Comparați Top 3 CMS (2017): WordPress vs. Joomla vs. Drupal

Construirea propriului site este mai ușoară ca niciodată – datorită sisteme de gestionare a conținutului (CMS). Cu aceste platforme, nu va trebui să scrieți o singură linie de cod pentru activități precum dezvoltarea de conținut, instalarea unei teme și adăugarea funcționalităților.


Statisticile arată că WordPress este cel mai popular CMS din lumea online azi. Acesta alimentează 27,8% din toate site-urile de pe web; cu aproximativ 50.000 de site-uri noi fiind create zilnic. Cu toate acestea, doar pentru că este cel mai popular CMS, nu înseamnă că este singura opțiune.

Utilizarea CMS și cotele de piață conform W3Techs (sursă).Utilizarea CMS și cote de piață ale primului milion de site-uri bazate pe statistici publicate de BuildWith (sursa).

În ceea ce privește proiectarea și dezvoltarea web, nu există o soluție unică pentru toate dimensiunile. Indiferent dacă sunteți un blogger aspirant, antreprenor sau corporație, site-ul dvs. web va servi drept extensie digitală. Pentru a vă construi autoritatea, trebuie să vă insuflați marca personală în orice – de la postările de pe blog până la aspectul site-ului dvs..

Alegând un CMS, în mod esențial, setați direcția efortului dvs. de dezvoltare web. Deși majoritatea CMS pot atinge același obiectiv, acela de a crea un site cu aspect profesionist în câteva ore, există mai multe diferențe cheie care vor avea impact asupra modului în care rulați și mențineți site-ul dvs..

În acest articol, vom arunca o privire asupra diferențelor dintre cele mai populare trei platforme CMS – WordPress, Joomla și Drupal.

O comparație rapidă

Înainte de orice, iată o privire de ansamblu rapidă a celor trei platforme (bazate pe date din Internet Lives Stats):

WordPressJoomlaDrupal
CostLiberLiberLiber
folosire311.682 milioane26.474 milioane31.216 milioane
Teme gratuite4000+1000+2000+
Plugin-uri gratuite45000+7000+34000+
Pro-uriPersonalizabile, ușor de utilizat, tone de resurse de învățare, comunitate excelentă & a sustineUșor de învățat, portal de ajutor excelent, poate fi utilizat pentru rețelele sociale, actualizările se integrează perfect, opțiuni mai încorporateMai avansate din punct de vedere tehnic, site-urile web, în ​​general, au o mai bună securitate la nivelul întreprinderii
ContraEste nevoie de cod pentru personalizări vizuale majore, actualizările pot cauza probleme cu plugin-urileModulele sunt greu de întreținut, CMS de la mijlocul terenului (nu este atât de ușor ca WordPress, nu este la fel de avansat ca Drupal)Utilizatorii au nevoie de cunoștințe de bază despre HTML, PHP și alte limbaje de dezvoltare web

WordPress vs Joomla

WordPress este considerat a fi cea mai potrivită platformă pentru începători. Joomla, însă, nu este prea în urmă. De asemenea, are o curbă de învățare lină, o interfață ușor de utilizat și module care pot face ca adăugarea funcționalităților să devină o briză.

Fie că sunteți un blogger nou sau un designer web experimentat, ambele sistemele sunt opțiuni excelente pentru dvs..

WordPress vs Drupal

Fără îndoială, WordPress este mult mai ușor de învățat decât Drupal. Cu toate acestea, nu este aproape la fel de puternic sau la fel de sigur ca Drupal. Nu trebuie să fiți un expert în codificare pentru a lucra cu Drupal, dar mai aveți nevoie de un pic de experiență pentru a construi ceva funcțional.

Dacă sunteți nou la blogging, atunci WordPress este alegerea mai bună pentru tine. Dar dacă aveți experiență cu HTML, Drupal vă va oferi o scalabilitate mai bună.

Pentru a vă ajuta să luați o decizie, vom analiza mai atent fiecare dintre ele.

WordPress

Linkuri oficiale 

 • WordPress.org
 • Știri WordPress
 • Director de pluginuri WordPress

Site-uri alimentate de WordPress

 • Forbes
 • Tech Crunch
 • Sony

Să începem cu cele mai populare din pachet.

WordPress este adesea considerat cel mai bun CMS pentru începători și bloggeri simpli. Nirav Dave, CTO & Co-fondator al Capsicum Mediaworks, consideră că există mai mult de 100 de motive pentru a iubi WordPress. Este perfect pentru cei care doresc să aibă un site în funcțiune în cel mai scurt timp. Cu o multitudine de teme, pluginuri și instrumente externe disponibile, puteți construi aproape orice site la care vă puteți gândi în mai puțin de o zi.

Pro # 1: Ușor de utilizat și personalizat

Una dintre avantajele de a fi cel mai popular CMS este că majoritatea platformelor de găzduire includ deja funcții de instalare ușoare pentru WordPress. Aceste instrumente de „instalare cu un singur clic” economisesc mult timp și previn erorile comune pe care le fac noi proprietari de site-uri.

În afară de instalare, WordPress tablou de bord de asemenea, face foarte ușor să vă deplasați prin CMS. Totul de la postările de pe blog la setările site-ului este accesibil direct aici. În câteva minute, puteți începe să vă scrieți propriile postări pe blog. Și dacă nu sunteți mulțumit de aspectul tabloului de bord, puteți alege propria temă accesând Utilizatori > Profilul dvs. și editați „Opțiunile personale”.

personal-opțiuniConfigurații de interfață WordPress.

Rețineți că WordPress instalează o temă implicită pentru site-uri web noi. Puteți schimba cu ușurință acest lucru accesând aspectul > tematică. Deși există mii de teme gratuite disponibile pentru WordPress, este totuși ușor să termini cu un site generic.

Din fericire, fiecare temă vă permite să personalizați rapid anumite elemente vizuale, cum ar fi imagini de fundal, meniuri și anteturi. În afară de teme, puteți personaliza, de asemenea, alte aspecte ale site-ului dvs., cum ar fi meniurile, paginile și sistemul de comentarii.

tematicăAlegeri de teme WordPress.

Când vine vorba de adăugarea funcționalității, vă puteți baza pe WordPress Plugin-uri pentru a integra rapid anumite caracteristici pentru tine. Fie pentru un formular opt-in, slider pentru imagine sau formulare de contact – tot ce trebuie să faceți este să instalați pluginul potrivit și sunteți bine să mergeți.

Pentru a căuta pluginuri care să se potrivească nevoilor dvs., accesați pluginuri > Adăuga nou.

Plugin-uriDirector de pluginuri WordPress.

Pro # 2: Multe resurse de învățare & Comunitate excelentă

Din nou, datorită popularității sale, internetul este plin de tutoriale WordPress, ghiduri și alte resurse de învățare. Un bun loc de pornire este WordPress Codex, care este depozitul oficial de cunoștințe al CMS. De asemenea, vă puteți referi la forumurile de asistență pentru a obține răspunsuri la întrebările dvs. specifice.

Desigur, nu vă puteți aștepta ca utilizatorii să devină experți doar citind ghiduri online. Acesta este motivul pentru care trebuie să căutați mai multe resurse de învățare pentru a vă perfecționa abilitățile – fie că este vorba de o serie de tutoriale YouTube, un eBook sau un blog legat de WordPress. Plugin-urile și temele individuale vin, de asemenea, cu setul lor de tutoriale care vă pot ajuta să profitați la maxim.

Ce s-ar putea să nu vă placă despre WordPress:

 • Învățarea cum să folosiți fiecare plugin poate fi obositoare. Deși instalarea de pluginuri noi este ușoară, utilizatorii pot fi confuzați cu privire la modul de modificare a setărilor. De cele mai multe ori, setările pluginului pot fi găsite sub meniul Setări. De asemenea, pluginurile se pot integra direct în tabloul de bord, ceea ce face mult mai ușor să le găsiți și să le modificați.
 • Personalizarea aprofundată necesită cunoștințe de codare. WordPress are un plafon foarte înalt când vine vorba de ceea ce poți face. Mergând la Aspect > Editor, puteți modifica fiecare element din site-ul dvs. prin PHP, HTML și CSS. Cu toate acestea, experimentarea cu mici schimbări simultan poate fi periculoasă dacă nu știți ce faceți. Acesta este motivul pentru care trebuie să ai răbdare să înveți aceste limbi.
 • Anumite instalări de pluginuri și teme pot pune în pericol site-ul dvs.. În afară de biblioteca WordPress, puteți obține, de asemenea, teme și pluginuri din surse externe. Aveți grijă, deoarece aceste surse terțe pot conține vulnerabilități de securitate care compromit integritatea site-ului dvs. web.
 • WordPress poate fi flămând de resurse. Supraîncărcarea pe plugin-uri poate încetini site-ul dvs. – compromitând experiența utilizatorului și capacitatea site-ului dvs. de a genera trafic. Pentru a compensa, este posibil să aveți nevoie de o soluție de găzduire mai puternică, care crește costul general de întreținere a site-ului dvs..

Joomla

Linkuri oficiale

 • Joomla.com
 • Știri Joomla
 • Directorul extensii Joomla

Site-uri populare Powered by Joomla:

 • Lipton
 • Linux
 • Universitatea Harvard

Joomla este similar cu WordPress în multe feluri. Este, de asemenea, ușor de utilizat, ușor de instalat și poate fi ușor extins cu ajutorul module – echivalentul pluginurilor WordPress. Drept urmare, este a doua cea mai bună opțiune pentru începători.

Pro # 1: Ușor de utilizat și de învățat

Deși aspectul este o problemă de preferință, interfața de utilizare a Joomla este mai modernă și mai curată. Unul dintre avantajele sale față de WordPress este că meniurile sunt deja extinse pentru a fi pornite, astfel încât este ușor să ocoliți CMS și să efectuați funcții precum crearea de articole noi, configurarea șabloanelor etc..

liniuțăÎn interiorul sistemului Joomla.

Cu toate acestea, începătorii ar putea fi mai intimidați să exploreze Joomla din cauza numărului de opțiuni disponibile. Pe lângă meniul din stânga, există și un meniu în bara de sus chiar deasupra logo-ului „Panoul de control”. Pentru a evita confuzia, amintiți-vă că unele dintre elementele din meniurile barei din stânga și sus sunt similare, inclusiv „Conținut”, „Utilizatori” și „Extensii”.

La fel ca WordPress, Joomla are câteva stiluri și șabloane care pot oferi site-ului tău un aspect distinctiv. Dar din toate cele trei sisteme de gestionare a conținutului, Joomla oferă cea mai ușoară soluție atunci când vine vorba de crearea unei rețele sociale. Cu platforme precum EasySocial și JomSocial, sunteți la doar câteva minute de propriul site de rețea socială.

joomlaExtensii Joomla.

De asemenea, Joomla oferă un sprijin deosebit prin portalul comunității. Aici, puteți descoperi informații utile, cum ar fi ghiduri, sfaturi și trucuri. De asemenea, puteți consulta lista de verificare de securitate pentru un ghid pas cu pas despre cum să vă protejați site-ul web Joomla.

Pro # 2: Actualizări fără sudură

Cu WordPress, actualizările pot cauza probleme de compatibilitate cu plugin-uri și împiedică funcționarea corectă a site-ului. Acesta nu este aproape niciodată în cazul lui Joomla, motiv pentru care este mai puțin obositor să se mențină pe termen lung.

Pentru a actualiza Joomla, pur și simplu uitați-vă la meniul „Întreținere” și așteptați ca sistemul să caute noi actualizări. CMS, precum și actualizările de extensie, sunt verificate ori de câte ori mergeți la Panoul de control, deci asigurați-vă că verificați des.

Pro # 3: Mai multe setări încorporate

În comparație cu WordPress, Joomla este mult mai cuprinzător în ceea ce privește configurația. Accesând Configurare > La nivel global, puteți modifica diferite setări, cum ar fi numele site-ului dvs. web, captcha implicit, drepturi de conținut și permisiuni. Puteți, de asemenea, să specificați setări SEO care pot îmbunătăți gradul de valabilitate al site-ului dvs. web în motoarele de căutare.

În ciuda faptului că are multe mai multe opțiuni, pagina de configurare a lui Joomla este mult mai navigabilă, deoarece agregă deja setările pentru toate componente.

OpțiuniConfigurarea Joomla

Ceea ce s-ar putea să nu vă placă despre Joomla

 • La fel ca pluginurile WordPress, modulele necesită mai mult timp pentru a învăța și întreține. Mai mult, numărul de module disponibile pentru Joomla este mult mai mic decât numărul de pluginuri pentru WordPress.
 • Interfața de utilizator nu este foarte prietenoasă pentru începători. Având suficient timp, s-ar putea susține că Joomla are o interfață mai bună în ceea ce privește organizarea. Dar pentru începători, poate fi absolut confuz.

Drupal

Linkuri oficiale

 • Drupal.org
 • Vești despre Drupal
 • Servicii Drupal

Site-uri populare Powered by Drupal:

 • Tesla
 • Recordurile Warner Bros.
 • Universitatea din Oxford

Dezvoltatorii web experimentați atestă că Drupal este cel mai puternic CMS. Cu toate acestea, este și cel mai dificil de utilizat. Drupal este cel de-al doilea CMS cel mai utilizat din lume, dar nu este favorit în rândul începătorilor.

Pro # 1: Cele mai avansate CMS

O diferență cheie între Drupal și alte sisteme de gestionare a conținutului este procedura de instalare. Cu Drupal, vi se solicită deja configurarea site-ului dvs. în timpul instalării. Urmați instrucțiunile de pe ecran și veți fi bine.

drupalInstalarea unui nou Drupal.

În ciuda faptului că este mai avansat, Drupal oferă o interfață simplă, minimalistă.

Ar trebui să puteți accesa funcții de bază, cum ar fi adăugarea de conținut și instalarea temelor cu ușurință. Toate acestea sunt accesibile din meniul principal al Drupal, care poate fi găsit în mod implicit în partea de sus a site-ului dvs..

adauga continutAdăugarea de conținut în Drupal.

Cu toate acestea, Drupal urmărește o abordare mai tehnică în ceea ce privește construirea machetei și structurii site-ului. De exemplu, secțiunile site-ului web, cum ar fi meniurile, anteturile și conținutul urmează sistemul „bloc”. Fiecare bloc este creat și rulat prin cod HTML pur. Există un set de blocuri pre-făcute pentru elemente comune, cum ar fi comenzile rapide, subsolurile și mesajele, dar cel mai probabil veți petrece mult timp pentru a vă codifica propriile blocuri în viitor..

bockConstruirea unui bloc personalizat în Drupal.

Din fericire, există încă ghiduri disponibile, care vă pot ajuta să învățați și să înțelegeți cum să utilizați Drupal. De asemenea, oferă documentație vastă și suport excelent prin intermediul site-ului lor web. De asemenea, poți depinde distribuții care vă poate oferi structuri și componente preconfigurate – care vă permit să construiți un anumit tip de site web, fără codificare extinsă rapid.

Pro # 2: Enterprise-Grade Security

Pentru un CMS care alimentează site-urile web ale guvernului, nu există niciun motiv să ne îndoim de capacitățile de securitate ale Drupal. De îndată ce sunt detectate vulnerabilitățile de securitate, le publică imediat pe site-ul lor, pentru a-i conștientiza pe utilizatori.

Puteți merge, de asemenea, la Gestionare > configurație > Sistem > Cron pentru a permite CMS să verifice automat actualizările.

cronExecută sarcini cron în Drupal.

Deoarece site-urile Drupal se bazează mai puțin pe pluginuri, ele funcționează de obicei mai bine – atâta timp cât sunt configurate corect. Motivul principal pentru acest lucru este acela că acestea sunt mai puțin consumatoare de resurse.

Ce s-ar putea să nu vă placă despre Drupal

 • Drupal are o curbă de învățare abruptă. Pentru a construi cu succes un site web „complet”, trebuie să îți murdărești mâinile și să înveți elementele de bază ale codării. Cunoașterea drumului în jurul CMS este, de asemenea, dificil pentru începători.
 • Actualizările majore necesită o muncă intensă. Actualizarea la Drupal 8 de la Drupal 7, de exemplu, este o reproiectare completă. Deși conținutul poate fi transmis cu ușurință la noul CMS, poate fi necesar să re-scrieți unele coduri.

WordPress vs. Joomla vs. Drupal – Care este cel mai bun pentru un începător?

David Attard la Dart Creation a recomandat WordPress ca CMS pentru un începător. “În calitate de designer web care a folosit toate cele trei CMS de mai sus, vă pot spune fără nicio îndoială că WordPress este cu siguranță cel mai ușor dintre cele trei.”

Joomla a fost ca un CMS mai mult și s-a concentrat mai ales în jurul aspectului CMS al lucrurilor, în timp ce WordPress a pornit ca un blog care apoi s-a extins într-un CMS.

În timp ce WordPress s-a concentrat întotdeauna pe păstrarea lucrurilor simple, ideea generală de utilizare a acesteia de către public, publicul Joomla a fost întotdeauna ceva mai tehnic. De fapt, majoritatea începătorilor Joomla se vor plânge de curba de învățare abruptă – deși odată ce treceți peste asta, este foarte puternic. Cu toate acestea, cu siguranță dacă ar trebui să aveți pe cineva să configurați rapid un site web, fără prea multe cunoștințe anterioare, WordPress este calea de urmat.

Drupal, pe de altă parte, a fost întotdeauna un instrument de nișă pentru designeri / dezvoltatori și a fost menit să fie folosit și încorporat de dezvoltatorii care lucrează pe site-uri web pentru clienții lor.

David Attard, DART Creations

Jerry Virgo, proprietarul Virgo Web Design menționează că „Toți 3 pot face site-uri web grozave – dar cu popularitatea WordPress, are mai multe opțiuni de design tematice, care [sunt] un beneficiu uriaș pentru începători, așa că este ușor să-l recomandăm ca accesibil. pentru începători. ”

Dintre cei trei, Drupal este de departe cel mai rău pentru începători. Interfața de utilizator contra-intuitivă este dificil de utilizat și multe sarcini sunt cel mai bine îndeplinite folosind linia de comandă, ceea ce duce la o curbă de învățare abruptă.

WordPress are cea mai ușoară interfață și este și cel mai ușor de dezvoltat pe măsură ce utilizatorii devin mai confortabili cu programarea.

Joomla este undeva între ele, deoarece interfața sa de utilizator este aproape la fel de ușor de utilizat ca WordPress, în timp ce are încă o arhitectură mai modernă (MVC), cu toate acestea, dezvoltarea sau modificarea extensiilor va avea și o curbă de învățare, deoarece arhitectura MVC este mai dificil de înțeles..

Arhitectura modernă și care au un cadru de dezvoltare moștenire precum Drupal și Joomla sunt foarte bune pentru dezvoltatori, însă începătorii vor avea mai puține dificultăți începând cu WordPress.

Jerry Fecioară, web design Virgo

Reed Adler de la Agenția Web Camarad a menționat că clienții lor au ales WordPress în comparație cu alții. „Când vine vorba de ușurința de utilizare, clienții noștri au ales copleșitor WordPress.”

Ca design profesional de site-uri web & companie de dezvoltare, cu sediul în Chicago, creăm site-uri web de aproape nouă ani. Desigur, am experimentat cu o varietate de platforme.

[Clienții noștri] ne spun că administrarea site-urilor lor web nu a fost niciodată mai ușoară [cu WordPress]. Pentru cei mai mulți, abilitatea de a adăuga, șterge și modifica text, fotografii – și chiar videoclipuri – le oferă un sentiment de control asupra propriilor destine digitale..

Începătorii adoră funcțiile intuitive ale WordPress; și mai ales abilitatea acordată pentru a reveni la versiunile anterioare salvate. În acest fel, dacă „îmbunătățirile” paginilor ies din mână, pot începe din nou fără probleme.

În schimb, Drupal prezintă o supraabundență de opțiuni și deseori confundă webmasterii începători. Joomla, în efortul de a servi alegerile pe un platou de argint, închide butoanele duplicatoare & legături care ating aceeași funcționalitate.

Reed Adler, agenția web tovarășă

Nick Savov, directorul de asistență la OSTraining a votat WordPress drept cel mai bun CMS pentru un începător absolut. “Deoarece OSTraining este locul de instruire numărul unu din lume pentru CMS-uri open source, suntem într-o poziție unică pentru a analiza în mod obiectiv aceste 3 CMS.”

Pentru un începător absolut, WordPress este cu siguranță cel mai bun CMS cu care să începeți. Este simplu și ușor de utilizat. Interfața de utilizator este intuitivă și, după ce aflați fluxul de lucru simplu, puteți gestiona cu ușurință site-ul.

De asemenea, deoarece alimentează peste 25% din web, are o comunitate și un ecosistem mare. Companiile și persoanele fizice au creat o mare varietate de produse și servicii pentru a vă ajuta și site-ul dvs. web.

De exemplu, există companii cu temă, companii de hosting specifice WordPress și companii de formare.

Dacă aveți nevoie de un plugin pentru a extinde capabilitățile WordPress, sunt disponibile 50.000. Căutarea de plugin-uri face ușor să îl găsiți pe cel de care aveți nevoie și să explorați altele noi.

În cele din urmă, WordPress oferă o compatibilitate întoarsă excelentă între upgrade-uri.

Din aceste motive, WordPress este alegerea noastră de top pentru începători absoluti.

Înfășurare rapidă

Alegerea unui CMS este un pas crucial pentru proprietarii de site-uri. Asigurați-vă că săpați adânc pentru a determina platforma potrivită care să se potrivească adecvat nevoilor dvs..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map