5 enkla PHP-skript som hjälper till att öka webbplatsledda konverteringar

Användare älskar att få erkännande för sina besök.


Tänk på det: gör det inte någon stor skillnad när du kommer in på en plats där ingen ens erkänner din närvaro jämfört med en plats där värden hälsar dig personligen, även om de inte vet ännu?

Jag är säker på att det gör det.

Och du håller med om att det gör en ännu större skillnad när det är dina besökare som du försöker konvertera till prenumeranter eller kunder och inte bara en gång besökare.

De fem skripten i det här inlägget har skrivits för att lägga till interaktivitet som hjälper till med konverteringar på webbplatsen och behagar användare, vilket får dem att känna sig erkända och inte osynliga.

Anteckningar om skript

 • Alla skript är tänkta att fungera i en WordPress-baserad miljö, men de är tillräckligt flexibla för att kunna implementeras på andra typer av webbplatser (med undantag för # 3, det är strikt WordPress).
 • Med undantag av skript nr 3 skrev jag och testade alla skript själv och min fästman Simone Cianfriglia granskade dem vänligt. De borde vara felfria, men låt mig veta i kommentarerna om du stöter på problem eller har frågor.

Fotokredit: * n3wjacks värld i pixlar via Compfight ccFotokredit: * n3wjacks värld i pixlar via Compfight cc

1. Lokala hälsningar med erbjudande

Säg att du kör specifika erbjudanden för olika länder. Du vill att en användare från ett specifikt land ska visa erbjudanden relaterade till deras plats och språk och inte allmänna erbjudanden.

Följande skript hälsar användare från länder som du gjorde specialerbjudanden för medan alla andra kommer att erbjudas ditt standarderbjudande istället:

<?php

$ country_code = trim (file_get_contents ("http://ipinfo.io/${_SERVER[‘REMOTE_ADDR’]}/country"));
$ länkar = kräva (‘links.php’);

funktion getLink ($ land, $ länkar) {
if ($ länkar [$ land])
returnera $ länkar [$ land];
annan
returnera $ länkar [‘default’];
}

?>

Hej! Jag ser att du är belägen i <?php echo $ country_code; ?>!

Vi har specifika rabatter för din marknad!
">Vill ta en titt in?

Med links.php som en fil som innehåller den här koden:

// länkar.php

<?php

returmatris (
‘default’ => ‘URL0’,
‘IT’ => ‘URL1’,
‘UK’ => ‘URL2’,
“US” => ‘Url3’
);

?>

Den här koden returnerar ett meddelande som detta

Hej användare från RU!

Vi har specifika rabatter för din marknad! Vill ta en titt in?

Med “Vill du ta en titt?” länkar till det lokaliserade erbjudandet.

Koden upptäcker om användaren är ansluten till sidan från en rysk IP i detta exempel, och den kopplar användarens geografiska plats till den landsspecifika erbjudandesidan.

Se demo här: http://symphonize.org/php/localized-greetings.php

Så fungerar koden

 • Linjen $ country_code hämtar besökarens land från en offentlig databas som är värd på ipinfo.io
 • $ -länkar hämtar matrisen som finns i filen links.php, som kopplar varje land till sin webbadress till erbjudandesidan
 • Funktionen getLink kontrollerar om det finns en associering mellan ett besökarland och dess erbjudande-länk och, om det gör det, returnerar du det (du kommer att “echo” (visa) det i HTML-koden för besökarmeddelandet) om det inte finns något erbjudande för besökarlandet returnerar funktionen standarderbjudandet.

Hur man använder detta skript

Skapa två .php-filer:

 • lokaliserade-greetings.php
 • links.php

som innehåller koden (anpassad efter dina behov) som introducerats ovan.

Ladda upp till rotmappen eller en undermapp av din webbplats och lägg sedan till den här enkla kodraden till din sidofält eller webbplats där du vill att erbjudandet ska visas:

<?php inkluderar ("/path/to/localized-greetings.php"); ?>

Naturligtvis är / sökväg / till / den absoluta sökvägen för din webbplatsmapp (fråga din värd om vägledning om du inte kan räkna ut).

Varför det förbättrar omvandlingar

Det är lättare att göra rätt CTA-konvertering när användaren inte behöver klicka runt för att hitta dem. Det här skriptet visar rätt länk (eller banner) så snart användaren besöker sidan. Erbjudandelänken finns där framför användarens ögon, redo att klicka och konvertera.

2. Time-Aware-kontaktsida

När en besökare träffar din kontaktsida och vill komma i kontakt, kanske de vet vilken tidszon du befinner dig i, men de kanske inte är säkra på vilken exakt tid det är på din plats eller om du är tillgänglig att kontakta.

Följande skript hjälper eftersom det ändrar ditt tillgänglighetsmeddelande beroende på vilken tid en besökare träffar din sida:

<?php

date_default_timezone_set ("Europa / Rom");

$ tid = tid ();
$ lokaltid = stretime ("% A% d-% b-% Y% T% Z", $ Tid);
$ timme = stretime ("% H", $ Tid);

eko "

den's $ lokal tid i mitt land (Italien). ";

if (17 <= $ timme && $ timme < 19)
eko "jag'm på kontoret. Hur kan jag hjälpa dig?";
annan
eko "Kontor stängt, ledsen! jag'm tillgängligt 17: 00-19: 00 (5-7 PM) mån-fre.";

eko "

";
?>

Koden kommer att mata ut detta meddelande om användaren besöker din sida åt gången i ditt land (Italien i detta exempel) när du inte är tillgänglig:

Kl. 23:48 i mitt land (Italien). Kontor stängt, ledsen! Jag är tillgänglig 17: 00-19: 00 (5-7 PM) mån-fre.

Eller det här meddelandet om de besöker din sida medan du är tillgänglig:

Klockan 17:48 i mitt land (Italien). Jag är på kontoret. Hur kan jag hjälpa dig?

Se demo här: http://symphonize.org/php/time-aware-page.php

Så fungerar koden

 • date_default_timezone_set (“Europe / Rome”) säger servern att din standardtidszon är en specifik och inte serverns standard. Detta är viktigt eftersom serverns placering kanske inte är densamma som ditt företag. När koden hämtar din lokala tid det ögonblick som en besökare träffar din sida, kommer den att använda den tidszon du angav och inte serverns standard. I det här exemplet använde jag “Europa / Rom” som en tidszon eftersom det är min plats (Italien).
 • Jag har ställt in tre variabler:
  • $ tid för tid () -funktionen
  • $ lokaltid för den tid som beräknas enligt date_default_timezone_set; $ localtime använder stretime-funktionen för att formatera tidssträngen. Du kan välja formatering; Jag valde “% A% d-% b-% Y% T% Z”, det betyder:
   % A – söndag till lördag
   % d – 01 till 31
   % b – Jan till dec
   % Y – Fyra siffror för året
   % T – Tid i timme / minuter / sekunder
   % Z – Tidszonförkortningen
  • $ timme för att beräkna den aktuella timmen i mitt land och kontrollera om den aktuella timmen tillhör intervallet för kontorets tillgänglighet (5-7 PM i det här exemplet)
 • Om / annars-konstruktionen är skriptets logiska kärna: om tiden tillhör ditt affärstimmarområde kommer koden att visa “Jag är på kontoret. Hur kan jag hjälpa dig?”; om inte, kommer det att skriva ut “Office closed, sorry! Jag är tillgänglig 17: 00-19: 00 (5-7 PM) mån-fre. ”

Hur man använder detta skript

Skapa tidsmedveten-page.php-fil som innehåller koden ovan (med dina anpassade ändringar).

Som med “Hur man använder detta skript” -handledning för skript nr 1, använd följande kodrad för att ringa .php i din sidkod:

<?php inkluderar ("/path/to/time-aware-page.php"); ?>

Varför det förbättrar omvandlingar

Skriptet kommer i huvudsak att göra det enklare för dig att få kontaktmeddelanden eller förfrågningar endast när du är tillgänglig och inte utanför din öppettider.

Det gör det också lättare för användare att veta om du är tillgänglig eller inte, så de vet om de kommer att få ett snabbt svar på sitt meddelande eller om de måste vänta till nästa arbetsdag.

Sammantaget kan ett enkelt skript som detta hjälpa till att hålla kommunikationen fokuserad under öppettiderna och undvika att vänta på både dig och dina användare.

3. En användbar marknadsföringstillägg för WordPress

Skulle det inte vara trevligt om din WordPress-sökformulär såg ut så här?

Vad letar du efter?

Var specifik! (t.ex. “verktyg för innehållsmarknadsföring”)

Med “Var specifik! (t.ex. “verktyg för innehållsmarknadsföring”) som text i sökfältet.

Det finns ingen PHP-kod du behöver skriva här, eftersom det här är en enkel HTML-hack av ditt standard WordPress-sökformulär – ändra visningstext för sökfältet och knappen.

Du kan göra detta genom att öppna filen searchform.php i din WP-installation och leta efter följande tagg:

“Sök …”Är vad du bör redigera för att anpassa orden i sökformuläret. I exemplet som användes i början av denna förklaring, orden att ersätta “Sök …”Med är” Var specifik! (t.ex. “verktyg för innehållsmarknadsföring”) “.

Detta lilla hack förbättrar användarupplevelsen och hjälper dina användare att skriva och skicka mer relevanta frågor för att hämta de bästa resultaten i din WordPress-databas.

Du kan dock anpassa ditt sökformulär och resultatsida genom att installera ett av de 15 WordPress Search-plugins som Hongkiat granskade 2015.

Varför det förbättrar omvandlingar

Det är inte alla användare som vet hur de söker. Ju mer vägledning de kan få under och efter processen, desto bättre.

Ibland kommer en användare att köra en enkel fråga i hopp om att hitta vad de letar efter bland resultaten. Denna typ av fråga kommer troligtvis inte att ge användarna de resultat de behöver, men för att ge användarna en antydning om hur man utför en bättre webbplatssökning kommer det att leda dem till att få det innehåll de letar efter förr och förbättra deras totala upplevelse (en nöjd användare är en användare som kommer tillbaka).

4. Unika blogginlägg Freebies

Det är känt att postspecifika CTA: er fungerar mycket bättre än generiska CTA: er. Du kan arbeta med innehållsuppgraderingar eller automatisera några av dina konverteringsinsatser utan lista med detta enkla PHP-skript för WordPress

för att visa ett unikt erbjudande i slutet av varje inlägg:

<?php
// GRATIS FÖR POST

$ postOffers = array (
‘1’ => ‘Detta inlägg freebie finns på URL1’,
‘2’ => “Det här andra inlägget freebie finns på URL2”,
);

funktion postFreebie ($ postId, $ postOffers) {
returnera $ postOffers [$ postId];
}

$ postId = get_the_ID ();
$ freebie = postFreebie ($ postId, $ postOffers);

echo $ freebie;
?>

En demo-skärmdump:

exempel-postfreebie

Jag redigerade “Detta inlägg freebie är på URL1” i matrisen som

Detta inlägg freebie är kl
URL1

för den här demonstrationen.

Observera att “Detta inlägg freebie är på URL1” kommer bara att visas för detta “Hello World” -inlägg och INTE andra inlägg – detta är skriptets omfattning. För att göra samma freebie-erbjudande tillgängligt för fler inlägg måste du ange inläggets ID i matrisen; Om jag till exempel vill att “Detta inlägg freebie är på URL1” ska också visas för inlägg ID 354, lägger jag till det enligt nedan:

$ postOffers = array (
‘1’ => ‘Detta inlägg freebie finns på URL1’,
‘354’ => ‘Detta inlägg freebie finns på URL1’,
);

Så fungerar koden

 • Variabeln $ postOffers är en matris som länkar varje inläggs-ID som anges i arrayen (du kan visa dina inläggs-ID: ar genom att föra musen på länken Redigera under varje inlägg i http://example.com/wp-admin/edit.php )
 • Funktionen postFreebie () kopplar in post-ID till dess relaterade erbjudande och returnerar det i koden. Observera att $ postID använder en WordPress-funktion som kallar det aktuella inläggets ID
 • $ freebie tar $ postID och $ postOffers och returnerar rätt erbjudande för varje inlägg, som du kommer att “echo” (display) med “echo $ freebie”

Hur man använder detta skript

Skapa en postoffers.php-fil och ladda upp den till roten till din domän, en undermapp eller i dina temmappar. Ring sedan skriptet i tematets single.php-mall efter inläggets innehåll (<?php the_content ();>) med den här kodraden:

<?php inkluderar ("/path/to/postoffers.php"); ?>

Alternativt kan du helt enkelt kopiera och förbi hela koden till din single.php-mall (samma position).

Varför det förbättrar omvandlingar

Precis som med innehållsuppgraderingar för din abonnentlista fungerar nedladdningsbara freebies bättre om de är unika för ett specifikt inlägg, så att läsarna av det inlägget har en chans att dyka djupare i sitt favoritämne, medan de kanske inte är intresserade av ett annat ämne som du skrev, säg, en gratis e-bok för.

Ett bra format för den här typen av konverteringsannons är topplistformatet, som är inställt på något mindre bredd än ditt inlägg.

Om din blogg körs på WordPress, kan du använda Electric Studio Download Counter för att räkna nedladdningskonverteringar för varje gratisfodral. Se också till att ställa in konverteringsmål i Google Analytics, Piwik eller annan analysprogramvara du använder för att hålla reda på konverteringar.

5. Dagspecifika erbjudanden

Om du kör erbjudanden som är specifika för vissa dagar i veckan (t.ex. 20% rabatt på din e-bokförsäljning på tisdag och gratis rådgivning på fredagar), hittar du det här skriptet praktiskt:

<?php

date_default_timezone_set ("Europa / Rom");

$ tid = tid ();
$ timme = stretime ("% H", $ Tid);

if (strftime ("% vikt", $ tid) == 0)
{eko "

Special söndagserbjudande!

"; }

annat om (stretime ("% vikt", $ tid) == 3)
{eko "

Special onsdag erbjudande!

"; }

annan
{eko "Inga specialerbjudanden idag"; }

?>

Se demo här: http://symphonize.org/php/day-specific-offers.php

Så fungerar koden

 • För tidszon och tid använde jag samma kod från skript nr 2.
 • % w är en strftime () -parameter som betyder “Numerisk representation av veckodagen” och den räknar söndag (0) som veckans startdag (som slutar med lördag (6). Så “if (stretime (“%) w ”, $ time) == 0)” betyder “om veckans nuvarande dag är en söndag”, visa sedan “Special Sunday Offer!”.
 • Resten av koden är en if / else-konstruktion för att visa olika erbjudanden för olika veckodagar. I det här fallet har bara två dagar i veckan specialerbjudanden (söndag och onsdag), medan de andra dagarna inte har några specialerbjudanden bifogade, så koden visar “Inga specialerbjudanden idag” i detta exempel.

Hur man använder detta skript

Se inkludera instruktioner för tidigare skript.

Varför det förbättrar omvandlingar

Det är slöseri med tid för användaren (och också mycket frustrerande) att falla för ett intressant erbjudande bara för att ta reda på att det inte finns tillgängligt på en given dag.

Det här enkla skriptet roterar dina erbjudandeannonser på en dagbasis för att bara visa erbjudanden som är tillgängliga en specifik dag och matar användarinställningarna för andra dagar. Om användaren är intresserad av dagens erbjudande är idag den dag som kommer att få konverteringar och inga frustrerade användare (som kanske inte kommer tillbaka för att kontrollera rätt dag).

Fler konverteringsskript?

Brian Dean från Backlinko förklarar hur han ökade omvandlingar med 785% med enkla PHP-skript, plugins och widgets utan A / B-test.

Jose Pérez på ConversionXL visar också hur personlig marknadsföring kan bidra till att öka webbplatsledda konverteringar och försäljning.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me