Hur (inte) kan du tjäna pengar på ditt blogg-nyhetsbrev. Den praktiska guiden

Du har ditt fantastiska bloggnyhetsbrev igång.


Det gör ett bra jobb med att locka abonnenter, och du ser till att varje e-postmeddelande du skickar är engagerande och minnesvärd.

Kanske är dina öppna och klickfrekvenser till och med bra!

Men nu vill du tjäna pengar på det.

måste du tjäna pengar på ditt bloggnyhetsbrev

Att driva ditt nyhetsbrev tar inte mindre ansträngning än att driva din blogg, det är en extra tjänst för dina läsare och du har all rätt att vilja tjäna pengar på det.

Det finns många sätt att tjäna pengar på ett bloggnyhetsbrev: autosvar, annonser i e-postmeddelandet eller i webbversionen av problemet, erbjudanden och rabatter, kampanjer och så vidare.

När allt kommer omkring är e-postmarknadsföring där du får den högsta avkastningen enligt Marketing Sherpa (2015), särskilt när du optimerar e-post för mobil (Marketing Sherpa 2016).

En lista är verkligen mycket mer riktad och lyhörd än en blogg (där avvisningsfrekvens spelar en roll i vilken typ av månatliga resultat du får), så intäktsgenerering är bara vettigt.

Men…

Hur du tjänar pengar på ditt nyhetsbrev i praktiken?

Och hur man gör det utan att irritera dina prenumeranter?

Det är vad det här inlägget handlar om: En guide som hjälper dig att tjäna pengar på ditt blogg-nyhetsbrev med några extra råd om “eek” -fel att undvika som pesten.

Hur man tjänar pengar på ditt bloggnyhetsbrev

Även om det finns en hel del teori där ute, vill vi bli praktiska här! Stegen du kommer att läsa inkluderar hur och varför du:

  1. Ha en nyhetsbrevstrategi på plats

  Detta borde vara din grund, och om du läser det här inlägget har du troligen redan kört det fantastiska nyhetsbrev som jag nämnde i introduktionsparagrafen. Om det är fallet, hoppa till steg 2 i den här listan.

  Men om ditt arbete kämpar för att klättra upp i rankorna och du har att göra med en kraftig uppsägning av abonnemang och negativ feedback är det dags att arbeta med att bygga en solid nyhetsbrevstrategi innan du försöker tjäna pengar på det, eftersom intäktsgenerering måste gå hand i hand med din övergripande plan.

  Hur man gör det i praktiken

  Du måste se till att ditt nyhetsbrev verkligen är värdefullt för dina prenumeranter, och om det inte har nått den nivån hittills (t.ex. kör du bara ett uppdaterings- eller community-nyhetsbrev) är det dags att fixa det.

  Varför öka nyhetsbrevets värde?

  1. Ett värdefullt nyhetsbrev lockar nya prenumeranter och behåller majoriteten av de befintliga.
  2. Du måste öka innehållet för att vädja till annonsörer som vill köpa en plats i ditt nyhetsbrev, och de måste veta att ditt nyhetsbrev ger verkliga fördelar för läsarna och inte bara fokuserar på webbplatsuppdateringar och affiliate-marknadsföring.

  Om du introducerar kvalitetsförändringar på ett naturligt sätt och de passar bra in i ditt nyhetsbrevtema, kommer inte prenumeranter att fly bort när du börjar tjäna pengar på ditt nyhetsbrev.

  Om din prenumerantbas är solid, kanske du vill informera dem om att du ska börja tjäna pengar på nyhetsbrevet och få deras feedback om vilken typ av reklaminnehåll de skulle vara mer intresserade av att se. Du kan skicka en enkätlänk som de kan fylla i några minuter av sin tid.

  Pro-tips / exempel på verkliga livet

  Grundare och VD för klädföretaget Expo Apparel Eric O’Bradovich säljer tusentals i varje månad med sitt nyhetsbrev med denna metod:

  ”Vi fann att för att tjäna pengar på alla potentiella kunder kunde vi ge e-postabonnenter specialerbjudanden på våra kläder. Detta är ett utmärkt sätt att få upprepade kundköp och också ett utmärkt sätt att få fler att registrera sig. ”

  Det var också vad Kim Garst gjorde för att få redan intresserade prenumeranter att köpa mer: De lyckades sälja en Facebook-annonskurs till de människor som valde in sitt andra Facebook-annonsmaterial, och segmentering fungerade som en charm med upsells också (12% av 84 300 nya abonnenter köpte en försäljning och 21% av de 12% av köparna köpte en andra försäljning).

  Innan du skapar nya segment, se till att du ber abonnenterna om samtycke till att följa GDPR-riktlinjerna.

  3. Skapa e-postserier med anslutna länkar

  Affiliate-marknadsföring är ett enkelt sätt att tjäna pengar med din lista, och du kan bli kreativ när det gäller sätt du integrerar dem i ditt innehåll.

  E-postserier är mer lönsamma än enstaka e-postmeddelanden och kan involvera fler listasegment.

  Hur man gör det i praktiken

  Det första du bör tänka på är att prenumeranter inte vill passivt konsumera din e-post – de vill göra något, agera på innehållet. Om dina e-postmeddelanden endast innebär passiv läsning kanske prenumeranter aldrig klickar på dina anslutna länkar och du kommer aldrig att göra en försäljning.

  Om din affiliate-produkt är den logiska saken att köpa efter att ha läst en guide om hur du gör något, förvandla din e-post till en pedagogisk bit och göra affiliate-länken till det sista som dina prenumeranter ser, efter att de har lärt sig vad det kommer att hjälpa dem med.

  En annan idé är att intervjua författaren eller företaget bakom den produkt du säljer som ett medlemsförbund, eller användare som framgångsrikt använde den. Ju mer värde och bevis du kan lägga till, desto mer trovärdighet kommer du att bygga och pengar följer.

  Pro-tips / exempel på verkliga livet

  Jason Rueger delar sitt tips för att tjäna pengar på din lista genom att ge mer till dina prenumeranter:

  ”Om du tillhandahåller värde (service, produkt osv.) Kommer det nästan alltid att vara några av dina kunder som vill ha mer. Så se till att du har det alternativet. Om du säljer en e-bok för $ 15. Erbjud e-boken och en timme med personliga råd för $ 100. Om du vet vad du försöker åstadkomma och verkligen tillhandahåller värde som är lika med din tonhöjd, kommer vissa människor att vilja ha mer hjälp, råd, produkter osv. ”

  5. Sälj dina egna produkter (med ett tilltalande CTA)

  Som du läser i råd nr 2, är segment kärnan i god lista för intäktsgenerering. Att lägga till uppmaningar är emellertid inte vägen att gå bara för anslutna produkter (# 3) utan till och med att sälja dina egna tjänster.

  Din lista kan fungera som mellanhand för att köpa direkt från din webbplats. Detta är faktiskt ett mycket effektivt, självbetjäningssätt att marknadsföra dina egna saker till en målgrupp! Vad är mer riktad än listan som du noggrant har byggt med ditt innehåll och marknadsföringsinsatser?

  Varm blygenerering via e-post kan fungera som en charm för att förvandla dina prenumeranter till kunder. Videofruit lanserade framgångsrikt två produkter 2014 med bara en handfull prenumeranter så att du kan göra det också.

  Hur man gör det i praktiken

  Kim Garst från det tidigare citerade fallet bjöd in sina prenumeranter till webbseminarier. Tja, av de 2 947 personer som registrerade sig för hennes webinar var mer än 80% prenumeranter. Fantastiskt, va?

  Som visar listarbeten. När du har nytt innehåll utanför nyhetsbrevet, på din webbplats eller en annan värdplattform, skicka en inbjudan till dina prenumeranter – och gör det till en speciell affär, bara för dem, om du tar betalt för det.

  Pro-tips / exempel på verkliga livet

  Ett av mina favoritnyhetsbrev, SmartBrief, placerar sina annonser överst (topplista eller rektangel), längst ner i varje avsnitt om relevant (Top Story och Creative nedan) och i form av Featured Content, med CTA en fetlänk:

  SmartBrief-annonser – Leaderboard-bannerSmartBrief -TekstannonserSmartBrief – Innehållsannons

  Jag vet att Smartbriefs annonser fungerar eftersom de är aptitliga – för mig, en av deras målgrupper.

  TradePubs sätt att presentera enstaka e-postannonser är också intressant och jag tycker det är tilltalande varje gång jag får en (oavsett om jag är intresserad eller inte) eftersom dessa e-postmeddelanden passar perfekt med publikationens övergripande stil och ton..

  Här är ett exempel:

  Att locka annonsörer

  SmartBrief använder en fantastisk sida för att locka annonsörer till sitt nyhetsbrev – Annonssidan nedan visar hur SmartBrief presenterar sin publik för potentiella annonsörer:

  • Procentandelar av erfarna, inflytelserika och engagerade läsare av de 5,8 miljoner människor som nyhetsbrevet når över de 14 omfattade branscherna
  • Annonsformat och annonsmätningsrapportering

  Kopian är organiserad på ett sätt som tilltalar den upptagna annonsören, eftersom den är väsentlig, kortfattad och aktuell.

  7. Host Advertorials som engagerar

  Att vara värd för en reklam – även kallad en innehålls-e-post – på ditt nyhetsbrev liknar det välkomnande ett högkvalitativt gästpost på en blogg – om det talar till och ansluter till dina läsare kommer reklamsidan att uppfattas som mervärde, ännu inte en annan reklambombe.

  Hur man gör det i praktiken

  Advertorials är en bra idé om ditt nyhetsbrev vanligtvis är informationspaket och dina prenumeranter förväntar sig informationsinnehåll för det mesta, men det kanske inte tas emot om dina e-postmeddelanden vanligtvis är korta, personliga och kortfattade.

  Om ditt fall är det senare, arbeta med att utöka ditt nyhetsbrev innan du öppnar det för reklam som ett sätt att tjäna pengar på det.

  När du begär reklam på sidan på din blogg som ägnas åt ditt nyhetsbrev, se till att du listar kvalitetskraven för annonsörer att hålla sig till om de vill engagera dina prenumeranter med sitt innehåll och förvandla deras CTA till en ledande generation maskin.

  Prenumerantengagemang är nyckeln!

  Vad man inte ska göra (fallgropar att undvika)

  1. Överskatta e-postens kapacitet

  E-postklienter är inte lika, precis som inte alla Internet-anslutningar är desamma.

  Även om din abonnents e-postklient öppnar din e-post i sin helhet oavsett storlek, kanske deras anslutning inte gör det att skicka tillbaka den relativa spårningskoden för att säkerställa att din ESP räknar e-posten som läst.

  Det var vad som hände med Clover med MailChimp och prenumeranter som använder Gmail för att läsa e-post. Medan läsarna öppnade sina e-postmeddelanden, gick inte Gmail-klipp- och anslutningsfrågor till spårningskoden:

  E-postöppningar räknas, åtminstone för Mailchimp, när en liten liten osynlig jpeg längst ner i e-posten laddas ner.

  Men när din e-postadress är för lång eller för full av bilder eller för förkamrad med glänsande saker, gör Gmail och många andra e-postleverantörer (…) något som kallas klipp-e-post. (…) När din e-post är klippt lider din öppna ränta. (…) Du bläddrar igenom din e-post och öppnar en [e-post] upp. Du läser det från början till slut. Men eftersom du inte har Wi-Fi där nere, och eftersom du inte laddade e-postmeddelandet innan du tappade tjänsten, kommer internet att anta att du aldrig har läst det e-postmeddelandet. (…) Problemet är att 102KB är litet. (…)

  Så vad Clover gjorde var att ta bort 75% av e-postinnehållet som en lösning för klippning.

  Lärdomarna är att inte skicka dina e-postmeddelanden för länge. Om du vill gå med den långa formen, gör det för text-e-postmeddelanden eller e-postmeddelanden med ett mycket lågt antal lätta medier (små logotyper eller endast en bild).

  2. Att döda abonnenternas intresse med för många annonser

  Ibland kan du bara ha för mycket av en bra sak!

  Överdriven reklam i ditt nyhetsbrev sänker det totala värdet istället för att lägga till det, eftersom prenumeranter kommer att få en annan reklamvägg i form av e-post istället för den unika publikationen med unik, okänd insikt som väckte deras intresse i första hand.

  Har för mycket reklam (och mindre unikt värde) och du kommer att se dina abonnemangsräntor skyrocket.

  Sanningen är i mitten mellan två motsatser, så se till att hitta rätt balans – reklam ska alltid lägga till mer till ditt e-postinnehåll och inte ersätta det förrän det blir något helt annat.

  3. Använda icke-avslöjade affiliate-länkar i e-postmeddelanden

  Det handlar inte bara om den juridiska sidan av spelet – om du inte avslöjar affiliate-länkar i e-postmeddelanden kan dina prenumeranter känna sig lurade och antingen avsluta prenumerationen eller rapportera dig till affiliate-programmet.

  Kom ihåg att förtroende är baserat på ärlighet – när du agerar lurvigt i dina egna e-postmeddelanden kommer människor som läser dem inte att få det opartiska innehållet de letade efter och de kanske inte längre litar på det du säger.

  Visa alltid både affiliate-länkar och reklam.

  Avslutande tankar

  Jag säger det med Shannon Mattern för det är kärnmeddelandet i hela inlägget:

  Ange åtgärdbart värde i varje e-postmeddelande som du skickar till din lista. Var autentisk för att få kontakt med prenumeranter. Använd automatisering för att skicka människor rätt meddelanden vid rätt tidpunkt i sin relation med dig.

  Och sedan kommer du att tjäna pengar.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me