Recenzie Surfshark

Surfshark este un relativ nou venit la scena rețelei virtuale private (VPN) și a apărut cu un bang.


În doar un an, au reușit să lanseze o rețea mare de peste 800 de servere în aproximativ 50 de țări. Primul lucru care m-a însuflețit a fost vestea că avea sediul în Insulele Virgine Britanice (BVI).

BVI sunt un teritoriu britanic de peste mări așa cum știm, dar nu are legi cunoscute de păstrare a datelor despre care să vorbim și care are propriul sistem judiciar separat. Acest lucru îl face o bază ideală pentru companiile VPN, deoarece aceasta face parte din activitatea lor principală – anonimatul.

Cu asta în minte, m-am înscris la un plan de doi ani și am sărit chiar înăuntru, executându-l prin lucrări.

Surfshark va suporta examinarea serviciului său? Să aflăm.

Prezentare generală a suprafeței

Despre companie

 • Companie: Surfshark Ltd.
 • Fondat: 2018
 • Țara: Insulele Virgine Britanice
 • Site web: https://surfshark.com

Usability & Specificații

 • Dispozitive nelimitate
 • Acceptă aproape toate dispozitivele
 • Criptarea
 • torrenting & P2P permis
 • Deblochează Netflix, Hulu, BBC iPlayer
 • 800+ servere
 • Funcționează în China

Surfshark Cons

 • Servere P2P limitate cu viteze slabe
 • Cel mai rapid server nu este în mod necesar corect

Preț

 • 11,95 USD / lună pentru abonament de o lună
 • 3,75 USD / lună pentru abonament de 12 luni
 • 1,94 USD / lună pentru abonament de 36 de luni

Verdict

Surfshark verifică multe dintre casetele potrivite care alcătuiesc o VPN bună – viteză, securitate și anonimat. Acum este în topul listei mele favorite.

Surfshark Pros

1. Fără jurnal

Note privind logarea de la baza de cunoștințe SurfsharkNote privind logarea de la baza de cunoștințe Surfshark

După cum am menționat mai devreme, primul lucru care m-a determinat să iau notă de Surfshark a fost baza BVI din care lucrează. Acest lucru este foarte bun pentru politica fără logging pe care o are compania. Acesta susține că stochează doar cantități limitate de date ale utilizatorilor în scopuri specifice.

Potrivit acestora, singura informație păstrată este adresa dvs. de e-mail și unele informații de facturare în cazul în care sunt solicitate rambursări. Procesul lor de înscriere pare să confirme acest lucru, iar informațiile disponibile în panoul de administrare a contului lor se descurcă. Singurul lucru vizibil este adresa și setările dvs. de e-mail.

De asemenea, Surfshark susține că a trecut printr-un audit independent, dar trebuie să subliniez că auditul a fost făcut doar pe extensia lor Google Chrome.

2. Navigare sigură și anonimă

Ca și în cazul majorității VPN-urilor, Surfshark vine cu o gamă de protocoale din care puteți alege. Totuși, alegerile sunt puțin mai limitate decât de obicei. Aveți acces doar la IKEv2, OpenVPN (TCP sau UDP) și un protocol puțin cunoscut numit Shadowsocks.

Includerea Shadowsocks a fost puțin surprinzătoare la început, deoarece dezvoltatorul său a fost rugat să înceteze să lucreze la cod și să îl scoată din GitHub unde a fost distribuit. Protocolul rămâne însă viu și are acum propriul său site: Shadowsocks.

Este probabil ca utilizarea acestui protocol să fie utilă pentru utilizatorii din China continentală să își depășească drumul pe lângă Marele Firewall.

3. O gamă largă de aplicații

Surfshark are o gamă largă de aplicații pe care le puteți utiliza pentru a-l instala pe aproape orice tip de dispozitiv conectat. Aceasta include totul, de la platformele Windows și Linux sau Mac utilizate pe scară largă până la dispozitive mobile și chiar televizoare inteligente și unele routere.

Există, de asemenea, variante pe care le puteți utiliza cu browserele populare, cum ar fi Chrome și Firefox. Trebuie menționat că extensia Chrome pentru Surfshark a fost auditată de o firmă independentă la sfârșitul anului 2018, trecând doar cu două defecte minore găsite.

4. Asistență excelentă pentru clienți

Înregistrări recente de chat cu suport SurfsharkUna dintre înregistrările mele de chat cu asistență Surfshark.

Verificând asistența pentru clienți, am fost foarte mulțumit de rezultate de fiecare dată. I-am contactat de două ori, o dată cu o anchetă de vânzări și alta cu o întrebare mai tehnică. Ambele ori răspunsurile au fost rapide (în câteva secunde).

De asemenea, am fost mulțumit de nivelul de cunoștințe afișat de personalul lor de asistență, care au reușit să-mi rezolve rapid și eficient problemele.

5. Conexiuni nelimitate

Problemele numărului de dispozitive pe care le poți conecta la un VPN au intrat în centrul atenției doar în ultimul an. În trecut, în principal, trebuia să ne preocupăm de protejarea unui dispozitiv static și a unui dispozitiv mobil (de obicei).

Astăzi, datorită IoT, practic totul este conectat la Internet. O gospodărie poate avea cu ușurință până la 10 dispozitive conectate la diverse rețele. Locul meu de exemplu are trei telefoane mobile, trei tablete, două PC-uri desktop, un laptop, un router și un televizor inteligent!

Surfshark este unul dintre puținele servicii VPN din jur care nu a pus o limită pentru numărul de conexiuni pe care le puteți utiliza simultan. Este adevărat, acest lucru nu poate fi un lucru grozav, ci pur și simplu ia un punct de îngrijorare chiar de pe bord.

6. viteze fantastice

Discutarea despre viteze VPN este cu totul diferită de viermi, așa că dacă nu sunteți sigur ce vă face VPN-ul să meargă rapid (sau să încetinească), consultați ghidul meu VPN aici. Înainte de a testa Surfshark, am efectuat pentru prima dată un test de viteză pe linia mea pentru a-i măsura viteza la momentul respectiv;

Test de viteză Surfshark - Benchmark (fără VPN): În momentul testării am primit 300+ Mbps pe o linie de 500MbpsBenchmark (fără VPN): În momentul testării am primit 300+ Mbps pe o linie de 500 Mbps

Test de viteză – Asia (Singapore)

Test de viteză SurfShark de la Singapore (a se vedea rezultatul real aici).

Am ales Singapore pentru testul meu de regiune din Asia, deoarece are unele dintre cele mai bune infrastructuri în jur și este un important hub de tranzit pentru conexiunile internaționale. Sincer, ochii mi-au ieșit aproape din cap, văzând că reușesc să ating 200Mbps la un test din aval.

Rezultatul este pur și simplu cel mai bun pe care l-am întâlnit până acum și am repetat testul de câteva ori doar pentru a mă asigura că a fost corect (a fost).

Test de viteză – Europa (Olanda)

Test de viteză SurfShark din Olanda (a se vedea rezultatul real aici).

Vitezele de la conexiunea mea la un server VPN bazat pe Europa au fost la fel de bune, semnul indicativ fiind cel mai mult în lag ping mai lung.

Test de viteză – SUA (Seattle)

Test de viteză Surfshark - Test de viteză SurfShark din Statele Unite (vezi rezultatul real aici).Test de viteză SurfShark din Statele Unite (vezi rezultatul real aici).

De la un server VPN din SUA, vitezele au scăzut din nou pentru mine. De obicei, acest lucru este de așteptat, deoarece sunt fizic cât mai departe de SUA. Cu toate acestea, 91 Mbps este încă un rezultat excelent și, mai mult decât suficient, teoretic, pentru a transmite video chiar și la 8K.

Test de viteză – Africa (Africa de Sud)

Test de viteză Surfshark - Test de viteză SurfShark din Africa de Sud (a se vedea rezultatul real aici).Test de viteză SurfShark din Africa de Sud (a se vedea rezultatul real aici).

Africa a fost oaia neagră obișnuită în familie, dar a arătat totuși un rezultat mai bun decât am putut obține de la alte servicii VPN. 47 Mbps poate suna puțin lent dacă ar fi să îl comparați cu viteza mea de linie implicită, dar cu siguranță este suficient chiar și pentru a transmite video 4K.

7. Netflix funcționează

Netflix funcționează, așa că nu cred că sunt prea multe lucruri de discutat despre asta. Un aspect notabil este că, din cauza ping-ului crescut pentru servere mai departe, există o întârziere ușor vizibilă în încărcarea paginilor pe Netflix. Un pic enervant, dar streaming-ul încă funcționează bine.

8. Surfshark vine la prețuri incredibile

surfshark cele mai recente prețuriPlanul Surfshark de 36 de luni la prețul de 1,94 USD / lună.

Dacă aveți în vedere să folosiți Surfshark într-un plan de plată lunar, taxele sunt aproximativ aceleași ca orice alt serviciu VPN de pe piață. Acolo unde strălucește este în planul lor extins de un an și trei ani (12/36 de luni), care ajunge la doar 3,75 USD și 1,94 USD pe lună..

Acesta este unul dintre cele mai mici prețuri pe care le-am văzut și odată asociat cu performanța aproape incredibilă a lui Surfshark, un acord care este foarte greu de învins. Personal, consider că contractul pe un an este și o perioadă ideală de semnare – nu prea lung sau scurt.

Am verificat personalul de asistență și am confirmat că acest preț pe care îl înscrieți va fi valabil și atunci când va fi vorba de reînnoire. Aceasta înseamnă că, dacă vă înscrieți pentru planul de trei ani, la 69,99 USD, nu există nicio majorare a prețurilor la reînnoire.

Comparați prețurile Surfshark cu alte servicii VPN

Servicii VPN *12-mo24 sau 36-mo
Surfshark$ 3,75 / lună$ De 1,94 / mo
ExpressVPN$ 8,32 / mo$ 8,32 / mp
FastestVPN$ 2,49 / mo$ 2,49 / mo
NordVPN$ 6,99 / mo$ 3,99 / mo
PureVPN$ 5,81 / mo$ 3.33 / mo
TorGuard$ 4,99 / mo$ 4,99 / mo
VyprVPN$ 5.00 / mo$ 5.00 / mo
IP Vanish$ 3,25 / lună$ 3,25 / lună

* Notă – Prețul verificat exact în iulie 2019. Faceți clic pe link-uri pentru a citi rezultatele testării noastre și a vitezei pentru fiecare serviciu VPN. 

Surfshark Cons

1. Servere P2P limitate cu viteze slabe

Surfshark – nu este cel mai bun VPN pentru Freaks Torrent.

Primul lucru pe care trebuie să-l știți este că Surfshark limitează P2P sau Torrenting la o mână de locații; Canada, Germania, Italia, Japonia, Olanda, Marea Britanie, SUA. Pentru mine acest lucru se referă mai ales că cel mai apropiat de locația mea ar fi Japonia.

Cu toate acestea, după cum puteți vedea din testul de viteză de mai sus, serverul din Japonia încă a funcționat relativ bine pentru mine. Din păcate, acest lucru nu părea să se traducă foarte bine în viteze de torrent.

Puteți torrent cu Surfshark, dar încet.

Am alergat un set de torrent-uri de test, în căutarea celor mai însămânțate filme pe care le-am putut găsi pentru a observa cum ar face. Viteza de descărcare a torentului reprezenta o fracțiune din viteza testată, din motive necunoscute.

Acest lucru s-a întâmplat de câteva ori în timp ce am încercat diverse lucruri, cum ar fi schimbul de servere sau utilizarea diferitelor seturi de fișiere. Cert este că, Surfshark pur și simplu nu pare să joace frumos cu P2P atât de mult. PUTI torrent, dar încet.

2. Cel mai rapid server nu este în mod necesar corect

Când am rulat aplicația Surshark VPN pentru prima dată, am vrut să văd cât de bine se va întâmpla cu totul implicit. Tot ce am făcut a fost să o instalez, să-mi introduc datele de acreditare, apoi să dau clic pe „cel mai rapid server”. Am fost conectat la un server local unde mă aflu – cu rezultate dezamăgitoare. Același lucru s-a întâmplat și cu opțiunea „Cel mai apropiat server”.

Sfatul meu ar fi să îl încercați mai întâi, dar dacă veți obține rezultate teribile, optați pentru un server alternativ. Personal, situația mea a funcționat cel mai bine conectându-mă la un server Surfshark din Singapore.

Instalarea Surfshark pe dispozitivele dvs.

Configurarea SurfShark pe Windows 10

1. Aplicația SurfShark

configurarea VPN pe Windows 10 folosind aplicația Aplicația Windows Surfshark este ușoară pentru începători (Accesați Surfshark online)

Există două moduri principale de configurare a unui SurfShark pe Windows 10. Primul și cel mai simplu mod este să utilizați aplicația oferită de SurfShark. Această metodă este preferată, deoarece, în afară de comoditate, vine cu alte funcții încorporate.

Pentru a instala aplicația:

 1. Accesați site-ul web Surfshark și descărcați aplicația Windows
 2. Faceți dublu clic pe fișierul instalator pentru a începe configurarea
 3. După instalarea, faceți clic pe Run pentru a porni aplicația

Când rulează aplicația, vi se va cere să vă conectați la contul dvs. sau să îl creați. Dacă nu v-ați înscris încă pentru serviciu, atunci alegeți să înregistrați un cont. Dacă aveți un cont existent, introduceți adresa de e-mail și parola.

Pentru a vă conecta la un server SurfShark, puteți să faceți clic pe butonul „Conectați” și să lăsați Surfshark să aleagă cel mai bun server pentru dvs. sau să faceți clic pe o opțiune din fila „Locații” dacă doriți să vă conectați la o anumită țară / server. Surfshark are peste 1.000 de servere VPN în 61 de țări la care vă puteți conecta.

2. Instalare manuală pe Windows

configurarea VPN pe Windows 10 utilizând instalarea manuală Interfața GUI OpenVPN este separată de instalarea de bază a Windows-ului.

Modul în care configurați manual SurfShark pe Windows depinde de protocolul pe care doriți să îl utilizați.

Diferite protocoale VPN oferă niveluri diferite de securitate și performanță. Pentru a afla mai multe despre acest lucru, citiți Ghidul nostru VPN. Prefer în mod normal OpenVPN pentru o mai bună securitate în comparație cu alte protocoale existente.

Pentru a configura manual Surfshark pentru OpenVPN pe Windows:

 1. Descărcați GUI-ul OpenVPN și instalați-l
 2. Descărcați fișierele de configurare OpenVPN (de obicei într-un fișier ZIP) de la furnizorul dvs. VPN. Vă recomand să extrageți aceste fișiere într-un folder separat din directorul de instalare OpenVPN (de exemplu, C: \ Users \ YourUsername \ OpenVPN \ config)
 3. Rulați aplicația OpenVPN
 4. Faceți clic dreapta pe pictograma OpenVPN din zona dvs. de notificări
 5. Alegeți serverul pe care îl doriți, apoi faceți clic pe „Conectați”
 6. Introduceți numele de utilizator și parola

Configurarea VPN pe Android

configurarea VPN pe Android Trebuie doar să căutați furnizorul dvs. VPN pe Play Store

Având în vedere simplitatea modului în care dispozitivele mobile gestionează lucrurile, configurarea SurfShark pe Android este probabil cea mai simplă dintre toate metodele:

 1. Lansați aplicația Play Store pe dispozitiv
 2. Căutați Surfshark și instalați-l
 3. Porniți aplicația și conectați-vă folosind datele de acreditare
 4. Apăsați butonul „Conectați” pentru a porni serviciul

Puteți, de asemenea, să alegeți locația dvs. din lista serverelor / țărilor din aplicație.

Configurarea pe iOS

configurarea VPN pe iOS VPN-urile bazate pe dispozitive mobile sunt simplu de utilizat

Configurarea unui VPN pe dispozitivul iOS ar trebui să fie doar simplă ca pe platforma Android:

 1. Găsiți aplicația Surfshark în App Store
 2. Descărcați și instalați aplicația
 3. După ce ați terminat, lansați aplicația și apăsați butonul „Conectați-vă”

Configurarea conexiunilor SurfShark bazate pe browser

SurfShark are o extensie bazată pe browser (atât pentru Chrome cât și pentru Firefox) pe care o puteți folosi.

Configurarea VPN activat Crom Browser

Configurarea VPN pe browserul Chrome Puteți controla toate funcțiile Surfshark din extensia Chrome

 1. Accesați magazinul web Chrome și căutați extensia VPN
 2. Când îl găsiți pe cel potrivit, faceți clic pe „Adăugați la Chrome”
 3. Faceți clic pe pictograma de extensie din bara de instrumente a browserului dvs.
 4. Introduceți datele de autentificare
 5. Apăsați butonul „Conectare rapidă” și ați terminat

Configurarea VPN activat Firefox Browser

Configurarea VPN pe browserul Firefox VPN-urile bazate pe browser sunt rapide și ușor de instalat

 1. Faceți clic pe Meniu (pictograma cu trei linii orizontale) și faceți clic pe „Adăugări”
 2. Căutați furnizorul VPN și faceți clic pe el
 3. Faceți clic pe „+ Adăugare la Firefox”
 4. Odată instalat, faceți clic pe pictograma de pe bara de instrumente și introduceți datele de acreditare
 5. Pur și simplu faceți clic pe „Conectare rapidă” și sunteți gata să mergeți

Configurarea Surfshark pe routere

configurarea VPN pe routere VPN-urile pot fi instalate pe unele routere, dar de multe ori au performanțe limitate.

Înainte de a începe, este important să realizăm câteva lucruri despre VPN și routere. Deoarece VPN-urile folosesc adesea criptarea grea, performanțele pe routere sunt adesea afectate negativ datorită capacității lor hardware reduse.

De asemenea, nu toate routerele vor suporta VPN-urile. Dacă doriți să utilizați un VPN pe router, asigurați-vă că este capabil să facă acest lucru înainte de a vă înscrie la serviciu! Similar cu configurația manuală pe Windows, va trebui mai întâi să descărcați fișierele de configurare OpenVPN ale lui Surfshark. Apoi:

 1. Conectați-vă la panoul de administrare al routerului dvs.
 2. Din meniu, faceți clic pe „VPN”, apoi pe „OpenVPN”
 3. Selectați „Client OpenVPN” și faceți clic pe „Adăugare profil”
 4. Selectați fila „OpenVPN” și completați datele de acreditare
 5. Faceți clic pe „Alegeți fișier” pentru a selecta un fișier de configurare OpenVPN, apoi faceți clic pe „Încărcare”
 6. Dați clic pe „OK”

După ce ați făcut acest lucru, profilul ar trebui să apară sub lista dvs. de conexiuni VPN din router. Pentru a începe oricare dintre ele, alegeți-l pe cel pe care îl doriți și apăsați butonul „Activare” de lângă acesta.

Verdict: Surfshark face valuri!

În mod normal, sunt un recenzor care are un aspect uniform și îmi place să cântă cât mai mulți factori. Acest lucru este temperat atât cu experiența personală și am făcut tot posibilul să păstrez orice părtinire din asta. Fără îndoială, de această dată pot spune că sunt foarte impresionat de ceea ce Surfshark are de oferit.

Serviciul verifică multe dintre casetele potrivite care alcătuiesc o VPN bună – viteză, securitate și anonimat. Există puține „mănunchiuri” pe care multe servicii VPN le aruncă doar pentru a încheia concurența și consider că această concentrare asupra serviciilor de bază este o mișcare înțeleaptă.

Surfshark este acum în topul listei mele de favorite.

A recapitula –

Surfshark Cons

 • Servere P2P limitate cu viteze slabe
 • Cel mai rapid server nu este în mod necesar corect

alternative

Pentru a vedea mai multe opțiuni în serviciile VPN, consultați lista noastră cu cele mai bune 10 servicii VPN.

Obținerea dezvăluirii – Folosim legături de afiliere în acest articol. WHSR primește taxe de trimitere de la companii menționate în acest articol. Opiniile noastre se bazează pe experiență reală și date de testare reale.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map