Како Царол Тице зарађује за живот са свог блога за самостално писање

Царол Тице је започела свој блог, Маке а Ливинг Вритинг, 2008. године.


Требало јој је неколико година да избаци свој блог са земље, али до 2011. године она је већ повлачила шестоцифрену зараду … Са ~ 2.000 претплатничких листа претплатника!

Данас зарађује преко 500 000 долара годишње са мање од 20 000 претплатника.

“Чекај, како је то уопште могуће?” можда мислите. “Зар вам није потребно да имате стотине хиљада претплатника путем е-поште и добијате милионе прегледа страница да бисте зарадили такав новац?”

Па, очигледно, немаш.

Како је Царол прво почела

Почетна страница МакеАЛивингВритинг.цом.

Царол Тице је започела свој други посао као слободна списатељица још 2005. године, након што је напустила пет година или тако још у 90-има. Већина људи који иду тим путем заврше презапослени и недовољно плаћени. Међутим, Царол је била озбиљна и није трпјела никакве глупости (на крају крајева, имала је рачуне да плаћа!).

Убрзо је повлачила пристојан приход и повећавала га сваке године.

Није започела свој блог због новца – покренула га је јер ју је бесна експлоатација писаца коју је видела свуда око себе.

„Мој блог је почео јер сам једноставно био бесан због ниских стопа писаца који су примали плаћање од многих фабрика за Интернет садржаје.

Био сам слободни писац и добро зарађивао. Мислила сам да можда могу помоћи другим писцима – не, то није у реду. Осјећала сам се примораном да говорим против нечег што сам видјела као потпуно зло и да помогнем писцима да пронађу бољу плату “, објашњава Царол у свом чланку Врите то Доне.

Њене породичне обавезе и каријера фрееланцинга већ су јој били доста запослени, али била је толико отпуштена да је то једноставно морала учинити. „Била сам тако узбуђена да буквално нисам могла спавати ноћу мислећи на све постове које сам желела да напишем“, каже она у истом посту.

И тако, 2008. године се родио Маке а Ливинг Вритинг. Ко је могао предвидјети да ће блог у већ конкурентној ниши постати посао од 500.000 УСД + годишње? Свакако не Царол.

Научене лекције

Озбиљно схватите свој блог

Даблинг вас неће нигде довести. „Важно је схватити да градите посао и, баш као и са било којим другим послом, извлачење блога са земље захтеваће много времена и енергије“, објашњава Царол у интервјуу за Вритерс ин Цхарге. “Па бих рекао да ако се озбиљно бавите овим, требало би да га видите као хонорарни посао и уложите у свој блог најмање 15 (по могућности 20-25) сати недељно.”

Непрестано се образујте

Није довољно да добро пишете Морате знати како писати за веб и како тржиште написати. Такође морате да разумете како покренути маркетиншке кампање путем е-поште и како креирати и лансирати своје производе. Желите да се нађе на А-листи? Затим се обавезајте да проучавате цопивритинг и мрежни маркетинг.

Пронађи менторе

Царол је проучавала писање наслова на блогу, напорно је радила на својим постовима и убрзо је привукла интересовање тадашњег сарадника уредника Цопиблоггер Јон Морров-а и Дерека Халперна из Социал Триггерс-а. Ови и други ментори су је тренирали на блоговима о најбољим праксама, упознавали је с њом и помагали њеном гостујућем посту за најбоље блогове. Спасили су јој године покушаја и грешке.

Твит који је све променио

У мају 2010. године Царол је добила твит од сарадника уредника Цопиблоггера Јон Моррова и то је била прекретница њеног блога.

Након разговора телефоном, Јон је понудио Царол прилику да напише пост за госте за Цопиблоггер. Одмах је препознала невероватну прилику и прихватила понуду.

Писање гостујућег поста за веб страницу на А-листи као што је Цопиблоггер показало се као прилично изазов. Керолин почетни напор је промашио марку, па је морала да је одбаци и крене из почетка. Међутим, била је вољна уложити количину напора потребног да створи изванредан пост за госте, па је сарађивала са Јоном док он није био задовољан исходом.

50 Не могу успети технике за проналажење сјајних тема блога одлично, уврштене су у колекцију Бест оф Цопиблоггер 2010 и преусмериле су тонове промета на веб локацију Царол.

Међутим, само неколицина посетилаца претворила се у претплатнике, због чега је потражила помоћ.

Придружила се тадашњем курсу блога А-Листа (сада Мастер-класа А-Листа Блог-а) који јој је дао приступ образовним ресурсима као и форуму где је могла постављати питања. Керол је брзо постала активна чланица те заједнице, постављајући готово 400 питања на форуму и делећи своје увиде са другима.

Затим јој је једног дана Марија са блога са А-листа послала е-пошту и предложила да уђе на такмичење Врите то Доне’с Топ 10 Блогс фор Вритерс. Керол није очекивала пуно, али закључила је да јој не би шкодило покушати. И погодите шта? Она је победила.

Научене лекције

Превладајте вашу невољност за продају

Многи се плаше продаје зато што продају повезују са мршавим (и ко им може замерити, заиста?). Ово морате да преболите ако желите да зарадите пристојан новац од свог блога. Царол је у томе помогла Блоггинг на А-Листу. Имате исти проблем? Тада морате пронаћи нешто или некога ко ће вам помоћи да исправите свој ум. То може бити бесплатан садржај, може бити врхунски материјал, може бити савет пријатеља предузетника … Шта год вам одговара!

Слушајте своју публику

Могли бисте помислити да знате шта читаоци желе, али вјероватно је да нисте.

Престаните давати претпоставке – почните да постављате питања и обратите пажњу на повратне информације које добијате. Тада ће продаја ваших производа бити много лакша, јер ћете људима давати нешто што већ желе.

Зарађујем 500.000 УСД + годишње

Па како је прешла од те 6-цифре у 2011. години до пробијања 500.000 долара у 2016. години?

Током година издала је приступачне е-књиге, вебинаре и курсеве писања, али најважнија ствар је била претварање сајта за чланство у успешну заједницу. Тренутно чланство у Дену кошта 25 долара месечно и броји више од 100 чланова који плаћају. Урадити математику.

Шта је Царол саветовао осталим блогерима о нишама који желе успешно да уновче своје блогове?

У свом интервјуу Вритерс ин Цхарге, она препоручује да започнете с производом који је лако створити, по цени од 0,99 до 2,99 долара и учините то публиком популарнијом. Затим направите други производ који је мало вреднији и мало скупљи. Затим направите трећу, која је још вреднија, а још скупља, и тако даље.

Изградите свој ток од почетка, почевши од производа с улазним ценама, па све до вашег премиум материјала. На тај начин имат ћете гомилу производа по различитим цијенама који ће се свидјети различитим људима.

Према Царол, ово ће функционирати много боље за нишког блогера са малом списком е-поште него покретање скупог производа одмах око шишмиша.

На крају, све се своди на то да слушате своју публику и дајете им оно што желе. Кад су је Царол питали “Шта мислите шта је кључна разлика између блогера који зарађују довољно да покрију своје рачуне и блогера попут вас који праве шест фигура?” ово је оно што је рекла:

„Ближи односи са нашим читаоцима. Све се враћа на изградњу односа са својим читаоцима, слушања и давања њима онога што желе. “

Ажурирања: Референце за писце

Плата писаца у Сједињеним Државама (јул 2017.). Писци у Сједињеним Државама зарађују у просеку 42.042 долара према истраживању платне скале.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me