7 Необичне (али моћне) друштвене мреже за самосталне блогере

Које су вам друштвене мреже до сада помогле да изградите најјачу заједницу око свог блога?


У новембру 2014. написао сам дуги водич како да помогнем СММ менаџерима и блогерима да извуку максимум из најпопуларнијих друштвених платформи.

Међутим, постоји више друштвених мрежа и заједница, неке прилично необичне и мало чују међу блогерима, али дефинитивно моћне ако добро играте своје карте.

Које картице можете питати? Ево листе:

  • Ваша ниша или индустрија
  • Ваша циљна публика
  • Ваш специфичан приступ и угао око којег сте изградили своју основну поруку.

Седам необичних, али моћних друштвених мрежа представљених у овом посту најбоље ће радити за вас ако вам та три показивача (заиста ваш УСП, Јединствени предлог продаје) већ буду јасни у вашем уму.

1. Кинггед

Кинггед

Посетите на мрежи: хттпс://ввв.девиантарт.цом

ДевиантАРТ сам користио за промоцију свог садржаја неколико пута током година, било у моју заједницу посматрача (следбеника) путем уноса у часопису и анкетања, или путем одступања (прилози).

Поред постова на блоговима, промовисао сам и кратку причу на ДевиантАРТ-у објављивањем извода и затим доводећи до странице на мојој веб локацији где су читаоци могли да прочитају читаву причу и оставе критику. Промет и коментари на моју причу (и моје блогове) били су значајни, посебно 7 дана након што сам послао своје одступање.

3. ИнфоБаррел

ИнфоБаррел.цом

Посетите на мрежи: хттпс://гну.ио/социал/

ГНУ Социал је отворена изворна врста „удружене“ друштвене мреже налик Твиттер-у, у смислу да можете или сами угостити своју инстанцу (на пример, социал.иоурдомаин.цом) или се придружити постојећој заједници, али задржавате своју идентитет за пријаву на свим федералним мрежама. На пример, можете да користите исту пријаву са социал.иоурдомаин.цом на цоммунити.фриенддомаин.нет.

Ево листе мрежа које тренутно користе ГНУ Социал као платформу. Мој омиљени је Куиттер.но – ​​више сличан Твиттер-у у погледу УКС-а, нашао сам пријатну и одану публику због својих маркетиншких етика и поступака повезаних са роботиком..

Како ГНУ Социал помаже вашим напорима на блогу? Једном када покренете налог на федеративној мрежи по избору и започнете промовисање својих блогова, они ће бити видљиви целој заједници у многим другим федералним мрежама.

5. Сцооп.ит

Сцооп.ит

Посетите на мрежи: хттп://ввв.бизсугар.цом

Слично као Кинггед, БизСугар је оптимизован за пословне блогере који желе да повећају саобраћај на своје постове, видео снимке и друге врсте садржаја, као и да се повежу и умреже са другим блогерима у истој ниши или индустрији.

Ако водите блог који је специфичан за нишу, БизСугар ће радити много боље за вас као алат за умрежавање него други, генералистичкији типови друштвених мрежа.

7. МиБлогУ

МиБлогУ

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me