Hoe u (niet) inkomsten kunt genereren met uw blog-nieuwsbrief. De praktische gids

Je hebt je fantastische blog-nieuwsbrief in gebruik.


Het doet geweldig werk om abonnees aan te trekken en je zorgt ervoor dat elke e-mail die je verstuurt boeiend en gedenkwaardig is.

Misschien zijn uw open- en klikfrequenties zelfs goed!

Maar nu wil je er geld mee verdienen.

je moet geld verdienen met je blog nieuwsbrief

Het beheren van uw nieuwsbrief kost niet minder moeite dan het runnen van uw blog, het is een extra service voor uw lezers en u heeft er alle recht op om er geld aan te willen verdienen.

Er zijn tal van manieren om geld te verdienen met een blognieuwsbrief: autoresponders, advertenties in de e-mail of in de webversie van het nummer, aanbiedingen en kortingen, promoties, enzovoort.

Met e-mailmarketing haalt u immers de hoogste ROI volgens Marketing Sherpa (2015), vooral als u e-mail optimaliseert voor mobiel (Marketing Sherpa 2016).

Een lijst is inderdaad veel doelgerichter en responsiever dan een blog (waar het bouncepercentage een rol speelt in wat voor soort maandelijkse resultaten u krijgt), dus het genereren van inkomsten is gewoon logisch.

Maar…

Hoe u in de praktijk geld kunt verdienen met uw nieuwsbrief?

En hoe u dit moet doen zonder uw abonnees te irriteren?

Dat is waar dit bericht over gaat: een gids om u te helpen inkomsten te genereren met uw blog-nieuwsbrief, met wat extra advies over de ‘eek’-fouten die u kunt vermijden, zoals de pest.

Hoe u inkomsten kunt genereren met uw blog nieuwsbrief

Hoewel er veel theorie is, willen we hier praktisch worden! De stappen die u gaat lezen, zijn onder meer hoe en waarom:

  1. Zorg voor een nieuwsbriefstrategie

  Dit zou je basis moeten zijn, en als je dit bericht leest, heb je waarschijnlijk al die fantastische nieuwsbrief die ik in de introparagraaf noemde. Als dat het geval is, ga dan naar stap 2 in deze lijst.

  Maar als je werk worstelt om de gelederen te beklimmen en je te maken hebt met een golf van uitschrijvingen en negatieve feedback, dan is dit het moment om te werken aan het opbouwen van een solide nieuwsbriefstrategie voordat je probeert er geld mee te verdienen, omdat het genereren van inkomsten hand in hand moet gaan met uw algemene plan.

  Hoe doe je dat in de praktijk?

  U moet ervoor zorgen dat uw nieuwsbrief echt waardevol is voor uw abonnees, en als deze tot dusver niet dat niveau heeft bereikt (u voert bijvoorbeeld een update-only of community-digest nieuwsbrief uit) is dit het moment om dat te verhelpen.

  Waarom nieuwsbriefwaarde verhogen?

  1. Een waardevolle nieuwsbrief trekt nieuwe abonnees aan en behoudt de meerderheid van de bestaande.
  2. U moet de waarde van inhoud verhogen om aantrekkelijk te zijn voor adverteerders die een plek in uw nieuwsbrief willen kopen, en ze moeten weten dat uw nieuwsbrief echte voordelen biedt voor lezers en niet alleen gericht is op site-updates en affiliate marketing.

  Als u op natuurlijke wijze kwaliteitswijzigingen doorvoert en ze passen mooi in uw kernthema voor de nieuwsbrief, zullen abonnees niet weglopen als u geld gaat verdienen met uw nieuwsbrief.

  Als uw abonneebestand solide is, kunt u hen ook informeren dat u op het punt staat inkomsten te gaan genereren met de nieuwsbrief en hun feedback te krijgen over wat voor soort promocontent ze meer geïnteresseerd zouden zijn. Je zou ze een enquêtelink kunnen sturen die ze een paar minuten van hun tijd kunnen invullen.

  Pro-tips / voorbeelden uit het echte leven

  Oprichter en CEO van kledingbedrijf Expo Apparel Eric O’Bradovich doet elke maand duizenden verkopen met zijn nieuwsbrief met behulp van deze methode:

  “We ontdekten dat we, om geld te verdienen aan al die potentiële leads, e-mailabonnees speciale aanbiedingen konden geven voor onze kleding. Dit is een geweldige manier om terugkerende klanten te kopen en ook een geweldige manier om meer mensen aan te melden. ”

  Dat is ook wat Kim Garst deed om reeds geïnteresseerde abonnees meer te laten kopen: ze slaagden erin een Facebook Ads-cursus te verkopen aan de mensen die zich hadden aangemeld voor hun andere Facebook Ads-materiaal, en segmentatie werkte ook als een charme met upsells (12% van de 84.300 nieuwe abonnees kochten een upsell en 21% van die 12% van de kopers kocht een tweede upsell).

  Voordat u nieuwe segmenten maakt, moet u abonnees om toestemming vragen om in lijn te blijven met de GDPR-richtlijnen.

  3. Maak e-mailseries met gelieerde links

  Affiliate marketing is een gemakkelijke manier om geld te verdienen met je lijst, en je kunt creatief worden in termen van manieren waarop je het in je inhoud opneemt.

  E-mailreeksen leveren meer op dan afzonderlijke e-mails en kunnen meer lijstsegmenten bevatten.

  Hoe doe je dat in de praktijk?

  Het eerste om in gedachten te houden is dat abonnees uw e-mail niet passief willen consumeren – ze willen iets doen, handelen naar de inhoud. Als uw e-mails alleen passief lezen bevatten, zullen abonnees mogelijk nooit op uw gelieerde links klikken en zult u nooit een verkoop scoren.

  Als uw gelieerde product het logische is om te kopen na het lezen van een handleiding over hoe u iets moet doen, verander dan uw e-mail in een educatief stuk en maak van de gelieerde link het laatste dat uw abonnees zien, nadat ze hebben geleerd wat het hen zal helpen met.

  Een ander idee is om de auteur of het bedrijf achter het product dat u verkoopt als affiliate of gebruikers die het met succes hebben gebruikt, te interviewen. Hoe meer waarde en bewijs je kunt toevoegen, hoe meer geloofwaardigheid je zult opbouwen en geld zal volgen.

  Pro-tips / voorbeelden uit het echte leven

  Jason Rueger deelt zijn tip om geld te verdienen met je lijst door meer te geven aan je abonnees:

  “Als je waarde toevoegt (service, product, etc.), zullen er bijna altijd een paar van je klanten zijn die meer willen. Zorg er dus voor dat je die optie hebt. Als je een e-book verkoopt voor $ 15. Bied het E-book en een uur persoonlijk advies aan voor $ 100. Als je weet wat je probeert te bereiken en echt waarde toevoegt die gelijk is aan je pitch, dan zullen sommige mensen meer hulp, advies, producten, etc. willen. ”

  5. Verkoop uw eigen producten (met een aantrekkelijke CTA)

  Zoals je leest in advies # 2, vormen segmenten de kern van een goede lijst van inkomsten. Het toevoegen van call-to-actions is echter niet de manier om alleen voor affiliate-producten (# 3) te gaan, maar zelfs om uw eigen services te verkopen.

  Uw lijst kan als tussenpersoon fungeren om rechtstreeks via uw website te kopen. Dit is eigenlijk een zeer efficiënte, zelfbedieningsmanier om uw eigen spullen te adverteren voor een doelgroep! Wat is meer gericht dan de lijst die u zorgvuldig hebt samengesteld met uw inhoud en marketinginspanningen?

  Warme leadgeneratie via e-mail kan als een charme werken om van uw abonnees klanten te maken. Videofruit lanceerde in 2014 met succes twee producten met slechts een handvol abonnees, dus u kunt het ook doen.

  Hoe doe je dat in de praktijk?

  Kim Garst van de eerder genoemde zaak nodigde haar abonnees uit voor webinars. Van de 2947 mensen die zich voor haar webinar hebben aangemeld, was meer dan de 80% geabonneerd. Geweldig, he?

  Dat laat lijstenwerk zien. Wanneer u nieuwe inhoud buiten de nieuwsbrief, op uw website of op een ander gehost platform heeft, stuur dan een uitnodiging naar uw abonnees – en maak er ook een speciale deal van, alleen voor hen, als u daarvoor vraagt.

  Pro-tips / voorbeelden uit het echte leven

  Een van mijn favoriete nieuwsbrieven, SmartBrief, plaatst zijn advertenties bovenaan (leaderboard of rechthoek), onderaan elke sectie indien relevant (Top Story en Creative hieronder) en in de vorm van Featured Content, met de CTA een vetgedrukte link:

  SmartBrief-advertenties – Leaderboard-bannerSmartBrief -Text advertentiesSmartBrief – Advertentie met aanbevolen inhoud

  Ik weet dat de advertenties van Smartbrief werken omdat ze smakelijk zijn – voor mij een van hun doelgroepen.

  De manier waarop TradePub afzonderlijke e-mailadvertenties presenteert, is ook interessant en ik vind het elke keer aantrekkelijk als ik er een krijg (of ik nu geïnteresseerd ben of niet), omdat deze e-mails perfect passen bij de algehele stijl en toon van de publicatie.

  Hier is een voorbeeld:

  Adverteerders aantrekken

  SmartBrief gebruikt een geweldige pagina om adverteerders naar zijn nieuwsbrief te trekken – de onderstaande advertentiepagina laat zien hoe SmartBrief zijn publiek aan potentiële adverteerders presenteert:

  • Percentages van ervaren, invloedrijke en betrokken lezers van de 5,8 miljoen mensen die door de nieuwsbrief zijn bereikt in de 14 behandelde bedrijfstakken
  • Advertentie-indelingen en rapportage van advertentiestatistieken

  De kopie is georganiseerd op een manier die de drukke adverteerder aanspreekt omdat het essentieel, beknopt en to the point is.

  7. Host Advertorials die betrokken zijn

  Het hosten van een advertorial – ook wel een inhoudse-mail genoemd – in uw nieuwsbrief is vergelijkbaar met het verwelkomen van een hoogwaardige promotionele gastpost op een blog – als het spreekt en contact maakt met uw lezers, wordt de promotiekant gezien als toegevoegde waarde, nog niet nog een reclamebom.

  Hoe doe je dat in de praktijk?

  Advertorials zijn een goed idee als uw nieuwsbrief meestal vol informatie zit en uw abonnees meestal informatieve inhoud verwachten, maar deze wordt mogelijk niet goed ontvangen als uw e-mails meestal kort, persoonlijk en beknopt zijn.

  Als dit het geval is, werk dan aan het uitbreiden van uw nieuwsbrief voordat u deze openstelt voor advertorials om er geld mee te verdienen.

  Wanneer u advertorials zoekt op de pagina van uw blog die is gewijd aan uw nieuwsbrief, zorg er dan voor dat u de kwaliteitseisen vermeldt waaraan adverteerders zich moeten houden als ze uw abonnees willen betrekken bij hun inhoud en hun CTA willen veranderen in een machine voor het genereren van leads.

  Betrokkenheid van abonnees is de sleutel!

  Wat niet te doen (te vermijden valkuilen)

  1. Overschat de capaciteit van e-mail

  E-mailclients zijn niet allemaal hetzelfde, net zoals niet alle internetverbindingen hetzelfde zijn.

  Zelfs als de e-mailclient van uw abonnee uw e-mail volledig opent, ongeacht de grootte, maakt hun verbinding het mogelijk niet om de relatieve trackingcode terug te sturen om ervoor te zorgen dat uw ESP de e-mail telt als gelezen.

  Dat is wat er met Clover is gebeurd met MailChimp en abonnees die Gmail gebruiken om e-mails te lezen. Terwijl lezers hun e-mails openden, kwamen de e-mailknip- en verbindingsproblemen van Gmail niet bij de trackingcode:

  E-mailopeningen worden geteld, althans voor Mailchimp, wanneer een heel klein, onzichtbaar jpeg helemaal onderaan de e-mail wordt gedownload.

  Wanneer uw e-mail echter te lang is of te vol zit met foto’s of te vol zit met glimmende dingen, doen Gmail en tal van andere e-mailproviders (…) iets dat e-mail knippen wordt genoemd. (…) Wanneer uw e-mail wordt geknipt, lijdt uw open tarief. (…) Je bladert door je e-mail en je opent er een [e-mail]. Je leest het van begin tot eind. Maar omdat je daar geen wifi hebt en omdat je de e-mail niet hebt geladen voordat je de service kwijtraakte, gaat internet ervan uit dat je die e-mail nooit hebt gelezen. (…) Het probleem is dat 102KB klein is. (…)

  Dus wat Clover deed, was 75% van de e-mailinhoud verwijderen als een tijdelijke oplossing voor knippen.

  De geleerde les is om uw e-mails niet te lang te maken. Als je voor het lange formulier wilt gaan, doe het dan voor e-mails met alleen tekst of e-mails met een zeer laag aantal lichtgewicht media (kleine logo’s of slechts één afbeelding).

  2. Het doden van de interesse van abonnees met te veel advertenties

  Soms kun je gewoon te veel van het goede hebben!

  Overmatig adverteren in uw nieuwsbrief verlaagt de algehele waarde in plaats van eraan toe te voegen, omdat abonnees een nieuwe advertentiemuur krijgen in de vorm van e-mail in plaats van de unieke publicatie met een uniek, ongehoord inzicht dat in de eerste plaats hun interesse wekte.

  Als u te veel reclame maakt (en minder unieke waarde heeft), zult u uw uitschrijfpercentages zien stijgen.

  De waarheid zit tussen twee tegenpolen in, dus zorg ervoor dat je de juiste balans vindt – reclame moet altijd meer toevoegen aan je e-mailinhoud en niet vervangen totdat het iets geheel anders wordt.

  3. Gebruik van niet-openbaar gemaakte partnerlinks in e-mails

  Het gaat niet alleen om de legale kant van het spel – als u geen gelieerde links in e-mails openbaar maakt, kunnen uw abonnees zich bedrogen voelen en zich afmelden of u melden bij het partnerprogramma.

  Onthoud dat vertrouwen gebaseerd is op eerlijkheid – als je stiekem handelt in je eigen e-mails, krijgen mensen die ze lezen niet de onbevooroordeelde inhoud waarnaar ze op zoek waren en vertrouwen ze misschien niet meer op wat je zegt.

  Maak altijd zowel gelieerde links als advertenties bekend.

  Afsluitende gedachten

  Ik zeg het met Shannon Mattern omdat het de kernboodschap is van de hele post:

  Geef bruikbare waarde op in elke e-mail die u naar uw lijst stuurt. Wees authentiek om verbinding te maken met abonnees. Gebruik automatisering om mensen op het juiste moment de juiste berichten te sturen in hun relatie met jou.

  En dan verdien je geld.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me