8 tips for å få fart på nettstedet ditt

Selv om det ikke er noe annet jeg er sikker på, er en ting helt sikkert – du har møtt minst et smertefullt sakte nettsted i livet ditt før. Hvis det høres kjent ut, la meg gi noen tips jeg har skaffet meg de siste årene, som kan hjelpe deg med å få fart på nettstedet ditt.


Hvis du ikke er sikker på at nettstedets hastighet betyr noe for deg, kan du tenke tilbake på den tiden du også har lukket et nettleservindu mens du venter på at et nettsted skal lastes inn. Fakta er at 53% av mennesker forlater et nettsted som tar mer enn 3 sekunder å laste.

Resultatene til nettstedet ditt betyr noe, og det spiller en rolle i å påvirke rangeringene av søkemotorene. For eksempel foretrekker Google raske nettsteder og gir de høyere rangeringene i søkeresultatene.

Gjennomsnittlig lastetid på nettsiden i forskjellige bransjer (kilde).

Test nettstedets hastighet

For å komme i gang kan du teste hvor raskt nettstedet ditt lastes inn først. Noen anbefalte verktøy er:

 • WebPageTest: Samle resultater for nettsider fra virkelige nettlesere som kjører vanlige operativsystemer.
 • Pingdom: Hjelper med å analysere og finne flaskehalser i en nettstedsprestasjon.
 • GTmetrix: Analyser og gi handlingsrike innsikter om den beste måten å optimalisere en websidehastighet på.
 • Bitcatcha: Sjekk nettstedets hastighet fra åtte land.

Ved å bruke en hastighetstester for nettstedet, vil du kunne finne ut hvor godt optimalisert nettstedet ditt for øyeblikket er.

Her er tipsene for å få fart på nettstedet ditt …

1. Velg en god webvert

Etter min erfaring er webhotell kanskje et av de mest enestående viktige valgene du må ta. Det er web-verter og så er det utmerkede web-verter. Hver webhotell vil ha forskjellige funksjoner, så se etter viktige elementer som proprietære hurtigbufringsteknologier, solid state-stasjoner eller kontroll over kritiske områder som NGINX.

Jeg kan ikke stresse dette nok. Ditt valg av webhotell er kritisk viktig. Hvis du ikke er kjent med dem, kan du ta en titt på de omfattende gjennomgangene av de beste webvertene for å hjelpe deg til en informert beslutning.

2. Minifisering: Mindre er bedre

Det er vanlig at nettsteder i dag er overfylte med Javascript og CSS-filer. Dette genererer massevis av HTTP-forespørsler under et besøk, noe som kan ende med å redusere nettstedet betydelig. Det er her minifisering kommer inn.

Minifisering av Javascript- og CSS-filene dine gjøres ved å kombinere alle skriptene dine til en enkelt fil (av hver type). Dette er ikke en enkel oppgave, men ikke bekymre deg, det er WordPress-plugins som kan håndtere dette for deg.

Prøv en av disse til å begynne med: Autoptimize, Fast Velocity Minify eller Merge + Minify + Refresh

Minifisering kan føre til at koden din ser jublet ut – ikke bli skremt! Dette er normalt.

3. Følg KISS-prinsippet

Dette er ikke noe som normalt læres av de fleste nettguruer, men jeg har funnet det ekstra nyttig på så mange måter. KISS er et forkortelse for “Keep it simple, stupid”. Det ble myntet på noen smarte kapsler på 1960-tallet som understreket effektiviteten til enkle systemer.

Som en tommelfingerregel synes jeg at dette gjelder nesten alt i livet – selv ved å sette opp nettsteder. Ved å unngå altfor komplekse implementeringer og design, vil du dra nytte av et nettsted som er raskt og enda viktigere, enkelt å administrere og vedlikeholde.

Design & Optikken

Ved å holde design og visuell enkel, er det jeg mener hovedsakelig i form av å redusere overhead. Et nettsted tungt i massive, pustende bilder og fantastiske videoer vil sannsynligvis laste like raskt som en dovendyr på en dårlig dag. Hold det pent og ryddig, og prøv å dele video- og bildelasting på forskjellige sider.

Kode & plugins

WordPress er en fantastisk ting fordi den er veldig modulær og likevel så enkel å bruke. Uansett hva du vil ha gjort, er det sannsynlig at noen allerede har designet en plugin for det.

Så spennende som det høres ut, pass deg på å overbelaste nettstedet ditt med plugins. Husk at hver plugin er designet av forskjellige personer (og sannsynligvis forskjellige selskaper). Deres formål er å oppnå et spesifikt mål, ikke å effektivisere nettstedets ytelse.

Hvis du kan, unngå plugins for ting du kan administrere selv. Ta for eksempel en plugin som vil hjelpe deg å sette inn tabeller i teksten din. Du kan enkelt lære deg noen grunnleggende HTML-kode for å tegne tabeller i stedet for å måtte bruke en plugin til det, ikke sant?

Noen individuelle plugins kan redusere nettstedet betydelig, så sørg for at du gjør en hastighetstest hver gang du installerer en ny plugin!

4. Utnyttelse av innholdsleveringsnettverk

For meg er Content Delivery Networks en gave fra gudene. Selskaper som Cloudflare og LimeLight Networks tjener penger ved å hjelpe andre mennesker til å glede seg over stabil og rask innholdslevering gjennom nettverk av servere lokalisert over hele verden.

Ved å bruke en CDN vil du hjelpe deg med å betjene websidene dine mye raskere og forbedre lastehastighetene uansett hvor i verden de besøkende kommer fra.

Bortsett fra det, bruker CDN også ekstra beskyttelse mot ondsinnede angrep som Distribuerte Denial of Service (DDoS).

Hvis du er eier av et lite nettsted, har Cloudflare et gratis alternativ du kan bruke som fungerer helt fint. Bedrifter og større nettsteder må betale for å få en bedre plan, men gitt en CND-fordeler, er det verdt prisen!

5. Bruk cache

Bufring er akkurat som det høres ut – lagre statiske filer slik at når de besøkende kommer sammen, kan nettstedet ditt dele fra tidligere oppbygde sider slik at behandlingstiden kuttes ned. I de fleste tilfeller er det du trenger å være interessert i bufring på serversiden.

Den mest effektive måten å implementere hurtigbufring på serversiden er gjennom innstillingene på Apache- eller NGINX-serveren. Du må gå gjennom disse dokumentene og finne de riktige innstillingene som hjelper deg med å angi hurtigbufring av serveren.

Tommelfingerregelen er at alt som trenger mye serverstøttearbeid (behandling) bør bufres hvis mulig.

Hvis det blir for rart for deg, er plugins et annet alternativ, men igjen, jeg vil ikke anbefale deg å ta til det i dette tilfellet.

6. Bilder Hog båndbredde, optimaliser din!

Dette er litt av en utvidelse av min tidligere rant mot massive bilder og videoer under KISS-prinsippet. Med tanke på det, forstår jeg at grafikk er nøkkelen til å gjøre et nettsted ser pent ut. Siden vi ikke helt kan unngå bruk av dem, la oss sørge for at bildene du bruker er så strømlinjeformede som mulig,

Nettinnhold er for det meste grunnleggende, selv når det gjelder bilder. De fleste nettsteder jeg har opplevd som belastning som døende griser blir ofte dratt ned av massive bilder som ikke tjener noe reelt formål.

Jeg sier ikke at du ikke kan ha større bilder, men pass på at de er optimalisert før du laster dem opp.

Det er to måter du kan gjøre dette på. Igjen, den første er via en plugin som WP Smush. Alternativet, eller for de som ikke bruker WordPress, er et tredjeparts bildeoptimaliseringsverktøy som Image Compressor eller JPEG Optimizer.

De fleste bildeoptimaliseringsverktøy lar deg finjustere oppløsningsdetaljene på bildene dine slik at du gradvis kan tone dem ned. De vil se omtrent like ut på det utrente øyet, men mye mindre i størrelse.

Disse er zoomet inn i områder i et HD-bilde (til venstre). Originalen var 2,3 MB og etter optimalisering ble den redusert til 331 kb!

7. Bruk gzip-komprimering

Hvis du har hørt om bildekomprimering, eller kanskje arkivering (ZIP eller RAR), vil du sannsynligvis være kjent med teorien bak gzip-komprimering. Dette komprimerer nettstedkoden din, noe som resulterer i hastighetsøkninger på opptil 300% (resultatene varierer).

Selv for noe så teknisk som dette, kan du gå rett foran og bruke en plugin som PageSpeed ​​Ninja. Imidlertid er det en mye mer effektiv metode som bare innebærer redigering av .htaccess-filen en gang.

Legg til koden nedenfor i .htaccess-filen din, så blir du satt:

# Komprimere HTML, CSS, JavaScript, tekst, XML og fonter

AddOutputFilterByType DEFLATE-applikasjon / javascript

AddOutputFilterByType DEFLATE-applikasjon / rss + xml

AddOutputFilterByType DEFLATE-applikasjon / vnd.ms-fontobject

AddOutputFilterByType DEFLATE-applikasjon / x-font

AddOutputFilterByType DEFLATE-applikasjon / x-font-opentype

AddOutputFilterByType DEFLATE-applikasjon / x-font-otf

AddOutputFilterByType DEFLATE-applikasjon / x-font-truetype

AddOutputFilterByType DEFLATE-applikasjon / x-font-ttf

AddOutputFilterByType DEFLATE-applikasjon / x-javascript

AddOutputFilterByType DEFLATE-applikasjon / xhtml + xml

AddOutputFilterByType DEFLATE-applikasjon / xml

AddOutputFilterByType DEFLATE font / opentype

AddOutputFilterByType DEFLATE font / otf

AddOutputFilterByType DEFLATE font / ttf

AddOutputFilterByType DEFLATE image / svg + xml

AddOutputFilterByType DEFLATE image / x-icon

AddOutputFilterByType DEFLATE text / css

AddOutputFilterByType DEFLATE text / html

AddOutputFilterByType DEFLATE text / javascript

AddOutputFilterByType DEFLATE text / plain

AddOutputFilterByType DEFLATE text / xml

* Merk: Forsikre deg om at du legger til denne koden NEDRE tingene du har i .htaccess-filen din.

8. Redusere viderekoblinger

Normalt godtar nettlesere forskjellige adresseadresser som igjen blir oversatt til anerkjente offisielle av serveren din. Ta for eksempel www.eksempel.no og eksempel.no. Begge kan gå til samme sted, men en krever at serveren din skal omdirigere den til den offisielt anerkjente adressen.

Den viderekoblingen tar litt tid og ressurser, så målet ditt er å sikre at nettstedet ditt kan nås gjennom ikke mer enn en viderekobling. Bruk denne viderekoblingen for å se om du gjør det riktig.

Med tanke på kompleksiteten i å gjøre dette riktig og tiden det gjelder fortløpende, er det en gang jeg vil anbefale å bruke en plugin som Redirection.

Raskere nettsteder holder besøkende (og Google) glade

Bredbåndshastigheter i dag, selv på mobil, har økt med så mye og vil øke enda mer. Det betyr at det er veldig liten unnskyldning for eiere av nettstedet å la de besøkende stille opp med sakte lasting.

Tro meg, du vil fortsette å miste besøkende og på et tidspunkt få et så dårlig rykte at du vil bli kjent som “Å, det nettstedet”. Hvis du er i en online virksomhet, gjør det det enda verre siden du dreper din egen gyldne gås.

Selv om de åtte tipsene jeg har gitt ikke på noen måte er alle og slutter alt, bør det gi deg en start og noen ideer om hvordan du kan håndtere ting litt bedre. Få fart på nettstedet ditt i dag og behold kundene eller besøkende.

Ikke ender som det nettstedet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map