Основни Твиттер Аналитицс: Бесплатни алати, Екцел шифре и савети изнутра

Да ли је Твиттер мртав? Вероватно не.


Твиттер даје пуни приступ својим твитовима Гооглеу.

Твиттер користи овај промет без пријављивања на платформу.

Ако сте блогер, продавач или пословни човјек, Твиттер би требао бити дио ваше укупне кампање за друштвене медије. За твит је од виталног значаја како би се повећала свест о марки, изградња односа и моћан је алат за промене.

Погледајте 10 основних правила за ефикасан маркетинг на Твиттеру.

Иако Твиттер нуди анализу свима, многи га не користе у потпуности. Осим твеетинга, ево неколико основних елемената које можете открити о Твиттер налогу и било којим скривеним порукама.

1. Основно за Твиттер аналитичку контролну таблу

Средином 2014. године Твиттер је отворио аналитичку платформу за све кориснике. Свако са Твиттер ручком може имати потпуни приступ руднику злата.

Приступите свом твиттер аналитику овде.

вхср-твеет-активност

На надзорној плочи можете добити пуно информација, као што су прикази, стопа ангажованости, кликови на везе, итд. Али, пре тога, морате да схватите дефиницију сваке метрике да би ваши подаци постали значајни.

Твиттер блог има све.

Ако ће ваша Твиттер кампања повећати појављивања, морате да пратите ту одређену метрику и пронађете најбољи начин за побољшање појављивања. Пазите на сваку метрику и упоредите податке са претходним месецима. Знат ћете да ли радите исправно јер ћете имати стални пораст.

Сада, погледајте ближе детаље сваког твита, наћи ћете још скривених порука.

Ево како изгледају детаљи одређеног твита:

вхср-твеет-детаљи

Ако се ваше предузеће фокусира на овај линк, урадите А / Б тестирање на њему. Пратите кључне метрике писањем различитих наслова, укључите другачији хасхтаг или другачију слику и сазнајте најбољи начин за максималан досег твита.

Анализа ових статистика података је први корак за процену вашег учинка на Твиттеру.

Током марта 2015. године, Твиттер је покренуо нову почетну страницу налога. Ова страница вам штеди много времена пружајући вам месечни резиме ваших Твиттер активности.

вхср-твеет-хигхтлигхт

Ова командна табла такође олакшава пословање компанијама да се оглашавају на Твиттеру. Сада можете брзо донети одлуку о томе да ли је твеет вредан промоције, без трошења времена за детаљне детаље.

Ако је Твиттер аналитички податак који сте превидјели, покушајмо данас. Усредсредите се на метрику и од ње се побољшајте. То може имати добар утицај током времена.

Ажуриран:

27. маја 2015. године, Твиттер је надоградио свој аналитички податак Аудиенце Инсигхтс. Ова функција има детаљнију структуру интересовања ваших следбеника као што су демографија, стил живота, мобилни отисак итд..

Ово је добро за посао, јер сте сада у могућности да упоредите органске пратиоце са корисницима Твиттера. Тренутно се прате само амерички корисници. Можете да урадите упоредну студију између својих пратилаца и других корисника Твиттера.

Увиди публике помажу предузећима да побољшају своје стратегије на Твиттеру.

вхср-твеет-увид у публику

2. Алтернатива Твиттер Аналитицсу

На тржишту су доступни многи алати за управљање друштвеним медијима као што су Буфферапп, Хоотсуите, Ритетаг, Клоут, итд. Постоје неки који се фокусирају само на Твиттер, као што су Твеетдецк, Манагефилтер и СоциалБро.

Сви алати служе једној сврси – олакшати вам живот.

Алат вам много пута пружа дубљи увид у ваше перформансе на Твиттеру. Разликује се од онога што добијете с матичне Твиттер аналитичке платформе.

Ево 3 платформе које сам сматрао прикладним и једноставним за почетнике.

Буфер (Фреемиум)

Буфер је популарно средство за управљање друштвеним медијима. Дозвољено вам је да закажете твеете у било које вријеме и свакодневно постављате различите распореде. Ово је важно када водите различите кампање.

Користећи тампон, можете анализирати статистику за сваки твит. Буфер ће ваш потенцијални твеет означити као Топ Твеет. Можете да предузмете тренутне акције на сваком твиту или га преложите или преписујете да бисте га побољшали.

То је нешто што вам аналитички Твиттер не може дати одмах.

Са бесплатним налогом имате само ограничен приступ Буфферовим аналитичким подацима. Морате да надоградите на плаћени рачун да бисте уживали у детаљној анализи својих података.

вхср-твеет-буффер

Ритетаг (Бесплатна проба)

Ритетаг је алат за друштвене медије који се фокусира на хасхтаг. Долази са оценом боје хасхтаг, тренутном аналитиком ангажмана и укупном пост проценом. Ритетаг непрестано анализира хасхтаг, што вам омогућава да максимализујете домет пре него што пошаљете твеет.

Ово је функција коју не можете добити када твитерате са Твиттер-ове матичне платформе. Важно је да додате хасхтаг како бисте максимално повећали своју изложеност на твиту. Ритетаг сигурно попуњава овај јаз.

Одвојите неколико минута да бисте сазнали статистику хасхтага који користите. Да ли се употребљава ваш хасхтаг или једноставно без одговарајућег надгледања?

Примјер статистике за #гровтххацкинг хасхтаг на Твиттеру.

вхср-твеет-ритетаг

Постцхуп (Бесплатно)

Постцхуп (раније познат као Твеетцхуп) је бесплатни аналитички алат за Твиттер. Анализира колико често се твеет спомиње и ретвитује од стране ваших пратилаца.

Даје вам анализу како се рукује вашим Твиттером. Сазнаћете који су вас корисници највише споменули. А ту је и листа статистика које се односе на ваше твеетове и ретвитове.

Поред тога, Постцхуп вам даје географску локацију људи који су вас споменули. Одатле можете имати потпуни преглед локације ваше публике.

Иако Твиттер аналитичар има такве информације, Постцхуп анализу нуди на атрактивнији начин који је лак за разумевање.

Да ли ваш твеет циља на праву публику? Погледајмо одакле публика @ ВХСРнета.

Ако и даље твитовате са нативне платформе Твиттер, топло вам препоручујем да испробате неколико алата. Недостаје вам много драгоцених података.

Ако нисте сигурни са којим ћете почети, испробајте оне које сам раније подијелио. Сви алати су једноставни за употребу и олакшавају ваш Твиттер посао.

3. Компајлирајте податке из Твиттера користећи Екцел

Осим аналитичких података које добијате са Твиттер родне платформе и алата за друштвене мреже, увек можете радити и своју анализу.

Често ће они који воле сами радити ствари боље разумети ове податке. Ово није тежак задатак. Потребно је само да извезите податке из Твиттер аналитике и Екцел прорачунске табеле.

вхср-твеет-дата

Ево неколико једноставних аналитичких података које сам изнео користећи податке са @ВХСРнет. Пре него што скочите на анализу, прво морате знати шта желите да добијете од података.

Без јасног циља, подаци на вашем твиттеру су само још једна табела са ступовима и знаковима. Хоћу да знам:

 1. Да ли стандардни твит или одговор на твеет остављају бољи утисак?
 2. Да ли стандардни твит или одговор на Твиттер одговара бољој стопи ангажмана?
 3. Који дан у недељи ми је у просеку оставио већи утисак?
 4. Који дан у седмици има бољу стопу ангажмана?

Провјеримо детаљни водич:

1. Отворите Твиттер аналитичке податке (цсв формат) у Екцелу

2. Унесите своје податке у табелу са заглављима

3. Користите Екцел ЛЕФТ функцију да бисте изашли са датумом у новој колони

Лево ([@ време], 10) да изађе са датумом

4. Користите Екцел ТЕКСТ функцију за претварање датума у ​​радни дан у нову колону

ТЕКСТ (Е2),"ддд") да се вратим радним даном

5. Користите Екцел ИФ функцију да бисте сортирали стандардни твит или одговорили на нови твит

АКО (ЛЕВО ([@ [Твеет текст]], 1) ="@","Одговорити","стандардно")

6. Када су сви подаци спремни, анализирајте своје податке помоћу окретне табеле или окретног графикона

Графикон испод приказује укупну слику просечних утисака стандардног твита и твита одговора током једне недеље.

вхср-твеет-просечни утисци

Из горњег графикона могу претпоставити неколико ствари:

 1. Јасно је да стандардни твит има боље утиске у односу на одговор на твит.
 2. Субота биљежи највише утисака од укупног твита.
 3. Утисак од стандардног твита је око 2к утиска твита одговора.
 4. Утисак је доследан од уторка до петка.

Идем дубље копати који дан има најбољу стопу ангажмана. Користићу исте податке за генерисање различитог графикона.

вхср-твеет-емгагемент рате

Неколико ствари које могу да сумирам из горњег графикона:

 1. Одговори на твиту су ми постигнуте бољу стопу ангажмана.
 2. Петак је постигао бољу стопу ангажмана у укупном твиту.
 3. Стопа ангажмана у одговору на твеет је око 3 пута већа у односу на стандардни твит.
 4. Недеља има најнижу стопу ангажмана.

Исцртавање података је забавно иако вам то кошта времена. Али, сигуран сам да ћете и од података научити много тога. Подаци у табели сами по себи су бесмислени ако не знате шта да тражите.

Испробајте сами, унутра је много више скривених порука него што можете замислити.

* Напомена – Иако разумем да нису сви обожаваоци Екцел-а, али свидја вам се то или не, с неким ћете се временом морати позабавити. Оно што је приказано изнад је једноставан Екцел + Твиттер хацк података. Питхон може бити драгоцен додатак ако тражите још сложенију анализу. 

4. Који је ваш Твиттер резултат?

Можете проводити неколико сати дневно твеетући, комуницирајући са својим следбеницима и надгледајући хасхтаг. Можете питати, шта је резултат?

Резултат варира у зависности од вашег циља. Можете да мерите на основу броја пратилаца, броја кликова, броја регистрације из циљаног УРЛ-а итд.

Друштвено спомињање је свеукупно мјерило успјешности @хандле. Друштвено спомињање је дефинисано колико пута се марка прати на друштвеним медијима.

Студија показује да марке на твиттеру у просјеку спомињу 39 спомињања дневно. Знате ли шта је тај број за вас?

На располагању вам је пуно алата за мерење резултата на Твиттеру. Поделит ћу са вама алате који су бесплатни и једноставни за употребу.

Социалерт (Фреемиум)

Социалерт је свеобухватно решење за Твиттер аналитику, анализу кључних речи, праћење хасхтагова, идентификацију трендних тема и још много тога.

Алат има интерактивну контролну таблу која вам може помоћи да пратите повезане кључне речи у реалном времену. Ово се може користити за ступање у контакт са вашом публиком (која вам није поменула) или да знате како раде ваши конкуренти. Поред надгледања робне марке, алат се такође може користити за идентификовање релевантних утицаја и стручњака који се односе на ваш домен.

.

Социалерт у акцији (на @ВХСРнет).

Фолловервонк (Фреемиум)

Фолловервонк је производ који је развио Моз. Даће вам податке о својим следбеницима на Твиттеру, локацији и ниши. Да бисте могли да користите, морате да се пријавите користећи свој Твиттер налог. Бесплатна је за употребу.

Фолловервонк користи друштвени ауторитет за мерење утицаја Твиттера. Социјални ауторитет се мери на основу ретвеетс-а. Да бисте побољшали резултат, морате да повећате ангажман на Твиттеру.

вхср-твеет-фолловервонк

Ако вам треба више алата, ево њих 6 морају знати Твиттер аналитичке алате да бисте их истражили. Препознајући како ваш бренд ради, можете планирати свој смер и ресурсе.

Не постоји јединствена формула која би пратила ваш резултат на Твиттеру. Резултат је различит од сваке платформе. Само се држите једне или две метрике и померајте резултат према горе.

Најбољи начин да измерите социјални резултат је ваш најближи такмичар.

Над вама

Задњих 6 месеци управљам @ВХСРнет-ом. Надам се да ћу имати више података да их поделим у будућности.

Ако и даље нисте обожавалац Твиттера, идите да нас пратите @ВХСРнет.

Твиттер је четврта највећа платформа за друштвене медије и са њим је ваше пословање боље.

Твиттер пружа прилику да свој бренд учините познатим и повећате продају. Никада не можете погријешити с 302 милиона активних мјесечних корисника.

Оно што делује за мене можда не ради за вас. Како анализирате и користите ваше податке на Твиттеру? Реците нам о томе на Твиттеру!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me