du kan organisera många kategorier kan ses på Amazon.com. De har delat upp artiklar i kategorier, till exempel böcker, men sedan dela upp kategorin ytterligare efter ytterligare underkategorier för att hjälpa dig att sortera igenom och hitta det specifika objekt du vill ha av tusentals. Om du har många kategorier kan du försöka hitta några huvudkategorier. Minska användningen av popup-fönster. Lägg maximalt bara till en popup.

   Taktik nr 8: Optimering av sökmotorer på sidan

   När du har bättre sökmotorsrankning ser du en ökning i trafik och intäkter. Att räkna ut den heliga gralen för hur man rankas högre i sökmotorerna kan dock verka överväldigande. Även om det är sant att forskning och förbättring av faktorer utanför sidan (som att få länkar) är naturligtvis viktiga, finns det gott om låghängande frukt i SEO som många bloggare förbiser.

   Google ändrar regelbundet sina algoritmer, så det kan vara svårt att ta reda på vad Google vill ha. Det är tre saker du behöver fokusera på om du vill ranka bra i Googles sökmotor: Innehåll, prestandamyndighet och användarupplevelse.

   Alla dessa faktorer samlas och kombineras i vad Google anser som en “bra” blogg som är värd en högre ranking i deras sökresultat.

   Öka din söktrafik med 321% med SEO på webbsidan

   På senare tid har jag studerat sätten att öka organisk söktrafik endast genom att ändra och formatera innehållet (On-Page SEO).

   Och jag har fina resultat.

   Söktrafiken för ett av mina inlägg har ökat med 321%!

   Här är de grundläggande SEO-stegen på sidan som hjälper dig att få mer trafik:

   1. Spåra utgående länkar för att utöka ditt innehåll med den information som din publik är intresserad av.

   Till exempel: I min artikel om det första blogginlägget finns det länkar till andra resurser med dussintals idéer för blogginlägg.

   Så snart jag lagt till koden för att spåra utgående länkar, fick jag reda på att mina läsare klickar på dessa länkar som galen. Vad gjorde jag? Jag utökade mitt innehåll med 57 idéer för det första blogginlägget. Och nu är detta mitt mest populära sökord som ger mest av Googles trafik.

   2. Skapa en s om du har mer än 2 000 ord skrivna.

   Detta hjälper dig att få snabba länkar till Google SERP och öka din CTR.

   3. Hitta de frågor som ställs av din publik om ämnet för din artikel och ge svar.

   Du kan ta frågor från Google i blocket “Folk ställer också”.

   Dessa åtgärder kommer att öka dina chanser att komma in i det presenterade utdraget.

   4. Försök att ta med relevanta nyckelord med lång svans i din H2.

   Men overdriv inte!

   5. Använd numrerade och punktlistor för att få en chans att träffa det presenterade utdraget.

   Så fort jag var där ökade klickna på min artikel på den här frågan med 20%!

   6. Prova alltid en ny titel för dina sidor om du inte är nöjd med resultatet av din trafik från Google.

   Ändra det. Experimentera! Lägg till modifierare och nya nyckelord.

   För min mest populära artikel ändrade jag titel-taggen mer än 20 gånger i år 🙂

   Och som ett resultat ökade jag trafiken med 321% tack vare dessa enkla SEO-steg på sidan.

   – Michael Pozdnev, I Wanna Be A Blogger.

   Några enkla saker du kan göra för att förbättra sökrankningen är:

   • Använd beskrivande alt-taggar på alla bilder
   • Rätta till alla 404-fel och trasiga länkar
   • Inkludera nyckelord i dina H1, H2 och H3
   • Intern länk – se till att dina viktiga sidor är väl länkade internt
   • Använd originalt, användbart innehåll som svarar på användarnas behov – Google Panda straffar webbplatser med för många tunna innehållssidor
   • Använd brödskiva och webbplatskarta för att hjälpa Google förstå din webbplatsstruktur och innehållsflöde
   • Använd en om ditt innehåll är längre än 2 000 ord
   • Testa dina sidtitlar för att förbättra sökresultatsidan CTR – fallstudier visade att CTR påverkar webbplatsens ranking.
   • Förbättra webbplatsengagemangsgraden – avvisningsfrekvens och tid på sidan påverkar webbplatsrankningen.

   Taktik nr 9: Läs dina egna skrifter

   Ett enkelt sätt att förbättra din blogg är att ta sig tid att arbeta med gammalt innehåll. Läs gamla inlägg regelbundet för:

   • Hitta och korrigera grammatiska misstag. Även delar som har gått igenom flera redigeringar kan innehålla skrivfel.
   • Skriv bättre titlar och subrubriker. Kontrollera att dessa riktar sig till de sökord du vill ha och att de är tillräckligt intressanta för att fånga en läsares intresse.
   • Skapa nya idéer för att marknadsföra gamla inlägg på sociala medier. Kan du till exempel vara värd för en Twitterchatt som använder några av dina gamla inlägg för att starta en diskussion?
   • Återanvänd gammalt innehåll och presentera det på ett nytt och intressant sätt, till exempel ett bildspel eller video.
   • Skapa sammanfattningar av dina bästa inlägg som är centrerade kring ett visst ämne.
   • Gör populära inlägg lätt att hitta.
   • Återvinn och uppgradera ditt gamla innehåll till något ännu mer värdefullt än tidigare.

   Taktik nr 10: Bra innehåll räcker inte

   Det förnekar inget att bra, välskrivet innehåll är viktigt om du vill engagera din publik. Men det räcker helt enkelt inte för att driva trafik till din webbplats av sig själv.

   Du måste skapa innehåll som din målgrupp mest vill läsa.

   Hur vet du vad de vill läsa?

   1. Google Analytics

   Se tillbaka till din Google Analytics. Ta reda på vilken typ av innehåll din publik älskar. Vilka delar interagerar de med eller delar de oftast? Skapa fler av dessa ämnen och mindre av de mindre populära ämnen (eller återanvänd de mindre populära ämnena för att göra dem mer lik de populära inläggen).

   Till exempel är detta våra 10 bästa blogginlägg för webbhotellhemligheter som avslöjades för januari 2016. Inlägget om Facebook-plugins håller publiken längre än genomsnittet. Det betyder att publiken tycker att denna information är användbar. De tillbringar faktiskt 100% mer tid på det inlägget än på vissa andra. Dags att ta reda på vad som gör att det fungerar så bra och “förstärka” innehållet.

   2. Andra medieplattformar

   Bli inspirerad av populärt innehåll på Podcast, YouTube-kanaler, SlideShare och så vidare. Detta är ett fönster till vad människor i din nisch vill veta mer om. Det finns en anledning till att visst innehåll är mer populärt vid en viss tidpunkt.

   Till exempel tillåter iTunes användare att surfa på poddsändningar baserade på popularitet. Notera ämnet såväl som hur det presenteras för publiken.

   Använd YouTube för att se vad vloggers i din nisch gör. Ta reda på vilka videor som är mest populära i deras kanaler. Förvandla dessa populära videor till blogginnehållsidéer.

   På SlideShare kan du gå till sidan Populärast för att ta reda på vilka bilder som intresserar besökarna.

   Exempel på verkliga livet: Planet Money-podcast, rangordnade efter popularitet.

   3. Trender på Twitter

   Vad är trenden på Twitter? Detta kan ge insikt i aktuella ämnen som dina läsare kanske vill veta mer om. Kom ihåg:

   Inte allt som trender på Twitter är relevant för din nisch. Brads fru kan ha fått sparken från Cracker Barrel, men har det verkligen något att göra med din affärscoachingverksamhet? Kanske gör det om du ville prata om hur man kan övervinna en social medias brand.

   Du kan alltid generera nya bloggidéer från What’s Trending på Twitter – även om det inte är exakt din nisch. Hos WHSR kommer en del av vår tillväxt från innehållsstrategin där vi slår samman vår primära nisch (bloggning, webbhotell, marknadsföring på sociala medier) med andra trendande ämnen (World of War Craft, Dungeon Master, Shark Tank TV-serien, trädgårdsarbete etc. ). Att gifta sig med två väldigt olika ämnen utvidgar läsarnas kännedom och erbjuder nya skrivvinklar om ditt ämne.

   Webbplatser där människor ställer frågor om ett ämne, till exempel Quora, kan också vara en bra källa för att se vad folk vill veta mer om.

   Taktik nr 11: Skapa en navsida och visa ditt bästa innehåll

   Titta på de olika kategorierna på din webbplats. Saknas det några kategorier? Kan du skapa en navsida (vissa kallar den “band-sida”) och har ditt allra bästa innehåll i den kategorin? Eller kanske du helt enkelt vill lyfta fram ett specifikt ämne över andra eftersom din dataanalys har visat att dina besökare är mest intresserade av XYZ.

   Du kan skapa diagram som binds i ämnena, gruppera element i ett grundläggande diagram och lägga till färg och intresse på din webbplats. Några av de typer av innehåll du kanske vill inkludera skulle vara:

   • Instruktionsguider för ett visst ämne
   • Fallstudier
   • Avancerade ämnen
   • Mest populära ämnen i en viss kategori
   • Ämnen som trender just nu

   Taktik nr 12: Förbättra laddningshastigheten för webbplatsen

   Vi pratade lite tidigare om vikten av snabba laddningstider för din webbplats och hur otåliga människor kan vara. För att din blogg ska laddas snabbare krävs att du tittar på många olika element.

   Verktyg för att prova

   ShortPixel hjälper till att komprimera och optimera bilder utan att äventyra bildkvaliteten. Du kan ange din webbplats-URL här och kontrollera hur mycket mer du kan komprimera dina webbplatsbilder med ShortPixel.

   Taktik nr 13: Anslut till andra i din nisch

   De flesta bloggguider som du hittar online idag fokuserar på att förbättra ditt skrivande eller lägga till mer innehåll.

   Sanningen är dock att mer, eller ännu bättre innehåll, inte alltid är svaret.

   Ibland är det smartare att gå bort från att skapa mer innehåll och undersöka andra saker du kan göra för att få bättre resultat från bloggning, till exempel nätverkande med dina kamrater.

   Vid första tanken kanske det inte verkar som en bra idé att prata med andra bloggare i din nisch. Ni kämpar båda för liknande trafik trots allt.

   Men att ansluta till andra påverkare kan faktiskt gynna er båda. Det finns tillräckligt med trafik att gå runt och när bloggare rekommenderar varandra tenderar deras besökare att lägga märke till dem.

   • Nå ut och koppla ihop med andra bloggare. Ni båda riktar sig mot liknande målgrupper, så du kommer båda att ha nytta av. Du kan också ansluta till bloggare i relaterade nischer. Om du till exempel gör träskyltar och säljer dem, kommer du att få kontakt med en blogg som pratar om DIY-inredning.
   • Dela information med andra bloggare. Har du hittat en plats att annonsera som är särskilt framgångsrik? Var inte rädd att berätta för andra. De i sin tur kommer att berätta var de annonserar.
   • Byt ut gästposter med varandra för att nå varandras publik.
   • Presentera dina bloggvänner till dina läsare genom att presentera en intervju, lägga en artikel om dem i ditt nyhetsbrev eller bara ge dem ett rop på sociala medier.
   • Dela idéer om att skriva och redigera.

   Jeffrey Wilson Administrator
   Sorry! The Author has not filled his profile.
   follow me