Ghidul începătorului pentru canalele de vânzare (și cum să vă creați)

Atunci când vindeți ceva cu blogul dvs. sau bloguri pentru a vă comercializa afacerea, aveți acest obiectiv în minte pentru fiecare postare pe care o scrieți. Dar știi exact cum merge publicul tău de la aflarea despre existența ta, până la luarea deciziei de a cumpăra? Nu este probabil să fie o decizie de impuls. Conform cercetărilor realizate de Mintel, 69% dintre consumatori cercetează online înainte de a lua o decizie de cumpărare. Pentru tinerii între 18 și 34 de ani, această statistică sare la 81%. Astăzi, mai mult ca oricând, decizia de a face o achiziție este un proces. Acest proces este numit uneori călătoria cumpărătorului și vă puteți ajuta să vă ghidați audiența de-a lungul acestei călătorii utilizând o pâlnie de vânzare. Iată de ce ai nevoie de unul și cum să îți proiectezi singur.


Ce sunt tunelurile de vânzări?

O pâlnie de vânzare este un fel de reprezentare vizuală sau model al procesului pe care îl urmează clienții dvs., de la faptul că nu sunt complet ignorați, până la luarea deciziei de cumpărare. O pâlnie este folosită ca metaforă, deoarece este lată în partea de sus și îngustă în partea de jos: doar o parte din publicul dvs. va finaliza procesul de a deveni client.

Etapele canalului de vânzări

Infografie de canal de vânzări. Ilustrație vectorialăProcesul începe în partea de sus a pâlniei, care reprezintă persoanele care credeți că v-ar putea folosi produsul sau serviciul, dar care nu v-au auzit încă. Aceștia nici nu își dau seama că soluția dvs. există sau înțeleg problema pe care ar putea-o rezolva. În partea de jos a pâlniei se află clienții dvs., oamenii care au luat decizia de a cumpăra de la dvs. Etapele dintre acestea variază. Companiile mai mari, cu echipe de vânzări și marketing, vor avea adesea pâlnii complicate, cu multe etape, precum graficul din dreapta. Dar, ca afacere mică, nu ai nevoie de nimic atât de complex. Puteți utiliza un model simplu, în trei etape, cum ar fi:

 1. Conștientizarea
 2. Considerare
 3. Acțiune

De ce folosiți tuneluri de vânzări?

Este adevărat că nu fiecare client va urma exact același proces. În loc de o pâlnie, unii preferă să se gândească la călătoria cumpărătorului ca la un ciclu sau un alt model sau chiar resping ideea unei pâlnii cu totul. Cu toate că s-ar putea să nu fie o reprezentare unică, se potrivesc pentru toate atracțiile și creșterea conversiilor. Acestea vă ajută să vă întâlniți publicul unde se află și să-i îndrume pe calea către a face o achiziție de la dvs. Dacă nu utilizați o pâlnie de vânzare, puteți constata că vă concentrați toate eforturile pe un capăt al pâlniei fără să vă dați seama. Daca tu:

 • Conectează-te cu o mulțime de perspective, dar neglijează să urmărești oportunități bune
 • Cereți publicului dvs. să facă o achiziție mare imediat, fără a dezvolta o relație cu ei
 • Aflați un blog despre detaliile oferite de dvs., dar nu uitați să faceți perspectivele conștiente de problema pe care o rezolvați

… atunci săriți etapele pâlniei și pierdeți clienții în acest proces.

Exemple de tuneluri efective

Pâlnia Crazy Egg îi ghidează pe cititorii blogului în călătoria lor către a deveni clienți.Pâlnia Crazy Egg îi ghidează pe cititorii blogului în călătoria lor către a deveni clienți.

Oul nebun

Crazy Egg este un software de mapare a căldurii care are o pâlnie excelentă:

 1. Partea de sus a canalului: Au un blog lider în industrie privind optimizarea conversiilor.
 2. Middle of Funnel: Un formular de abonament pe blog oferă ebook-ul gratuit, „Cum să rezolvi cele mai mari probleme în conversie”.
 3. Partea de jos a canalului: După ce vă abonați, vă roagă să încercați o probă gratuită de 30 de zile cu Crazy Egg. De asemenea, ebookul are un CTA la sfârșit prin care vă solicită să vă înscrieți.

Moz

Moz oferă software și instrumente SEO pentru marketingul online.

 1. Partea de sus a canalului: Blogul Moz este unul dintre cele mai faimoase bloguri pe SEO și marketing inbound pe web. Deoarece blogul este atât de cunoscut în industrie, creează conștientizare și încredere în brand și în produsele lor.
 2. Middle of the Funnel: Moz oferă versiuni limitate gratuite ale unora dintre instrumentele lor, inclusiv Followerwonk și Moz Local, ceea ce vă oferă un gust al ceea ce au de oferit.
 3. Partea inferioară a canalului: de pe pagina de pornire Moz, vă puteți înscrie la o probă gratuită de Moz Pro pentru 30 de zile.

Cum să vă proiectați propriul canal de vânzări

Partea de sus a canalului: Crearea conștientizării

Scopul acestei etape superioare a pâlniei este de a crea conștientizare și de a vă aduce numele în fața persoanelor care ar putea folosi ceea ce aveți de oferit. Dacă aveți deja un blog și sunteți activ pe social media, faceți un pas înainte. Vă puteți utiliza prezența online mai strategic ca partea de sus a pâlniei dvs. creând și împărtășind tipul potrivit de conținut. Asigurați-vă că aveți conținut orientat către clienți la începutul călătoriei. Este posibil să nu înțeleagă problema cu care se confruntă sau modul în care produsul sau serviciul dvs. vor oferi o soluție la această problemă. Pentru a utiliza blogul dvs. ca partea de sus a pâlniei dvs., asigurați-vă că:

 • Înțelegeți-vă publicul și scrieți conținut interesant vizat pentru ei
 • Articole magnetice, irezistibile
 • Utilizați imagini captivante
 • Promovează-ți blogul pentru a-ți dezvolta citirea

Mijlocul canalului: De la perspectivă la plumb

Următoarea etapă a pâlniei se referă la stabilirea unei relații cu publicul tău, crearea încrederii și eliminarea celor care nu se potrivesc. Aici o mulțime de bloggeri aruncă mingea. Construiesc conștientizare cu blogurile lor, dar nu știu unde să conducă oamenii de acolo. După ce cititorii sunt conștienți de problema cu care se confruntă și de soluția pe care o oferiți, îi puteți conecta la postări care creează încredere, cum ar fi:

 • Studii de caz despre cum ați ajutat alți clienți
 • Răspunsuri la întrebări sau obiecții comune pe care le au clienții înainte de a cumpăra
 • Un extras sau un exemplu de produs sau serviciu
 • Explicații și exemple despre diferența de concurenți

Buletinul informativ prin e-mail este, de asemenea, un instrument excelent de mijloc. Acestea ajută la stabilirea și aprofundarea relației cu cititorii blogului și o duc la nivelul următor. Pentru ajutor pentru crearea buletinului dvs. de e-mail, consultați aceste postări:

 • Bait Your Hook: Cele mai bune freebies pentru generarea de oportunități
 • 6 modalități de a conduce mai multe înregistrări prin e-mail pe blogul dvs.
 • Cum să îți triplăm abonații cu upgrade-uri de conținut

Partea inferioară a canalului: conversia clienților

Partea de jos a pâlniei este locul în care ați stabilit deja încredere cu publicul dvs. și încercați să le cumpărați. Vedeți aceste postări despre cum să folosiți acel buletin de e-mail pentru a converti abonații:

 • Cum să câștigi bani în mod pasiv cu respondenții de e-mail
 • 4 scrisori de eșantion pentru a transforma abonații listei de corespondență în clienți

Paginile de destinație sunt, de asemenea, un instrument excelent din partea de jos a pâlniei:

 • Ghid complet pentru începători cu pagini de destinație
 • 9 cele mai bune pagini de destinație și ce puteți afla de la ele

Observați că în exemplele de mai sus, încercările gratuite sunt adesea folosite în partea de jos a pâlniei. Vă puteți ajuta clienții să se transforme în clienți oferindu-le un gust din ceea ce vor obține dacă cumpără, fie că este sub forma unui proces gratuit, consultări gratuite, un extras sau un eșantion.

Crește-ți afacerea creând astăzi un canal

Creați-vă astăzi pâlnia! Începeți prin cartografierea procesului simplu prin care oamenii trec de la străini la clienți. Apoi, vedeți ce etape vă lipsesc și cum vă puteți ajuta clienții pe parcurs.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map