Идеје: 10 врста Фацебоок садржаја за покретање ангажмана

Постављање Фацебоок фан странице је једноставно, али стварање следбеника и дружење с њима другачија је прича. Желите знати како их пребацити преко вашег производа и услуга?


Погледајте како ових 10 врста Фацебоок садржаја може потакнути ангажман.

Иако су ваше вештине маркетинга на мрежи, познавање енглеског језика – исправна граматика, интерпункција и правопис – и књижевна духовност логички реквизити у прављењу занимљивих и занимљивих постова, ‘рецепт’ за покретање ангажмана с упечатљивим садржајем укључује следеће:

  • Мора имати ЦТА (позив на акцију)
  • Примените технике копирања
  • Богате, а опет оптимизоване фотографије и дизајни
  • Реално друштвени и релативни (нпр. Свакодневна искуства, цитати итд.)
  • Покреће било коју Масловову хијерархију потреба (нпр. Храна, склониште итд.)
  • Објављено у право време и дан

С вашом креативношћу и копирајтским вештинама, комбинујући то двоје са вашим маркетиншким планом за друштвене медије роцкстар, пост ће им бити симпатичан, доступан и поделити..

Да јурите за бројевима? Ангажман је кључ!

Будимо реални! Прилично је примамљиво видети број лајкова и дељења. Али не можемо превидјети ангажман за одрживи раст сљедбеника и купаца. Да, метрике на контролној табли су од помоћи, али да бисмо постигли наше циљеве, то укључује и напоран рад – одговарање на коментаре и упите, објављивање садржаја који покреће емоције, искрено слушање онога што кажу о вашем бренду и користите повратне информације и рецензије за развој производа и побољшање услуге купцима.

Ангажман са обожаватељима значи да морате бити што је могуће хуманији. Искључите аутоматски одговор и генеричке одговоре. Будите друштвени и учествујте на дневној бази. Увек постављајте садржај за који ваши следбеници могу да одјекују и натерају их да заиста разумете и слушате потребе.

Ево десет врста садржаја које можете користити на својим Фацебоок порукама:

1. Намерни ‘ЛИКЕ’

Гладни? Када посетите фан страницу Сам’с Цховдер Хоусе, засладит ћете глађу гастрономским садржајем странице.

1

Они сарађују са фановима и ускоро купцима, подстичући их да коментаришу и посете ресторан. Речи „Цлицк ЛИКЕ“ или „ЛИКЕ“ прилично су измишљене за Фацебоок пост и подразумевају наредбу да се нешто учини.

Да, то је намерно ЛИКЕ за позив на акцију.

Али морате знати како ваши купци размишљају пре него што ову реч ставе на страницу. Можете да креирате А / Б тестирање о томе како да га извршите на посту. Погледајте како Сам активира гастрономске жеље користећи богату и живописну слику јела и директно циља на могуће посетиоце који могу свратити помоћу „Видјети наранџу & црн? ЛИКЕ ако можете пробати … ”

2. Богате фотографије или видео садржај

Путовања, храна, мода, лепота, уметнички брендови имају предност када је у питању оваква врста Фацебоок садржаја. Уз богате фотографије и кратке видео снимке, они могу без потешкоћа да покрећу ангажман с мање текста или понекад без икаквих текстова.

Ево објаве усамљене планете „У дивљини 10“.

2

Сљедбенике привлачи нешто лијепо, задивљујуће или очаравајуће; ова врста садржаја, ако је исправно уређена и оптимизована, натераће их да се баве постом, било да је реч о једном речју или параграфу само да изражавају како се осећају према фотографијама. Занимљиво је да на албуму нема натписа; фотографије већ говоре хиљадама речи!

3. Статус „Опис овог“

Ова врста садржаја је 90% визуелног и 10% текста, што је једноставно и забавно. Колико је то ангажовано? Ова врста омогућава вашим следбеницима да схвате ваш пост и створе сопствену интерпретацију фотографије. Пружа им слободу да изразе идеје и постану део вашег бранда у том смислу; ово ће преплавити ваш одговор одговорима и коментарима.

Можете да користите смешне слике попут ГИФ-ова или кратких видео клипова и покушате да замислите шта бисте желели да покренете код појединца. Као референцу можете погледати и Масловову хијерархију потреба.

4. Оптимизовани визуелни снимци

Направите свој пут до визуала са оптимизованим дизајном и техникама копирања како бисте покренули емотивне, физичке или чак финансијске потребе ваших следбеника. Желите ли знати чаробну ријеч? БЕСПЛАТНО. Покушајте да направите А / Б тестирање на својим визуелним сликама да видите који од њих има већу стопу ангажованости; ова врста садржаја је директна и информативна.

Погледајте циљни пост „Продајем до изнемоглости“ са оптимизованим натписом „Бесплатна поштарина! „То је и привлачно и привлачно.

4

5. Приступ брзом питању

Један од најједноставнијих, али привлачних садржаја који смо прегледали на Фацебооку долази из популарних хасхтага #ОнеКуицкКуестион робних марки Сепхора..

Поред његовог креативног и духовитог приступа, питање је и за време празника.

А знате шта жене воле: куповина!

Будући да пост има стотине коментара, оно што покреће ангажман је да Сепхора учествује у расправи и креира прилагођене одговоре на питања купаца. Имаш идеју? Будите кратки, једноставни и слушајте шта кажу ваши фанови. Будите људи.

6. „Испуните празно“

Постоје креативни начини за ангажовање следбеника који користе ову врсту садржаја.

Можете користити изразе као што су „Ако ____, ја бих ____“, кад сам ____, ја ____ “или директно рећи,„ Испуните празно. “

Овај приступ позива следбенике да проактивно размишљају и реагују на ваш пост. Ево како је Амазон на промотивном месту попунио празну кампању.

6

Такође ће вам пружити увид у то шта их тера – што воле, мрзе или шта их узбуђује – како би вам помогло да их боље служите. Ово је забавно и интерактивно, што може резултирати виралношћу ако се правилно изведе у правом годишњем добу и времену.

7. Зимзелени садржај

Други кључ за покретање ангажмана са следбеницима је постављање зимзеленог садржаја за који мисли да изазива, користан и поучан. Укратко, објавите вриједан садржај који може постати виралан, било да је ријеч о блогу са насловом нумерирања улова, „Топ 20 ствари које можете урадити…“ брзи савјети, зашто или постови са упутствима. Цитати су такође безвременски и они су тип с којим следбеници лако могу да одјекују, посебно ако су инспиративни.

Погледајте шта нуде мозак за брање.

7

Међутим, ако имате динамичну заједницу различитог културног и религијског поријекла, будите осјетљиви на кориштене изјаве и слике. И никада не разговарајте о политици.

8. Шаљиви пун

Хумор је прикладан за заруке. Ако знате како да пробијете лед и заобиђете “пунни” постове, укључујући фотографије и текстове, сигурно ћете освојити срца својих следбеника.

Овај пост из Граммарлија учинио нам је дан.

8

Замислите алтернативни универзум када група сира слика и они кажу, „Људи!“ Смех је лек.

Па, имајте добар! Не буди преозбиљан.

9. Носталгично питање

У овој врсти садржаја морате разумети шта ваши следбеници мисле како бисте створили носталгична питања која ће их навести да одговоре и памте стара времена, било да је реч о производу, услузи, пројекту или догађају. Носталгија је ефикасан начин за започињање разговора.

Дакле, будите друштвени и поставите право питање. Причајте и будите људи. Ловеово побољшање дома показује нам како користити носталгична питања која укључују следбенике.

10. Промотивни попусти и бесплатни производи

То је празник и сезона је бити весела за купце, док се брендови међусобно надмећу с малопродајом и велепродајом у попустима и маркама. Наравно, сви воле промоције и попусте. Погледајте продају Валмарт-а после Ноћи вештица до 90% како бисте припремили пратиоце за забаву за следећу годину.

10

Пост се састоји од визуелног и текстуалног садржаја који истиче попуст од 90%. Помоћу визуала можете да креирате А / Б тестирање дизајна и да их оптимизујете како би истакли текст или поруку.

Закључак: Ангажман у вожњи је крајњи циљ

Можете комбиновати ове врсте садржаја у својим кампањама да бисте видели како ће то функционисати на краткорочне и дугорочне планове.

Неки од датих примера имају две или три врсте садржаја комбинованих, попут Ловеовог кућног побољшања који садржи носталгично питање са туторијалним видео снимком.

Запамтите да крајњи циљ у ангажовању за вожњу није само постићи већу конверзију, већ и искористите ову активност за слушање и комуникацију са својим следбеницима за бољи производ и услугу.

Сада је на тебе ред.

Имате ли на уму друге врсте садржаја које желите да делите?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me