Codare pentru copii: programare zgârietură

Poate că conceptul de programare pentru copii ar putea părea un pic ciudat pentru unii dintre noi. Aș ghici că generația mai veche în cea mai mare parte s-ar întreba de ce copiii de pe pământ ar trebui să facă cod. Din partea mea, am fost încurajat să fac acest lucru și mi-a permis să iau cursuri de programare de la o vârstă fragedă.


În lumea conectată digital de astăzi, este probabil de neconceput ca oricare dintre generațiile tinere să fie analfabetă tehnologic. Prin aceasta nu vreau să spun că nu pot codifica, dar cel puțin ar trebui să fie cel puțin familiarizați cu anumite terminologii, precum și abilități în utilizarea anumitor lucruri, cum ar fi computere, smartphone-uri sau tablete..

Firește, instrumentele disponibile pentru a-i învăța pe copii s-au dezvoltat continuu. Ceea ce alegeți poate avea adesea impacturi diferite asupra dezvoltării copilului dvs., deoarece lecția obiect a fiecărui instrument diferă mult.

Ca exemplu, luăm în considerare LOGO, un limbaj de programare rudimentar care simplifică prima incursiune a copilului în programare, folosind o broască țestoasă ca dispozitiv de desen. Folosind comenzi limitate, cum ar fi înainte, înapoi, dreapta, stânga și cifre pentru a reprezenta distanța, copiii pot învăța să folosească comenzi pentru a desena lucruri, cum ar fi casele.

Este simplu și oferă unele dintre abilitățile de bază ale programării; gândire logică și progresie. De asemenea, este suficient de vindecat pentru a păstra un fel de interes. LOGO este practic la fel de vechi ca mine, deși s-a îmbunătățit ușor, din punct de vedere vizual.

Ce trebuie să știți înainte de a începe

Este important să pășești într-o incursiune de programare pentru copilul tău, la fel ca orice altă activitate – cu mintea deschisă. Deși învățarea programării m-a pornit într-o călătorie adânc în tehnologie, nu funcționează la fel pentru toată lumea.

Începutul LOGO m-a pus în contact cu jocurile pe calculator. În timpul meu, calculatoarele personale timpurii au fost afectate de limitări și a fost nevoie de o abilitate tehnică considerabilă pentru a lucra în jurul celor. Interesul meu inițial a fost stârnit de programare, dar o dorință puternică de a putea juca jocurile mi-am dorit să fiu condus la explorarea de abilități mai profunde din necesitate.

Am amintiri atât de drăguțe despre acea țestoasă drăguță din LOGO

Astăzi am prieteni și familie care aleg să-și învețe copiii într-o varietate de moduri.

Unii îi introduc la programare ad-hoc, unii îi trimit la ore, în timp ce alții – ei bine, îi introduc în tehnologie lăsându-le să joace jocuri pe tabletele lor.

Potrivit lui Carolyn Taylor, rezidentă în New Jersey și producător de casă de peste 20 de ani, soțul ei și-a prezentat ambii copii la programare la o vârstă fragedă. Unul era interesat, în timp ce celălalt nu arăta niciun interes.

Aceștia sunt ani de explorare pentru copiii dvs. și orice noutate pe care le introduceți are șansa de a stârni entuziasmul. Având în vedere acest lucru, să aruncăm o privire la un lucru nou, pentru a le prezenta în programarea Scratch!

Scratch: Un mediu de învățare cuprinzător pentru copii

Scratch-ul este în unele moduri precum LOGO, dar mult mai avansat și are un potențial mai mare. În loc de concepte simple, Scratch este LOGO pe steroizi, adaptat copiilor de astăzi care sunt deja mult mai familiarizați cu tehnologia decât în ​​trecut.

Gătit de oamenii din MIT Media Lab, Scratch este mai mult decât un limbaj de programare. De fapt, este un întreg ecosistem pentru învățare, cuprinzând o comunitate online în care copiii nu pot doar să învețe, dar să împărtășească și să discute media interactive, cum ar fi povești, jocuri și animație.

Concepte de programare de bază, învățare modulară, interactivitate și o mare doză de înțelepciune care este aproape complet personalizabilă, ce altceva ar avea nevoie programatorul în devenire?

Potrivit dezvoltatorilor, Scratch este conceput în primul rând pentru copiii între opt și 16 ani. Totuși, din experiența personală, constat că unii copii care sunt chiar mai tineri s-ar putea să se adapteze dacă sunt îndrumați ușor împreună cu o mână de ajutor personală.

Pentru aceia dintre voi care respectă strict tematica vârstei recomandate, nu vă temeți niciodată, deoarece există încă o opțiune. Încercați Scratch Junior, care este destinat copiilor între cinci și șapte ani.

Noțiuni introductive cu Scratch

Scratch utilizează un sistem de blocuri de clădire ca stil de codare

Permiteți-mi să încerc aici și să explic procesul Scratch aici, pentru a vă ușura un pic mai ușor.

1- Înregistrează-te gratuit

În primul rând, zgârierea este disponibilă online și este complet gratuită. Puteți vizita site-ul Scratch aici și trebuie doar să vă înregistrați un cont online.

Ca în orice limbaj de programare (chiar unul destinat copiilor), fiți avertizați că există o curbă de învățare. Interfața este extinsă și există o multitudine de opțiuni disponibile. După ce ați trecut de baza, v-aș recomanda să încercați să vă învățați gradual copilul.

De exemplu, atunci când pornești de la Scratch (punct intenționat), ți se oferă un fundal gol și un avatar pentru pisici. Testați lucrurile simple, cum ar fi cum să vă faceți pisica să se miște pe ecran. Dacă te gândești la o lună de pisici care dansează peste Autobahn la prima încercare, s-ar putea să fii dezamăgit.

2- Parcurgeți tutorialele interactive

Este cel mai bine dacă primiți ajutor de la Scratch în sine, deoarece există ghiduri pas cu pas disponibile în Scratch sau puteți descărca ghidul Noțiuni introductive. Deși dezvoltatorii consideră că Scratch Cards din ghidul „oferă o modalitate distractivă de a afla mai multe”, tutorialele sunt mai interactive.

V-aș recomanda părinților să citească ghidul, apoi să-și ajute copiii prin tutoriale.

Există multe stiluri de șabloane pe care copilul tău să le încerce în Scratch – distracție nesfârșită!

Pe scurt, programarea Scratch ar trebui să poată oferi anumite abilități de bază care ar fi utile copiilor dvs. mai târziu în viață, chiar dacă nu pentru o viață de codare. Aceasta include;

 • Bazele programării vizuale
 • Raționament, structură și logică
 • Experiență cu animație, elemente multimedia și interactive
 • Partajarea și conceptele de Web 2.0

3- Învățarea elementelor de bază

În loc să introduceți o mulțime de comenzi care ar putea fi greu de reținut pentru copii mici, Scratch funcționează într-un format bloc. Blocurile de comandă precum „Move X Steps” au forma unor piese de puzzle care vor fi montate împreună pe ecran. Tot copilul trebuie să ia în considerare este cât de departe se va muta Avatarul.

Prin glisarea blocului pe ecran, prima comandă va fi pe loc. După aceea, încercați să adăugați o acțiune, cum ar fi redarea unui sunet. Odată ce aceste două blocuri sunt pe loc, ele sunt considerate o secvență. Secvențele sunt o serie de acțiuni care vor avea loc una după alta pentru a crea o formă de poveste sau animație pe scenă.

Ca primă încercare, încercați să obțineți acest lucru:

 1. Mută ​​pisica la dreapta 50 de pași
 2. Faceți pisica să cânte tobe timp de 5 secunde
 3. Mutați pisica înapoi cu 50 de pași

Suficient de simplu pe hârtie și suficient de distractiv pentru o primă mișcare rapidă pentru a aprecia interesul copilului tău. Vă recomand să vizionați câteva videoclipuri demo împreună cu copiii dvs., deoarece acestea sunt destul de distractive. Pentru copii, sunt ca niște desene animate. După aceea, tot ce trebuie să le întrebi este dacă doresc să încerce singuri!

Comunitatea online Scratch: învățarea partajării

În aproape toate situațiile educaționale, unul dintre aspectele cheie ale învățării pe care le insuflăm copiilor este capacitatea de socializare. De obicei, aceasta a luat forma unor sesiuni de joacă, în care copiii ar putea interacționa între ei și au învățat să se „joace bine unul cu altul”..

Comunitatea online Scratch oferă o formă virtuală. Personal cred că este puțin trist, deoarece toată lumea se plimbă deja cu ochii lipiți de smartphone-urile lor. Cu toate acestea, este interesant faptul că dezvoltatorii au adus acest joc în joc, deoarece acesta este o parte esențială a învățării. Haideți să-l creștem până la experiențe diferite din diferite perioade.

În comunitatea online Scratch, membrii pot explora și experimenta cu alți membri Scratch. Acest lucru se realizează în principal prin împărtășirea muncii. Din aceasta, ei pot vedea, colabora idei și le pot discuta, cum ar fi versiunea de juniori a sesiunilor de brainstorming. Pare avansat, dar imaginați-vă în minte cu o mulțime de copii de opt ani și veți primi ce vreau să spun.

Notă importantă din partea dezvoltatorilor:

„Echipa Scratch MIT lucrează cu comunitatea pentru a menține un mediu prietenos și respectuos pentru oamenii de toate vârstele, rasele, etniile, religiile, orientările sexuale și identitățile de gen. Puteți ajuta copilul dvs. să învețe cum să participe examinând ghidurile comunității împreună. Membrii li se cere să comenteze constructiv și să ajute la păstrarea site-ului prietenos, raportând orice conținut care nu respectă orientările comunității. Echipa Scratch lucrează în fiecare zi pentru a gestiona activitatea pe site și pentru a răspunde la rapoarte, cu ajutorul unor instrumente precum filtrul de profanitate CleanSpeak ”.

Utilizarea Scratch Offline

Dacă sunteți ultra-paranoic sau pur și simplu nu puteți menține o conexiune la internet stabilă cumva (simt durerea dvs.), există o opțiune pentru dvs. Scratch are un editor offline disponibil pe care îl puteți instala pe propriul computer.

Accesați pagina de descărcare a editorului offline Scratch 2.0 pentru instrucțiuni despre cum se instalează pe computer.

Alte lucruri pe care v-ar putea dori să le cunoașteți despre zgârieturi

În afară de comunitatea directă Scratch și site-ul în sine, există numeroase alte resurse disponibile online pentru a vă ajuta în căutarea copilului dvs. către dominația mondială totală prin codare. Aici sunt câțiva dintre ei;

 • Udemy: Copii care codează cu zgârietură
 • Wiki: Noțiuni introductive cu Scratch
 • I Programmer: Ghidul unui programator de Scratch

alternative

Deși cred că Scratch este unul dintre cele mai bune limbaje de programare pentru care copiii să învețe, există o multitudine de altele care sunt disponibile ca opțiuni. Unii pun mai mult accent pe aspectele de joc și vizual ale învățării, în timp ce altele sunt mai tradiționale.

Încercați-le și găsiți unul care este echilibrul perfect pentru copiii dvs.;

 • Daisy the Dinosaur
 • GameStar Mechanic
 • Turtle Academy
 • Mișcă țestoasa
 • Tynker

Concluzie

Acolo unde știința și dreptul au fost cândva câmpuri primare, peisajul de afaceri este astăzi cu totul diferit. Lumea are nevoie de mult mai mulți experți tehnologici în anii următori. Și mai bine, datorită Internet of Things, Industry 4.0 și preocupărilor mai mari de securitate cibernetică, posibilitățile sunt nelimitate.

Chiar și domenii tradiționale, cum ar fi medicina, au fost din ce în ce mai perturbate de tehnologie, cum ar fi robotica și datele mari.

În timp ce învățați programarea Scratch s-ar putea să nu se încheie cu copilul dvs. care intră chiar în științele dure, ajută la construirea gândirii logice și a învățării structurii și organizării sau poate crearea propriului site web. În realitate nu există niciun dezavantaj și, de fapt, poate fi chiar mai distractiv decât vizionarea de desene animate la televizor. Recomand cu mare drag cel puțin o încercare de a atrage interesul în acest domeniu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map