Медијски сетови и спонзорства: како свој блог учинити атрактивним за оглашиваче

Да ли вас је икад контактирао оглашивач који је затражио Медиа Кит пре него што наведе цену за спонзорисани садржај?


Или су можда само тражили мало информација о вашем месечном промету на блогу и друштвеном ангажовању.

Блогерима попут вас (и мени) може бити тешко да сматрају да је медијска ствар „блог ствар“ попут ваше странице Абоут или било којег инсталираног социјалног видгета. Они звуче више као ствар из часописа или новина, зар не??

Ствар је – ако желите да зарађујете блогом, морате привући оглашавачи на вашем блогу.

А то може бити врло, врло тешко без медијског комплета.

Пример медијског комплета пронађен на Еванто Маркетплацеу.

Интервју колегице блогерице Гине Бадалати са инфлуенцерицом Цлаудиа Крусцх у јуну донио је неколико занимљивих тачака о спонзорисаном постцхинг-у и цијенама – и о важности медијских сетова који играју у овој игри.

Најважнији одлазак из њеног дела: Медија сетови су попут ваше визиткарте или дизала лифта код оглашивача – можете га направити или пропустити, зависно од тога колико добро играте своје карте.

Некада сам мислио да су комплети медија губљење времена док нисам добио понуде за од 100 до 150 долара за спонзорисани садржај захваљујући једноставној страници за комплет медија у коју сам додао неке информације о свом промету и циљаној публици.

Како изгледа комплет за медије?

Медијски комплет – који се понекад назива и кит за штампу – је свеобухватан пакет пословних информација или веб локација и промотивних материјала за медије које могу да преузму и користе.

Непотребно је рећи да би медијски комплет требао да створи професионални први утисак на ваше оглашиваче и повећате шансе да нађете прилику за свој блог.

Гина је већ покривала везе између брендова и блогера и основе структуре медијског комплета, тако да ћу се овде фокусирати само на садржај комплета за медије – али прво бисте требали прочитати њен пост о везама, јер везе долазе пре било каквих брифинга!

Ако нисте сигурни како структурирати медијски комплет, погледајте интернетске часописе и како су развили свој. Преузмите неколико (ако су доступни за преузимање без образаца) и детаљно их проучите.

Прикажи доказ о саобраћају

Ако не желите да користите Гоогле Аналитицс, користите ове ВП додатке и / или бесплатни софтвер за аналитику да бисте приказали ранг листе на својој страници за медијски комплет:

 • Пивик
 • Отворите веб аналитику
 • Статистика ВП-а
 • ГоСтатс
 • АВСтатс

Поделите узорке ангажовања читалаца

Додајте узорке из својих постова да бисте показали ангажман:

 • Везе до коментара релевантних читалаца
 • Снимке екрана корисничких адреса е-поште / претплате
 • Друштвени медији или форумски разговори око ваших блогова

Рангирање ниског претраживања

Ствари су вам лакше ако имате неку врсту рангирања на претраживачима, било да је то Бинг или Гоогле или неки други претраживач.

Међутим, шта ако немате рангирање претраживача или нисте укључени у СЕО?

Шта ако не желите да се рангирате на претраживачима, искључујући их у потпуности преко роботс.ткт?

Можете ли још увек понудити вредност својим оглашивачима?

Одговор је ДА. Апсолутно.

Фокусирајте се на саобраћај

Можете да пружите доказ о било којој врсти промета не претраживача у вашем медијском комплету, укључујући:

 • Друштвени медији
 • Препорука
 • ППЦ
 • Директан
 • Е-пошта / билтен
 • Саопштења за јавност

Употријебите СееТхеСтатс.цом или кратке кодове које пружа софтвер споменут у „Приказ доказа о промету“ раније у овом посту за приказ статистика на вашој веб локацији.

Можете такође да обезбедите снимке екрана (боље ако носе датум снимања, ради веродостојности) и друге врсте саобраћајних виџета.

Напишите извештај о коментару на блогу

Овај извештај треба да садржи списак ваших највише ангажованих постова, могуће међу вашим најновијим или најпопуларнијим, са бројевима.

На пример:

„5 разлога зашто не бисте требали блогати више од једном недељно“ – 127 коментара, укључујући повратне информације од најбољих блогера попут имена један, име два и име три.

Уверавајте овај извештај новим занимљивим постовима и, ако сте сакупили довољно података или анкетирали своје читаоце, додајте му малу студију случаја. То ће додати кредибилитет вашем извештају.

Покажите своје бројеве друштвених медија

Колико пратилаца и дељења имате на друштвеним мрежама?

Користите видгете и додатке да бисте приказали статистику у реалном времену у свом мрежном комплету за медије. Ако је ваш медијски комплет у ПДФ облику, ажурирајте га најмање свака три месеца да бисте ажурирали своје бројеве и снимке заслона.

Ваши претплатници на билтен

Већина скрипти за управљање билтеном омогућава вам да додате виџет на своју веб локацију да бисте приказали број претплатника на ваш билтен.

Међутим, ако то није ваш случај, можете:

 • Користите снимке заслона (ажурирају се свака три месеца)
 • Питајте и делите изјаве претплатника (са њиховим пуним именима и везама на њихове веб странице)
 • Додајте бројач прегледа странице у случају да имате интернетску верзију (архиве) свог билтена

Број појављивања у медијима / штампи

Да ли је ваш блог поменут у медијима? Да ли сте интервјуисани због своје нишне експертизе?

Додајте резиме својих појављивања у медијима у свој медијски комплет, са исечцима, фотографијама, везама и било каквим изјавама.

Не заборавите дизајн вашег Медиа Кит

Без обзира да ли имате свој медијски комплет на мрежи или у ПДФ облику за преузимање, осигурајте да ви или ваш дизајнер смислите дизајн који ће импресионирати ваше оглашиваче путем УКС-а, оданости и поверења.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map