Vim: simplificarea vieții pentru coderi în timp ce îi ajută pe copiii din Uganda

Dacă sunteți în orice tip de dezvoltare web sau de programare, atunci ați auzit probabil despre Vim (vim.org), care înseamnă „Vi Impovedit”.


Vim este un software de editare a textului open source.

Editorul de text este foarte configurabil și este inclus în majoritatea sistemelor UNIX, precum și cu Apple OS X. Puteți descărca diferite versiuni de Vim pe această pagină.

Cea mai bună modalitate de a descrie software-ul este ca un mediu asemănător cu un bloc de notițe, dar nu ca un program de procesare a cuvintelor pe orice secțiune.

Acesta este menit să permită utilizatorului să aibă o anumită flexibilitate, în timp ce înlătura tot zgomotul și permite utilizatorului să se concentreze asupra codului. Cu unele programe de procesare a cuvintelor, se adaugă linii care pot crea erori la codare – nu în cazul Vim.

Inventarea Charityware ca o categorie

Bram Moolenaar

La 2 noiembrie 1991, Vim a fost lansat de Bram Moolenaar ca software gratuit și a fost trimis pe un dischetă. Deoarece Moolenaar donează profituri publicitare organizațiilor de caritate din Uganda, software-ul poate fi numit și caritateware sau îngrijire.

Moolenaar este un programator olandez. Orfanii din Uganda sunt apropiați și dragi inimii sale, motiv pentru care a început să doneze profituri publicitare. Este văzut ca unul dintre pionierii caritatewareului fiind unul dintre primii programatori care a încurajat oamenii să doneze caritatea sa favorită dacă au folosit freeware-ul său.

Într-un interviu acordat lui Binpress, Moolenaar a explicat că Vim iese în evidență de la alți editori, deoarece utilizatorul trebuie să investească timp în învățarea comenzilor Vim și să găsească trucuri pentru a deveni din ce în ce mai eficient prin intermediul editorului.

În timp ce alți editori de text sunt ocupați să lanseze noi versiuni și să modifice funcționalitatea software-ului, Vim are un standard, astfel încât să funcționeze pe toate computerele și nu doar pe cele mai noi.

Utilizatorii platformei de editare par să fie de acord că este una dintre cele mai bune din jur. Vim a câștigat o serie de premii, inclusiv editor de text preferat și a fost finalist pentru premiul LinuxWorld Editors ‘Choice.

Revenirea la lume

Modul în care funcționează caritatea este că fiecare persoană care folosește software-ul este rugată să doneze caritatea alegerii creatorului. În timp ce nu trebuie să donați, programatorul spune practic: „Hei! Dacă ți-a plăcut software-ul meu, te rog să donezi puțin carității mele preferate. ”

Moolenaar a lucrat inițial cu un centru pentru copii în Uganda timp de un an, ceea ce i-a oferit visul de a începe Fondul Internațional de Îngrijire a Copilului Olanda (ICCF).

Utilizatorii donează ICCF și ICCF trimite cea mai mare parte a banilor colectați la Centrul pentru copii Kibaale din sudul Ugandei. ICCF este capabil să doneze 99,5% din banii strânși, deoarece au cheltuieli aeriene extrem de mici. Cea mai mare parte a lucrărilor este finalizată de voluntari. Poporul din Uganda a fost lovit de o epidemie de SIDA. Se estimează că între 10-30% o persoanele sunt infectate de virus. Și din cauza ratei de deces ridicate, există mulți orfani în regiune.

SIDA Epedimic

Oamenii din zonă au nevoie disperată de ajutor și Moolenaar a recunoscut asta și a decis să pășească și să facă diferența implicându-se în centrul copiilor. Centrul pentru copii Kibaale (KCC) a fost început de misionarii canadieni. Aceștia ajută aproximativ 700 de copii pe an, așa că aceasta a fost o cauză bună pentru a intra în urmă pentru ICCF.

Majoritatea acestor copii cu familie extinsă, cum ar fi mătușa, unchiul sau bunica. Cu toate acestea, persoanele care i-au luat deja trăiesc în sărăcie extremă. KCC umple golul pentru a vedea că sunt îndeplinite nevoile de bază ale copiilor.

Alte modalități ajută KCC

KCC lucrează, de asemenea, pentru a oferi ajutor medical prin vaccinarea copiilor împotriva bolilor contagioase. Ele se concentrează, de asemenea, pe asigurarea copiilor pentru a primi o educație, deoarece aceasta poate ajuta la combaterea sărăciei și chiar la extinderea suplimentară a SIDA.

Apa potabilă curată nu este disponibilă pentru persoanele din sudul Ugandei. Există un râu și câteva găuri de apă poluate, dar toată această apă este foarte contaminată. Nici măcar nu pot săpa o fântână, deoarece apa subterană din zonă are cantități mari de fier. KCC construiește rezervoare de apă la școli. Acestea nu pot asigura acest lucru pentru fiecare familie – este prea costisitor în acest moment.

Moolenaar are o viziune filantropică asupra vieții. El afirmă că s-ar putea să te descurci bine, să poți merge la cină și chiar să bei un pahar de vin. Dar ce zici de restul lumii? Ce se întâmplă dacă am putea ajuta cu toții într-un fel mic? În interviul cu Binpress, Moolenaar a adăugat: „În final, a vedea copiii crescând, termina studiile și găsește un loc de muncă este minunat.”

În fiecare an, zeci de copii termină centrul. ICCF primește un flux constant de donații și este capabil să continue să investească în viitorul Ugandei, copiii.

Dezvoltatorii se pot simți pozitivi cu privire la utilizarea unui software care le face viața mai ușoară și donând unei cauze care ușurează viața copiilor. Vim este cea mai bună din ambele lumi în acest sens.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map