Интервју стручњака: Ангела Енгланд за зарађивање новца радећи оно што волиш

Ангела Енгланд је оснивачица Необучене Домаћице и Блажено Домаћих. Има успешну писачку каријеру и продала је бројне е-књиге засноване на својим страстима. Можете је пронаћи на ангенгланд.цом и научити више о њеним вебинарима на адреси Креативна профитабилност.


Интервјуисао сам је с њом како бих научио како блогери могу бити успјешнији у властитој каријери писања.

П: Реците нам како вам је започела писачка каријера. Шта вам је помогло да успете? Које сте конкретне кораке предузели за истицање и промовисање своје прве књиге, “Фарме у дворишту на акцији”?

Моја каријера у креирању интернетског садржаја започела је када се родило моје треће дијете. Више није било изведиво наставити радити изван куће и плаћати трошкове неге деце.

Требало ми је само око 250 долара месечно да живим, тако да сам писао за сајтове са малим садржајем да створим портфељ објављених клипова. Нисам дуго радио по тако ниским стопама, али користио сам их да стратешки израдим објављени рад на темама које сам хтео да истрајем. Што је брже могуће, почео сам конкурисати за позиције преосталог дохотка на којима бих могао да градим текући приход.

Имао сам агента за своју прву традиционално објављену књигу, јер су ме директно контактирали као резултат заједничког пријатеља и мог блога. Када је дошло до проналажења моје књиге, „Фарми у дворишту на југу (више или мање)“, радио сам са њом на стварању упечатљивог и сажетка. Агенти могу бити корисни у остваривању директног контакта са издавачима и откривању врста књига које траже и које вреде 15% накнаде. Након моје прве књиге, издавачке куће директно су ми се обратиле.

За моју прву књигу најважније је што сам радио са пријатељима и колегама на успостављању могућности за потписивање књига, упознавању са подцаст интервјуима и рецензијама књига на њиховим веб локацијама, Амазону и Гоодреадсима. Радио сам са другим веб локацијама, блоговима и групама заједнице, итд. Како бих створио своју „укупну платформу“, која је привукла пажњу издавача. То је такође створило чврст темељ за покретање књиге. Када би потрошачи упоредили мој наслов са сличним књигама, видели би пуно прегледа, постова на блоговима и позитивне повратне информације, што је подстакло куповину.

П: Како блогери могу започети стварање профитабилне е-књиге и претворити је у каријеру за креирање садржаја?

Писање е-књиге значи проналазак слатког спота између јединственог, убедљивог наслова и довољно широке потенцијалне публике. Ваша књига треба да буде довољно фокусирана да привуче пажњу потенцијалног купца, али не толико уска да би само неколико људи желело да је купи. То у почетку може бити изазовно, због чега сам увек студентима вебинара на располагању о темама и насловима мозга. То је вероватно најважнија ствар него што је заправо писање књиге.

Приход од књига обично је спор – чекови за лиценцу од Амазона почет ће мали и спорадични. Једном када објавите више наслова и успоставите своје име, ваш приход ће се повећавати и градити експоненцијално.

Ангела ЕнгландАнгела Енгланд

П: Како блогери треба да промовишу своје тренутне или надолазеће књиге како би побољшали своју каријеру?

Нека ваши напори служе двоструко. Ако пишем чланак из часописа, питам ме могу ли у чланак укључити цитат из моје књиге како бих га рекламирао. Такође ћу покушати да рекламирам рекламу са пријатељем или да пријавим бивше купце као подружнице како бих их подстакао да промовишу моју књигу.

Прављење листе е-поште је врло важно. Једном када добијете убедљиву понуду, промовирајте је свуда. На пример, странице прилога своје књиге нудим као бесплатан довнлоад са моје веб странице. Ако би неко купио „Бацкиард Фарминг“ и желео да преузме принтане датотеке, био би претплаћен на моју листу поште, где могу да сазнају о мојој следећој књизи. Ово читатељу пружа још један начин да се повеже са вама.

Ако још немате листу е-поште, направите је одмах. Никада нећете рећи: „Прерано сам започео своју листу билтена и имам превише претплатника.“ Написао сам чланак о томе како створити бесплатан билтен помоћу Маилцхимп-а.

П: Реците нам о штампању на захтев (ПОД) и његовим предностима / недостацима за нове ауторе књига.

Пре ПОД-а, аутори који су сами издавали морали су да купе 500 или 1000 примерака своје књиге и продају, да их продају и дистрибуирају. Ово је било просечно за просечне солопреуристе или почетнике.

ПОД омогућава ауторима да плате трошкове штампања књиге након што су је продали. Трошак отпреме настаје приликом куповине купца, а не из вашег властитог џепа. На тај начин ћете изгубити нешто профита, али без високих додатних трошкова, више писаца може испробати себе у објављивању.

Највећи недостатак је тај што је ПОД још увек ограничен. Штампање књиге у пуном колору и даље може бити скупо. Други недостатак је што велики проценат зараде издавача иде у трошкове производње. Уместо да добијете огроман попуст за велико штампање, плаћате премију за објављивање само једне или две копије одједном.

Крајњи недостатак је недостатак чекова и равнотежа. Са традиционалном издавачком кућом више одељења доказује сваку књигу пре него што крене у штампање. Видео сам неке мутне самостално објављене наслове који никад не би стигли далеко код издавача. Када самостално објављујете, не срамотите себе и друге ауторе који су сами објављивали лош производ. Направите нешто заиста професионално и добро урађено.

П: Који савет имате за блогере који су заинтересовани за питцхинг часописе и плаћена места?

На то гледам из перспективе “шта морам изгубити?” Можете прећи само са „без чланака“ на могућност објављивања неких радова када тражите часописе или плаћате положаје. Ако мислите, „Ако оценим 100, а два кажу да, то је мало“, сјетите се да су два плаћена положаја два више него што сте имали прошлог месеца. Помоћу тих чланака искористите више могућности. Првих неколико ће бити најтеже, али све је низбрдо одатле.

Препоручујем да аутори не рачунају прихватање и одбијања. Уместо тога, бројите активне упите. То сам научио радећи изазов са „30 упита за 30 дана“. Будући да нам је циљ био постављати одређену количину упита свакодневно, активно смо кретали напредне каријере писања унапред.

Знам писца који у сваком тренутку има 10 активних упита. Кад добије одговор на упит, даје себи 24 сата да замијени тај упит другим, без обзира на исход. Она пита други часопис пре него што је започела чланке о којима је прихваћена да пише. Ова метода држи да јој фокус буде оно над чиме има контролу, а не одбацивања.

П: Било који коначни савет који ће помоћи блогерима да пређу у ауторе књига?

Дајте својој књизи превиду причу или облик. Сваки одељак треба да има јединствену сврху. Видео сам неке грозне е-књиге које су једноставно исечене и залепљене постове на блоговима без прелазака, без лука приче, без форматирања или правца. Чак би и нефантастична дела требала имати смер да диктирају кретање књиге.

Због тога увек почињем са с. Одатле сам у стању да визуализујем ток књиге. То недостаје у многим књигама блогера: они не протежу свој ум изван дужине да би размишљали о књизи као целини..

Издвајање целокупног дела пре времена је корисно у истицању да ли постоје празнине и помаже блогерима да визуализују прелазак у већа тела рада.

Такође препоручујем да издвојите подручја у којима нисте толико снажни да бисте брже обавили свој посао и створили производ који је заиста професионалан. Тада можете прећи на следећи наслов.

Посебна захвала Ангели за перспективу преласка са блогера на професионалца у писању!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map