Како уновчити своју страницу креирајући своју прву радионицу на мрежи

Вероватно сте започели свој блог, јер имате неко изнутра знање које сте желели да поделите са другим људима. Пост на блоговима је сјајно место за почетак дељења делова и делића тог знања, али још дубље објаве немају ниво обуке који добра онлајн радионица може да пружи.


Мицхаел Дунлоп из Дневника прихода имао је ово рећи о коришћењу радионица за зарађивање новца на мрежи:

„Људи читају ваш блог, али не бих се изненадио да више од 80% не реагује на оно што кажете. Имати радионицу значи да уче од вас и имплементирају са вама, ово је веома привлачна понуда за неке људе и они су спремни да плате високе цене да то ураде. “

Развити стратегију

Према Дорие Цларк из Форбеса, „Не можете једноставно очекивати да ће нешто покварити на мрежи и гледати како се долари убацују, али уз труд и стратегију, онлине курсеви могу постати покретач прихода и моћан генератор олова“.

Ово је истина. Треба да знаш:

  • Ко вам је циљна демографска група?
  • Шта они гладују да знају?
  • Да ли имате то знање или како га можете стећи?
  • Како информације можете учинити занимљивим?
  • Постоје ли слични курсеви тамо? Како можете учинити своје другачије? Боље?
  • Како ћете пласирати свој курс? Коме? Колико често?
  • Који је ваш крајњи циљ за стварање овог садржаја?

Уновчавање ваше веб странице

Вероватно сте већ прочитали овде неке од наших чланака о многим различитим начинима на који можете уновчити своју веб страницу, као што су Могу ли запаљиве књиге пружити још један стални ток прихода блогерима? и 23 паметна начина да уновчите свој блог.

Додавање радионица једноставно ствара још један ток прихода који можете продавати изнова и изнова. Према Форбесу, е-учење је заиста профитабилно тржиште, за које се очекује да ће достићи 107 милијарди долара продаје од краја ове године. Наравно, тај број укључује све врсте мрежних програма обуке, тако да ваша ниша може или не мора пасти на виши крај тог спектра. Очекује се да ће индустрија расти, тако да никада није касно да се бавите зарадом, поготово ако имате нешто важно да кажете.

Како креирати радионицу

Можете одлучити да домаћин радионице буде на вашој веб локацији путем платформе као што је Моодле. Моодле је платформа отвореног кода која је доступна преко већине компанија за веб хостинг или се може инсталирати на задњем крају ваше веб локације. Можете да поставите заштиту лозинком, додајете и бришете ученике, креирате презентације у стилу са беле табле, па чак и домаћин ћаскања уживо. Заиста је свестрана платформа која може добро функционирати за било коју врсту класе или радионице.

Међутим, постоји и неколико других опција које не само да вам омогућавају да створите радионицу, већ вам могу пружити публику која би могла бити заинтересована за ту радионицу. Ако ваша веб локација још увек не доноси много промета, то може бити одржива опција која ће ваше идеје представити пред људима.

Удеми

Удеми је вероватно једна од познатијих платформи за креирање и продају онлине курсева. Можете подесити цену курса, у зависности од његове јединствености и потражње за њим. Имају више од 9 милиона пријављених студената и око 4 милиона месечних посетилаца. За студенте који вас Удеми упућује због њиховог маркетинга, они држе половину трошкова курса.

Платформа је прилично једноставна за коришћење и можете додати видео садржај у микс. Највећа предност је у промету и прегледачима који посећују локацију. И даље можете да донесете студенте у себи и да ћете задржати 100% те продаје, тако да је у потпуности компатибилна са вашим напорима на веб локацији. Међутим, такође ћете имати користи, макар и незнатно, од маркетиншких напора Удемија.

ЦоурсеЦрафт

ЦоурсеЦрафт је савршена платформа ако желите да подучите друге како да праве занате. Ова платформа функционише са вашим ВордПресс блогом и заузимају само 5% или можете платити малу накнаду по курсу. Ово је сјајан начин да задржите контролу и задржите све на својој веб локацији.

Платформа је веома једноставна за употребу и нуде излоге онога што су други учинили како бисте добили идеје за креирање сопственог курса и како то треба поставити.

Подесиво

Теацхабле нуди сличне опције као Удеми, али курсеве можете организовати и на сопственој веб локацији. То значи да ваше брендирање остаје нетакнуто, уместо да га намеће Удеми брендирање. Можете платити накнаду по ученику или можете платити месечну накнаду.

Можете да организујете курсеве под властитим доменом или користите домен који може бити доступан. Платформа такође нуди подршку на више језика и могућност израде веб страница на њиховој платформи.

Које су врсте радионица популарне?

удемиСнимка заслона Удеми странице Онлине Веб Девелопмент

То може варирати од индустрије до индустрије. На пример, ако погледате неке бесплатне курсеве на факултетима, курсеви психологије и паметног пословања воде на врху листе, чак и међу онима који раде на постдипломским студијама. Међутим, на вашој веб локацији можда се ради о нечему потпуно супротном од те теме, као што је како покренути сопствену веб локацију.

Добре СЕО тактике раде и са радионицама. Урадите неки добар, старомодан детективски посао гледајући кључне речи, појмове за претраживање које људи гледају и третирају теме из ваше нишне области. Затим, пријеђите на неке платформе за мрежне радионице и погледајте које су радионице већ понуђене. Вероватно ћете видети место или два којима можете да додате вредност.

Друга опција је да анкетирате своју публику. Једноставно се обратите својој листи за слање порука и питајте их које ће врсте радионица бити заинтересиране или на која питања нису одговорена. Вероватно ћете бити изненађени резултатима и можда ће вам пасти идеја за нови курс.

Успешне радионице

Јен Цоннер, пријатељица и уметничка предузетница, користила је да нуди веб уметничке радионице путем своје веб странице. Имала је то да каже о успешној радионици:

„Доиста се своди на то да им пружимо више него што могу било где другде. Једна од мојих радионица била је израда фрески у вашем дому. Постоји толико различитих уџбеника на ову тему, као и образаца које можете купити и књига које можете прочитати. Морао сам заиста да размишљам изван оквира како би моји курсеви имали вредност. Једна ствар коју сам учинио је да применим неколико видео примера који су описали мурал. Затим сам у примере различитих техника додао текстуру и ефекте. То нико тада није радио и мој курс је био врло успешан. “

Неке од најбољих курсева дигиталне фотографије на Удеми-ју предаје Јохн Пуллос. Пуллос има 4,8 од 5 звездица од укупно 191 оцене и научио је преко 7233 ученика само у својој почетној Никон Дигитал СЛР класи. Неколико ствари које чини је да му чине успех:

  • Гаранција поврата новца
  • Јасан оквир онога што ће студент научити
  • Јасан опис његове позадине фотографије и знања која он може понудити

Чак и ако ваша индустрија није дигитална фотографија, можете научити проучавањем успешних инструктора и шта их издваја од осталих курсева који се нуде на различитим платформама.

Стварање онлине радионице одузима мало времена и труда. Међутим, сјајна ствар ових радионица је да након што их створите, они могу зарадити новац дуги низ година са само неколико мањих прилагођавања и подешавања.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me