Een succesvolle Blogger-weggeefactie uitvoeren

rafflecopter weggeefactieHet Rafflecopter-dashboard om een ​​uitzonderlijke weggeefactie op te zetten.


Een weggeefactie organiseren is een geweldige manier om de aandacht op een merk te vestigen, erkenning te geven aan een geweldig product en wat verkeer op uw site te krijgen, maar er zijn regels en etiquette die u moet volgen en strategieën die u kunt gebruiken om het succesvoller te maken.

Hier zijn een paar dingen die u moet weten voordat u uw volgende weggeefactie uitvoert.

Volgen voor inzendingen zal verdwijnen

Traditioneel gebruiken bloggers weggeefacties als een manier om volgers op sociale media op te bouwen. Op 5 november 2014 staat Facebook je echter niet toe om “likes” op een pagina te gebruiken als een item voor een weggeefactie. Je kunt Google+ volger al niet gebruiken als item. Pinnen zijn wat twijfelachtiger als een ethische toegangstactiek. Sterker nog, ik heb onlangs een gerucht gehoord dat dit de eerste van vele verkooppunten zou kunnen zijn die deze praktijk verbiedt.

Dus is de toekomst van blog-weggeefacties dood? Giveaways zijn altijd een succesvolle advertentietactiek geweest, maar bloggers moeten nadenken over nieuwe manieren om ze uit te voeren om zowel onze blogs als de merken die we vertegenwoordigen te laten profiteren, in plaats van te vertrouwen op deze wedstrijden om volgers van sociale media te stimuleren. Hier zijn enkele manieren om een ​​weggeefcampagne te voeren om opwinding te creëren en volgers te verdienen zonder dit als inzending te vereisen.

Maak een zinvol bericht rond uw weggeefactie

paasmandjeOorspronkelijk was het een weggeefactie, deze groenblijvende post sluit aan bij allerlei geweldige ideeën voor Pasen en geeft nog steeds rekwisieten aan de merken die de originele post hebben gesponsord.

Doe alsjeblieft niet zomaar een standaard review en geef het item dan weg.

Genereer een interessante, vast te zetten post die de kans heeft om viraal te gaan. In ‘Must-Have-technologie voor reizen met kinderen’ heb ik een post gemaakt over een onderwerp over een probleem dat de meeste ouders hebben: reizen met kinderen zonder je verstand te verliezen. Mijn weggevertje was onderdeel van de oplossing. In de toekomst kan ik het weggeefgedeelte van de post verwijderen terwijl ik de merksponsor nog steeds “niet volg” geef, en het elk reisseizoen opnieuw delen. Dat zal het merk plezieren en goodwill en traffic voor hen creëren lang nadat de wedstrijd is afgelopen. Bovendien kunnen bezoekers die langskomen voor de prijs die zich in mijn doelgroep bevindt, zien dat ik nuttige, hoogwaardige inhoud heb om te delen en ervoor kiezen mij te volgen.

Groep met een groep bloggers rond een thema

Eerder dit jaar kwamen een groep bloggers en ik samen om een ​​weggeefactie voor Pasen te doen. Het was zo succesvol dat we nu om de paar maanden samenkomen om een ​​nieuwe te doen. Dit stelt ons ook in staat om meer sponsors aan te sluiten die we kunnen pitchen, waardoor we een meer waardevolle prijs kunnen aanbieden met meerdere winnaars.

Voor ‘All Things Easter’ schreef ik over ‘Een allergievriendelijke, niet-giftige paasmand maken’. Het bericht bevat links naar de berichten van de andere bloggers voor elk onderwerp dat je maar kunt bedenken over Pasen, van decoreren tot eten tot cadeaus. Georganiseerd op categorie, geeft het lezers een bladwijzerpagina om naar elke Pasen te verwijzen voor vakantie-ideeën.

Kies zorgvuldig weggeefleveranciers en zorg voor een back-upplan

Voor een van mijn weggeefacties bood een merk niet de prijs die ze hadden aangeboden.

De leverancier heeft nooit op mijn e-mails gereageerd. Een paar weken later won ik een Target-kaart voor de waarde van de prijs en daarom mailde ik die naar mijn winnaar. Ik ben liever $ 30 kwijt dan een boze lezer! U kunt ook een contract opstellen om ervoor te zorgen dat er een prijs wordt verstrekt. Kies je merken zorgvuldig en heb altijd een back-upplan als je dat nodig hebt, zodat je winnaar niet zonder prijs gaat.

Kies zorgvuldig uw weggeefprijzen

Dit kan wat experimenteren van uw kant vergen.

Ik heb geleerd dat cd’s en boeken gewoon niet goed gaan op mijn blog, terwijl huidverzorgingsproducten en speelgoed dat wel doen.

Ik stel voor dat je prijzen kiest die op de een of andere manier je blog aanvullen. Een groene en milieuvriendelijke blogger zou bijvoorbeeld waarschijnlijk geen weggeefacties voor chemische schoonmaakproducten moeten doen, maar biologische producten passen perfect. Lifestyle- en niet-niched-bloggers kunnen meer verspreiden, maar door dichter bij een trendy niche te blijven, kun je je weggeefacties promoten, zolang het een onderwerp is dat je behandelt.

loterijActieve Rafflecopter-weggeefactie

Ken de wetten die van invloed zijn op uw weggeefactie

Merken kennen al dan niet de wettigheid ervan, dus wees verantwoordelijk en houd uw blog veilig. Ik raad persoonlijk aan om Rafflecopter te gebruiken, die op de hoogte blijft van veranderingen op Facebook om een ​​weggeefactie te beheren. Ik geef alleen weggeefacties aan inwoners van de VS, doe alleen prijsvragen (een willekeurige selectie weggeefactie) en alleen aan winnaars ouder dan 18 jaar. Dat houdt me legaal en vrij van belastinghoofdpijn hier in de VS.

Ontdek wat de belastingregels zijn waar u woont en vermijd weggeefacties aan minderjarigen.

Primp uw weggeefpagina om verkeer te trekken

Koppel je bericht aan blogs die je over een soortgelijk onderwerp hebt geschreven.

Als je een weggeefactie doet die compatibel is met je niche, zul je waarschijnlijk volgers verzamelen, vooral als het een nuttige post is. Als het een geldelijke weggeefactie is, krijg je natuurlijk meer inzendingen (zolang je goed promoot) en dan zullen lezers in je niche een percentage zijn. Ik raad aan om je zijbalk aan te passen om je beste berichten te laten zien met een aantrekkelijke afbeelding. (U zou een aangepaste zijbalk-plug-in moeten gebruiken.)

Met ‘topposts’ bedoel ik degene die verkeer voor je trekken of degene die je de traffic draw wilt maken (een must als je je blog herpositioneert.) Zorg ervoor dat je een manier hebt die ze leuk kunnen vinden op Facebook of volg op G + zonder dat uw site prominent wordt weergegeven, evenals uw RSS- en e-mailabonnement. Zorg tot slot voor een prominente weggeeflink of -pagina (ik raad aan deze als categorie in te stellen) om andere bezoekers naar uw weggeefactie te trekken.

Lijst het op weggeefsites met dollarwaarde of voordeel

Er zijn een aantal plaatsen waar u uw weggeefactie moet vermelden – van bloglinky’s tot weggeefsites. De meeste van de beste ideeën worden hier vermeld.

Als ik ervoor had gekozen om met een blogger te werken, zou ik voor Contest Girl kiezen.

Uw tijd zal goed worden geïnvesteerd als u zich dagelijks aan ten minste enkele van de actievere onderwerpen onderwerpen. U moet dit ‘s ochtends als eerste in de OOSTELIJKE standaardtijd doen – zo niet eerder. Dat geeft je een positie bovenaan, waardoor het waarschijnlijker wordt dat erop wordt geklikt. Niet alleen dat, maar zodra een linky veel links heeft (ongeveer 50), is het waarschijnlijk niet de tijd of moeite waard om het op te sommen tenzij de dollarwaarde van uw weggeefactie erg hoog is – en bij voorkeur contant of een populaire cadeaubon. De meeste van de linky’s en inzendingssites geven je 25 tot 300 tekens om je weggeefactie uit te leggen, inclusief het land dat van toepassing is en de einddatum. Leer beknopt te zijn: welke zoekwoorden zullen mensen ertoe aanzetten op die weggeefactie te klikken? Wat is aanlokkelijk of opmerkelijk aan deze prijs? Gebruik de woorden “LOW ENTRY” voor wedstrijden met minder dan 100 of 200 inzendingen, en voeg toe wanneer het verloopt en in welk land de aanvragers moeten wonen. Lees ten slotte de aanwijzingen op de linky en volg ook die richtlijnen.

Bevorderen, promoten, promoten!

Deel het in al je blogger-groepen. Velen hebben een weggeefthread, dus zorg ervoor dat je ook deelneemt aan hun weggeefacties. Sommige bloggers in een groep hosten een weggeeflink, dus meld je aan. Zorg ervoor dat u de hashtags “#giveaway” en “#win” gebruikt wanneer u promoot op sociale media en deze regelmatig tweet. Gebruik ook hashtags voor de juiste doelgroep, zoals #organic voor een weggeefactie van een milieuvriendelijk product. Zorg er ten slotte voor dat u het merk tagt dat de prijs heeft verstrekt en tag mensen die ook geïnteresseerd zouden zijn in de prijs.

Een andere manier om opwinding te genereren, is door de promoties van de afgelopen dagen op te voeren door de afgelopen week te delen: 2 dagen, 1 dag, helemaal tot het laatste uur en 15 minuten. Dit werkt het beste op Twitter.

In de tussentijd…

U kunt nog steeds blogverkeer genereren door lezers zich te laten aanmelden of zich te abonneren op uw blog of nieuwsbrief als inzending – dat gaat niet. Ondertussen is er nog tijd om een ​​Facebook-vermelding in te voeren, maar haast je voordat het allemaal weggaat!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map