Marketing de intrare vs Marketing de ieșire pentru afacerea dvs.

Toate marketing-urile pot fi împărțite în două tipuri de bază diferite: de ieșire sau de intrare.


Este posibil să fi auzit că marketingul de ieșire este un lucru al trecutului, iar marketingul de intrare este singura cale pentru ca afacerea dvs. să avanseze.

Dar este adevărat? Și care este exact diferența?

Citiți mai departe și pentru a afla – și pentru a afla ce strategie va obține rezultate reale pentru afacerea dvs..

Care este diferența dintre marketingul de intrare și cel de ieșire?

Termenul „marketing de intrare”, spre deosebire de „marketing de ieșire”, a fost creat prima dată de HubSpot, dar a devenit răspândit în rândul profesioniștilor din marketing.

Pe scurt:

 • Marketingul de ieșire este orice tip de strategie de marketing activă care se adresează potențialilor.
 • Marketingul de intrare este orice strategie pasivă care îți atrage perspective.

Cu alte cuvinte, marketerul Martin McDonald definește inbound ca fiind „undeva cu răspunsul atunci când cineva îl caută”, în timp ce ieșirea este mai degrabă apropiată de persoanele care au nevoie de răspuns.

Există de fapt anumite zone suprapuse și gri între cele două tipuri (de exemplu, campaniile publicitare PPC pot fi considerate fie de intrare, fie de ieșire), dar cele mai multe tactici de marketing pot fi împărțite în aceste două categorii. Iată câteva exemple.

Exemple de marketing de ieșire

Această campanie de e-mail direct realizată de un serviciu de spălătorie a fost suficient de neobișnuită și creativă pentru a obține rezultate grozave.Această campanie de e-mail direct realizată de un serviciu de spălătorie a fost suficient de neobișnuită și creativă pentru a obține rezultate grozave.

 • Campanii prin poștă directă: Fie că sunteți interesat de creativitate și de atragere de atenție, fie de simplu și informativ, o campanie de e-mail direct vă poate crește gradul de conștientizare a mărcii și poate oferi perspective interesate să vă aștepte.
 • Canvasul de la ușă la ușă: Probabil vă puteți gândi la o carte de vizită sau un pliant lăsat pe mașina sau ușa dvs. pe care ați găsit-o utilă – poate un loc nou pentru pizza din zona dvs. despre care nu ați mai auzi.
 • Apel la rece: Gândul te poate face să crezi, dar o campanie bine planificată de apeluri reci la B2B poate avea rezultate uimitoare fără a deranja pe nimeni. Carol Tice a reușit să-și bată multe afaceri făcând 25 de apeluri reci pe zi, timp de o lună.
 • E-mailuri la rece: Autorii Ghidului de venit previzibil pentru a-și tripla vânzările au folosit e-mailuri reci cu linii de subiect interesante, oferte atractive, dovadă socială și un sentiment personal pentru a obține o rată de răspuns de 21%..
 • Anunțuri banner: Anunțurile Banner sunt pe web încă din anii 90 și sunt aici pentru a rămâne pentru că funcționează – dacă sunt utilizate corect. Potrivit lui Bob Arnold, Google, un anunț banner care este convingător, concis și clar poate crește retragerea mărcii cu 15%.
 • Spot: O bună comercială lipeste cu telespectatorii și îi determină pe oameni să vorbească despre brandul tău. O reclamă comercială realizată de Halifax (conform Marketing Week) a dus la „o creștere de 150% a vânzărilor și o creștere de 43% a profitului pe clientul contului curent în primul an.”
 • Panouri publicitare: Panourile publicitare nu sunt ideale pentru a oferi informații detaliate, dar pot crește nivelul de recunoaștere și recunoaștere a mărcii.

Exemple de marketing de intrare

Campania de socializare Mercedes-Benz a dus la o creștere cu 54% a vizitelor pe site-ul webCampania de socializare Mercedes-Benz a dus la o creștere cu 54% a vizitelor de pe site-ul web.

 • Blogging: Primul exemplu care îmi vine în minte este creatorul termenului „de intrare”, Hubspot. Potrivit Hubspot, marketerii B2B care folosesc bloguri primesc cu 67% mai multe oportunități decât cele care nu, și primesc cu 97% mai multe link-uri către site-ul lor web.
 • Social Media: Cu un pic de strategie, puteți obține rezultate excelente de pe social media. Campania Mercedes-Benz pentru primul SUV compact a fost atât de reușită, Instagram a scris un studiu de caz în acest sens.
 • SEO: Învățarea elementelor de bază ale SEO poate oferi site-ului dvs. de afaceri un impuls substanțial în trafic.
 • Înscriere la Buletinele de e-mail: Buletinele de e-mail sunt o modalitate excelentă de a păstra legătura cu publicul dvs. și de a transforma perspectivele interesate în clienți fideli. MOO.com are un buletin de e-mail lunar de mare succes care include sfaturi, povești pentru clienți, reduceri și știri.
 • relatii cu publicul & Atentia presei: Campaniile de PR pot avea câștiguri uriașe pentru orice afacere – sau nonprofit: Poți să-ți amintești celebrul Ice Bucket Challenge care a dus la donarea a peste 100 de milioane de dolari către asociația ALS.
 • Publicare Ebook: Consultantul Brian Carter observă că ebook-urile „sunt una dintre cele mai bune metode de a genera oportunități de afaceri.” Titlurile sale auto-publicate pe Amazon l-au poziționat ca un expert în domeniul său.
 • Vorbitul în public: Vorbirea în public este un alt mod minunat de a vă poziționa ca lider de gândire, de rețea și de a construi recunoașterea mărcii.
 • Sponsorizare: Sponsorizarea postărilor sau evenimentelor de pe blog este un mod pasiv de a-ți scoate numele acolo în fața publicului potrivit, fără a fi intruziv.

Care sunt avantajele și dezavantajele marketingului de ieșire?

Este posibil să fi auzit marketing de intrare menționat ca de modă veche, învechită sau enervantă (chiar se numește „întrerupere de marketing” de către unii avocați de intrare), în timp ce marketingul de intrare este considerat nou și modern, dar nu este întotdeauna cazul.

Fiecare tip de marketing își are avantajele și contra și locul său în orice strategie de marketing. În funcție de modul în care este implementat, orice tactică de marketing de intrare sau de ieșire poate obține rezultatele afacerii tale … dar s-ar putea să nu fie exact rezultatele de care ai nevoie. Iată cum ambele părți vă pot ajuta afacerea.

Beneficiile marketingului de ieșire

 • Rezultate rapide: Cele mai multe tactici de marketing de ieșire au rezultate mult mai rapide decât marketingul de intrare. De exemplu, când cumpărați o destinație de plasare a anunțurilor banner, știți că anunțul dvs. va fi afișat imediat în fața publicului țintă.
 • Ușor de orientat către publicul dvs. ideal: Cu marketingul de ieșire, trebuie să alegeți și să alegeți exact cui îi trimiteți anunțul, e-mailul sau mesajul.

Dezavantajele marketingului de ieșire

 • Poate fi costisitor: Multe tactici de marketing de ieșire costă, în general, mai mult decât tactica de intrare. Este gratuit să porniți un blog, dar trebuie să plătiți foarte mult pentru a crea împreună o reclamă TV.
 • Rezultatele se pot opri imediat ce încetați comercializarea: În timp ce blogul dvs. este pe site-ul dvs. pentru totdeauna, anunțul nu mai funcționează imediat ce încetați să îl plătiți.
 • Poate avea efectul opus: Un anunț slab proiectat poate îndepărta mai multe persoane de marca dvs. decât atrage. (Sunt sigur că vă puteți gândi la o marcă pe care o evitați din cauza modului în care fac reclamă – spuneți-ne în comentarii!)

Care sunt avantajele și dezavantajele marketingului de intrare?

În timp ce marketingul de ieșire poate să nu fie mort, inbound a primit cu siguranță un impuls cu tehnologia modernă și popularitatea blogging-ului.

Beneficiile marketingului de intrare

 • De multe ori mai bugetar: Pornirea unui blog, interacțiunea pe rețelele de socializare și chiar publicarea unui ebook mic nu costă nimic altceva decât timpul.
 • Rezultatele sunt în curs: Un blog de calitate va continua să câștige link-uri și trafic în timp, iar ebook-ul dvs. continuă să fie un instrument de marketing fără niciun efort suplimentar din partea dvs..
 • Mai puțin intruziv: Marketingul de intrare tinde să fie mai prietenos cu publicul și mai puțin intruziv, deoarece permite audienței să te caute atunci când au nevoie de tine în loc de invers.

Dezavantajele marketingului de intrare

 • Face mai mult timp pentru a obține rezultate: Un blog are nevoie de timp pentru a ridica aburi, iar recunoașterea crescută a mărcii nu se traduce imediat în venituri crescute.
 • Poate lua mai multe strategii pentru a ajunge la un public corect: Cu marketingul de intrare, îți atragi publicul ideal în loc să le cauți. Trebuie să vă cunoașteți foarte bine publicul pentru a crea conținutul care atrage oamenii potriviți.
 • Poate fi foarte competitiv în unele industrii: Unele piețe și industrii sunt deja saturate cu bloguri de înaltă calitate, conturi de social media, conținut optimizat pentru motoarele de căutare și multe altele. Este extrem de dificil să obții un pas într-o industrie deja plină de marketing intern.

Ce tip de marketing este potrivit pentru afacerea dvs.?

După cum puteți vedea, ambele tipuri de marketing au pro și contra.

Care e mai bun? Răspunsul este: nici unul!

Fiecare parte are instrumente și strategii utile pe care le puteți utiliza pentru a vă comercializa afacerea și ar trebui să folosiți un echilibru al ambelor.

Strategiile specifice care sunt potrivite pentru afacerea dvs. vor depinde de:

 • Cât de curând ai nevoie de rezultate? Dacă aveți nevoie să vă dezvoltați afacerea cât mai repede, luați în considerare să vă concentrați mai mult pe strategiile de ieșire orientate spre laser.
 • Cum este bugetul dvs. de marketing? Este posibil să nu vă puteți permite să produceți o reclamă TV, dar cu siguranță puteți începe un blog pe orice buget.
 • Ce faci concurenții tăi? Dacă cei mai apropiați concurenți dvs. guvernează rezultatele căutării cu strategii SEO puternice, luați în considerare diferențierea în loc să concurați direct pentru aceleași cuvinte cheie.

Gândind cu atenție strategiile de marketing pe care le alegeți, puteți obține rezultate reale fie din marketingul de intrare sau de ieșire.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map