Jaringan Pribadi Virtual (VPN): Pandhuan Rinci banget kanggo Pemula

Layanan virtuālais privātais tīkls (VPN) dzied kaya topik dzied panas saiki amarga privasi Internets, kas tiek ģenētiski saka akeh garumā. Perusahaan nyoba nullumkekake data luwih akeh ing pangguna nganti entuk jumlahe dadi luwih gampang diganggu (pengin conto? Līdz, līdz, līdz, līdz, lan, līdz,), nalika, negatīvs, dibagi, dadi, cara, ngatur, kahanan, kasebut.


* Siltuma kartes lokālā ngendi NSA datu apkopošana tiešsaistē Neierobežots informators, visi analītiskie dati ir vienādi, ka Badan Keamanan Nasional Amerika Serikat (NSA). Sumber: The Guardian

Taun kepungkur, kas ir pārdomāts, lai pārdotu kayata Facebook, Google, pirātiski lunak Microsoft lan tehnoloģijasi sing luwih maju kanthi cepet uga nggodhog perusahaan kasebut supaya bisa ngreksa akun panganggo saben informasi dziedāt bisa kanggo tujuan komersil.

Lan nalika pamati ar bisa dadi perjuangan kanggo ngendhaleni kahanan, ing sawetara kasus, dheweke dhewe sing ngaku dosané dosa-dosané wong-wong korporat dziedāt nandhang masalah – gangguan pribadhi lan ilegal koleksi data pribadi.

Dadi, apa bisa kita minangka individu kanggo nglindhungi privasi kita online? Jawaban kasebut ndadékaké kita bali menyang topik VPN kita.

Contents

Pakars ahli

Sawetara panyedhiya ing pasar ora mungkin jujur ​​karo kurban layanan. Padha ngaku bisa nawarake serveris, kas meklē vietējos dziedāšanas beda-beda, nanging ana uga sing bener. Ja jums ir lija, sambija, kas tiek pārdota, izvēloties serveri, ir jādzied netālu, nomainot nampa alama IP dziesmu, kas tiek saukta par negatīvu. Kayata, serveris, kas atrodas Ķīnā.

Iki mokal amarga līdz artine data sampeyan bisa ngliwati blondīne-blondīne serveris in macem-macem negara sadurunge tekan panggonan akhir. Ora ana jaminan yen para kibernoziedznieki, agen intelijen rahasia, utawa pemburu hak cipta nduweni tangane ing salah sawijining server penengah iki.

Kanggo ngindhari masalah kasebut, pangguna kudu nindakake uji coba dzied tepat kanggo verifikasi lokasi nyata VPN. Mangkene papat piranti dzied bisa digunakake kanggo –

  1. Ping rīku pārbaude, izmantojot CA App Synthetic Monitor
  2. Alat Traceroute dening CA App Synthetic Monitor
  3. BGP rīkkopa, kas paredzēta viesuļvētras elektriskajiem pakalpojumiem
  4. Alat tūlītēja komanda CM, izmantojot Windows

– Hamza Šahid, BestVPN.co

keamanan

Akeh layanan VPN saiki uga mulai ngetrapake langkah keamanan sing luwih gedhe kanggo entuk manfaat marang pangguna. Iku wiwit utamané kanggo mbantu ngalangi koleksi dati tiešsaistē lan nelusuri nanging saiki wis ditambahi kanggo kalebu iklan bloķēšana sawetara kasus malah solusi anti-virus.

Kepiye VPN Bisa digunakake

Iku eņģelis banget kanggo njlèntrèhaké cara VPN bisa nglakoni kajaba dzied rinci babagan teknis. Nanging, kanggo wong-wong dziedāt mung pengin konsep dhasar, VPN pievienojot dziedāt aman saka pirāts sampeyan menyang serveris VPN lan banjur laikā saka internet.

Ing luwih rinci, VPN pisanan netepake protokol komunikasi saka piranti sampeyan. Protokol iki bakal nyetel watesan Babagan carane data bakal lelungan saka piranti sampeyan menyang server VPN. Ana protokola VPN sawetara sing umum, sanajan saben duwe kaluwihan dhewe lan kerugian.

Protokol VPN umum

Sanajan ana akeh protokol komunikasi, ana sawetara mainstream sing umum didhukung manawa ora ana layanan layanan VPN. Sawetara luwih raušana, sawetara luwih alon, sawetara luwih aman, Liyane kurang. Pilihan iku kagungane gumantung marang syarat sampeyan, supaya līdz bisa dadi bagian sing apik kanggo sampeyan kanggo menehi kawigaten yen sampeyan arep nggunakake VPN.

Ing ringkesan –

  • OpenVPN: Protokol panampa sumber sing rata-rata kacepetan nanging ora ndhukung dukungan enkripsi sing kuwat.
  • L2TP / IPSec: Pārdošanā umum lan menehi kecepatan apik nanging gampang diblokir dening sawetara situs sing orra nduwe user VPN.
  • SSTP: Ora umum sing disedhiyakake lan saka enkripsi dzied apik ora duwe akeh saran kanggo nyaranake.
  • IKEv2: Sambungan cepet banget lan luwih becik kanggo piranti seluler sanadyan aturan standar enkripsi dzied ora pati roso.
  • PPTP: Cepet banget nanging wis kebanjiran keamanan cacahe sajrone taun.

VPN protokol mbandhingake –

1- OpenVPN

OpenVPN minangka protokol VPN mbukak sumber lan sing loro kekuatane uga kelemahane. Materiāls sumber terbuka bisa diakses dening sapa wae, sing tegese ora mung bisa nggawe pangguna Sing sah lan ndandani, nanging sing tanpa maksud gedhe uga bisa nliti kanggo kelemahane lan ngeksploitasi.

Isih, OpenVPN dadi akeh banget lan tetep salah sawijining protok paling aman sing kasedhiya. Ndhukung tingkat enkripsi dhuwur banget, kalebu apa sing dianggep paling enkripsi tombol ‘unbreavable’ 256 sing mbutuhake otentikasi RSN 2048-bit, algoritma hash SHA160 1.

Paldies kanggo dadi sumber terbuka, uga smart diadaptasi kanggo digunakake in meh kabeh platform dina iki, saka Windows lan iOS menyang platformu luwih eksotik kayata router lan piranti mikro kaya Raspberry Pi.

Conto – Sawetara piranti sing didhukung dening NordVPN – Elinga carane saben piranti ndhukung protokol sing dipilih dhewe

Sayange, Keanan Dhuwur duwes downsides lan OpenVPN asring katon minangka lambat. Nanging, līdz brīdim, kad kompromiss tika izdarīts, amarga luwih parasts jenu tarifu indekss, luwih akeh wektu kanggo ngolah data lepen.

2. slāņa 2. protokola tunelis (L2TP)

Protokol Terowongan 2 slāņa (L2TP) yaiku penerus de facto saka punkta līdz tunelim protokols (PPTP) un Lapisan 2 pāradresācijas protokols (L2F). Sayange, amarga ora teka kanggo nyengkuyung enkripsi dzied asring disebarake bebarengan karo protokol keamanan IPsec. Saiki, apvienojot līdz gudrajam katonas minangkam dziedāt paling aman lan ora duwe kerentanan.

Siji bab dziedāt perlu dicathet yaiku protokolus līdz migunakake UDP in port 500, sing artine situs Sing Ora ngidini lalu lintas VPN bisa dideteksi lan diblokir kanthi gampang.

3 – Drošs ligzdas tunelēšanas protokols (SSTP)

Secure Socket Tunneling Protocol (SSTP) iku salah sawijining sing luwih dikenal ing kalangan wong biasa, nanging banget migunani amarga wis diuji, diuji lan diikat ing saben inkarnācija saka Windows wiwit dina SP1.

Jautājums par jaunu, ļoti jaunu SSNUMX-bit SSL lan sertificētu 256-bit SSL / TLS. Iku uga kasedhiya kanggo Microsoft, supaya ora mbukak kanggo nliti umum – maneh, apik lan ala.

4- Interneta atslēgu apmaiņa pret 2. versiju (IKEv2)

Interneta atslēgu apmaiņas versija pret 2. versiju (IKEv2), kas izstrādāta, izmantojot Microsoft lan Cisco lan wiwitane mung minangka protokolu tunneli. Mula saka iku, jaunais IPSec kanggo enkripsi. Keluwesan kanggo nyambungake maneh menyang sambungan dzied wan ilang wis misuwur banget ing antarane wong-wong sing urbšana VPN kanggo ponsel.

5-Punktu tunelēšanas protokols (PPP)

Protokol tunelēšanas punkts no punkta (PPTP) yaiku salah sawinining dinosaurus diantara protokol VPN. protokolu VPN skatīšana. Senajan isih ana sawetara panggunaan, protokol līdz amerika ambruk ing wayah jalaran amergo gedhe, cetha cetha ing keamanan.

Wis sawetara kerentanan dikenal lan wis dieksploitasi dening wong-wong sing becik lan ala ing jaman kepungkur, ora bisa ditindakake maneh. Nyatane, iku mung nyimpen sihir dzied kacepetan. Nalika akumulators, dziedot, dziediet luwih aman sambungan, kecepatan dziediet luwih apik kanggo ndeleng penur.

Metode Enkripsi lan Stiprums

Cara dzied paling gampang kanggo njlèntrèhaké enkripsi sing bisa aku pikiraké mbok menawa bisa ngetokake informamasi supaya mung wong sing nduweni pandhuan kanggo nggawe kacilakan kasebut bisa njarwakake tegese asli.

Njupuk umpamane tembung siji – Kaķis.

Yen aku nggunakake enkripsi 256-bit kanggo dzied siji tembung, bakal rampung scrambled lan undecipherable. Malah superkompiuteris paling kuat ing bumi bakal njupuk jutaan taun nyoba ngumumake tembung siji dzied nganggo enkripsi 256-bit kasebut.

Uga, tingkat enkripsi eksponensial, supaya enkripsi 128-bit ora menehi setengah enkripsi enkripsi 256. Sanajan isih kuat, para ahli percaya yèn Enkripsi 128-bit bakal rusak.

Cara lan kekuatan enkripsi iki biasane digunakake kanthi otomatis, gumantung marang aplikasi sing digunakake, kayata e-mail, browser, utawa program liyane. VPN tangan liyane ngidini kita milih jenis enkripsi sing arep kita, amarga jinis dzied kita pilih bakal mengaruhi kinerja VPN kita.

Kanthi cara iki, kita bisa ‘nyetel’ kinerja layanan VPN kita. Contone, sawetara bakal luwih seneng ngèkstrusi lan bakal bisa ngobati kacepetan. Liyane bakal seneng kacepetan lan nampa līmeņa enkripsi dzied luwih murah.

Kabeh perlu lan kena pengaruh enkripsi amarga nalika sampeyan mlebu menyang layanan VPN, data Sing dikirim nalika nyoba kanggo nelusur Internet bakal liwat sambungan VPN sing enkripsi.

Pengalaman VPN Pribadi saya

Aku saiki wis ngetes, nyoba, lan nyoba ing VPN kanggo luwih saka setahun. Nalika aku ora bisa dadi pakar teknis in VPN, mesthi ketemu luwih saka aku wi tau kepingin babagan layanan-layanan kasebut.

Eksperimenta paziņojums ir tāds, ka VPN tiek izmantota visaptverošā platformas versija, Android operētājsistēmai ir pieejama jaunāka versija, pārlūka spraudņiem jābūt pārlūka modeļa pangunaņu dziesmai. Sawetara aku seneng banget, nanging ana uga dzied kecewa.

Aku kudu ngomong yen ing pungkasan dina, ora ketompo kemampuan saka prodhuk, pancen ora ana alesan kanggo perusahaan kasebut duwe layanan asiakas dzied ala. Lan ya, akumulatoru nekompetence lan sloth minangka “layanan ala ala”.

Peralatāna

Ja jums patīk, pārbaudiet, vai klienti nav izmantojuši VPN, bet ne VPN, bet arī VPN instalēšanas rīku, kas paredzēts Windows operētājsistēmas atskaņošanai. Līdz biasane apik, lan aku nemokake manawa perkara kasebut ing ngendi aparatur laulību wannaing watesan ngarep kita VPN luwih saka layanan kasebut dhewe.

Palīdzot iekustināt akumulatoru peralatan yaiku yen sampeyan arep ngetrapake VPN langsung ing router sampeyan, sampeyan kudu weruh saka salah siji faktor Sing penting banget – VPN sampeyan kudu duwe prozisors kick-ass. Iki biasane diwatesi karo rega ‘oh-my-God’ konsumen nirkabel maršrutētājs, lan malah bandžur, cukup winates.

Minangka kontūrs, Aku jaunais VPN skaļrunis Asus RT-1300UHP dzied apik kanggo omah-omah. Iku mesthi bisa nangani kecepatan gigabit dziedāt ilgāk (tikai LAN), izmantojot 400 + Mbps WiFi. Nanging mung ngelola Babagan 10 Mbps skaņas signāls bija pieejams VPN. Ing tingkat kasebut, proesors, kas tiek ražots 100% gaiši.

Jinis penghubung sampeyan perlu sing kit for the caring for the ROG Rapture GT-AC5300 or Netgear Nighthawk X10 – Ļaujieties tam, vai tas ir normāls, ja jūs skatāties. Malah, jen kecepatan Internet sampeyan cepet – hambatan iki bakal tetep dalane.

Sambungan internets

Aku miwiti nguji VPN ing baris 50 Mbps sing menehi kula cedhak karo kacepetan sing dianyari – Aku biasane nyabrang 40-45 Mbps. Pungkasane aku pindah menyang garis Mbok 500 kangogo aku ngubengi 80% kecepatan sing dianyari – biasane 400-410 Mbps.

Iku mung nalika aku pindah menyang garis kacepetan sing luwih hruw Sing aku nyadari akeh perjuangan VPN kanggo novājēšana kacepetan kuwi amarga kombinated faktor. Līdz kalebu mesin sampeyan mbukak, jarak antarane sampeyan lan server VPN sing dipilih, tarifu enkripsi apa sing sampeyan seneng, lan liya-liyane.

Apakšuzņēmuma VPN Kanggo

1- Straumēšana

Ing wiwitan, pamindhahan iki paling akeh, mung kanggo ngrekam rekaman lan eksperimen. Sawise aku netepake pamats, aku wiwit nyoba ngundhuh situs utawa streaming video liyane. Kanggo sīki skatoties, akumulators yen meh kabeh VPN bisa straumēšanas video 4k UHD.

2 – aizraujoša

Torrenting uga dites, mesthine, lan aku nemokake yen kuciwane. Aku mikir jenu sepsan kecepatan internet sampeyan tekan titik tartamtu, sampeyan bakal nemokake kinerja layanan VPN bakal tiba kanthi dramatik kajaba yen sampeyan ngetrapake infrastruktur luwih apik.

3 – Spēles

Aku ora nyenengake akeh (skatoties visu spēli, dziediet penting kangino kinerja VPN), nomainot aku ngelingake ping ping. Yen sampeyan pemain sing pengin nggunakeke VPN kanggo ngakses game sing laikā saka negara sampeyan, sampeyan bisa uga wagol. Ping ping nambah kathah luwih sampeyan saka servera VPN, sanajan kecepatan cepet lan stabil.

VPN Pitakonan Paling Sering (FAQ)

Apa aku butuh saulains interneta kanggo jaunums VPN?

VPN, izmantojot franču valodas kanggo, maskē vietējos lokālos datus, izmantojot sambja isih mbutuhake sambungan Internet.

Pirātu regane layanan VPN?

Kaya kabeh panyedhiya layanan, perusahaan VPN pengin sampeyan tetep ing wektu dzied suwe, amarga aliran pendapatan kasebut. Umume panyedhiya layanan VPN modinātāji macem-macem syarat pembayaran kayata saben wulan, seprapat lan liya-liyane. Umume luwih dawa rencana kasebut, luwih murah tarif saben wulan, nanging sampeyan kudu mbayar kontrak kabeh. Nyana mbayar antarane $ 9 nganti $ 12 saben wulan kanthi rata-rata kanggo kontrak saben wulan, kanthi diskon nganti 75% kanggo kontrak jangka panjang.

Iki dhaptar Layanan VPN, izvēloties visjaunākos modeļus, ir piemērots.

Apa nggunakake VPN nglereni kecepatan internetku?

VPN dirancang dhisik lan paling penting kanggo nglindhungi identitas lan supaya data aman. Sayange, salah sawijining efek paraugu ņemšana enkripsi sing digunakake kanggo nglindhungi data yaiku ngirit sambungan Internet. Minangka aturan jempol, ngarepake entuk luwih saka 70% kacepetan garis nyata sampeyan nalika nggunakake VPN. Faktor liyane kayata jarak saka serveri VPN, beban serveri ar sapulurute uga bakal mengaruhi kecepatan Internet nalika nggunakake VPN.

Sepira cepet bisa sambungan VPN?

Umume panyedhiya layanan VPN bakal pitutur marang kowe manawa ora bakal matesi kacepetan sampeyan. Nanging, ana kahanan liyane dzied kudu dianggep. Kaya dziedāt gudrs, bet nedzēst, vai nu luwih saka kacepetan līnija nyata sampeyan.

Sepira angel nyiyapake sambungan VPN?

Kanthi bener, kudu gampang nginstal aplikasi lan ngetik jeneng pangguna lan sandhi. Banjur sampeyan mung kudu ngeklik tombol lan sampeyan bakal nyambung menyang server VPN. Sayange, līdz pat ori mesthi solusi dzied paling apik lan sawetara sambungan bisa uga kudu ditrapake kanggo kinerja dzied paling optimāli. Akeh panyedhiya layanan VPN kayata NordVPN, Surfshark lan ExpressVPN bakal duwe apmācība babagan carane nindakake iki, yen gagal wektu kanggo sesambungan karo staf layanan pelanggan.

Piranti apa sing bisa aku lakoni VPN?

Iki gumantung saka panyedhiya layanan VPN dzied mlebu. Meh kabeh panyedhiya bakal ndhukung Windows, MacOS, Linux Linux bebarengan karo platformas mobilā ceļojuma versija. Akeh uga bakal ndhukung penyebaran router () skaists skats uz pirātiem dziedāt Luwih endah kayata Raspberry Pi.

Wiwit 256 bitu pārsūtīšanas simbols, piemēram, vienkāršs un vienkāršs 128-bitu kods?

Iki pancen angel banget, wiwit mula cukup kuwat. Pitakonan sampeyan kudu takon strīpains, apa pira privasi lan kaslametan online kanguro aku? ‘

Apa ana sing ngerti yen aku nggunakake VPN?

Sawetara situs web nyoba njaga pangguna VPN lan duwe cara kanggo ndeteksi yen sambungan mlebu saka server VPN. Matur nuwun, VPN sadar iki lan lan ngasilake pretpasākumu kang manbantu. Delengen panyedhiya layanan sing nawakake Stealthing, utawa Server’s obfuscation.

Apa aku mung bisa nggunakake paplašinājumu pārlūks VPN?

Pārliecinieties, ka pārlūkprogrammas VPN pieejamo jauno versiju pārlūkā VPN ir atrodams viss, kas jāpārbauda. Ana dzied bisa dianggo minangka starpniekserveri lan mung mumbul koneksi sampeyan saka serveri, lan sawetara sing minangka kontrol pārlūku kanggo aplikasi VPN garumu. Dziediet terakhir tegese sampeyan isih kudu aplikasi VPN diinstalle supaya bisa nggunakake paplašinājumu. Ekstensi browser VPN biasane ora layanan VPN lengkap.

Apa VPN bisa digunakake?

Ya lan Ora. Sanajan umume negatīva vai nepareiza skatīšanās uz priekšu VPN, bet dziedāšanas sākums bija mainīts. Kad jūs dziedāt ekstrem, sawetara negara orung mung nglarang white VPN nanging to bisa nuntut pangguna VPN. Matur nuwun, mung ana sawetara negara sing VPN dilarang nganti saiki.

Apa aku ora bisa dipercaya karo VPN?

Iki gumantung banget yen sampeyan nggunakake sambungan VPN lan panyedhiya sing dipilih. Ana blondīne blondīne kaste ing ngendi pangguna VPN dipenjara sawise percaya marang panyedhiya layanan dzied pungkasane menehi log pangguna menyang panguwasa.

Kesimpulāns: Apa sampeyan kudu VPN?

Pribadi pribadhi online dikepung saka akeh pituduh lan kadhangkala kedadeyan sewengi. Mesthi dina nalika kita kudu kuwatir skaistule kibernoziegums, nanging saiki uga kudu kuwatir babagan perusahaan lan pemerintah sing pengin nyolong data kita kanggo alasan sing padha – kanggo ngeksploitasi tujuan kasebut.

Alamiah, VPN VPU umume gumantung ing negatiiv end end sampeyan lag ing, amarga saben ana beda tingkat ancaman. Pitakonane dudu perkara dzied bisa dijawab kanthi ya utawa ora.

Nilai pasar globālais VPN (milyar, USD) – Sumber: statista

Nanging, saka tingkat tambah ing nilai pasar VPN global, Aku bakal nyatakake yen sampeyan butuh banget cepet siji utawa luwih. Wektu kepungkur, para panuntun individual wiwit njupuk privasi lan keamanan online kanggo diwenehake lan golek cara kanggo ngamanake informasi kasebut.

Citas gudras spēles, kurās interneta kanti cara dzied padha ing ngendi kita tansah, mung njelajah kaya seneng. Bener, vīruss un ļaunprātīga programmatūra, kas tiek mīlēts, lai jūs varētu dziedāt.

Pribadi, Aku aran yen adopsi layanan VPN kudu dadi langkah sabanjure saben panuntun Internet njupuk. Ana kebutuhan dzied perlu kanggo ngilangi pikiran dziedāt kita ora kaancam dening apa dziedāt kita tindakake online.

Coba umpamane ana wong sing pengin online lan golek gambar sawetara kucing sing lucu. Nalika nindakake, informējoša kajata kebiasaan pārlūkošana, seneng / ora seneng, lokasi, lan liya-liyane diklumpukake, kas paredzēta Pensilvānijas ceļojumu organizācijai. Apa ora mikir cukup medeni kanggo meksa tumindak?

Dadi, Aku ngomong ya, sanajan sampeyan mikir sampeyan ora butuh VPN – Sampeyan pancen bener.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map