Hoe u de conversieratio van uw site kunt verbeteren: snelle tips + casestudy’s

Het genereren van verkeer naar uw site is niet het uiteindelijke doel, maar maakt deel uit van het algehele proces van het converteren van sitebezoekers naar klanten. U kunt tienduizenden unieke sitebezoekers per dag hebben en die klanten nog steeds niet omzetten in verkopen.


In dit bericht ga ik enkele tips delen om u te helpen dat websiteverkeer om te zetten in een krachtig marketing-succesverhaal.

Conversiepercentage = hoeveel van deze jongens aan de linkerkant (de bezoekers) veranderen in de jongens aan de rechterkant (bezoekers die een bestelling plaatsen of zich abonneren op uw nieuwsbrief, of ... enz.) Uitgedrukt in een percentielgetal.

Tips om de website conversieratio te verbeteren

1. Getuigenissen

Verzamel getuigenissen van uw tevreden klanten en deel ze op uw website. Maar stop daar niet alleen. A / B test uw gebruik van die getuigenissen voor maximale impact. Dit kan omvatten waar u ze op de pagina plaatst, welke kleur de tekst heeft of zelfs welke getuigenissen u gebruikt.

Wikijob verhoogde bijvoorbeeld hun verkoop met 34% door simpelweg geoptimaliseerde getuigenissen van klanten toe te voegen. Zet uw getuigenissen voor u aan het werk. Het doel was om de verkoop te verhogen, maar uw conversiedoelen kunnen van alles zijn, van het delen van sociale media tot het aanmelden van bezoekers voor uw nieuwsbrief.

Comscore wilde de conversiepercentages van bezoekers verhogen na het vinden van lage tarieven op pagina’s voor het vastleggen van leads – zelfs die pagina’s die getuigenissen bevatten (een notoir goed presterende paginatactiek). Om de hypothese te testen dat sociaal bewijs zou kunnen helpen om de conversies te verbeteren, testte Comscore drie paginaversies, waaronder verschillende ontwerpvarianten met het logo van de aanbevolen getuigenisorganisatie. Het gebruik van een lay-out met een prominente vermelding van het logo verhoogde de conversieratio’s met 69% ten opzichte van de oorspronkelijke versie.

Casestudy lezen: Crossfit – Highrise 

4. Trends in de branche

Blijf op de hoogte van de laatste trends in de branche. Wanneer u een trend opmerkt, voer uw idee dan snel uit om de kans te grijpen voordat deze voorbij is. Als er één ding constant is aan trends, dan is het wel dat ze vaak veranderen.

Een voorbeeld van een website die een trend grijpt en het goed doet, is wanneer Amazon binnen twee uur na de dood van popidool Michael Jackson zijn mp3-homepage volledig vernieuwde. Amazon is slim in wat klanten doet tikken, dus het is slim om te kijken wat ze doen en ervan te leren. Volgens ARHG kan Amazon op hun site op elk moment maar liefst 200 conversietests uitvoeren.

5. Vertrouwenssignalen

Een ander ding dat u kunt doen, is vertrouwenssignalen toevoegen.

Sociaal bewijs is conversie-optimalisatie 101 – dit zijn dingen waardoor iemand die niet weet dat u denkt dat hij u kan vertrouwen. U kunt zaken aanbieden zoals een gratis retourbeleid, een volledige terugbetaling van 30 dagen zonder vragen, gratis verzending of zelfs een beter logo-ontwerp.

Er zijn ook bepaalde bedrijven waar u een goede beoordeling bij kunt krijgen waar consumenten van nature op vertrouwen, zoals de BBB en Consumer Reports. Moz biedt een volledige grafiek met bedrijfssymbolen en het vertrouwen dat consumenten voor die symbolen hebben.

badgeVolgens onderzoek geeft Norton secured het beste gevoel van vertrouwen bij online betalen. Kaartkrediet en studiegegevens – Baymard.

6. Eenvoudige / gesloten kassa’s

Amazon biedt een uitstekend voorbeeld van het gesloten kassamodel. Een gesloten kassa is gewoon een plek waar alle afleiding wordt verwijderd en de focus ligt op uitchecken en kopen wat er in uw winkelwagen zit.

Is uw kassa te druk? Wordt uw bezoeker afgeleid en klikt hij ergens anders voordat hij de verkoop voltooit?

PyramydAir heeft A / B-tests uitgevoerd op zijn afrekenpagina om manieren te testen om de verkoopvolumes te vergroten. Tijdens het testen ontdekten ze dat ze, door simpelweg een stap van het afrekenproces te elimineren, het voltooiingspercentage met 25 procent konden verhogen. Het blijkt, eenvoud heerst nog steeds.

Casestudy lezen: Walmart & TruckersMelden

8. Speciale webfuncties en effecten

Hoewel je niet gek moet worden met speciale effecten, omdat ze de laadtijden van je site kunnen vertragen, kunnen een paar hier en daar de aandacht van bezoekers trekken en bezoekers helpen om te zetten in klanten.

Zo is een Hello Bar heel eenvoudig toe te voegen aan je site. Het zal u helpen om geadresseerde e-mail te verzamelen, bezoekers naar uw sociale mediakanalen te leiden of zelfs verkeer naar een specifieke pagina op uw site te leiden.

Als onderdeel van een herontwerp van de site heeft Blue Acorn A / B-tests uitgevoerd om de pagina’s te optimaliseren. Het heeft veel dingen geleerd, waaronder de noodzaak om handmatige gegevensinvoer te minimaliseren, een noodzaak om de categoriepagina opnieuw te ontwerpen en te vereenvoudigen, en meer. Door wijzigingen door te voeren per testresultaat, verhoogde de organisatie de gemiddelde bezoekersomzet met 17,1%, naast andere positieve voordelen.

9. Pagina-indeling

Heeft u ooit een website bezocht die zo druk of ongeorganiseerd is dat het moeilijk te lezen is? Je bent daar waarschijnlijk niet erg lang gebleven, laat staan ​​lang genoeg om iets te kopen. Het is belangrijk dat u een visueel aantrekkelijke en gemakkelijk te navigeren pagina-indeling en ontwerp kiest die gemakkelijk online te lezen is.

Gebruik headers, sub-headers en bullet points. Zorg ervoor dat er overal witruimte en tekst is. U helpt uw ​​bouncepercentage te verlagen als uw pagina’s gemakkelijk te lezen zijn.

Soms kan zelfs een kale versie ver gaan. Bij het testen van drie verschillende pagina’s ontdekte het dat de best presterende versie de super uitgeklede versie was met de minste inhoud – een versie waarvan het bedrijf persoonlijk dacht dat die te schaars was. Als ze niet hadden getest, hadden ze die versie waarschijnlijk niet gebruikt en hadden ze de stijging van de leadgeneratie met 197% die ze zag niet gezien.

10. Afzonderlijke bestemmingspagina’s

Gebruik niet slechts één bestemmingspagina. Bied verschillende bestemmingspagina’s aan voor verschillende doelgroepen die u target.

Voices.com verbeterde hun conversieratio met meer dan 400% door simpelweg twee afzonderlijke trechters te creëren. Stel u voor hoeveel meer u uw conversies zou kunnen verbeteren door meerdere bestemmingspagina’s toe te voegen die zijn gericht op verschillende gebruikerspersona’s.

Hulpmiddelen en suggesties om te helpen

Nu u enkele ideeën heeft voor dingen die u kunt doen om uw conversieratio te verbeteren, volgen hier enkele hulpmiddelen waarmee u sneller kunt komen en uw werk gemakkelijker en nauwkeuriger kunt maken:

Denk aan Eye Tracking

denk eye tracking

Heeft u zich ooit afgevraagd hoe effectief uw advertentie-inspanningen zijn? Dit kan moeilijk op te sporen zijn, maar ThirdEye kan helpen door zowel deskundig ontwerperadvies als gebruikerstests te bieden. Het bedrijf werkt al vele jaren in de marketing en heeft statistieken die u zullen helpen om tot een meer succesvolle campagne te komen.

Google Analytics

Web Engage

WebEngage is een tool waarmee u rechtstreeks feedback van uw klanten kunt verzamelen. Ze gebruiken ‘hypergerichte enquêtes’ en pushmeldingen om de informatie te verzamelen die u nodig heeft om de verkoop te verhogen. Het zal u helpen de bruikbaarheid en het betrokkenheidspercentage op de site te verbeteren.

 Klik op Heat 

Concept Feedback

Weet je niet zeker of je op de goede weg bent? Op deze site kunt u gratis advies en feedback krijgen van ontwikkelingsprofessionals.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me