Ordliste

Naviger: / / / / / / 


(Eller skriv “ctrl + F” for å finne ordet du vil sjekke.)

Webhotell

Det finnes en rekke forskjellige typer webhotell og servere. Å forstå hva hver enkelt har å tilby kan gjøre det lettere å ta en beslutning om hvilken type du trenger på forskjellige punkter i virksomhetens levetid.

Fordeler kontra ulemper: VPS sammenlignet med delt, dedikert og nettskyting.Sammenlign delt, VPS, dedikert og skyhosting.

Båndbredde (eller, dataoverføring)

Mengden data som er overført på din del av serveren. Hvis noen for eksempel besøker nettstedet ditt, blir du belastet båndbredde for hvert bilde de ser, tekst, og hvis de laster ned eller laster opp noe.

Cloud hosting

En type hosting som lagrer data praktisk talt i skyen der de er tilgjengelige for eieren hvor som helst, i stedet for på fysiske datasentre.

prosessor

Sentral prosesseringsenhet, eller hjernen til datamaskinen der alle beregningene foregår.

database

Et dokument eller et system som arkiverer og registrerer sett med data og informasjon

Dedikert IP

En IP-adresse som er knyttet til nettstedet ditt. Hvis du ønsker å få et SSL-sertifikat for en handlekurv og godta betalinger på nettet, trenger du en egen IP.

Dedikert hosting

Hosting der alle ressursene til serveren er allokert til en konto og en enkelt webhotell kontrollerer serveren. En av de dyreste hostingløsningene.

Diskplass

Mengden lagringsplass du har i hostingplanen. Du trenger nok til å lagre HTML-sidene, databasene, bilder, filer, e-postmeldinger og så videre.

E-post hosting

En måte å sikre e-post for organisasjonen din. E-posthotell tilrettelegges av en hosting-tjeneste som driver e-postservere. Det kreves ekstra avgifter for å ha organisasjonens e-postadresser tilknyttet ditt riktige domene (dvs.;)

Grønn vertskap

Miljøvennlig hosting som innebærer bruk av grønne teknologier for å lette hosting-tjenestene. For eksempel er teknologiene ofte laget av miljøvennlige materialer og / eller arbeider for å redusere utslipp og ressursbruk (for eksempel energi) mens du kjører.

IP adresse

IP adresse

En unik rekke numre og prikker som identifiserer hver enkelt datamaskin som er koblet til internett

Linux-server

En serverplattform basert på open source-operativsystemet Linux. Det brukes av et flertall av delte webhotellfirmaer.

reseller

En hostingpakke som tilbyr en blokk med serverplass slik at personen kan være vert for mer enn ett domene under den samme pakken eller videreselge plass.

Server

I utgangspunktet en datamaskin der nettstedet ditt bor og vanligvis eies av et webhotellfirma. Datamaskinen leverer innholdet på nettstedet ditt til Internett.

Delt vertskap

En av de rimeligste hostingløsningene. En server tildeler så mye plass til hver konto, og de deler alle ressursene.

SSL

SSL står for Secure Socket Layer og er en type kryptering som lar folk sende sikre transaksjoner på nettet. Hvis du driver et nettsted for netthandel, trenger du SSL for å godta betalinger på nettet. Når en sikker side er bladd, vil adressen vises som https://mydomain.com i stedet for http://mydomain.com.

Ubegrenset hosting

Et begrep som er ment å innebære at hostingavgiftene dekker ubegrenset data, diskbruk osv. Imidlertid er dette begrepet en feilnummer da det alltid er grenser for hosting; Hvis det ikke var det, ville vertsbedrifter tapt penger, for ikke å si at de går tom for plass.

oppetid

Hvor lang tid en server kjører uten avbrudd. Du vil ha et webhotell med en høy oppetidsklassifisering på 99% eller over. Dette betyr at når besøkende prøver å besøke nettstedet ditt, vil de kunne få tilgang til det.

aso feb 2106 oppetid - 1 time 14 min strømbrudd på grunn av 500 feil 10. feb

VPS hosting

En VPS (Virtual Private Server) er litt rimeligere enn en dedikert hosting-løsning, men tilbyr litt mer plass og funksjon enn en delt hostingplan. Serveren har partisjoner slik at hver klient har en egen mengde plass som ikke er delt.

Windows Server

Et annet operativsystem for webservere basert på Windows-operativsystem. Kan koste litt mer, men lar eieren av nettstedet bruke spesifikke funksjoner andre servere ikke tillater.

andre

.htaccess

Angi spesifikke parametere på en fil, for eksempel tillatelser, blokkering av bestemte nettsteder, konfigurer om folk kan koble til bildene dine og forbedre nettstedets funksjonalitet.

Dårlig vert nabo

Dette uttrykket kan bety flere ting – det kan referere til et mindre enn ærbart nettsted som du lenker til fra nettstedet ditt, eller det kan henvise til en annen part i det delte hostingmiljøet ditt som påvirker nettstedets ytelse ved å bruke overflødig CPU eller RAM for deres eget nettsted.

DDOS-angrep

Dette akronymet står for angrep om nektelse av tjeneste eller distribuert angrepsnektelse. Det er en type cyberangrep som prøver å gjøre en datamaskin eller nettverksressurs utilgjengelig mot eierens ønsker.

Filtillatelse

Filer kan settes til å gi tilgang til bare tildelte brukere eller grupper. Tillatelser kan omfatte hele tilgangen til filen, tilgang til redigering, skrivebeskyttet osv.

Skadevare

Skadelig programvare som tar sikte på å skade eller deaktivere datamaskinen, nettstedet eller nettverket.

Ingen overselende vert

Vertselskaper som ikke overselger serverressursene sine.

Overselling

Selger mer av en vare eller tjeneste enn organisasjonen faktisk kan levere. I webhotell betyr dette ofte å selge vertsplass til flere kunder enn leverandøren faktisk kunne være vertskap hvis hver kunde skulle bruke all sin tildelte plass. For eksempel, hvis et vertsfirma selger til 12 kunder under forutsetning av at de bare vil bruke 80 prosent av plassen og båndbredden – selv om det ikke kunne levere hvis de samme 12 kundene brukte 100 prosent, ville den leverandøren oversolgt. Sannheten er at sannsynligheten for at alle kunder bruker alle tilgjengelige eller kjøpte eiendeler er liten, så oversettelse av webhotell har ofte veldig få konsekvenser (derfor holder webhotellkostnaden billig).

Domenenavn

Landskode øverste nivå domene

Dette er de to bokstavkodene som betyr innhold og nettsteder i andre land, for eksempel domener som ender i .us eller .uk.

Domenenavn

Domenenavnet er hvordan folk vil finne nettstedet ditt – det er nettadressen. Gjør domenenavnet ditt enkelt og intuitivt – for eksempel hvis virksomheten din er “Bob’s Pets”, vil ditt beste domenenavn være www.bobspets.com. Ikke avvik fra bedriftsnavnet når det er mulig – det vil bare skade sjansene dine for å sikre virksomheten.

Domeneparkering

Hvis hoveddomenenavnet ditt er www.mydomain.com, kan du også kjøpe det samme navnet med forskjellige utvidelser, for eksempel www.mydomain.net og www.mydomain.name. Med domeneparkering kan du ha hovednettstedet ditt på www.mydomain.com og deretter parkere de andre utvidelsene (eller et annet navn) på toppen av det viktigste nettstedet.

Domenets personvern

Denne tjenesten leveres av en rekke domenenavnsregistrører. Som nettstedseier vil du kjøpe personvern fra domeneregistratoren som igjen vil erstatte din info i WHOIS med informasjon for en videresendingstjeneste for å beskytte ditt personvern og anonymitet..

Domeneregistrator

Dette refererer til enheten som registrerer domenet ditt. Når du registrerer domenet ditt, vil du gå gjennom prosessen med å registrere ditt domenenavn / URL for å knytte det til IP-adressen din. Dette sikrer at du eier nettstedet ditt og er den eneste som kan få tilgang til domenet ditt. Den faktiske domeneregistratoren er en enhet som har tilgang og akkreditering til å registrere domenenavn, inkludert utvidelsen, for eksempel .com, .net, .us, etc..

DNS

Domenenavnsystem – oversetter Internett-domenenavn og vertsnavn til IP-adresser.

JEG KAN

ICANN står for Internet Corporation for Tildelte navn og nummer. Denne organisasjonen koordinerer de unike identifikatorene som er tilordnet hver datamaskin over hele kloden, slik at hver kan kommunisere med de andre; denne koordineringen gjør at internett kan fungere. Den administrerer også tildelingen av navneressurser på Internett og visse ansvar relatert til DNS-administrasjon.

Toppnivådomen (TLD)

Internett har et hierarkisk domenenavnsystem som plasserer noen domener med høyere prioritet enn andre.

Nettstedets funksjoner

bloggen

En blogg er en form for innholdsstyring. En eller flere forfattere kan legge ut oppføringer, bilder og annet innhold.

CMS

CMS står for Content Management System. Det gir mulighet for en backend-organisering av innhold slik at det ferdige utseendet den besøkende ser er profesjonelt. Det lar også nettstedseieren lage et generelt utseende og ganske enkelt legge til nytt innhold til den generelle utformingen.

Kontrollpanel

De fleste webhotellfirmaer tilbyr et kontrollpanel for webhotellpakken din. Dette er stedet hvor du kan kontrollere backend av hostingpakken. Du kan parkere domener, legge til e-postadresse, laste opp filer og installere funksjoner, for eksempel WordPress fra dette panelet.

Dedikert IP-adresse

Generelt har de fleste organisasjoner det bra med en standard IP-adresse, men hvis nettstedet ditt omhandler spesielt sensitiv / sikker informasjon – eller hvis du har behov for å få tilgang til filer og nettstedet ditt via FTP, kan det hende du trenger en dedikert IP-adresse.

Feilsider

En advarselsside for å gi brukeren beskjed om at det er en feil med å komme til en side på nettstedet. Disse advarslene kan omfatte ting som en 500 intern serverfeil (vanligvis et problem med en database eller serveren er nede) eller en 404-feil som ikke er funnet (websiden adressen eksisterer ikke).

Fantastico

En plattform som lar kunden få tilgang til et sett med skript og automatisk installere applikasjoner som WordPress.

Forum

Hvis du ønsker å legge til en fellesskapsfunksjon på nettstedet ditt, vil du sannsynligvis legge til et online oppslagstavle, eller et forum. De fleste webhotellfirmaer lar deg opprette et forum fra kontrollpanelet. Du kan deretter tilpasse den til dine behov.

FTP

FTP står for File Transfer Protocol og lar nettstedseiere laste opp og laste ned filer via en spesifikk protokollstandard. Lar nettstedseiere sette opp en midlertidig konto slik at klienter kan laste opp eller laste ned filer til en bestemt mappe uten å gi tilgang til hele nettstedet.

Gjestebok

Hvis du ønsker at kundene dine skal ha en måte å legge igjen kommentarer og innspill på nettstedet ditt, vil du legge til en webside som fungerer som en portal for å samle navn, kontaktinfo og deres tanker.

Support for live chat

En kundeservicefunksjon som lar deg nå bedriftens kundeservice via Internett på forespørsel. Oftest er denne tjenesten via typisk chat.

Pengene tilbake-garanti

En garanti fra vertsfirmaet at hvis du ikke er fornøyd med tjenesten deres, vil de returnere midlene dine (og stoppe tjenesten).

MySQL

En åpen kildekodedatabase som fungerer med forskjellige applikasjoner du vil installere på nettstedet ditt for å lagre informasjon, ofte kryptert, og trekke den opp etter behov.

Servicenivåavtale (SLA)

En skriftlig avtale med en vertsleverandør eller annen organisasjon som fastsetter betingelsene i avtalen, for eksempel tjenestens lengde, leveringsplan, spesifikt omfang, osv..

Site backup

Prosessen med å sikkerhetskopiere nettstedet ditt for å sikre at dataene dine er trygge og vedlikeholdes i tilfelle systemfeil eller cyberangrep. Noen, men ikke alle, vertsfirmaer inkluderer sikkerhetskopieringstjenester som en del av vertsbestemmelsene.

SFTP

SFTP står for SSH File Transfer Protocol eller Secure File Transfer Protocol. Det er en nettverksprotokoll som tillater dataoverføring via en enkelt tilkobling ved hjelp av en sikker skallprotokoll.

SSH

SSH, også kalt Secure Shell, er en annen måte å overføre filer til og fra et nettsted. Noen delte hostingplaner lar deg ikke bruke SSH-protokoll, da det kan utgjøre noen sikkerhetsrisikoer.

Prøveperiode

Noen vertsfirmaer tilbyr en gratis prøveperiode som gjør at du kan forstå tjenestene deres bedre. Imidlertid krever hosting typisk oppsett og konfigurering, så å flytte nettstedet ditt hvis du velger å ikke holde fast ved tjenesten etter prøveperioden kan føre til nedetid på nettstedet eller andre voksesmerter.

e-post

Hvis du planlegger å designe dine egne sider og sette opp en privat e-post på serveren din, vil du pusse opp disse vilkårene:

Auto responder

Automatiske e-postsvar basert på en spesifikk e-postadresse. Gi beskjed til folk om at du er på ferie, eller send potensielle potensielle kunder en gratis bok eller melding for å oppmuntre dem til å kjøpe produktet.

Fang alt

En hoved-e-postadresse for domenenavnet ditt som samler all e-posten som er sendt til kontoene dine.

MX-post

MX-posten (postvekslerrekord) spesifiserer postserveren som er ansvarlig for og allokert til å motta e-postmeldinger for et bestemt domene. Denne ressursoppføringen ligger i DNS-systemet

IMAP

IMAP står for Internet Message Access Protocol. IMAP lar deg hente e-post via programvare som Outlook, men fortsatt legge igjen en kopi på serveren foreløpig.

Mailingliste

En liste over e-postmeldinger slik at du kan sende nyheter og info til hele listen samtidig.

pop

Denne e-postprotokollen er en måte for deg å samle e-post fra serveren din via en ekstern kilde, for eksempel Gmail.

SMTP

En annen e-postprotokoll som lar deg sende e-post ut fra at du er webhotellet.

spam

Masse e-poster sendt uten å bli bedt om. Vanligvis er dette for å prøve å selge noe til mottakeren. De fleste anerkjente verter fra på spam, og du kan miste hostingplanen din hvis du deltar i å spamme andre.

Webmail

Hvis du vil ha tilgang til e-posten din direkte, kan du logge deg på via kontrollpanelet for å se den uten å måtte bruke tredjepartsprogramvare.

Nettapplikasjoner

b2evolution

Et styringssystem for innhold og samfunn som integrerer forskjellige populære komponenter og funksjoner i CMS (content management systems), blogger, gallerier, e-post og markedsføringsverktøy, og fora i et enkelt open source program.

Drupal

Et gratis online open source content management framework system som er basert i PHP. Det krever vanligvis en programmerer for å tilpasse det, men gjør innhold redigerbart for markedsførere og andre som kan oppdatere nettstedets innhold, men ikke kjenner HTML eller programmeringsspråk. Offisiell webside – Drupal.org.

Joomla

Et gratis open source innholdsstyringssystem for bygging og publisering av nettinnhold. Offisiell webside – Joomla.org.

osCommerce

Et program for e-handel og butikkadministrasjon som kan installeres på hvilken som helst webserver som kjører MySQL eller PHP. Denne programvaren er gratis tilgjengelig under GNU General Public License.

Nettstedsbygger

Nettapper som lar brukerne bygge og administrere nettsteder uten manuell koderedigering. Her er de beste nettstedbyggere vi anbefaler.

WordPress

Et gratis bloggverktøy som bruker et innholdsstyringssystem (CMS) og er basert på PHP og MySQL. Det er utallige plugins som er tilgjengelige, slik at brukere kan tilpasse nettstedene sine og kjøre forskjellige tilleggsprogrammer og verktøy. Offisiell webside – WordPress.org.

Zen Cart

Et PHP-basert nettbutikkadministrasjonssystem som bruker en MySQL-database og HTML-komponenter. Tidligere forent med OSCommerce, delte Zen Cart i 2003 og er, som OSCommerce, tilgjengelig gratis under GNU General Public License.

HTTP-statuskode

HTTP-statuskoder er svar, generert fra webserver eller applikasjon, til HTTP-forespørsler. Disse kodene er i form av tresifret og kategorisert i fem forskjellige klasser: 1XX (informativ), 2XX (suksess), 3xx (omdirigering), 4xx (klientfeil) og 5xx (serverfeil). Nedenfor er noen vanlige sett HTTP-koder; besøk ietf.org for en fullstendig liste over HTTP-statuskode.

100 Fortsett

Midlertidig respons. For å informere klienten om at den første delen av forespørselen er mottatt.

200 OK

Forespørselen lyktes. Informasjonen som returneres med svaret avhenger av forespørselsmetoden (GET, HEAD, POST og TRACE).

201 Opprettet

Forespørsel lyktes med at nye ressurser ble opprettet.

204 Ingen innhold

Forespørselen lyktes, men serveren returnerer ikke noe innhold.

301 Flyttet permanent

Forespørsel blir omdirigert til det nye, permanente stedet (URI).

302 Flyttet midlertidig

Forespørsel blir omdirigert til et nytt, midlertidig sted (URI).

304 Ikke endret

Ressursen er ikke endret siden forrige forespørsel.

400 Ugyldig forespørsel

Forespørsel ikke forstått på grunn av misdannet syntaks.

401 Uautorisert

Forespørsel krever brukerautentisering.

403 Forbudt

Forespørsel forstått, men nektet av serveren.

404 fil ikke funnet

Ingen samsvarende ressurs ble funnet for forespørselen.

405 Metode ikke tillatt

Forespørselsmetoden støttes ikke.

409 Konflikt 

Forespørsel kunne ikke behandles på grunn av konflikt.

418 Jeg er en tekanne

En av IETF April Fools-vitser. Kode definert i 1998; forblir uimplementert til dags dato.

500 Intern serverfeil

Generell feilmelding. Serveren fikk en uventet feil.

502 Bad Gateway

Ugyldig svar fra oppstrømsserveren.

503 tjeneste utilgjengelig

Server kan ikke håndtere forespørselen på grunn av midlertidig problem.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map