Флиппинг домена: Купујте и продајте са профитом

Након отприлике две године са повећаним фокусом на интернетску сферу садржаја и технологије, схватио сам да дигитални послови у много чему могу бити одраз традиционалнијих операција. Узмимо за пример флиппинг домене који је по мојем мишљењу сличан по прегледу својства.


Када се бавите некретнинама, купујете некретнину, попут куће или стана, по повољној цени и препродајете је по вишој цени. Окретање домена делује на готово истим принципима и може бити подједнако профитабилно, ако не и више.

Ево неколико примера имена домена који су прикупљени за велике суме;

  • Инсуре.цом је продат за 16 милиона долара
  • 360.цом отишао је за 17 милиона долара
  • Осигурање је покренуто на 35,6 милиона долара

Те бројке изгледају предивно, зар не? Али пре него што се закуцате и купите имена домена попут лудих, морате знати неколико ствари о пословању пребацивања домена.

Научите како да процените вредност имена домена

Куповина имена домена није тако једноставна као пуцање случајних имена и надајући се да ће се сви повећати. Укратко, иза лудила стоји суптилна уметност и мало науке. Најбољи папучићи домена улажу у своје куповине пуно размишљања и знања.

Ако мислите да је додавање цене на домену слично коцкању, грешите. Искусни добављачи домен стављају кроз процену пре улагања. Неколико професионалаца и компанија нуди ову услугу. Вредновање се заснива на параметрима као што су старост, дужина, популарност у претраживању, потенцијал е-трговине и вероватно будуће процењивање.

Ово су фактори које морате узети у обзир:

1. Продужетак

. Нешто је проширење назива домене, иначе познато као домен највишег нивоа (ТЛД).

Нису сви ТЛД-ови једнаки, а неки су вреднији. На пример, ако се узму у обзир само ТЛД-ови, домена на нивоу државе (као што је .за) не би била толико вредна као стандардни .цом ТЛД.

2. Дужина имена

Иако ТхисСпацеФорСале.цом можда звучи као добра идеја, називи домена који су краћи често захтевају премиум цене. Узмимо за пример сек.цом који је продат за 13 милиона долара. Домена са једном речју често даје страшну цену.

3. Састав имена домена

Слично у концепту дужини имена као што је горе поменуто, боље је имати име домене које не садржи цртице или друге необичне знакове.

4. Постојеће сличности

Враћајући се принципу вољног купца, вољног продавца, вредности, име домене мора имати потенцијалног купца. Размислите о пермутацијама и могућностима сличности имена домена које вас занима да бисте додали и упоредите то са потенцијалним купцима.

5. Пиззазз

Када се купује сопствено име домена, људи се обично подстичу да одаберу нешто брзо и брзо. Разлог за то је зато што има пиззазз. Апелацију назива домена називам пиззазз, будући да то потенцијал има као бренд.

Размислите на пример о Никеу; кратак, сладак и данас глобални бренд који вреди више милијарди долара.

Наравно, постоје и друга разматрања приликом избора имена домена за куповину, тако да је потребно мало истраживања и искуства пре него што се упустите у нови посао превртања домена.

Флиппинг домена носи ли неке ризике

Опет, попут преласка имовине, постоји инхерентни ризик у превртању домена. Сигурна сам да постоје они који зарађују новац од превртања домена, али искрено, ударити у џекпот са именом заиста је додир и идите.

Још горе су они који се не баве послом припремљени и заврше са гомилом албатросс имена домена. То су имена домена која чак ни не можете платити некоме да вам скине руке.

Допустите ми да напоменем: Као и сваки други посао, за прелазак домена потребно је знање, искуство и мало среће. Не улазите у посао очекујући да се преко ноћи претвори у милионера!

Припремите се као да се упуштате у било који други посао. Познајте трговину, познајте своја ограничења, будите свесни капиталних захтева, итд. Укратко, третирајте је као стварност, а не као сан.

Почетак савета 

Као што је раније поменуто, познавање потенцијалне вредности имена домена је непроцењива вештина. Придржавајући се основних смерница попут оних које сам горе навео и кроз нека сопствена истраживања моћи ћете да одаберете имена која вам пружају већу шансу да их лакше пребаците. Запамтите, нето добит од 100 УСД је и даље профит, морате негде почети.

Поред места где купујете и продајете имена домена, постоје неке компаније које подржавају посао пребацивања домена. ГоДадди је једно од већих имена које се ту и чини. Тамо не можете само да тргујете именима домена, већ и паркирате оне које сте купили. Куповина, паркирање и продаја релативно је безболна и све што морате да одустанете је мали проценат ваше продајне цене.

Величина је важна

Да бисте били у игри превртања домена, мораћете да будете спремни да држите значајан број имена домена у свом портфељу. Ова имена домена морају бити правилно паркирана, тако да чак и ако продате само део њих, остали ће вам пружити прилику за неки приход.

Паркирање домена компанији попут ГоДадди омогућава вам да искористите њихове програме за уновчавање и зарадите нешто новца преко партнерских веза.

Водите рачуна да људи знају да су ваши домени на продају и која је цена! Нећете веровати колико људи сам наишао који су само купили имена домена и седели на њима, надајући се продаји. Како, немам појма. Дакле, будите сигурни да не направите грешку и наведите домену на продају заједно са правом ценовницом.

Знајте праву цену за ваш домен.

Задатак није лак, али ово ће осигурати да нисте спаљени ни у једном послу који закључите. Израчунавање процене може укључивати много фактора, као што су вредност имена, потенцијално тржиште и још много тога. Неке компаније као што је СмартНаме могу вам помоћи да вреднујете своје домене, али помало су забринути када прихватате клијенте.

ГоДадди са друге стране има бесплатан алат за процену домена који је отворен за све. Препоручујем вам да прво покушате и можда нешто друго користите као друго мишљење. Помоћи ће вам код кривуље учења.

Превртање домена

1- Како купити име домена

Постоје имена домена и имена домена.

Разлика је у томе што последње морате купити на веб локацијама које посебно поседују имена домена која су већ у власништву. Слично као што купујете половну некретнину од другог купца, а не од програмера имовине.

Маркет Маркет домена

Тржишта домена су једноставно листе доступних имена домена и њихових цена

Два добра примера места где можете да купујете имена домена која су већ у власништву су на Намецхеап и ГоДадди. Обе веб локације имају пијаце са доменима које су попут пописа некретнина. Можете их прегледати и купити на овом тржишту.

Премиум Домаин Маркет

Неке премиум домене у продаји су пронађене на робној марки.

Друга алтернатива је Бранд Буцкет који нуди селективнији избор премиум имена домена. Ова имена домена посебно су изабрана од стране добављача имена домена и могла би бити веома користан ресурс ако купујете нешто јединствено.

Још један пример врхунског извора имена домена је БуиДомаинс.цом који наводи крему усева. Преко ове странице можете једноставно унијети жељено име домене, па чак и ако није доступно, то би вам могло олакшати куповину.

Да бисте претражили и купили име домена, унесите кључну реч у поље за претрагу.Ево неких „дивних“ имена домена које сам пронашао.

Напомена – Моја драга колегиница Азреен Азми разговарала је о томе како да купите име домене од постојећег власника овде – прочитајте га ако вам је потребан детаљни водич за куповину претходно преузетог домена. 

2- Како продавати имена домена

Директан приступ

На исти начин као и продаја аутомобила, можете се обратити потенцијалним купцима и понашати се као продавац половних аутомобила. Ово захтева прилично додатног истраживања и рада на ногама, али то би могао бити добар начин да се ослободите још нижег домена.

Као прво, можете циљати на продајни терен и исправно га скенирати. За друго, пошто знате да је то ниша, можете мало да снизите цену. И на крају, продајом домена директно, нећете морати да платите резање посреднику, као што је тржиште домена.

ГоДадди има бесплатан алат за процену домена.

Домаин Маркетплацес

Баш као и попис некретнина, осим много једноставнијих, тржишта домена су у основи огромне листе имена домена која су на продају. Процес њихове употребе је једноставан. Купите домен и паркирајте га, а затим додајте домен на тржиште по цени за коју сте спремни да га пустите. Након што се домен прода, тржиште се смањује, а затим преостала средства предајете вама.

Различита тржишта домена наплаћују различите проценте провизије и имају своје властите услове. На пример, за неке је потребна ексклузивност, што значи да ако наведете домену са њима, не можете је навести нигде другде. Ево неких домена на пијацама које можете проверити. Одвојите мало времена да пронађете онај који је прави за ваше потребе.

Флиппа

Веб локација: хттпс://седо.ом/ус/

Више од само тржишта домена, Седо вам омогућава да ангажујете услуге брокера домена. Ови стручњаци могу вам помоћи да пронађете права имена домена, не само за ваше пословање, већ чак и маркетинг или домене специфичне за кампању.

Закључак

Прочитавши ово што сам овде написао, надам се да ћете ми одузети кључни елемент који сам покушао да усадим, а то је реално. Апсолутно нема проблема с високим тежњама и маштањем о мајци, али узмите разуман приступ у цјелини..

Ако поштујете посао пребацивања домена и третирате га као било који други подухват који доноси новац, у који ћете ући, имат ћете шансу за борбу. Све док сте на послу док сте у послу, увек постоји шанса да вам продаја десет милиона долара једног дана падне у крило!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me