Blogga för dummies: Hur man startar en framgångsrik blogg 2020

Har du någonsin velat starta din egen blogg? Eller har du redan en blogg som du är osäker på hur du tar dig till nästa nivå?


Om ditt svar är “ja” är den här platsen att vara.

I den här bloggguiden lär du dig:

  Varför den här bloggguiden? Lite om mig själv

  Jag grundade Web Hosting Secrets Revealed (WHSR) redan 2008, och delvis tack vare ett stort välkomnande från blogggemenskapen har vi gått från styrka till styrka. Sedan dess har WHSR vuxit till att bli en av Nätets ledande webbplatser för rådgivning om webbhotell, och jag har lockat till märket några av de starkaste rösterna i modern bloggning – som alla har gett sina inlägg i den här boken och webbplatsen, det går till resursen för alla som startar den självhotade bloggvägen.

  Med den här nonsens-guiden kommer jag att ge dig några av de snabbaste, lätta att förstå och framför allt effektiva lösningar på dina bloggproblem – borttagna från min egen erfarenhet och från sinnen hos människor som tycker om vad de gör.

  Min problogger-författarprofilsidaMin författarprofilsida på Problogger.net – Jag publicerade regelbundet på ett antal högprofilerade bloggguideresidor mellan 2015 – 2018.

  Kapitel 1. Ställa in en blogg från Scratch

  Det är enkelt och billigt att starta en blogg 2020.

  Den mest populära bloggprogramvaran, WordPress.org, är gratis. Professionellt utvecklade WordPress-teman och plugins är gratis. Och det finns bokstavligen miljoner gratis tutorials för att komma igång (inklusive den här). Den enda kostnaden för att starta en blogg är pengarna du betalar för en webbhotell och domännamn.

  Visst, det kan bli mycket knepigt i det senare skedet; men generellt sett är bloggning möjlig för alla som har en dator med en internetanslutning. Du kan faktiskt skapa en blogg och få den igång de kommande 20 minuterna. Stegen som nämns i följande steg är exakt hur jag skapar mina bloggar i början.

  I grunden är allt du behöver göra:

  1. Välj en bra webbhotell och domännamn
  2. Rikta ditt domän-DNS till din webbhotell
  3. Installera WordPress på din nya webbhotell (väldigt enkelt med automatisk installation).
  4. Logga in på ditt WordPress och publicera ditt första inlägg.
  5. Och det är allt.

  Låter det enkelt? Det kan du ge dig på!

  Jag kommer att leda dig genom stegen nedan. Känn dig fri om du redan vet hur du konfigurerar din egen blogg.

  1. Välj en bra webbhotell och domännamn

  För att starta en självhostad blogg behöver du först ett domännamn och ett webbhotellkonto.

  Din domän är namnet på din blogg. Det är inte något fysiskt som du kan röra eller se; men bara en sträng karaktärer som ger din webbplats en identitet – som titeln på en bok eller en plats. Din domän “berättar” för dina besökare vilken typ av blogg de besöker.

  Webbhotell, å andra sidan, är platsen där du lagrar ditt blogginnehåll – ord, bloggtema, bilder, videor och så vidare.

  Domännamn – Var du ska registrera?

  Du kan välja och registrera dina domännamn via en domänregistrator. GoDaddy, NameCheap, Hover och Domain.com är några av de mest populära registratorerna på marknaden.

  Observera att det är viktigt att separera domänregistrering från din webbhotell. Bara för att din webbhotell erbjuder en gratis domän betyder inte att du bör låta värdföretaget kontrollera din domänregistrering. Personligen använder jag NameCheap för att hantera mina domänregistreringar; men alla andra ansedda domänregistratorer bör vara bra. Genom att göra det kan jag ändra mitt domän-DNS när som helst och vill undvika mig från att vara låst med en viss webbhotell. Jag rekommenderar starkt att du gör samma sak för ditt eget skydd.

  Webbhotell – var du ska vara värd för din blogg?

  När det gäller webbhotell, kolla in mina bästa webbhotellval och värdegranskningsindex.

  Till att börja med rekommenderar jag att börja litet med en delad webbhotell.

  Vid delad hosting – Även om värdresurserna är mindre jämfört med andra (VPS, moln, etc), behöver du mindre budget (ofta <$ 5 / mo vid anmälan) och teknisk kunskap att starta. När du väljer en webbhotell för din blogg är dessa fem faktorer:

  1. Pålitlighet – Din blogg måste vara stabil och tillgänglig online 24 × 7.
  2. Fart – Du behöver en värd som laddas snabbt eftersom hastigheten påverkar användarupplevelsen och sökrankningen.
  3. Prissättning – Värd med <$ 5 / mo är en bra start, du behöver inte en premiumtjänst i det här skedet.
  4. Rum att växa – Du kommer att behöva värduppgraderingar (extra funktioner, mer serverkraft osv.) När din blogg växer.
  5. Stöd – Internet förändras ständigt, det är alltid bra att ha någon som kan säkerhetskopiera dig på den tekniska sidan.

  Rekommenderad blogghosting för nybörjare

  1. InMotion Hosting

  starta en blogg med InMotion HostingVärd två bloggar på InMotion Hosting för $ 3,99 / mo.

  Besök webbplatsen: https://www.hostinger.com/

  Hostinger är en av de billigaste webbhotellerna, särskilt under registreringen för smekmånaden. Trots att det är ett värdföretag som erbjuder ett budget, erbjuder Hostinger massor av premiumhotelfunktioner som är lämpliga för bloggare.

  3. SiteGround

  starta en blogg med SiteGroundSiteGround debiterar $ 3,95 / mo för att ha en blogg.

  Proffstips: Bara för att en webbhotell är populär betyder det inte att det är bäst för din blogg. Titta på värdprestanda och granska noga innan du fattar ett beslut.

  2. Peka domän-DNS till din webbhotell

  Därefter måste du uppdatera DNS-posten hos domännamnsregistratorn (där du registrerade din domän i steg nr 1) för att peka på webbhotellens servrar (InMotion Hosting, Hostinger eller SiteGround).

  DNS står för Domain Name System och det används för att rikta alla inkommande användare mot serverns IP-adress. Så när en användare anger “WebHostingSecretRevealed.net” kommer DNS-posterna att hämta IP-adressen till min webbhotell och tjäna min webbplats till användaren.

  Pekande domännamnsserverExempel: Peka en webbplats till InMotion Hosting-namnservrar på GoDaddy.

  Här är de steg-för-steg-instruktionerna för att uppdatera din blogg-DNS på GoDaddy eller Namecheap.

  3. Installera WordPress på din webbhotell

  För att börja blogga med WordPress måste du först installera systemet i din webbhotell. Detta kan göras manuellt eller automatiskt med en installations-app med ett klick. Båda metoderna är ganska enkla och kan göras enkelt.

  WordPress manuell installation

  I en snabb överblick, här är de steg du behöver göra:

  1. Ladda ner och packa upp WordPress-paketet till din lokala dator.
  2. Skapa en databas för WordPress på din webbserver, såväl som en MySQL-användare som har alla privilegier att komma åt och ändra den.
  3. Byt namn på filen wp-config-sample.php till wp-config.php.
  4. Öppna wp-config.php i textredigeraren (anteckningar) och fyll i din databasinformation.
  5. Placera WordPress-filerna på önskad plats på din webbserver.
  6. Kör WordPress-installationsskriptet genom att öppna wp-admin / install.php i din webbläsare. Om du installerade WordPress i rotkatalogen bör du besöka: http://example.com/wp-admin/install.php; Om du till exempel installerade WordPress i en egen underkatalog som heter blogg, bör du besöka: http://example.com/blog/wp-admin/install.php
  7. Och du är klar.

  WordPress-installation med ett klick

  De flesta bloggare installerar idag inte sina WordPress manuellt.

  Med stöd av installationstjänster med ett klick som Softaculous och Mojo Market Place (beror på vilken webbhotell du använder) är installationsprocessen mycket rakt fram och kan göras med bara några enkla klick.

  Som referens visar följande bilder var du kan hitta funktionen för automatisk installation på din Hostinger-instrumentbräda. För att installera WordPress klickar du bara på den cirkelformade ikonen och följer instruktionerna med dummisäkerhet – ditt WordPress-system bör vara igång på mindre än 5 minuter.

  Hostinger WordPress autoinstallatörExempel: Du kan installera WordPress på din webbhotell med bara några klick med Hostinger Auto Installer (besök Hostinger här).

  Saker kan se annorlunda ut för olika webbhotell men processen är i princip densamma. Så oroa dig inte om du inte använder en av dessa värdar som jag visar här.

  Varför WordPress?

  Personligen tycker jag att WordPress är den bästa bloggplattformen för nybörjare. Baserat på statistik från Built With byggs mer än 95% av bloggarna i USA med WordPress. Globalt finns det nästan 27 miljarder bloggar som körs på WordPress.

  4. Hitta din WordPress-administratörssida och inloggning

  När du har installerat ditt WordPress-system får du en URL för att logga in på din WordPress-administratörssida. I de flesta fall kommer webbadressen att vara något liknande (beror på mappen som du installerade WordPress):

  http://www.exampleblog.com/wp-admin

  skapa ny bloggpostSkapa en ny bloggpost i den nya WordPress Gutenberg.

  Den senaste versionen av WordPress i skrivande stund är version 5.3.2 – som standard använder du WordPress Gutenberg som textredigerare. Gutenberg ger mycket flexibilitet till WordPress-plattformen. Detta är särskilt användbart för nybörjare eftersom många saker som att ställa in bakgrundsfärger och mer inte längre kräver kodning. Blocksystemet hjälper också till med artikellayouthantering.

  För att skriva och publicera ett nytt inlägg, navigera enkelt till vänster sidofält, klicka på “Inlägg” > ‘Lägg till nytt’ så kommer du att ledas till skrivskärmen. Klicka på “Förhandsgranska” för att förhandsgranska hur saker ser ut i framsidan (vad dina läsare kommer att se), klicka på “Publicera” när inlägget är klart.

  Hej! Nu har du publicerat ditt första blogginlägg.

  Besök: WordPress Theme Directory

  Det är här du kan få alla gratis WordPress-teman. Teman som listas i den här katalogen följer mycket snäva standarder som tillhandahålls av WordPress-utvecklarna, och enligt min mening är detta det bästa stället att få gratis, problemfria temadesigner.

  2. Betald WordPress-temaklubb

  Ett annat sätt att få högkvalitativa betalda teman är att prenumerera på WordPress Theme Clubs.

  Om det här är första gången du hörde till Theme Clubs så här fungerar det: Du betalar en fast avgift för att gå med i klubben och du får olika design som erbjuds i klubbarna. Teman som erbjuds i Theme Club är vanligtvis professionellt utformade och uppdateras regelbundet.

  Eleganta teman, Studio Press och Artisan-teman är tre WordPress-temaklubbar jag rekommenderar.

  Det finns mycket fler andra där ute – vissa klubbar tillgodoser till och med en viss bransch, till exempel fastighetsmäklare eller skolor; men vi kommer bara att täcka tre i den här artikeln.

  Eleganta teman

  WordPress betald temaklubbEleganta temaprover – Mer än 80 premium WordPress-teman, .

  Besök: StudioPress.com. Pris: $ 129,95 / tema eller $ 499,95 / livstid

  Om du är en långvarig WordPress-användare har du antagligen hört talas om StudioPress. Det är populärt för sitt Genesis Framework, det minimalistiska och SEO-vänliga WordPress-ramverket för alla StudioPress-teman.

  StudioPress erbjuder flexibla priser baserat på dina behov. Genesis Framework med ett barntema är tillgängligt för en engångsbetalning på $ 59,99. Premiumtemat, som inkluderar Genesis Framework, kostar 99 dollar vardera. Om du vill ha åtkomst till alla teman kan du betala 499 $.

  Hantverksteman

  färdiga webbplatserFärdiga webbplatser som erbjuds av Artisan Themes.

  Läs mer: Här är ett antal andra enkla saker du kan göra för att skydda din WordPress-blogg

  Plugins för bättre bloggprestanda

  Word3-plugin för totalt cache

  När det gäller optimering av bloggprestanda, W3 Total Cache och Swift Performance är de mest populära alternativen.

  De två andra prestanda-plugins som du också bör titta på är Cloud Flare och WP Super Cache. Cloud Flare är en gratis plugin som tillhandahålls av CDN-företaget Cloud Flare; medan WP Super Cache är utvecklad av Donncha och Automattic, företaget som utvecklat och driver WordPress nu.

  En cache-plugin är ett måste i modern bloggvärld – det förbättrar användarupplevelsen kraftigt genom att öka serverns prestanda, minska tiden det tar att ladda ner och ökar sidhastighetshastigheten.

  Om din blogg har många bilder i den – överväg att lägga till EWWW Image Optimizer. Det är en bildklickoptimerare med ett klick som kan optimera bildfilerna i ditt bibliotek. Den har också den automatiska bildkomprimeringsfunktionen för att minska storleken på bilderna medan du laddar upp dem. Genom att optimera bilder kan du minska sidbelastningstiderna och resultera i snabbare webbplatsprestanda.

  Läs mer: SEO 101 för första gången bloggare

  Plugin för Gutenberg-block

  Anpassade Gutenberg-block

  Med introduktionen av Gutenberg-redaktör i WordPress 5.0 kan bloggare nu skapa innehåll med en blockbaserad redaktör. Som standard erbjuder WordPress en uppsättning grundläggande innehållsblock som ett stycke, bild, uppmaningsknapp, kortkod osv. Genom att lägga till Gutenberg Block-plugins får du lägga till mer engagerande element (till exempel – FAQ, dragspel, författarprofil, karusell, klick-till-tweets, GIF-block osv.) Till din blogg.

  Stackable, Ultimate Blocks och CoBlocks är tre enkla och gratis Gutenberg Block-plugins att testa.

  Kapitel 4. Hitta en nisch och skapa innehåll

  Det är normalt så en nybörjare startar en blogg: de skulle skriva om sitt arbete på måndag, hobbyer på tisdag, filmer de har sett på onsdagen och politiska åsikter under helgerna. Kort sagt, dessa människor skriver helt enkelt om ett stort antal ämnen utan ett huvudfokus.

  Ja, de här bloggarna skulle samla en stadig följd bland sina vänner och familjer; men det handlar om det.

  Det är väldigt svårt att ha ett betydande antal lojala läsare när du bloggar slumpmässigt eftersom människor inte vet om du är en filmkritiker, matrecensent eller en bokkritiker. Annonsörer kommer också att vara ovilliga att annonsera med dig eftersom de inte vet vad du handlar om. För att bygga en framgångsrik blogg måste du hitta en nisch.

  Hur man väljer rätt blogg nisch?

  För att hitta rätt blogg nisch, här är de viktigaste punkterna att tänka på.

  1. Fyll ett behov

  Om du någonsin har tänkt att “jag önskar att någon skulle blogga om det här” är det a-ha-ögonblicket. Om det är ett ämne som du vill veta mer om, är det troligtvis ett ämne som andra vill veta om.

  Vad är din unika kunskap? Hur kan du ge något unikt för ämnet som ingen annan kan? Det kan till och med ske genom en intervju med en expert.

  Exempel: Ginas blogg, Embracing Imperfect, fokuserar på att hjälpa mammor att uppfostra barn med speciella behov.

  2. Något du brinner för

  Kom ihåg att du kommer att skriva, läsa och prata om ditt ämne varje dag under de kommande åren. Om du inte har något intresse för ditt bloggämne, skulle det vara mycket tufft att hålla sig kvar hela tiden.

  Dessutom kommer du att njuta av att skriva om dessa ämnen.

  3. Ämne som har vistelse (ständigt grönt innehåll)

  Även kontroversen är stor, det garanterar inte att ditt ämne kommer att vara här nästa vecka. Om du till exempel är mycket passionerad för Vine och startar en blogg med inriktning på den, när det faller ur modet, kommer du inte ha innehåll. Det är bättre att fokusera på ett mer allmänt ämne, till exempel “banbrytande trender för sociala medier” eller “bildappar som rockar”. På så sätt kan en blogg fortfarande se ut efter vad som ersätter den.

  4. Lönsam

  Din blogg måste vara i en nisch som du kan tjäna pengar på.

  Fråga dig själv om det är ett ämne som kommer att locka läsare och skapa intäkter – vare sig genom reklam eller försäljning. Om du bloggar för att stödja din befintliga verksamhet, får bloggen nya kunder? Om du bloggar bara för att du brinner för ämnet, finns det ett sätt att tjäna pengar på din individuella blogg?

  Jag använder SpyFu, ett annonseringsverktyg betala per klick, för att uppskatta lönsamheten för en nisch ibland. Min logik bakom detta – om annonsörer betalar tusentals dollar till Google Adwords, måste det finnas pengar att tjäna på detta område. Här är två exempel jag hittade:

  _niche2-månatlig budget - sport-uppträdandenExempel 1: Det här är reklamstatistiken för en tillverkare av sportkläder (tror sportmärken som Adidas eller New Balance men mindre). Detta företag spenderade mer än $ 100 000 per månad på AdWords enligt Spyfu.Nisch # 3 - IT-lösningsleverantör - en global marknad, de flesta som driver en webbplats kommer att behöva dem. Det finns 10 - 15 andra stora spelare på detta område. Detta företag erbjuder 3 846 nyckelord på Google och spenderar cirka 60 000 dollar per månad.Exempel 2: Detta är annonsstatistiken för en leverantör av IT-lösningar. Det fanns ungefär 20 andra stora spelare i denna nisch. Speciellt detta företag köpte annonser på 3 846 nyckelord på Google och spenderade cirka 60 000 dollar per månad.

  Läs mer: Hur man skriver konsekvent ett bra innehåll per vecka

  Kapitel 5. Växa din bloggläsare

  Den sorgliga sanningen för många bloggare där ute har tagit dem för mycket tid att bygga upp sin läsare. Att få sina första 1 000 sidvisningar kan ta månader, och några mycket specialiserade bloggar verkar aldrig komma dit.

  Här är fem grundläggande strategier som hjälper dig att ta din blogg från dag 1 till 1 000 sidvisningar.

  1. Skriv något som folk vill läsa

  Människor drunknar i sociala medieuppdateringar, nyhetsflöden, e-postmeddelanden och olika typer av kampanjer. Det blir allt svårare att få människor att läsa ditt innehåll. Men du kan fortfarande klara dig bra om du vet vem din ideala publik är och vad de letar efter. Tänk på gapet i din nisch, vilken typ av innehåll som saknas och hur du kan ge mer värde för din publik.

  Här är saker som kan hjälpa dig med din forskning:

  • Använd sociala medieverktyg för att spåra det framgångsrika innehållet på sociala medier. På sådant sätt kan du skapa innehållsidéer som får god feedback från sociala medier.
  • Använd innehållsverktyg som svara allmänheten för att söka efter populära frågor som folk ställer på Google.
  • Använd antalet visningar på YouTube för att hitta ämnen som människor är intresserade av.
  • Använd ett sökordsverktyg för att avgöra de specifika ämnen som människor letar efter inom din nisch. Du kan producera innehåll baserat på dessa nyckelord.

  2. Anslut till ditt samhälle

  “Shared and done” är inte längre namnet på spelet.

  Du måste ständigt dela dina inlägg, om och om igen. Om du är inbjuden att gå med i en grupp Pinterest-tavla som matchar din nisch, registrera dig och dela och kommentera ofta. Om du går med i en lista med likasinnade bloggare, är oddsen att de delar varandras innehåll regelbundet – varje vecka eller dagligen. Detta kommer att hjälpa till att öka din läsares och engagemang.

  Sök konsekvent efter din stam – belöna andra medlemmar i den och kontakta dem.

  Hjälp på Twitter-fester. Kommentera andra medlemmars inlägg. Dela artiklar i dina nyhetsbrev. Avrunda och belöna bloggar som du älskar genom att presentera en varje vecka eller månad.

  Fråga hur du kan hjälpa någon med en gästpost eller genom att erbjuda gästpunktsplatser. Sälj sina produkter, använd deras medlemslänkar, marknadsför deras länkar på dina sociala medier medan du taggar dem. När det finns möjligheter att rekrytera bloggare kommer dessa bloggare att komma ihåg din hjälp och bjuda in dig att delta.

  3. Se till att din blogg är lätt att läsa

  Jag blir frustrerad när jag hittar en blogg med en titel, jag är helt upphetsad bara för att hitta innehållet med en stor bit text, få stycken, inga rubriker eller kulor och små teckensnitt. Det driver mig bort.

  Utöver vad jag har upplevt ovan bör din blogg inte tynga läsarna med popup-fönster och klickomslag. I stället presentera innehållet skickligt för dina läsare. Känn dina läsares tidsbegränsningar och förstå vad som får dem att stanna på din webbplats.

  Här kan du göra för att göra din blogg lättare att läsa:

  • Optimera din blogg genom att använda rubriker, underrubriker, punktpunkter eller numrerade listor. Detta hjälper ditt innehåll att visas mer organiserat.
  • Dela upp ditt blogginnehåll i avsnitt eller stycken. En vägg med text kan se skrämmande och överväldigande läsare.
  • Undvik att använda snygga teckensnitt. Håll fast vid webbsäkra typsnitt som Arial, Georgia, Times, etc..
  • Använd enkel engelska och skriv i korta meningar. Rikta din artikelläsbarhet för en åttonde klassstudent.

  4. Bloggkommentarer

  Först och främst är det att kommentera bloggar förmodligen den mest förbisett metoden för att bygga bloggtrafik – främst för att människor suger till att göra kvalitativa, meningsfulla samtal med främlingar (jag själv ingår). Men bloggkommentarer är en kvalitetsmetod för att bygga trafik som också råkar vara gratis – kan inte argumentera med det!

  Det finns två gyllene regler att kommentera bloggen:

  1. Skriv alltid en kvalitetskommentar. Om du inte har något meningsfullt att lägga till i diskussionen lämnar du inte en kommentar (“Tack – bra inlägg” kommentarer … de är värdelösa)
  2. Släpp bara en länk där så är lämpligt. Skräppost inte, oavsett hur frestande det kan vara; det kommer att slå tillbaka på dig.

  Även om en annan regel (kanske inte en gyllene regel), om du lämnar en länk, ska du inte bara ge din bloggs URL. Länk istället till ett eget inlägg som tillför värde till det ursprungliga inlägget och diskussionen. Relevans är nyckeln här.

  5. Q&En plattform

  Forum och Q&En plattform är bra platser att få plats framför din relevanta, intresserade publik. Tricket är att övervaka pågående samtal i din nisch så att du kan ringa in när du har något användbart att säga (och nej, inte alla inlägg kommer att bli en möjlighet – men vissa kommer). Du behöver en bra flödesläsare, till exempel Feedly, för att det ska fungera.

  Att inte hitta en exakt passform eller tillräckligt med möjligheter på punkten?

  Skapa lite anpassat innehåll som är relevant för en särskilt het konversation. Till exempel, om någon frågar hur man gör något med .htaccess-kod, kan du skriva en självstudie och lägga den på din blogg – sedan i Q&Ett avsnitt av webbplatsen, svara på förfrågan med en teaser och länka dem till din blogg för att få fullständiga koder och demonstrationer. Oddsen är att om en person ställde frågan, andra har samma fråga – och ditt forum svar och länk kommer att fortsätta för att råda dem också när tiden kommer.

  I fråga om vilken Q&En plattform att använda rekommenderar jag

  • Quora, Klout och Yahoo! Svar – det här är tre av de bästa allmänna frågorna&En plattformar
  • StackOverflow – om du är en förläggare som säljer programmeringsböcker.
  • Tripadvisor – För resebloggare

  Läs mer: Hitta fler sätt att tjäna pengar på din blogg och läsa Kevin Muldoons fallstudie för att sälja BloggingTips.com för $ 60 000.

  Kapitel 7. Använda gratis bloggverktyg

  Även om användbara gratisverktyg och webbtjänster finns på nätet, är problemet att plocka upp dem bland alla andra skräp eller / och föråldrade verktyg.

  Som en avskedsgåva för att läsa min guide fram till här kommer jag att ge dig en lista med gratisverktyg som vi använder hela tiden på WHSR. Lycka till, och jag önskar dig framgång i din bloggresa.

  Skrift

  • After Deadline – Avancerad stil och grammatikontroll.
  • Grammarly – Populäraste assistent för webbskrivning.
  • Hemingway-app – Skriv kort och djärv med det här verktyget.
  • Freedom.to – Blockera distraherande webbplatser så att du kan fokusera på att skriva.
  • ByWord – Distraktionsfria skrivverktyg.
  • Evernote – Ett verktyg som behöver introduktion.

  Bildredigering

  • Fotor – Redigera och designa vackra bilderverktyg för inlägg på sociala medier, affischer, inbjudan osv.
  • Canva – Designa vackra bilder och inlägg på sociala medier.
  • Designguiden – Skapa vackra bilder med gratis mallar och färdiga bilder.
  • JPEG Mini – Minska storleken på .jpeg-filer.
  • Tiny PNG – Minska storleken på .png-filer.
  • Skitch – Ta bildanteckningar.
  • Pic Monkey – Prisbelönt redigeringsverktyg.
  • Pik to Chart – Enkelt infographic skapandeverktyg.
  • Pixlr – Bildredigeringsverktyg.
  • Favicon.io – Den bästa favicon-generator någonsin.

  Gratis Stock Foton & Bilder

  • Icon Finder – Enorm gratis ikonkatalog.
  • Morgule File – Mer än 350 000 bilder för kommersiellt bruk.
  • Stock Snap – Bildkatalogsida med vackra gratis foton tillagda varje vecka.
  • WHSR Free Icons – Gratis ikoner designade av vår egen designer.

  referenser & undersökningar

  • World Scientific – Gratis nyhetsbrev för akademiker.
  • World Fact Book – Ingen skoj – världsinformation direkt från CIA.
  • Tech Republic – Vitbok, rapporter och fallstudier om tech.
  • Marketing Sherpa – Gratis marknadsföringsrapporter.
  • Trade Pub – Gratis tidningar, vitböcker och fallstudier.
  • Hubspot Library – Bra referenskälla inom marknadsföring.
  • CrunchBase – Nyheter om nystartade företag.
  • BuzzFeed Trending – Hitta senaste heta ämnen på BuzzFeed.
  • Creative Writing Prompt – Idéer och instruktioner för att övervinna skrivblock.
  • Google-varningar – Få varningsmeddelanden om nytt innehåll du spårar.

  Sociala medier, marknadsföring & SEO

  • Bing Webmaster Tool – Bings kostnadsfria diagnostikverktyg för webbplatser.
  • Google Webmaster Tool – Googles kostnadsfria diagnostikverktyg för webbplatser.
  • Följ – Följ dina konkurrenter
  • Majestät SEO – Gratis version låter dig kontrollera en webbplatslänkprofil (CF / TF) snabbt.
  • Engagera Bay -All-i-ett-marknadsföring, försäljning & serviceautomationsplattform
  • Liknande sidchecker – Kolla efter duplicerade sidor på din blogg.
  • Gilla Explorer – Kontrollera sociala mätvärden för ditt (eller konkurrenters) innehåll.
  • Tweet Deck – Många flera Twitter-konton i en instrumentbräda.
  • Buzz Sumo – Hitta populärt innehåll och påverkare på stora sociala medienätverk.
  • Tag Board – Marknadsundersökningar för sociala medier.
  • IFTTT – Publicera innehåll på flera sociala medieplattformar enkelt.

  Web Analytics & Produktivitet

  • Google Analytics – Gratis webbstatistik.
  • Matomo – Google Analytics minus Google.
  • YouTube Analytics – Statistik över dina YouTube-videor.
  • WP-statistik – Jämför din WordPress-blogg med andra.
  • Process Street – Enkel process- och arbetsflödeshantering.

  Hastighetstest på webbplatsen

  • Bitcatcha – Kontrollera webbplatsens hastighet från 10 platser.
  • Webbsidatest – Kontrollera webbsidans hastighet i detalj.
  • GT Metrix – Testa och spåra laddningshastigheten på webbsidan i detalj.

  Blogga vanliga frågor

  1. Hur mycket kostar det att starta en blogg?

  De uppskattade kostnaderna för att starta en blogg som innehåller ett domännamn och en webbhotell är under $ 100 per år (mindre än $ 10 per månad). Denna kostnad är baserad på en självhostad blogg (med WordPress). Fördelningen av kostnaden skulle vara: $ 15 per år för ett .com-domännamn och cirka $ 60 per år för webbhotellavgift.

  2. Hur får bloggare betalt?

  För att få en bättre bild av hur bloggare får betalt kategoriserade jag dem i två typer – en är där du handlar direkt med kunder eller annonsörer medan den andra är där du går med i ett program som erbjuds av ett företag eller nätverk.

  När du har direkt kontakt med kunder eller annonsörer har du mer kontroll över prissättningen. Du kan tjäna pengar genom att:

  – Sälja premiuminnehåll (medlemskapssida)
  – Direkt reklam
  – Att sälja din produkt
  – Jobbbrädor
  – Skriva och publicera sponsrade inlägg

  3. Hur man startar en blogg gratis?

  Det finns många plattformar där du kan starta en gratis blogg idag, detta inkluderar WordPress.com, Tumblr eller Blogger. För att skapa en gratis blogg, allt du behöver göra är att registrera dig och du kan börja publicera ditt innehåll.

  4. Vad är fångsten bakom en gratis bloggplattform?

  Ingenting kommer gratis i vår värld. Det finns ett antal nackdelar med en gratis bloggplattform:

  – Det finns regler som fastställs av varje plattform som du måste följa
  – Domännamnet på din blogg verkar vara ett underdomän som “myblogname.wordpress.com” eller “myblogname.tumblr.com”
  – Det finns begränsad funktionalitet, plugins och temaval du kan göra till din blogg
  – Vanligtvis begränsar gratisplattformar möjligheten att tjäna pengar på din blogg

  Jag föreslår starkt att du startar din blogg med en självhostad WordPress.org (som vad jag har behandlat i den här guiden). Förutom att övervinna begränsningen av den gratis bloggen, är den potentiella tillväxten av din blogg obegränsad.

  Det finns många plattformar där du kan starta en gratis blogg idag, detta inkluderar WordPress.com, Tumblr eller Blogger. För att skapa en gratis blogg, allt du behöver göra är att registrera dig och du kan börja publicera ditt innehåll.

  Men här är fångsten:

  • Det finns regler som fastställs av varje plattform som du måste följa
  • Domännamnet på din blogg verkar vara ett underdomän som “myblogname.wordpress.com” eller “myblogname.tumblr.com”
  • Det finns begränsad funktionalitet, plugins och temaval du kan göra till din blogg
  • Vanligtvis begränsar fria plattformar möjligheten att tjäna pengar på din blogg

  Skärm fångad från WordPress Advertising Policy Page.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me