Како су Екабајти постали веб локација за веб хостинг у југоисточној Азији


Било је то 2001. године, када је Цхан Кее Сиак, генерални директор и оснивач Екабитес-а (ввв.екабитес.цом) имао визију да постане најбоље веб место и решење за хостинг е-трговине за регион Југоисточне Азије..

Од тада, Екабитес је прерастао у веб хостинг центра у АСЕАН регији са преко 300 особља и више од 250.000 корисника.

Имали смо задовољство да посетимо њихов Пенанг-ов седиште на турнеји коју је водио њихов тренутни ЦОО, Анди Сав, заједно са Ерицом и Веи Ксин, вишим руководиоцима Интернет маркетинга; и успели да разговарају о расту Екабајта и месту где планирају да оду.

Улаз сједишта егзабајта у Сунтецх Пенанг Циберцити, Малезија.

Оно што је још важније, желели смо да знамо како су успели да узму Екабитес из мале компаније са само шачицом људи да буду водећа компанија за веб хостинг са седиштем у Малезији.

Скромни почеци егзабајта

Екабитес је започео своје прво путовање као добављач веб хостинга 2001. године. Пре тога, оснивач и извршни директор Цхан Кее Сиак био је само студент на факултету Тунку Абдул Рахман у Малезији који је зарађивао додатни новац продајући рачунарски хардвер и помажући дизајнирање веб локација за купце..

Убрзо је открио уносно тржиште веб хостинга и одлучио да покрене хосткаки.цом, веб локацију продавца, самостално.

Незадовољан само што је препродавач веб хостинга, Цхан је затим наставио да оснива Екабитес Малаисиа, са визијом да пружи најбоље веб решење својим купцима..

Чак је и сам назив Екабитес био замишљен из Цханових такмичарских и визионарских тенденција. Када је наишао на другу компанију која се зове „Гигабитес“, схватио је да треба да створи већу и бољу компанију, отуда и назив „Екабитес“.

Међутим, успех није дошао лако до Екабајта. Цхан је морао да напусти факултет да би се фокусирао на своје веб пословање са веб хостингом, а напорним радом и упорношћу компанија је наставила да се самостално финансира и успела је да пробије прву годину пословања..

Сасвим сигурно, ово је означило преокрет када су Екабитес прешли из одрживог и профитабилног подухвата у корпорацију која управља огромним тржишним уделом у Малезији и опслужује преко 250.000 корисника у 121 земљи.

Операције хостинга егзабајта одвијају се на четири локације / дата центре: Колорадо, Сједињене Државе, Телстра Сингапур, Малезија Куала Лумпур и Џакарта Индонезија.

Почиње да расте

Успех Екабитес-а почео је да се снегажи у 2005. години, пошто су проширили спектар услуга на Цлоуд Цлоуд, Регистровање / обнављање имена домена, Хостинг Бусинесс Емаил хостинг, Реселлер Хостинг, ВПС Хостинг, Дедицатед Серверс, Премиум Бусинесс хостинг хостинг са Екцханге АцтивеСинц, Вебсите Буилдер , ССЛ веб сертификат и још много тога.

Дељено гостовање у Екабитесима износи само 0,01 УСД / месечно.

Био је то корак ка диверзификацији њихових производа, што је Цхан сматрао потребним за егзабајте због промене у друштву и технолошког напретка који је изазвао помак у потражњи потрошача..

Током ширења они и даље остају постојани у својој основној визији која ће бити најбоље веб решење за мала и средња предузећа која желе да прошире свој посао.

Екобајт ЦОО, Анди

Анди понавља фокус компаније током нашег разговора у Екабитес ХК:

„Наша основна делатност се фокусира на мала [до средња] предузећа, али такође гледамо на мање групе (спонзоре, продавце).“

То се јасно исплатило у дивидендама јер доводи до тога да Екабитес уживају велики успех у Малезији и њеним регионалним областима.

Тхе Аурдлес ин Асиа

За Екабајте, првих 6 до 7 година било је посебно изазовно јер су се суочиле са бројним препрекама у изградњи компаније. Једна од њихових највећих препрека, посебно, било је довољно радне снаге.

Индустрија веб хостинга била је још увек врло нова када су успостављени Екабитес и ниједан број Малезијаца није имао одговарајућу вештину и техничку стручност.

„Покушај тражења (људи) је врло тежак“, каже нам Анди. “За свој посао, за нас, гледамо на све, најбоље људе који могу (то) посебно (вештину).

Затим је ту био и финансијски аспект пословања, област у којој Цхан није био нарочито вешт. „То је уобичајена ситуација са којом се суочавају технопреунери. Једноставно сам подучавао рачуне својих компанија у првих 6 – 7 година. ” Чан примећује у интервјуу за Тхе Едге,

Као резултат тога, нисам имао добру представу о тачном финансијском положају компаније. Последица тога је била да сам пропустио прилике и смањио потенцијал компаније.

Успех у Малезији и шире

Након превладавања препрека које су постале нова компанија, Екабитес је почео да проналази своје основе и значајан успех у региону. Похвале које су Екабитеси нагомилали током година доказ су квалитета њихових услуга.

Од награда Голден Булл до награда Син Цхев Бусинесс Екцелленце, јасно је да су се труд и преданост компаније исплатили. Али највише говори о њиховом успеху је број корисника који чине корисничку базу за Екабитес.

„Активни корисници? Око 250.000 “примећује Анди,” (од чега се састоји) око 30 – 40% немазијских (и) 60 – 70% Малезијских. “

За било коју компанију, превид и напајање 250.000 корисника (од појединаца, малих и средњих предузећа, владиних и јавних компанија) није мали подвиг. Такође показује како Екабитес изгледа изван малезијског тржишта када је у питању ширење њиховог домета.

Креативност особља са егзабајтима приказана је на улазу у канцеларију.Сав тим за корисничку подршку компаније Екабитес смештен је у седишту Пенанг-а.

Њихова остава и простор за одмор дизајнирани су с креативношћу док су одмарали.Екабајти запошљавају комплетан тим за дизајн који ће ажурирати своје веб дизајн.

* Кликните за увећање слике. 

Гранање се

Са великим успехом, долази до већег потенцијала и Екабитес не троши време за ширење портфеља компаније, осим што компанија за веб хостинг у Малезији.

Од данас су уврстили бројне понуде као што су веб заштита, веб дизајн, дигитални маркетинг и недавно стечени ЕасиПарцел, платформа за е-трговину, како би постали све-у-једно веб решење за мала и средња предузећа.

Наш потхват ЕасиСторе [ЕасиПарцел] изграђен је јер су нас многи купци питали како да продајемо њихову робу на мрежи.

Цхан спомиње у интервјуу Вулкан Пост. „Како су почели да продају производе путем интернета, такође су нам се обратили о њиховој потреби за бољим решењем за испоруку њихових производа. Тада смо настали са ЕасиПарцелом. “

Јасно је да Екабајти неће бити ваша компанија која се бави веб хостингом. Уместо тога, планирају велике и разгранате у различите услуге како би постали свеобухватно веб решење у југоисточној Азији.

Обим заједнице

Једна од иницијатива на Екабитес-у била је повратак заједници која је помогла изградњу компаније.

Компанија се изузетно поноси пружањем простора за младе техничаре и растуће предузетнике који ће учити о Екабитесима тако што ће одржавати семинаре и разговарати са студентима у њиховом седишту у Пенангу.

„Недавно смо обновљени (и) ребрандирани (наша канцеларија). Са новим простором, када нас посете студенти, одржавамо разговоре / семинаре (за њих). ” Анди спомиње док смо обилазили њихову потпуно нову канцеларију.

Поред семинара, Екабитес је такође био активан у организовању догађаја за предузећа и предузетнике који желе више да знају о е-трговини и индустрији..

Конференција Екабитес еЦоммерце (ЕЕЦ) је годишњи догађај еЦоммерце који нуди платформу за оне који желе стручни увид и откривају кључне трендове у многим аспектима дигиталне трговине. Конференција је тренутно у својој трећој години и наставља да буде кључни догађај за дигиталне трговце и предузећа.

Започели смо малим са само 100 до 200 људи. Прве године смо се заиста борили (смех), али то је део нашег напора у пружању подршке нашим корисницима и заједници.

Анди нам каже: „(Присутни) желе да упознају најновије трендове на тржишту, алате које могу користити за раст свог пословања (и) да уче од других стартап компанија и компанија – због чега позивамо играче из различитих области – укључујући успешни власници интернетских продавница, власници маркета као што су 11 Стреет анд Схопее, провајдер услуга плаћања попут МОЛ Паи и иПаи88. “

Гледајући Хоризонт за егзабајте

Будући да су у послу већ 17 година, Цхан и компанија су знали да не могу само да се одмарају на ловорикама. Упркос томе што су први домаћин у Малезији, желели су да Екабитес имају веће присуство на тржишту југоисточне Азије.

Последњих година започели су агресивну кампању ширења у индустрији. Спајање и додавање других хостинг компанија као што су УСОНИКС са седиштем у Сингапуру и Циберсите као део кишобрана Екабитес.

Морамо проћи кроз све ситнице … Много ствари морају открити (у случају да се купац жали). Морамо да уђемо и обавимо дужну ревност.

Упркос неуредном процесу, Екабитес је неопходан потез да успоставе веће присуство у Сингапуру и шире. Анди такође помиње њихово тренутно ширење на углавном неискоришћено индонезијско тржиште током наших разговора:

Градимо (у Индонезији). Започели смо прошле године (2017.) у јануару. Покушавамо да продремо на тржиште нудећи бројне ствари, попут бесплатних или јефтиних домена.

Изградња робне марке Екабитес

За ширу јавност, агресивно ширење Екабитес-а можда делује неоправдано, али Анди напомиње да је све то део већег плана преусмеравања и поновног брендирања компаније и њених услуга.

Већ смо започели с Екабајтима (који су главно решење за веб хостинг), али полако прелазимо (остале) брендове према њиховом властитом фокусу. На пример, ми покушавамо да позиционирамо УСОНИКС као ВПС решење јер су у томе снажни. Сигнетикуе управо сада раде корпоративна (веб хостинга) решења и покушавамо да их преобликујемо како би се фокусирали на (то).

Имајући све ове различите компаније које раде заједно са Екабитес-ом омогућава им да се уклопе и побољшају функције и услуге које купци желе. То је потез за који се чини да им иде у прилог као тренутно, Екабитес ужива значајан приход од својих операција у Сингапуру, Индонезији и Малезији.

Приступ одоздо нагоре

Са спајањем и проширењима, особље компаније Екабитес сада се повећало у величини. „Тренутно има око 150 плус (на Екабитесима). Рецимо да комбинујете ЕасиПарцел и ЕасиСторе, онда иде на 300. ” Анди нам каже.

Руковање с толико људи може бити неодољиво, али Цхан верује у коришћење приступа одоздо на доле да би пренео вредности компаније. У интервјуу за Вулцан Пост, Цхан разматра потребу за јасном комуникацијом:

„Да бисмо пренели своје вредности, уградимо их у сваку ствар коју радимо. Оно је у свему што радимо сваки дан, укључујући паковање производа, маркетинг и брендирање. Сви они ће носити исту поруку – а то је да помогнемо нашим купцима да граде своје пословање на мрежи. “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map