Grunnleggende Twitter Analytics: Gratis verktøy, Excel-juks og tips på innsiden

Er Twitter død? Sannsynligvis ikke.


Twitter gir full tilgang til sine tweets til Google.

Twitter benytter seg av denne trafikken uten å logge seg på plattformen.

Hvis du er blogger, markedsfører eller er i virksomhet, bør Twitter være en del av den samlede kampanjen på sosiale medier. Det er viktig å tweet for å øke merkevarekjennskapen, relasjonsbygging, og det er et kraftig verktøy for endring.

Sjekk ut 10 viktige regler for effektiv Twitter-markedsføring.

Selv om Twitter tilbyr sin analyse for alle, er det mange som ikke bruker det til fulle potensiale. Her er noen grunnleggende elementer du kan oppdage om en Twitter-konto og eventuelle skjulte meldinger.

1. Grunnleggende til Twitter analytisk instrumentbord

I midten av 2014 har Twitter åpnet sin analytiske plattform for alle brukere. Alle med et Twitter-håndtak kan ha full tilgang til gullgruven.

Få tilgang til din twitter-analyse her.

whsr-tweet-aktivitet

Det er mye informasjon du kan få fra dashbordet, for eksempel visninger, engasjementsgrad, koblingsklikk, osv. Men før det må du forstå definisjonen av hver beregning for å gjøre dataene dine meningsfulle.

Twitter-bloggen har alt.

Hvis Twitter-kampanjen din skal øke visningene, må du overvåke den aktuelle beregningen og finne den beste måten å forbedre visningene på. Følg med på hver beregning og sammenlign dataene med tidligere måneder. Du vil vite om du gjør ting riktig fordi du vil se en jevn økning.

Nå, se nærmere på detaljene til hver tweet, og du vil finne enda flere skjulte meldinger.

Slik ser detaljene i en spesifikk tweet ut:

whsr-tweet-detaljer

Hvis bedriften din fokuserer på denne koblingen, må du foreta A / B-testing på den. Overvåk nøkkelmålingene ved å skrive forskjellige overskrifter, ta med en annen hashtag eller et annet bilde og finn ut den beste måten å maksimere tweetens rekkevidde.

Å analysere denne datastatistikken er det første trinnet for å evaluere Tweet-ytelsen.

I løpet av mars 2015 lanserte Twitter en ny konto hjemmeside. Denne siden sparer deg for mye tid ved å gi deg en månedlig oppsummering av Twitter-aktiviteten din.

whsr-tweet-Hightlight

Dette dashbordet gjør også ting enklere for bedrifter å annonsere på Twitter. Du kan nå ta en rask beslutning om en tweet er verdt å promotere uten å bruke tid på å gå gjennom minuttdetaljene.

Hvis Twitter analytic er et stykke informasjon du har oversett, la oss prøve det i dag. Fokuser på en beregning og forbedring derfra. Det kan gi god innvirkning over tid.

oppdatert:

27. mai 2015 oppgraderte Twitter sin analytiske med Audience Insights. Denne funksjonen har en mer detaljert oversikt over dine følgere sin interesse, for eksempel demografi, livsstil, mobil fotavtrykk osv.

Dette er bra for bedriften, fordi du nå kan sammenligne organiske følgere med Twitter-brukere. For øyeblikket spores bare amerikanske brukere. Du kan gjøre en sammenligningsstudie mellom dine følgere og andre Twitter-brukere.

Audience Insights hjelper bedrifter med å forbedre strategiene sine på Twitter.

whsr-tweet-publikum-innsikt

2. Alternativ til Twitter Analytic

Det er mange verktøy for sosiale medier som er tilgjengelige i markedet som Bufferapp, Hootsuite, Ritetag, Klout, etc. Det er noen som bare fokuserer på Twitter alene som Tweetdeck, Managefilter og SocialBro.

Alle verktøyene tjener ett formål – å gjøre livet ditt enklere.

Mange ganger gir verktøyet deg dypere innsikt i Twitter-ytelsen din. Det er forskjellig fra hva du får fra den opprinnelige Twitter-analytiske plattformen.

Her er tre plattformer som jeg fant passende og lett for nybegynnere å bruke.

Buffer (Freemium)

Buffer er et populært verktøy for sosiale medier. Du har lov til å planlegge tweets når som helst og angi forskjellige tidsplaner daglig. Dette er viktig når du kjører forskjellige kampanjer.

Ved hjelp av buffer kan du analysere statistikken for hver tweet. Buffer vil merke den potensielle tweeten din som Topp Tweet. Du kan iverksette øyeblikkelig handling på hver eneste tweet, enten for å omplanlegge eller omskrive for å forbedre den.

Dette er noe Twitter analytic ikke kan gi deg med en gang.

Med den gratis kontoen har du bare begrenset tilgang til Buffers analytiske data. Du må oppgradere til en betalt konto for å kunne se detaljert analyse av dataene dine.

whsr-tweet-buffer

Ritetag (gratis prøveperiode)

Ritetag er et sosialt medieverktøy med fokus på hashtag. Det leveres med hashtag fargeklassifisering, øyeblikkelig engasjementanalyse og total vurdering av innlegg. Ritetag analyserer hashtag konstant, som lar deg maksimere rekkevidden før du sender ut en tweet.

Dette er funksjonen du ikke kan få når du twitrer fra Twitters egen plattform. Det er viktig å ha en hashtag for å maksimere tweeteksponeringen. Ritetag fyller absolutt dette gapet.

Ta noen minutter å finne ut statistikken for hashtaggen du bruker. Er hashtaggen din overbrukt eller ganske enkelt uten riktig overvåking?

Eksempelstatistikk for #growthhacking-hashtaggen på Twitter.

whsr-tweet-ritetag

Etterhenting (gratis)

Postchup (tidligere kjent som Tweetchup) er et gratis analytisk verktøy på Twitter. Den analyserer hvor ofte en tweet blir nevnt og blir retweetet av dine følgere.

Det gir deg analyse av hvordan Twitter-en din blir håndtert. Du vil finne ut hvilke brukere som nevnte deg mest. Og det er en liste over statistikker knyttet til tweets og retweets.

Dessuten gir Postchup deg geografisk plassering av folk som nevnte deg. Derfra kan du ha full oversikt over publikumsplasseringen.

Selv om Twitter analytic har slik informasjon, tilbyr Postchup analysen på en mer attraktiv måte som er lett å forstå.

Er tweeten din rettet mot riktig målgruppe? La oss se på hvor @ WHSRnet sitt publikum er fra.

Hvis du fortsatt tweeter fra Twitter-plattformen, anbefaler jeg deg på det sterkeste å prøve ut noen få verktøy. Du går glipp av mye verdifull data.

Hvis du ikke er sikker på hvilken du skal begynne med, kan du prøve dem jeg har delt ovenfor. Alle verktøyene er enkle å bruke og gjør Twitter-jobben din enklere.

3. Samle Twitter-data ved hjelp av Excel

Bortsett fra analysedata du får fra Twitter-plattformen og verktøy for sosiale medier, kan du alltid gjøre din egen analyse.

Ofte vil de som liker å trene ting selv få en bedre forståelse av disse dataene. Dette er ikke en vanskelig oppgave. Du trenger bare å eksportere dataene fra Twitter analytic og et Excel-regneark.

whsr-tweet-data

Her er noen enkle analyser jeg har kommet ut med å bruke data fra @WHSRnet. Før du hopper inn i analysen, må du først vite hva du vil ha fra dataene.

Uten et klart mål er twitterdataene dine bare et regneark med kolonner og tegn. Jeg vil vite:

 1. Gir standardtweet eller svartweet bedre inntrykk?
 2. Gir standard tweet eller svar tweet bedre engasjement?
 3. Hvilken ukedag har gitt meg et større inntrykk i gjennomsnitt?
 4. Hvilken ukedag har bedre engasjementsgrad?

La oss sjekke ut trinn-for-trinn-guiden:

1. Åpne Twitter-analysedata (csv-format) i Excel

2. Lag dataene til en tabell med overskrifter

3. Bruk Excel VENSTRE funksjon for å komme ut med dato i en ny kolonne

VENSTRE ([@ time], 10) for å komme ut med dato

4. Bruk Excel TEXT-funksjonen til å konvertere dato til ukedag i en ny kolonne

TEKST (E2,"ddd") for å returnere ukedag

5. Bruk Excel IF-funksjonen til å sortere standard tweet eller svare tweet i en ny kolonne

IF (VENSTRE ([@ [Tweet-tekst]], 1) ="@","svare","standard")

6. Når du har alle dataene klare, kan du analysere dataene dine ved hjelp av pivottabell eller pivottgraf

Grafen nedenfor viser det totale bildet av gjennomsnittlige inntrykk av en standard tweet og en svar-tweet i løpet av en uke.

whsr-tweet gjennomsnittet visning

Det er noen få ting jeg kan anta fra grafen over:

 1. Det er tydelig at standard tweet har bedre inntrykk sammenlignet med svar tweet.
 2. Lørdag scorer høyest inntrykk fra generelle tweet.
 3. Inntrykk fra standard tweet handler om to ganger inntrykk av svar-tweet.
 4. Inntrykket er konsistent fra tirsdag til fredag.

Jeg kommer til å grave dypere i hvilken dag som har best engasjementsgrad. Jeg skal bruke de samme dataene for å generere en annen graf.

whsr-tweet-emgagement-hastighet

Noen få ting kan jeg oppsummere fra grafen over:

 1. Svar på tweet har gitt meg bedre engasjementsgrad.
 2. Fredag ​​har scoret bedre engasjementsgrad i den totale tweeten.
 3. Engasjementsgraden fra svar-tweet er omtrent 3 ganger høyere sammenlignet med standard-tweet.
 4. Søndag har den laveste engasjementsgraden.

Å plotte data er morsomt, selv om det koster deg tid. Men jeg er sikker på at du også vil lære mye av dataene. Data i selve regnearket er meningsløst med mindre du vet hva du skal se etter.

Prøv det selv, det er mye mer skjulte meldinger i dataene dine enn du kan forestille deg.

* Merk – Selv om jeg forstår at ikke alle er tilhenger av Excel, men som liker det eller ikke, vil du måtte håndtere det på et tidspunkt. Det som er vist ovenfor er enkel Excel + Twitter-datahack. Python kan være et verdifullt tilskudd hvis du er ute etter enda mer kompleks analyse. 

4. Hva er Twitter-poengsummen din?

Du kan bruke noen timer om dagen på å tweete, samhandle med dine følgere og overvåke en hashtag. Du kan spørre, hva er resultatet?

Resultatet varierer avhengig av hva målet ditt er. Du kan måle basert på antall følgere, klikkfrekvens, antall påmeldinger fra målrettet URL osv.

Sosial omtale er en samlet referanse for hvordan @handle presterer. Sosial omtale er definert som hvor mange ganger et merke overvåkes på sosiale medier.

Studie viser at merker på twitter i gjennomsnitt får 39 omtaler per dag. Vet du hva det tallet er for deg?

Det er mange verktøy tilgjengelig for å måle Twitters poengsum. Jeg skal dele verktøyene som er gratis og enkle å bruke.

Socialert (Freemium)

Socialert er en one-stop-løsning for Twitter-analyse, nøkkelordanalyse, hashtag-sporing, identifisering av trendende emner og mer.

Verktøyet har et interaktivt dashbord som kan hjelpe deg med å spore relaterte nøkkelord på sanntid. Dette kan brukes til å komme i kontakt med publikum (som ikke har nevnt håndtaket ditt) eller vite hvordan konkurrentene dine presterer. Foruten merkeovervåking, kan verktøyet også brukes til å identifisere relevante påvirkere og eksperter relatert til domenet ditt.

.

Socialert i aksjon (på @WHSRnet).

Followerwonk (Freemium)

Followerwonk er et produkt utviklet av Moz. Det vil gi deg data om Twitter-tilhengere, beliggenhet og nisje. For å kunne bruke det, må du logge deg på med Twitter-kontoen din. Det er gratis å bruke.

Followerwonk bruker sosial myndighet for å måle Twitters innflytelse. Sosial autoritet måles basert på retweets. For å forbedre poengsummen må du øke Twitter sitt engasjement.

whsr-tweet-followerwonk

Hvis du trenger flere verktøy, her er seks må vite analytiske verktøy fra Twitter for å utforske. Ved å gjenkjenne hvordan merkevaren din presterer, kan du planlegge retning og ressurser.

Det er ingen eneste formel for å spore Twitter-poengsummen din. Den innflytelsesrike poengsummen er forskjellig fra alle plattformer. Bare hold deg til en eller to beregninger og flytt poengsummen din oppover.

Den beste måten å måle sosial score er din nærmeste konkurrent.

Over til deg

Jeg har administrert @WHSRnet de siste 6 månedene. Jeg håper jeg har flere data å dele med deg i fremtiden.

Hvis du fremdeles ikke er en fan av Twitter, kan du gå over for å følge oss @WHSRnet.

Twitter er den fjerde største plattformen for sosiale medier, og med den fungerer bedriften din bedre.

Twitter har en mulighet til å gjøre merkevaren din kjent og øke salget. Du kan aldri gå galt med 302 millioner aktive månedlige brukere.

Det som fungerer for meg, fungerer kanskje ikke for deg. Hvordan analyserer og bruker du Twitter-dataene dine? Fortell oss om det på Twitter!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map