Путовање БлогВаулта од пројекта са хобијима до профитабилног посла

За власнике малих предузећа проналажење оне ствари за коју сте заиста страствени и за коју се осећате позваном да ствара много је исплативије чак и од профита који би могао да оствари предузеће (мада, сви желимо и тај профит!). Аксхат Цхоудхари је ту сврху и страст пронашао 2010. године.


Цхоудхари је једна од оних прича “од ничега до нечег невероватног” које сви волимо чути. Започео је БлогВаулт (хттп://блогваулт.нет) са само временом и страшћу да створи могућност за лако прављење резервних копија ВордПресс сајтова, а за седам година покренуо је компанију са запосленима широм света и око 25.000 купаца.

Читаоци ВХСР-а могу пуно да науче из његовог личног путовања са БлогВаулт-ом.

блогваултПочетна страница БлогВаулта. Услуга израде резервних копија за ВордПресс прикупила је више од 85 000 корисника у тренутку писања.

Инспирација за покретање БлогВаулта

Аксхат Цхоудхари

Цхоудхари је инжењер и радио је за Цитрик пуни радни однос, али бавио се кодирањем још од пре-тинејџера. Био је страствени сљедбеник популарног блога Јефф Атвоод, Цодинг Хоррор.

Када је Атвоодов блог изненада пропао, Цхоудхари је био инспирисан.

Нисам могао да схватим чињеницу да је обнављање локације проблематично, чак и за некога ко је толико познаван као Атвоод. Инцидент је показао да постоји горућа потреба за поузданом резервном сервисом за ВордПресс.

Како није имао буџет за покретање БлогВаулта, у слободно време је почео да ради на њему као хоби пројекат, док је још увек био запослен у Цитрик-у.

У почетку је једини трошак имао ВПС који је изнајмио од Линоде-а за око 28 УСД месечно за складиштење резервних копија корисника. БлогВаулт је такође нарастао и за потребе складиштења за Амазон С3. Иако можете замислити да би трошкови били високи за покретање тако свеобухватног додатног додатка, они стварно нису били.

Уместо тога, Цхоудхари је уложио оно што је у круговима некретнина познато као “капитални зној”.

Радио је сатима на сатима, развијајући инфраструктуру која стоји иза БлогВаулта и побољшавајући додатак и његову употребљивост. Како је компанија расла и све боље разумела потребу за пружањем корисничке подршке, уведени су планови претплате како би се покрили трошкови и претворио БлогВаулт у профитабилан посао.

Цхоудхари је раније изјавио да мисли да ће БлогВаулт бити посао од 2000 долара годишње. Планирао је да доврши кодирање у року од неколико недеља и да крене даље. Желео је да реши проблем и проба нешто јединствено. Међутим, открио је да је кодирање у току процес који је заувек требао усавршити. Такође је прве године почео да привлачи купце који плаћају новац.

На крају, након отприлике годину дана, успео је да напусти свој посао са пуним радним временом и БлогВаулт учини својим главним фокусом.

Чак није био сигуран како да заради од додатка, па је одлучио да наплати 29 УСД годишње како би помогао да прво покрије трошкове складиштења..

блогваулт командна таблаУзорак БлогВаулт контролне табле

Маркетинг тактика

Једна ствар коју је Цхоудхари рано урадио јесте да се обрати програмерима које је познавао и пита их да ли ће платити за услугу која ће аутоматски направити резервне копије и сачувати копије њихових ВордПресс веб локација. Уосталом, не би било пуно смисла улагати време у развој и промоцију да нико не жели додатак. Већина оних с којима је контактирао изјавила је да би их то могло занимати.

Никада се није тачно фокусирао на маркетинг. У почетку је написао неколико блогова, други су разговарали о производу, а потом му је база клијената експлодирала усменом предајом. И данас већина њихових купаца долази путем препорука других купаца.

„Пошто смо започели као врло мала операција, потрудили смо се да будемо што кориснији сваком купцу. Мислим да нам је то помогло на путу. “

Данас БлогВаулт има канцеларију у Бангалору у Индији и запослене који помажу у различитим аспектима рада. Они чак троше више времена на маркетинг и видели су неке позитивне резултате напора. Цхоудхари је поделио, „Сваки члан тима носи много шешира и саставни је део компаније. Такође смо имали срећу да сарађујемо са неким од најистакнутијих веб домаћина на свету. “

Умрежавање је било један од кључа успеха

Једна ствар на коју Цхоудхари указује као паметну тактику у растућем БлогВаулт-у присуствује конференцијама.

„У почетку смо већина онога што смо направили била покривање трошкова. Како смо постали профитабилни, једна од најбољих инвестиција коју смо уложили била је путовање из Индије да бисмо присуствовали ВордЦампс-у. Путовање из Индије било је скупо, али вредело је. ВордЦампс нам је помогао да превазиђемо локалне састанке са ВордПресс-ом, да схватимо и заиста будемо део глобалне ВордПресс заједнице. “

Партнерство са угледним веб хостинг компанијама

Цхоудхари слободно признаје да се његова пажња у раним данима није бавила маркетингом. Одувек је намеравао да пласира више, али уместо тога некако је нашао да ради на коду. Међутим, пронашао је други начин да објасни реч о свом вредном додатку.

„Још један врло важан фактор био је тај што смо имали довољно среће да смо сарађивали са неким од најбољих компанија за веб хостинг на свету. Ово је неизмерно помогло у повећању броја преузимања БлогВаулт додатка. Бројни купци су нас упознали на овај начин. “

Такмичари

Аксхатова идеја била је јединствена, али недуго након што се појавио још један додатак. ВаултПресс су креирали ВП програмери и лансирали. У почетку није могао веровати, али на крају је лансирање ВаултПресс-а схватио као благослов у маскирању. Људи би чули за ВаултПресс, тражили би конкуренте за ВаултПресс и пронашли БлогВаулт. Многи су преферирали аутоматизацију БлогВаулта.

На крају је схватио да наплаћивање само 29 долара годишње није довољно за зараду. Тако је дубоко удахнуо и подигао цене. Знао је да се корисницима свидио овај сет и заборавио га је модел БлогВаулта, гдје би могли платити накнаду и пустити да додатак уради тешко дизање за њих. И био је у праву. Људи су наставили да се пријављују.

Данас БлогВаулт има више планова, зависно од величине вашег предузећа и броја веб локација.

Најнижи план почиње од 89 УСД годишње, а највиши износ од 389 УСД годишње и покриће 7 веб локација. Веб локација БлогВаулт наводи неке надолазеће неограничене планове са додатном сигурношћу и наводи да ће они бити ускоро објављени.

цене за блогваултБлогВаулт основни план почиње од 9 УСД месечно, 89 УСД годишње (извор),

Скалабилност БлогВаулта

БлогВаулт је скалабилан на више нивоа. Не само да постоји више од 75 милиона ВП блогова, већ Цхоудхари ради са Друпал-ом и нуди додатак који може да направи резервне копије било ког вебсајта на ПХП платформи. БлогВаулт такође има неке нове идеје у припреми.

„Радимо на интегрисаном производу који омогућава корисницима да управљају својим веб локацијама, њиховим резервним копијама као и безбедношћу њихових сајтова. Прва је такве врсте у простору ВордПресс-а, тако да смо веома узбуђени због тога. Тренутно радимо на широком издању скенера и чистача злонамјерног софтвера. Искусили смо потребу за тим и видели смо његову тачност и из прве руке, тако да смо веома узбуђени када видимо како ће уздрмати тржиште ВордПресс-а. “

Покрените малим, а затим проширите

Тежиште БлогВаулта-а је на непрекидном унапређењу током последњих седам година, јер су додавали све више и више функција које су остале, тако да се они придржавају најбољих пракси ВордПресс-а.

У почетку се БлогВаулт фокусирао само на резервне копије. Иако Цхоудхари истиче да је он кодер, а не бизнисмен, ово је заправо паметан посао – покрените малу, савршену једну ствар, а затим проширите.

Једном када је БлогВаулт усавршио процес израде резервних копија, почели су да се фокусирају на рестаурацију што једноставније и брже.

„Временом смо додали функцију Миграте која вам омогућава да користите резервну копију веб локације за прелазак на нови домен или услугу хостинга. Затим смо увели Тест Ресторе који вам омогућава да тестирате сигурносне копије. Након што је урађен рад на свим овим резервним функцијама, прешли смо на функције управљања веб локацијама. Свака особа у тиму имала је искуства са свим овим особинама, тако да све оне могу помоћи у развоју и постављању идеја за будућност производа. Ово нам помаже свима да радимо у тандему. “

Решавање ВордПресс безбедносних проблема

ВордПресс је мета хакера широм света. Свако ко води ВордПресс блог може вам рећи да је у једном или другом тренутку био циљан од стране хакера. Замислите да одете на своју веб страницу да поделите чланак о друштвеним медијима и схватите да је уместо вашег лепо дизајнираног блога страница за коју не бисте желели да посетиоци ваше странице виде то указује на порнографију или чак само кажете да сте били хаковани.

Кад се то догоди, у почетку бисте могли паничарити. Да ли сте недавно направили сигурносну копију веб странице? Колико ћете посла изгубити? Нека су хакери упали у вашу базу до тачке да је цела ваша страница оштећена?

Ово је проблем који БлогВаулт жели да реши уместо вас. „Циљ је омогућити вам да вратите веб локацију у радну верзију уз минимални напор на вашој страни.“

БлогВаулт тренутно ради на „безбедносној функцији која ће вам помоћи да аутоматски скенирају и очисте ВордПресс веб локације сваке инстанце злонамјерног софтвера“. Надају се да ће га ускоро објавити.

Посебно хвала Аксхат Цхоудхарију што је делио своје искуство преласка из хоби компаније у профитабилну и успешну компанију. Каже да су имали среће, али његова фокусираност на корисничку услугу и пружање најбољег могућег производа показује да заправо има смисла за пословни развој. Гледаћемо БлогВаулт да видимо како расте у наредним годинама.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me