Изградња племена око ваше уметности; Једна дивна особа у исто време

Поглед у огроман оцеан могућих интеракција на друштвеним медијима може уметника изгубити, збунити и парализовати. Опције су бескрајне и флуктуације алата на друштвеним медијима се брзо мењају са новим ИПО-има, аквизицијама и ремонтом веб локација..


Милиони и милиони разговора одвијају се сваког тренутка на безброј платформи – па како чак и огреботине по површини постављања гласа у ову бескрајну комору са одјеком?

Сетх Годин је у својој књизи Племена створио концепт изградње покрета, повезујући сличне умове и водећи људе путем повезаности, културе и посвећености..

Одвојите тренутак да гледате његов ТЕД како говори о Племенима и видећете како вас овај концепт може повезати са покретом који окружује вашу уметност.

Пре него што се позабавимо КАКО изградити своје Племе верних љубитеља уметности, морамо да се обратимо ЗАШТО.

Ваша прича и зашто је то битно

Изградите своје племеУметници морају да поведу своју публику у веће висине лично комуницирајући и додирујући их на дубоком нивоу. Изградња заједнице око личних и значајних уметничких дела помоћи ће стварању снажног и занимљивог Племена.

Претпоставимо очигледно што вас води до овог чланка. Имате интернетско присуство за своју уметничку пословну или уметничку каријеру, али не осећате везу између веб странице, блога и различитих друштвених медија. Знате да уметници и љубитељи уметности постоје у овом великом, огромном океану интеракција на мрежи – али нисте сигурни како да их уведете у свој интернет свет.

Имате ли причу? Наравно да имате причу – свако је има!

Боље питање је да ли сте јасно дефинисали своју причу за своју публику на начин који показује ко сте уметник, шта покреће ваше дело и зашто је то релевантно за њих? Ваша прича је оно што повезује човека с вашим делом и приближава им да постане шампион ваше уметности, своје страсти и вашег покрета.

Одвојите тренутак и размислите о свом омиљеном бренду или личности на мрежи. Можете ли сада да видите њихову причу у мислима? Да ли сматрате да пљескате о марки или производу и причате њихову причу у разговору док их препоручујете пријатељу или колеги? Помислите на Аппле, сви знамо њихову причу.

Гари Ваинерцхук узео је винску индустрију и укључио је своју главу – и створио лојално племе у процесу.

Инстант препознавање бранда и повезаност приче тог бренда учинили су вас делом њиховог покрета. Оног тренутка када сте узбуђено делили причу друге робне марке као потврду својим пријатељима или колегама, постали сте члан њиховог Племена.

Невероватни ресурс за уметнике који граде каријере у интернетском простору је е-књига Цхриса Гуиллеабеау-а Арт + Монеи. У овој књизи он описује ваше племе сљедећим изразима,

То су људи који желе да буду повезани са вама, једни са другима, са вашим радом и са оним за шта се ваш рад залаже. Ово су ваши фанови.

Изградите своје племеЦхрис Гуиллебеау, творац огромног Племена које окружује његов рад на његовом веб месту, Тхе Арт оф Нон-Цонформити, предузео је храбар корак када је лансирао своју прву штампану књигу засновану на својој веб локацији. Посетио је сваку државу и сваку канадску провинцију како би лично упознао своје Племе. Говорио је о својој књизи, потписивао примере, дружио се и потом окупљао у локалној кавани или бару након сваког догађаја како би се он и они који се повезују са његовим радом могли срести и расти као заједница

Одвојите тренутак да изградите своју причу изван биографије очекиваног извођача или странице О мени на својој веб локацији. Погледајте следеће уметнике на мрежи и приметите како су градили своје приче и испреплетали их током својих онлајн присуства.

Кесха Бруце је консултант уметника и уметничког маркетинга са снажним присуством на Твиттеру. Своје страсти држи у складу са својом уметношћу током свог интернетског присуства и њена прича помаже да води друге у свету уметности.

Јохн Т. Унгер је вајар метала који ствара ове велике инсталације и потпуно је неконвенционалан као уметник. Његово лично присуство савршено се подудара са његовом мрежном причом, а његове интеракције на Твиттеру помажу у јачању његове приче и повезивању његовог Племена.

Кен Каминески је фотограф за путовања са јаким праћењем и на свом блогу и на свом Твиттер фееду. Примјетите да његова употреба графике и дизајна помаже да боље исприча своју причу и визуелно повеже људе са његовом уметношћу.

Једноставна истина за стварање релевантне публике је та да је кад ваша прича одјекује с правим људима, ваше племе почело да се формира. Ако је ваша прича аутентична и директно одражава оно што покреће вас и вашу уметност, ваша ће вас прича привући људе. Ти људи ће постати ваша публика и они ће се вратити како би сазнали више о вама и вашем путовању кроз овај свет. Ваша прича ће их надахнути и створиће везу која ће хранити све који су укључени.

А онда водите овај покрет људи – ово Племе – ка нечему дубоком користећи своју уметност и своју страст.

Представљање своје приче и изградња вашег племена

Изградите своје племеПлемена уметника долазе у различитим димензијама и проналазе их на више начина. Извођачи уживо граде своја Племена помоћу својих уметничких дела и замршене мреже комуникационих канала – како на мрежи, тако и у мрежи.

Претходно смо се бавили темом Трибе буилдинг за уметнике и узели више теоретски приступ креирању покрета око вашег уметничког дела. Покрет оданих и ангажованих фанова који се на вама дубоко и смислено повезују с вама и вашом причом. Изградња племена више је од проналажења следбеника на Твиттеру и обожавалаца на Фацебооку – ради се о томе да будете лидер групе људи који гледају на вашу везу, културу и промене.

Једном када радите на дорађивању своје приче, време је да је провучете кроз ваше интернет присуство. Будите сигурни да је ваша прича смештена на истакнутим локацијама на вашој веб локацији, блогу и веб локацијама друштвених медија. Ако имате времена и ресурса, сарађујејте са дизајнером или стручњаком за марке који ће вам помоћи да побољшате своју причу и испреплетете је с графиком вашег веб локације, логотипом и другим визуелним приказима вашег пословања. Овај корак није неопходан, али помаже у стварању кохезивне приче о вама и вашем раду која струји вашим присуством на мрежи.

Ако се ваше уметничко пословање бави већ неко време или сте на средњој тачки ваше каријере, запошљавање некога са познавањем бренда или јаким цопивритером може додати спољну перспективу која је неопходна за солидан бренд сторителлинг. Корак уназад и гледање вашег дела објективно, без емоција, како бисте фокусирали своју причу и правилно је испричали тешко је учинити када већ дуги низ година сами стварате уметност.

Још једно велико разматрање у ширењу ваше приче јесте да будете сигурни да ваше интеракције на друштвеним медијима, интернетска писања и подцасти или видео снимци такође подржавају причу која стоји иза вашег рада. Придржавајући се своје свеукупне стратегије привлачења истомишљеника у своје Племе, будите сигурни да глас који користите да се представљате онлине одражава вашу причу.

На пример, ако ваша прича говори о вишегодишњем бартенингу, а ваша уметност одражава грубе ивице које сте стекли у претходном животу мајстора мартинија, говорите истим тоном као и иза те шанкове. Антхони Боурдаин је изградио огромно Племе – и огромно тело које је базирано на грубом и сировом гласу који је стекао радећи у кухињама током многих деценија. За њега да овај облик свог идентитета шећерно кашира да би покушао проширити своју публику, јер то је симпатичан момак, наишло би на неприродно и заправо би одвратило своје истинске фанове.

Учините своју причу визуелном и доступном на различитим платформама. На пример, испричајте своју причу путем видео продукције или креирањем визуелног ЦВ-а или животописа заснованог на информацијама и њихово постављање на веб локацију и блог. Или можете да употребите страницу Абоут.Ме да бисте дали кратак сажетак своје приче и затим повезали свој блог, веб локацију, визуелни ЦВ, страницу Пинтерест-а или Твиттер налога.

Могућности су неограничене када је у питању представљање ваше приче на мрежи, само будите сигурни да ће садржај који произведете да испричате своју причу јасан, професионалан и упечатљив и да платформа коју одаберете подржава ваше снаге..

Бирање правог за ваше племе

Дакле, уз све постојеће друштвене платформе, како одабрати прави тренутак за ширење своје приче и проналазак свог Племена? Искрено, овај би одговор могао да испуни читаву библиотеку.

Дакле, погледајмо неколико основних теорија за проналажење вашег племена.

Корак по корак водич о томе како пронаћи циљану публику

1. Препознајте своју идеалну публику

Прво морате идентификовати своју идеалну публику.

Набавите овде конкретне – ко ће се највише повезати са вашим уметнинама?

Да ли сте романописац, специјализован за љубавне приче о тинејџерима? Дођите до последње пројекције филма Сумрак или блога посвећеног овом тинејџерском феномену и видећете како и где се публика дружи. Да ли сте мајка дању и другарица за плетење ноћу? Удаљите се у блогове о мамама и пронађите жене са сличним дневним жонглирањем као и ви. Нећете имати само више жена са којима ћете делити своје приче, већ ћете имати директно ухо у оно што ваше циљно тржиште жели од ручно плетене робе.

Направите листу главних демографских података за које сматрате да ће се повезати са вашом причом. Наведите њихове узрасте, просечни приход, пол (ако је релевантно), врсте места на којима би се дружили лично и на мрежи, јединствене атрибуте специфичне за уметност коју производите итд..

2. Направите листу кључних речи

Направите листу кључних речи које одражавају неке особине наведене у вашој демографској листи.

Гоогле претрага и почните да куцате кључне речи које сте направили. Слиједите везе до ових блогова и пронађите неколико који најбоље одражавају вашу циљану публику. Додајте ове блогове својим читаоцима РСС, претплатите се на њихове билтене или обележите сајтове. Проучите најбоље блогове за врсте разговора који су релевантни за ваш рад и скенирајте одјељак за коментаре да бисте видјели како људи комуницирају око ове теме. Почните да тражите проблеме које бисте могли да решите својим специфичним знањем или на други начин који би могао да вам буде од помоћи овој заједници.

3. Креирајте листу кључних речи помоћу Твиттера

4. Направите листу кључних речи помоћу других платформи друштвених медија

Ове кораке можете поновити и са другим платформама друштвених медија. Једноставно потражите људе који спадају у вашу жељену демографску категорију и који изгледају као да би се бавили вашим уметничким делима и вашом причом. Потражите људе који имају нешто занимљиво за рећи и који су активни у разговорима унутар своје одабране платформе друштвених медија.

5. Слушајте своје разговоре са другима

Започните укључивање људи у релевантне разговоре помоћу ових платформи. Потражите људе који постављају стварна питања и пружите корисне одговоре у вези са вашим уметничким делима или не. Будите искрена особа овде и зароните у разговор. Дајте одговоре, савете или једноставно напишите драги коментар и почните да градите јаке везе са људима током времена.

Слушајте пажљиво ваше разговоре и почните да пружате ресурсе или чланке који помажу вашој циљаној публици да реши проблем или пружи забаву. Створите бесплатне е-књиге или манифестове који на неки начин пружају вредне информације везане за вашу причу. Наша мама за плетење може створити е-књигу савета за плетење плетива за нокте. Новинарка опсједнута вампиром може бесплатно давати кратке приче као Киндле књигу и на њен блог постављати недељне задатке о заплету.

Могућности су бескрајне за повезивање ваше публике са вашим уметничким делима. Будите креативни и пружите нешто корисно са чиме људи могу да се баве на дубоком нивоу. Стварање заједнице и повезаности изградиће чврсто Племе које верује у ваше уметничко дело и створиће смислен онлине свет за који ћете радити.

Аутентичност и истинска брига о другима уистину је најбољи приступ изградњи вашег Племена и подршци ваше приче у интернет свету. Потребно је само једној особи да се заиста повеже са вашим уметничким делима и створили сте обожаваоца. Наставите да градите ове односе и имаћете привлачну и значајну интернетску заједницу – и Племе оданих обожавалаца.

Кредит: Чланци и слике компаније Цристал Стреет.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map