Slik bruker du DeviantART til å bygge et lojal fellesskap rundt bloggen din

Har du noen gang gitt DeviantART en sjanse som din innholdskampanjekanal?


Jeg la DeviantART til listen over uvanlige, men effektive plattformer for bloggere her på WHSR, og ganske mange lesere fortalte at de aldri en gang hadde vurdert DeviantART for å markedsføre blogginnleggene sine..

Det er synd, fordi DeviantART (jeg vil kalle det DA i korte trekk i dette innlegget) er mye mer enn en galleriside for artister. DA er et sosialt nettverk fra topp til tå, og selv om det hovedsakelig er rettet mot artister og skjønnlitterære forfattere, tilbyr det mange sosiale muligheter for bloggere også, inkludert:

 • Fellesskapsfora
 • Chatterom
 • avstemninger
 • Blogger (tidsskrifter)
 • Profilkommentarer
 • Profil ropbokser
 • Koblinger støttet i beskrivelser og tekstinnleveringer (kalt avvik)

Når er DeviantART den rette kampanjekanalen for deg?

Å ha innholdet ditt og et fellesskap på DA hjelper hvis blogg-nisjen din faller inn i et av følgende områder:

 • Arts & håndverk
 • grafikk
 • Mamma blogg
 • Photography
 • animasjon & Filmer
 • Reise
 • skrive
 • Skjønnlitteratur
 • Teknologi

Det kan fungere med andre områder også, hvis du er kreativ nok til å bringe det beste fra begge verdener (din nisje og visuelle innhold)..

Dette innlegget handler om hvordan jeg brukte DeviantART i 2013 for å bringe 20+ fans / lesere til fiksjonbloggen min og for å følge oppdateringene mine på nettet og via en privat mailingliste. Fiksjonsbloggen min handler om en serie noveller og illustrasjoner som har roboter, mennesker og romvesener som hovedpersonene. Bloggen i seg selv er et nettsted for å være vert for historiene og kunstverkene mine. Forsiden er der jeg blogger om nyheter, ideer, utdrag, intervjuer, initiativ og kommuniserer med min lille fandom.

Trinn 1 – Du trenger et eksisterende fellesskap

Jeg hadde allerede et rykte på DeviantArt som kunstner og skribent. Siden jeg begynte i samfunnet i 2004, bygde jeg et fellesskap av fans rundt galleriet mitt, alle mennesker som virkelig ble tiltrukket av arbeidet mitt og som jeg bygde vennskap med.

Å være vennlig og fordomsfri er det som fungerer på DeviantART best, fordi kunstnere og forfattere ikke bruker plattformen bare for tall og kritikk, men for å bygge relasjoner fremfor alt.

Det tok år å utvikle forhold og gjøre fremmede til fans. La meg legge til at jeg ikke gjorde noe spesielt – markedsføringsmessig – for å opprette dette fellesskapet, bortsett fra å lage tid til å henge rundt DeviantArt for å møte andre artister og forfattere, kommentere arbeidet deres, svare på kommentarer til innleveringene mine og delta i diskusjoner om journal. oppføringer (DeviantArt’s viktigste og personlige blogger; jeg har også mine).

Da jeg bestemte meg for å fremme eksistensen av min fiksjonblogg i tillegg til det jeg allerede delte på DeviantART, benyttet jeg meg av journalposter og beskrivelser i innleveringer (Avvik) for å legge til lenker og forespørsler om tilbakemelding.

Et eksempel er et fundament av historien min som jeg holdt på bloggen min i årevis, men som jeg bestemte meg for å republisere på DA for å få mer tilbakemelding, ALLIFE-prosjektet. I dag teller avvik 1 002 visninger, 12 favoritter og 64 kommentarer.

Trinn 2 – Ta kontakt

Neste trinn var å prøve å få dem til å følge oppdateringer om favorittinnholdet på bloggen min. Ved hjelp av journalposter inviterte jeg samfunnet mitt til å se på bloggen min for mer innhold enn det jeg lastet opp til DeviantART.

Det var et viktig skritt: Jeg fortalte fansen min at jeg trengte deres hjelp så dårlig, fordi jeg var usikker på hvordan noen av beslutningene mine angående bloggen min ville møte lesernes interesse, så ingenting ville være mer dyrebart enn deres tilbakemeldinger.

For å gjøre det veldig tydelig, er det ikke bare å følge med på tilbakemeldingene du får, men det inkluderer også å sjekke inn med fansen din fra tid til annen; for eksempel ved å lese og kommentere deres siste journalpost eller deres nyeste kunstverk eller skrevne stykke. Jeg vil bli mer spesifikk om dette senere i denne artikkelen, men det var verdt å nevne her også.

Følelsen av fellesskap på DeviantART er veldig sterk; familieaktig på en måte. Jeg vil også forklare senere i innlegget hvordan enhver oppførsel som krysser grenser for spamming og plagiering sterkt frarådes på denne plattformen (og ikke bare DA; Kingged.com fungerer på samme måte; bruk av samfunnet er et spørsmål om å gi og motta, og en balanse av de to).

Trinn 3 – Bruk plattformen til å markedsføre

Hva gjorde jeg for å få flere fans til bloggen min? Jeg brukte den kraftigste funksjonen i DA-profilen min: Deviant Journal.

Jeg skrev en ny oppføring der jeg gikk inn på detaljer om hva fansen min ville finne på skjønnlitterære bloggen min, og om de ville være så snill å gi meg beskjed om hva de syntes om det, og om de ville være interessert i å bli med på en spesiell privat mailing liste for de eldre “hardcore” fansen.

1. Journaloppføringer

De fleste i mitt DA-samfunn leste og kommenterte journalpostene mine mer enn avvikene mine, så det var det beste stedet å fange alles oppmerksomhet. Tidsskrifter er også der DA-brukere blir mer personlige med kommentarene sine, så tilbakemeldingene jeg fikk der var mer innsiktsfulle enn hva jeg fikk andre steder på plattformen.

Jeg brukte også DeviantART Journal for å markedsføre Twitter-kontoen min for bloggen; Imidlertid hadde jeg liten suksess med det (ingen kommentarer til oppføringen og bare 3 flere Twitter-følgere). Ikke mange fans i mitt DA-samfunn ser ut til å være aktive Twitter-brukere, i det minste de i mitt nettverk. Imidlertid inviterer jeg deg til å eksperimentere med denne typen kryssopprykk også; det fungerer kanskje bare for deg der det ikke gjorde for meg.

2. Merknader (private meldinger)

For de jeg kjente ikke ville lest dagboken min av noen grunn, sendte jeg en merknad (en privat melding på DA) med nyhetene og jeg ba om tilbakemelding.

Jeg sørget for å bruke en entusiastisk tone i meldingene mine, for det var allerede den vanlige tonen for alle våre offentlige og private samtaler.

Slik fikk jeg 10+ påmeldinger til min private adresseliste-mailingliste for skjønnlitterære bloggen.

3. Avvik (art & Skrive innsendinger)

En annen måte å markedsføre innholdet ditt er Avvik. Bare last opp en del av innholdet ditt (et utdrag, et bildekutt eller et kort videoklipp) som lenker til hele versjonen på bloggen din.

Jeg gjorde dette med min novelle Skrot. Du kan se et skjermbilde nedenfor:

Hvordan jeg promoterte novellen min, utrangert ved hjelp av DeviantART-avvik

Som du kan se sendte jeg bare de to første avsnittene i novellen min, og deretter la jeg en “Fortsetter ved …” -koblingen til resten av den på bloggen min. Du kan gjøre det samme med casestudiene og lengre innlegg.

For å legge til mer informasjon – inkludert en tilpasset lisens for innholdet mitt – brukte jeg beskrivelsesfeltet i innsendingsskjemaet:

Hvordan jeg brukte feltet Avviksbeskrivelse for å legge til viktige detaljer og en tilpasset lisens

Hvis du vil at fansen bare skal kommentere bloggen din og ikke på DeviantART, kan du lukke kommentarer til avviket ditt og invitere de besøkende til å kommentere blogginnlegget ditt. Imidlertid anbefaler jeg at du lar begge kanalene være åpne hvis du virkelig ønsker tilbakemelding, fordi ikke alle DA-brukere vil ønske å forlate plattformen for å kommentere andre steder.

Hvis du lager kunstverk som et supplement eller i tillegg til blogginnlegg, kan du se på denne diskusjonen på DeviantART Forums.

Trinn 4 – Dra nytte av undersøkelsene

Etter noen måneder som fansen min visste om bloggen, trengte jeg mer spesifikk tilbakemelding om den og innholdet, så jeg brukte journalen igjen til å dele en undersøkelse. Jeg brukte også DeviantART Notes for å sende en lenke til undersøkelsen til menneskene jeg kjente ikke ville lese dagboken min.

Her er en lenke til oppføringen med undersøkelsen du kan se. Legg merke til at jeg fikk 17 interessante kommentarer på den oppføringen alene og ikke bare på bloggen.

Tidlig i 2015 la jeg ut en ny journalpost for å be om mer tilbakemelding på innholdet mitt og bloggen, siden DA Polls ikke fungerte bra for meg. Slik så posten ut:

Rekruttere fans ved å bruke DeviantART Journals

I dette tilfellet, fans som svarte på min CTA foretrakk Notater og e-postmeldinger som et kommunikasjonsmiddel for tilbakemelding.

Hva teller med DA?

Som på Kingged, kan du ikke bare gå og spam. Du må skape reelle forhold, fra hjertet, fra lidenskapen for innholdet ditt og gleden over å dele det med andre. Med andre ord, du må være en “kunstner på hjertet”, selv om du ikke er en kunstner i karrieren eller ikke blogger om kunst.

Ved å opprette og pleie relasjoner, skaper du et lojal følgende. Her er noen praktiske tips for å veilede deg.

1. Pleie forholdet ved å lese dine følgerees nye innhold og journaloppføringer

Støtt dine følgere og fans akkurat som de støtter deg. Hver gang du er innom galleriene deres og tidsskriftene og gir tilbakemeldinger på deres arbeid, pleier du forholdet til disse menneskene, og former bånd som går utover den enkle å gi og motta mellom to mennesker. Det er begynnelsen på et vennskap, noe du alltid bør verdsette som blogger, fordi ingen blogger kan gjøre det alene uten folk som virkelig bryr seg om dem.

Dette gjelder for alle plattformer du bruker, men spesielt DA. Dessuten kan fansenes innhold inspirere deg til å produsere mer og bedre innhold.

2. Svar på hver kommentar du mottar

DeviantART-brukere liker å bruke en god del tid på å kommentere andres arbeid og journalposter, fordi de vet at det er en fin måte å bygge solide forhold på.

Dette er hva du bør gjøre når du begynner å få kommentarer om arbeidet ditt: svar på disse kommentarene! Ingen forhold starter (eller blir pleid) før du erkjenner og gir tilbakemelding til dine kommentarer.

La fansen se at du bryr deg om hva de sier. Til gjengjeld vil de holde seg med deg lenger og være åpne for nye ideer du produserer i fremtiden.

3. Vær snill og ekte. Unngå salgsområder og en salgsfremmende stemme for enhver pris

Kjernen i DA-samfunn er det ekte ønsket om å møte nye mennesker og bygge relasjoner rundt kunst og skriving. Ikke gå i salg, ikke spam: dette er usikre måter å miste følgere (se på) eller å bli rapportert til DA-ansatte for spamming.

Å være omsetning fungerer ikke på DA likevel. Din promoteringsinnsats må være ekte, relasjonsbasert, du må vise at du virkelig tror på det du gjør (og du tror på bloggen din og innholdet ditt, ikke sant?). Dette er ikke noe tankeløst SEO-triks som webansvarlige brukte tidligere – dette handler om å være menneskelig blant mennesker.

4. Gjør det enkelt for besøkende og følgere å lære mer om innholdet og ideene dine

Å legge til lenker til innholdet ditt på bloggen er selvfølgelig veien å gå, men å “gjøre det enkelt” handler ikke bare om lenker – du må oppmuntre fansen din til å klikke, og for å oppnå det, må du sørge for at de føler trygt å gjøre det.

Forklar hvordan ting fungerer på nettstedet ditt, at du ikke vil forstyrre personvernet deres, og at nettstedet ditt er trygt å bla gjennom og bruke tid på. Koble også innholdet du produserer til andre ideer du vet at de allerede er interessert i. Hvis du for eksempel setter pris på naturbilder og du har et bilde eller en reiseblogg, kan du fortelle dem om disse vakre bildene og reiseskildringene du har på blogge. Gi grunnen til at du tror de vil glede seg over disse elementene i bloggen din.

5. Gjør en god del av innholdet ditt visuelt, og utvid eller kompletter det med tekstlig innhold

Det er lurt å alltid starte med visuals på DA. Du kan for eksempel lage kunstverk eller en kort infografikk som illustrerer blogginnlegget ditt: legge til en tittel til det og laste det opp som kunstverk eller tekst med et forhåndsvisning / bannerbilde og deretter legge inn detaljer i avviksbeskrivelsen eller teksten..

Gjør det samme med journalposter. Begynn alltid med et bilde, bruk bilder og kunstverk som legger til og utfyller teksten din.

Hva du bør unngå på DeviantART?

1. Ignorer ikke etiketten

Det er typer innhold som ikke er tillatt på DeviantART-plattformen per etikette, for eksempel eksplisitt voksengrafikk og tekst.

Hvis du må takle temaer relatert til sex, rasisme eller vold, må alt du legger ut fortsatt respektere retningslinjene, så du må enten kutte eller sensurere arbeidet ditt. Legg til en lenke til nettstedet ditt for resten av innholdet.

Som med alle plattformer, er ikke noe innhold som fremmer diskriminering og vold ikke tillatt i henhold til landets lover.

2. Vær forsiktig med alle fotografier du bruker

DeviantART-ansatte (og deres brukere) er ofte på utkikk etter brudd på opphavsretten, og plattformen har en regel mot stjålet fotografering (se etikettlenke i forrige punkt).

Du kan bli bedt om dokumenter som attesterer at du er innenfor dine rettigheter til å bruke bildene du bruker. Hvis du ikke kan fremlegge noe bevis, blir innholdet ditt fjernet.

Hvis du ikke lovlig kan bruke et slags lagerfotografi, kan du se etter Creative Commons eller Public Domain-alternativer.

3. Vær forsiktig med “overinspirert” arbeid

Noen DA-artister og forfattere er snøre når det kommer til derivatarbeid, så hvis du støter på noe innhold som inspirerte deg, må du sørge for at du har rettighetene dine til å lage deriverte verk.

Inspirasjon er ikke underlagt copyright, men plagiering er det. Hold krysningslinjen i sikte for å unngå juridiske eller etiske spørsmål.

4. Aggressiv kommentarsøppel

Det er ikke uhørt at noen DA-brukere vil prøve å utnytte kampanjekraften til kommentarer (på journalposter, avvik og brukerprofiler) for å markedsføre sitt eget innhold, rabatter og konkurranser. Alle disse handlingene vil til slutt få en straff av noe slag, fra brukerblokkering (av den fornærmede brukeren) til spamrapporter som kan føre til et permanent forbud fra plattformen hvis skaden var massiv og involverte flere kontoer.

Jeg sa det tidligere i dette innlegget, og jeg vil si det igjen: ikke spam, fordi det vil gi deg ingen fordeler, spesielt ikke på DA.

Bruk god DeviantART-statistikk

DA Stats SammendragDeviantART gir hvert artistgalleri statistikkverktøy, også for gratis kontoer (om enn på en begrenset måte, som jeg skal forklare nedenfor).

Du kan få et glimt av hvordan statistikkoppsummeringen ser ut på en DA-brukerside på bildet her til høyre: rullegardinmenyen Statistikk er til stede på brukerens profilside for alle å klikke på og se, og den viser den grunnleggende aktivitets- og popularitetsnumre på kontoen. Selve knappen er en liten tabell med statistikk, før den blir til en “Statistikk” i store tegn, som vist på bildet. Akkurat nå viser knappen min:

166 Avvik

18.238 Kommentarer

98.442 Sidevisninger

Ved å klikke på “Flere statistikker” -knappen under tabellen med kort statistikk, vil du bli ført til en statistikkside som samler all informasjon i detalj. Se nedenfor:

DeviantART statistikkside

Hva du skal se etter på denne siden?

 • “Sidevisninger totalt” forteller deg hvor mange sidevisninger du har hittil
 • “Sett på X ganger” forteller deg hvor mange ganger (totalt) Avvik i galleriet ditt ble sett på
 • “X Deviants watch” viser hvor mange DA-brukere (avvikere) som følger (ser på) deg
 • “Mottatt X-kommentarer” er antall kommentarer (samlet) du har mottatt på avvikene dine
 • “Lagt til avvikernes favoritter X ganger” er antall ganger avvikene ble favorisert (bokmerke / likte)
 • “Ga X kommentarer hver 10 mottatt” er gjennomsnittet av kommentarer du la ut på andres verk for hver tiende kommentar du har mottatt på deg (jo høyere dette tallet, jo mer har du interaksert via kommentarer)
 • “Avviket med flest kommentarer er …” viser avviket som fikk flest kommentarer i galleriet ditt. Dette er en god indikator på hva publikummet ditt på DeviantART liker og ser etter i galleriet ditt
 • “Den mest favoriserte, med X-favoritter” forteller deg hvilken avvik fra deg som var den mest favoriserte og hvor mange favoritter den fikk
 • “Det mest sett avviket er …” forteller deg hvilken av avvikene dine som fikk flest sidevisninger, og hvor mange
 • “X favoritter ble gitt for hver tiende kommentar” er antall favoritter du mottok for hver tiende kommentar du fikk på ditt arbeid (i gjennomsnitt)
 • Din gjennomsnittlige opplastningsstatistikk, inkludert hvor mange dager som går mellom innsendinger (i gjennomsnitt) og hvilken ukedag, statistisk sett
 • “De fleste avvikene sendes til (kategori)” forteller deg hvilken kategori (litteratur, grafikk, etc.) du brukte mest da du sendte inn arbeid til DeviantART
 • En liste over gjennomsnittlig statistikk, inkludert gjennomsnittlige kommentarer, visninger og favoritter per avvik og per dag, og sidevisninger per dag.

Gratis brukere på DeviantART har bare tilgang til fanen Sammendrag på statistikksiden, mens betalte (Core) medlemmer også har tilgang til de andre fanene, som gir mer detaljert informasjon og statistikk, inkludert diagrammer.

Selv som en gratis bruker kan du imidlertid velge mellom tre visningsalternativer for sammendraget: Heltid, I fjor og Siste 6 måneder. Dette er nyttig for å sammenligne resultatene dine med den nyeste aktiviteten.

Implementere Google Analytics

DeviantART lar betalte brukere (Core-medlemmer) legge til en Google Analytics-kode i profilen sin for å få det beste fra begge verdener: plattformstrafikkanalyse og Google Analytics.

Hold markøren på kontonavnet ditt på topplinjen, og en rullegardinmeny åpnes. Klikk “Innstillinger”. Du vil finne en liste over offentlige og personlige innstillinger på venstre side av siden. Klikk på Personlig -> Generelt og bla deretter ned til boksen Diverse innstillinger; like før den, finner du Google Analytics-boksen med et felt for å lime inn din GA-sporings-ID.

Hvis du ikke vet hvordan du gjør dette, klikker du på “Hvor finner jeg sporings-ID-en?” lenke ved siden av inputfeltet.

Ta bort

Her er det viktigste fra denne artikkelen!

 • Bruk DeviantART hvis bloggen din handler om grafikk, håndverk, skjønnlitteratur, foreldre og annet innhold du personlig kan produsere.
 • Forsikre deg om at du liker å ta del i samfunnet ditt, fordi det er ekte samspill som gir suksess på DA.
 • Bygg et fellesskap av fantasifulle fans rundt innholdet du laster opp, og sørg for at de vet hvordan de kan få mer ut av det på bloggen din.
 • Dra nytte av DeviantART-statistikken og integrer dem med Google Analytics.

DeviantART er en oversett plattform som kan hjelpe deg med å øke trafikken på nettstedet ditt ytterligere.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map