8 tips om uw website te versnellen

Zelfs als er niets anders is waar ik zeker van ben, is één ding zeker: je bent eerder in je leven minstens één pijnlijk trage website tegengekomen. Als dat u bekend voorkomt, geef ik u enkele tips die ik de afgelopen jaren heb opgedaan en die u kunnen helpen uw website te versnellen.


Als u niet zeker weet of de snelheid van uw website belangrijk voor u is, denk dan terug aan de tijd dat u ook een browservenster heeft afgesloten terwijl u wacht tot een site is geladen. Het is een feit dat 53% van de mensen een website verlaat die meer dan 3 seconden nodig heeft om te laden.

De prestaties van uw website zijn van belang en het speelt een rol bij het beïnvloeden van uw zoekmachine rankings. Google geeft bijvoorbeeld de voorkeur aan snelle websites en geeft die hogere rankings in zoekresultaten.

Gemiddelde laadtijd van webpagina in verschillende bedrijfstakken (bron).

Test de snelheid van uw site

Test eerst hoe snel uw site wordt geladen om aan de slag te gaan. Enkele aanbevolen tools zijn:

 • WebPageTest: verzamel de prestaties van webpagina’s van echte browsers met veelgebruikte besturingssystemen.
 • Pingdom: helpt bij het analyseren en vinden van knelpunten in de prestaties van een website.
 • GTmetrix: analyseer en bied bruikbare inzichten over de beste manier om de snelheid van een webpagina te optimaliseren.
 • Bitcatcha: controleer de sitesnelheid uit acht landen.

Door een sitesnelheidstester te gebruiken, kunt u ontdekken hoe goed uw site momenteel is geoptimaliseerd.

Hier zijn de tips om uw website te versnellen …

1. Kies een geweldige webhost

In mijn ervaring is webhosting misschien wel een van de meest bijzonder belangrijke keuzes die u moet maken. Er zijn webhosts en dan zijn er uitstekende webhosts. Elke webhost heeft verschillende functies, dus let op belangrijke items zoals gepatenteerde caching-technologieën, solid-state schijven of controle over kritieke gebieden zoals NGINX.

Ik kan dit niet genoeg benadrukken. Uw keuze voor een webhost is van cruciaal belang. Als u ze niet kent, bekijk dan onze uitgebreide beoordelingen van de beste webhosts om u te helpen bij een weloverwogen beslissing.

2. Minificatie: kleiner is beter

Het is gebruikelijk dat websites tegenwoordig overlopen met Javascript- en CSS-bestanden. Dit genereert een hoop HTTP-verzoeken tijdens een bezoek, wat uw site aanzienlijk kan vertragen. Dit is waar minificatie binnenkomt.

Het verkleinen van uw Javascript- en CSS-bestanden wordt gedaan door al uw scripts te combineren in één enkel bestand (van elk type). Dit is geen gemakkelijke taak, maar maak je geen zorgen, er zijn WordPress-plug-ins die dit voor je kunnen regelen.

Probeer een van deze om mee te beginnen: Autoptimize, Fast Velocity Minify of Merge + Minify + Refresh

Door verkleining kan uw code er door elkaar door kijken – wees niet ongerust! Dit is normaal.

3. Volg het KISS-principe

Dit is niet iets dat normaal gesproken door de meeste webgoeroes wordt geleerd, maar ik heb het op zoveel manieren buitengewoon nuttig gevonden. KISS is een afkorting van “Keep it simple, stupid”. Het werd bedacht door een of andere slimme kerel in de jaren zestig die de nadruk legde op de efficiëntie van eenvoudige systemen.

Als vuistregel vind ik dat dit op bijna alles in het leven van toepassing is, zelfs bij het opzetten van websites. Door te complexe implementaties en ontwerpen te vermijden, profiteert u van een site die snel en vooral belangrijk is, gemakkelijk te beheren en te onderhouden.

Ontwerp & Visuals

Door uw ontwerp en visual eenvoudig te houden, bedoel ik vooral de vermindering van overhead. Een site vol met enorme, adembenemende afbeeldingen en verbluffende video’s wordt op een slechte dag waarschijnlijk zo snel geladen als een luiaard. Houd het netjes en netjes en probeer het laden van je video en afbeeldingen over verschillende pagina’s te verdelen.

Code & Plug-ins

WordPress is zo geweldig omdat het zeer modulair is en toch zo eenvoudig te gebruiken. Wat u ook wilt doen, waarschijnlijk heeft iemand daar al een plug-in voor ontworpen.

Hoe opwindend dat ook klinkt, pas op voor het overbelasten van uw site met plug-ins. Onthoud dat elke plug-in is ontworpen door verschillende mensen (en waarschijnlijk verschillende bedrijven). Hun doel is om een ​​specifiek doel te bereiken, niet om de prestaties van uw site te stroomlijnen.

Als je kunt, vermijd dan plug-ins voor dingen die je zelf kunt beheren. Neem bijvoorbeeld een plug-in die u helpt tabellen in uw tekst in te voegen. Je kunt eenvoudig wat eenvoudige HTML-code leren om tabellen te tekenen in plaats van daarvoor een plug-in te hoeven gebruiken?

Sommige individuele plug-ins kunnen uw site aanzienlijk vertragen, dus zorg ervoor dat u elke keer dat u een nieuwe plug-in installeert een snelheidstest uitvoert!

4. Maak gebruik van Content Delivery Networks

Voor mij zijn Content Delivery Networks een geschenk van de goden. Bedrijven zoals Cloudflare en LimeLight Networks verdienen hun brood door andere mensen te helpen genieten van stabiele en snelle levering van inhoud via netwerken van servers over de hele wereld.

Door een CDN te gebruiken, kunt u uw webpagina’s veel sneller bedienen en de laadsnelheden verbeteren, ongeacht waar ter wereld uw bezoekers vandaan komen.

Afgezien daarvan biedt het gebruik van een CDN ook extra bescherming tegen kwaadaardige aanvallen zoals Distributed Denial of Service (DDoS).

Als u de eigenaar bent van een kleine website, dan heeft Cloudflare een gratis optie die u kunt gebruiken en die prima werkt. Bedrijven en grotere sites zullen moeten betalen om een ​​beter plan te krijgen, maar gezien de geschiktheid van een CND is het de prijs waard!

5. Maak gebruik van caching

Caching is precies zoals het klinkt: het opslaan van statische bestanden zodat wanneer uw bezoekers langs komen, uw site kan delen van eerder opgebouwde pagina’s, zodat de verwerkingstijd wordt verkort. In de meeste gevallen moet u geïnteresseerd zijn in caching op de server.

De meest efficiënte manier om caching aan de serverzijde te implementeren, is via de instellingen in uw Apache- of NGINX-server. U moet die documenten doornemen en de juiste instellingen vinden waarmee u uw servercaching kunt instellen.

De vuistregel is dat alles dat veel serverondersteuningswerk (verwerking) nodig heeft, indien mogelijk in de cache moet worden opgeslagen.

Als het te raar voor je wordt, zijn plug-ins een andere optie, maar nogmaals, ik raad je in dit geval niet aan om daar je toevlucht toe te nemen.

6. Afbeeldingen Hog ​​Bandwidth, Optimaliseer die van jou!

Dit is een beetje een uitbreiding op mijn eerdere tirade tegen enorme afbeeldingen en video’s volgens het KISS-principe. Daarom begrijp ik dat visuals essentieel zijn om een ​​site er mooi uit te laten zien. Omdat we het gebruik ervan niet volledig kunnen vermijden, moeten we ervoor zorgen dat de afbeeldingen die u gebruikt zo gestroomlijnd mogelijk zijn,

Webinhoud is grotendeels eenvoudig, zelfs als het om afbeeldingen gaat. Het merendeel van de websites die ik ben tegengekomen die zo zwaar als stervende varkens worden meegesleurd, worden vaak naar beneden gehaald door enorme afbeeldingen die geen echt doel dienen.

Ik zeg niet dat je geen grotere afbeeldingen kunt hebben, maar zorg ervoor dat ze correct zijn geoptimaliseerd voordat je ze uploadt.

U kunt dit op twee manieren doen. Nogmaals, de eerste is via een plug-in zoals WP Smush. Het alternatief, of voor degenen die WordPress niet gebruiken, is een hulpprogramma voor beeldoptimalisatie van derden, zoals Image Compressor of JPEG Optimizer.

Met de meeste hulpmiddelen voor beeldoptimalisatie kunt u de resolutiedetails op uw afbeeldingen verfijnen, zodat u deze geleidelijk kunt verminderen. Ze zien er ongeveer hetzelfde uit voor het ongetrainde oog, maar veel kleiner van formaat.

Deze worden ingezoomd op gebieden van een HD-afbeelding (links). Het origineel was 2,3MB en na optimalisatie werd dat teruggebracht tot 331kb!

7. Gebruik gzip-compressie

Als je hebt gehoord van beeldcompressie of misschien archivering (ZIP of RAR), dan ben je waarschijnlijk bekend met de theorie achter gzip-compressie. Dit comprimeert uw websitecode, wat resulteert in snelheidsverhogingen tot 300% (resultaten variëren).

Zelfs voor zoiets technischs kun je gewoon doorgaan en een plug-in zoals PageSpeed ​​Ninja gebruiken. Er is echter een veel efficiëntere methode waarbij u uw .htaccess-bestand slechts één keer hoeft te bewerken.

Voeg de onderstaande code toe aan uw .htaccess-bestand en u bent klaar:

# Comprimeer HTML, CSS, JavaScript, tekst, XML en lettertypen

AddOutputFilterByType DEFLATE-toepassing / javascript

AddOutputFilterByType DEFLATE-applicatie / rss + xml

AddOutputFilterByType DEFLATE-applicatie / vnd.ms-fontobject

AddOutputFilterByType DEFLATE-applicatie / x-font

AddOutputFilterByType DEFLATE-applicatie / x-font-opentype

AddOutputFilterByType DEFLATE-toepassing / x-font-otf

AddOutputFilterByType DEFLATE-toepassing / x-font-truetype

AddOutputFilterByType DEFLATE-toepassing / x-font-ttf

AddOutputFilterByType DEFLATE-toepassing / x-javascript

AddOutputFilterByType DEFLATE-applicatie / xhtml + xml

AddOutputFilterByType DEFLATE-applicatie / xml

AddOutputFilterByType DEFLATE font / opentype

AddOutputFilterByType DEFLATE font / otf

AddOutputFilterByType DEFLATE font / ttf

AddOutputFilterByType DEFLATE-afbeelding / svg + xml

AddOutputFilterByType DEFLATE-afbeelding / x-pictogram

AddOutputFilterByType DEFLATE tekst / css

AddOutputFilterByType DEFLATE tekst / html

AddOutputFilterByType DEFLATE tekst / javascript

AddOutputFilterByType DEFLATE-tekst / gewoon

AddOutputFilterByType DEFLATE tekst / xml

* Opmerking: zorg ervoor dat u deze code toevoegt ONDER de spullen die u momenteel in uw .htaccess-bestand heeft.

8. Redirects verminderen

Normaal gesproken accepteren browsers verschillende soorten adressen die op hun beurt door uw server worden vertaald in erkende officiële adressen. Neem bijvoorbeeld www.example.com en example.com. Beiden kunnen naar dezelfde site gaan, maar je moet je server omleiden naar het officieel erkende adres.

Die omleiding kost wat tijd en middelen, dus uw doel is ervoor te zorgen dat uw site bereikbaar is via niet meer dan één omleiding. Gebruik deze redirect mapper om te zien of je het goed doet.

Gezien de complexiteit om dit goed te doen en de tijd die het kost, is dit een keer dat ik zou aanraden om een ​​plug-in zoals Redirection te gebruiken.

Snellere websites houden bezoekers (en Google) tevreden

De breedbandsnelheden van vandaag, zelfs op mobiele apparaten, zijn enorm gestegen en zullen zelfs nog meer toenemen. Dat betekent dat er voor de website-eigenaren nog maar heel weinig excuus over is om hun bezoekers te laten genieten van langzaam ladende sites.

Geloof me, je zult bezoekers blijven verliezen en op een gegeven moment zulk een slechte reputatie krijgen dat je bekend staat als ‘Oh, DIE website’. Als je in een online bedrijf zit, maakt dat het nog erger omdat je je eigen gouden gans gaat doden.

Hoewel de bovenstaande 8 tips die ik heb gegeven zeker niet alles zijn en alles eindigen, zou het u een begin moeten geven en enkele ideeën over hoe u de zaken een beetje beter kunt beheren. Versnel uw website vandaag en behoud uw klanten of bezoekers.

Eindig niet als DIE website.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map