Slik kjører du en vellykket Blogger Giveaway

rafflecopter gavewayRafflecopter-dashbordet for å sette opp en eksepsjonell gave.


Å kjøre en gave er en flott måte å tiltrekke oppmerksomhet til et merke, bringe anerkjennelse til et flott produkt og få litt trafikklanding på nettstedet ditt, men det er regler og etikette å følge og strategier du kan bruke for å gjøre det mer vellykket.

Her er noen få ting du bør vite før du kjører din neste gave.

Følgende for oppføringer vil forsvinne

Tradisjonelt bruker bloggere giveaway-oppføringer som en måte å bygge opp følgere på sosiale medier. Imidlertid, 5. november 2014, vil Facebook ikke tillate deg å bruke noen “likes” på en side som en oppføring for en gave. Du kan ikke allerede bruke Google+ følger som oppføring. Pins er litt mer tvilsomme som en etisk inngangstaktikk. Faktisk har jeg nylig hørt et rykte om at dette kan være det første av mange utsalgssteder som forbyr denne praksisen.

Så er fremtiden til blogggivelser død? Giveaways har alltid vært en vellykket annonseringstaktikk, men bloggere må tenke på nye måter å drive dem på for å være til nytte for både bloggene våre og merkevarene vi representerer, i stedet for å stole på disse konkurransene for å drive følgere av sosiale medier. Her er noen måter å kjøre en gitt kampanje for å skape spenning og tjene tilhengere uten å kreve dette som en oppføring.

Lag et meningsfullt innlegg rundt din gave

påskekurvDette eviggrønne innlegget er opprinnelig en gave, og henger sammen med alle slags gode ideer til påske og gir fortsatt rekvisitter til merkene som sponset det originale innlegget..

Ikke bare gjør en standardanmeldelse og deretter gi bort varen.

Generer et interessant, pinnbart innlegg som har en sjanse til å bli viral. I “Must-Have Tech for Travelling with Kids”, opprettet jeg et innlegg om et tema om et problem som de fleste foreldre har: hvordan å reise med barn og ikke miste tankene. Den giveaway-varen min var en del av løsningen. I fremtiden kan jeg fjerne den giveaway delen av innlegget mens jeg fremdeles gir “no follow” æren til merkevaresponsoren, og dele den på nytt hver reisesesong. Det vil glede merkevaren og skape velvilje og trafikk for dem lenge etter at konkurransen er avsluttet. I tillegg kan besøkende som kommer innom for prisen som er i mitt målmarked, se at jeg har nyttig, kvalitetsinnhold å dele og kan velge å følge meg.

Gruppe med et band bloggere rundt et tema

Tidligere i år gikk en gruppe bloggere og jeg sammen for å gjøre en påske-tema-gave. Det var så vellykket at vi nå går sammen hvert par måneder for å gjøre en annen. Dette lar oss også koble sammen og få kontakt med flere sponsorer som vi kan tonehøyde, slik at vi kan tilby en mer verdifull premie med flere vinnere.

For “Alle ting påske” skrev jeg om “Opprette en allergivennlig ikke-giftig påskekurv.” Innlegget lenker til de andre bloggeres innlegg for hvert tema du kan tenke deg å dekke påske, fra dekor til mat til gaver. Organisert etter kategori gir det leserne en bokmerke som kan refereres til hver påske for ideer om ferie.

Velg Giveaway-leverandører nøye, og ha en backup-plan

For en av mine gaver ga ikke et merke prisen de hadde tilbudt.

Leverandøren svarte aldri på e-postene mine. Noen uker senere vant jeg et målkort for verdien av prisen, og jeg sendte det til vinneren min. Jeg vil heller være ute 30 dollar enn å ha en sint leser! Du kan også få en kontrakt for å sikre at en premie blir gitt. Velg merkevarene dine nøye, og ha alltid en backupplan hvis du trenger det slik at vinneren din ikke går uten premie.

Velg Giveaway-premier nøye

Dette kan ta litt eksperimentering fra din side.

Jeg har lært at CDer og bøker bare ikke beveger seg godt på bloggen min, mens hudpleieprodukter og leker gjør det.

Jeg foreslår at du velger premier som supplerer bloggen din på noen måte. For eksempel burde en grønn og miljøvennlig blogger sannsynligvis ikke gjøre gaver med kjemiske rengjøringsprodukter, men organiske produkter passer perfekt. Livsstil og ikke-nisjerte bloggere kan spre seg mer, men å holde seg nærmere en trendy nisje vil hjelpe deg med å målrette kampanjekampanjene dine så lenge det er et tema du dekker.

rafflecopterAktiv rafflecopter-gave

Kjenn lovene som påvirker din gave

Merker kan kanskje ikke kjenne til lovlighetene som er involvert, så hold ansvar og hold bloggen din trygg. Jeg anbefaler personlig å bruke Rafflecopter, som holder seg oppdatert på endringer på Facebook for å administrere en gave. Jeg kjører bare gaver til amerikanske innbyggere, bare utfører konkurranser (en tilfeldig valgavgave), og bare til vinnere over 18 år. Det holder meg lovlig og fri for skattehodeverk her i USA.

Finn ut hva skatteregler er der du bor, og unngå utlevering til mindreårige.

Primp din Giveaway-side for å trekke trafikk

Koble innlegget ditt til blogger du har skrevet om et lignende emne.

Hvis du gjør en gave som er kompatibel med din nisje, vil du sannsynligvis samle følgere – spesielt hvis det er et gunstig innlegg. Hvis det er en pengeutdeling, vil du naturlig nok få flere bidrag (så lenge du reklamerer ordentlig), og leserne i din nisje vil være en prosentandel. Jeg anbefaler å tilpasse sidefeltet for å vise frem toppinnleggene dine med et attraktivt bilde. (Du bør bruke en tilpasset sidepanel-plugin.)

Med “toppinnlegg”, mener jeg enten de som trekker trafikk for deg eller de du vil være trafikktrekningen (et must-do hvis du omplasserer bloggen din.) Forsikre deg om at du har en måte de kan like på Facebook eller følg med på G + uten å forlate nettstedet ditt tydelig, samt RSS- og e-postabonnementet ditt. Til slutt har du en fremtredende gavelink eller -side (jeg anbefaler å sette den opp som en kategori) for å tiltrekke andre besøkende til din gave.

Liste det på Giveaway nettsteder med dollar verdi eller fordel

Det er mange steder du bør liste over gaver – fra blogglenker til giveaway innsendingsnettsteder. De fleste av de beste ideene er listet opp her.

Hvis jeg hadde valgt å jobbe med en blogger, ville jeg valgt Contest Girl.

Tiden din vil være godt investert hvis du hver dag gir deg noen av de mer aktive. Du må gjøre denne første tingen om morgenen i påsketiden – hvis ikke tidligere. Det vil gi deg en plassering øverst, noe som gjør det mer sannsynlig at du blir klikket. Ikke bare det, men når en linky har mange koblinger (50 eller så), er det sannsynligvis ikke verdt tid eller krefter for å liste det med mindre dollarverdien på gavekortet ditt er veldig høy – og helst kontanter eller et populært gavekort. De fleste av linkene og innsendingsnettstedene vil gi deg alt fra 25 til 300 tegn for å forklare din gave, inkludert gjeldende land og sluttdato. Lær å være kortfattet: Hvilke nøkkelord vil få folk til å klikke på den gaver? Hva er lokkende eller oppsiktsvekkende med denne prisen? Bruk ordene “LAV INNGANG” for konkurranser med mindre enn 100 eller 200 oppføringer, og legg til når det utløper og hvilket land søkere må oppholde seg i. Til slutt, les instruksjonene på linken og følg disse retningslinjene også.

Fremme, Fremme, Fremme!

Del det i alle bloggergruppene dine. Mange vil ha en gitt tråd, så sørg for at du også deltar i giveawayene deres. Noen bloggere i en gruppe vil være vert for en gitt linky så meld deg på. Sørg for å bruke hashtagene “#giveaway” og “#win” når du promoterer på sosiale medier og tweete det ofte. Bruk også hashtags for riktig målgruppe, for eksempel #organic for en gave av et miljøvennlig produkt. Til slutt, husk å merke merket som ga prisen og tagg folk som også ville være interessert i prisen.

En annen måte å skape spenning på er å trappe opp kampanjer de siste dagene ved å dele den siste uken: 2 dager, 1 dag, helt ned til den siste timen og 15 minutter. Dette fungerer best på Twitter.

I mellomtiden…

Du kan fremdeles generere bloggtrafikk ved å la leserne registrere seg eller abonnere på bloggen eller nyhetsbrevet ditt som en oppføring – det vil ikke gå en vei. I mellomtiden er det fremdeles på tide å komme inn i en Facebook-oppføring, men skynd deg før det hele forsvinner!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me