Уштедите вријеме и труд користећи Блог2Социал за маркетинг друштвених медија

Не тако давно написао сам чланак о унакрсној промоцији на друштвеним медијима како бих уштедио време и стекао привлачност. Након прегледа Блог2Социал, мислим да би вам овај алат могао бити од велике помоћи у унакрсном промоцији.


Блог2Социал је ВордПресс додатак. Већ можете да користите алате као што су ХоотСуите или ИФТТТ, али Блог2Социал додатно аутоматизује процес интеракцијом са вашим ВордПресс блогом како би аутоматски прешао на промоцију за вас у позадини.

Прилагођени постови на друштвеним медијима од платформе

мелание тамбле

Постоје бројни додаци који ће аутоматизовати објављивање на друштвеним мрежама за вас. Неки су сјајни, а неки грозни. Блог2Социал је један од прилагодљивијих и занимљивијих додатака вани. Једна од карактеристика која ми се заиста свиђа код Блог2Социал је та да исти пост није избачен на сваку мрежу друштвених медија већ је прилагођен да боље одговара тој платформи.

Мелание Тамбле, оснивачица и извршна директорица Блог2Социал-а, одвојила је времена да разговара о овом корисном додатку и ономе што може учинити за власнике блогова. Тамбле дели:

Мреже пружају специфичне карактеристике за промоцију ваших постова, а заједнице различито реагирају на одређене формате објављивања.

Иако #хасхтагс одлично функционишу за Твиттер и Инстаграм, показале су се да нису мање ефикасне за Фацебоок или ЛинкедИн. Корисници Фацебоока више воле кратке коментаре, док корисници Гоогле+ много боље учествују у дужим текстовима. Слањем исте поруке свим вашим мрежама, пропуштате могућности за досег и сарадњу са својом публиком. Лоше форматирани постови добијају нижи ранг и мању видљивост.

Додатак креиран од стране некога у рововима

Блог2Социал настао је из промотивних потреба генералног директора. Тамбле је рекао:

Водимо пет корпоративних блогова и пуно друштвених мрежа, личних профила. Затим, ту су наше пословне странице, странице са фокусом и групе на Твиттеру, Фацебооку, Гоогле+, ЛинкедИн-у, КСИНГ-у, Инстаграму, Флицкр-у, Пинтерест-у и другима као што су Тумблр, Медиум, Ториал, Дииго и Делициоус.

Тамбле описује поступак ажурирања читавог тог садржаја као “мукотрпан” посао који је одузимао пуно времена. Будући да су желели своје постове прилагодити специфичним функцијама и правилима сваке мреже, софтвер за аутоматизацију једноставно не би испунио њихове потребе. „Требао нам је алат који ће нам помоћи да све то урадимо са минималном количином посла, али оптималним резултатом.“

Тамблеова компанија је била у позицији да напредује и створи ову врсту додатка. Компанија развија и пружа интернетске маркетиншке алате и услуге више од 16 година. Они су већ развили интернетски сервис под називом ЦМ-Гатеваи који је намењен за постављање вести, веза, слика и докумената на друштвене мреже.

„Идеја за Блог2Социал појавила се као очигледан концепт. Она је створена да нам помогне и да помогне другим блогерима да много брже и лакше управљају друштвеним медијима за своје блогове. “

Блог2Социал

Блог2Социал подузима ствари корак даље

Тамблеов циљ са Блог2Социал био је да комбинује предности појединачног дељења са предностима аутоматизације друштвених медија. Имајући то у виду, Тамбле описује поступак креирања Блог2Социал-а као један у који „уложе пуно мозга и истраживања појединачним постовима аутоматски форматирају у формату који најбоље функционише за сваку мрежу“.

Неке од карактеристика додатка Блог2Социал укључују:

 • Аутоматски обликује објаве на друштвеним мрежама не само с максималним бројем знакова који су доступни за сваку мрежу, већ и са идеалном дужином текста и коментара. Ове дужине се заснивају на статистици и искуству.
 • Могућност појединачног уређивања било којег попуњаног текста поста и коментара. Можете да додате личне коментаре, хасхтагове или рукописе према потреби за различите мреже и заједнице.
 • Омогућава преглед једне странице за све одабране мреже, са аутоматским форматираним и унапред попуњеним текстуалним пољима. Текст можете уређивати у једном једноставном процесу радног тока за све одабране мреже, профиле, странице и групе.
 • Сугестије за најбоље временске распореде пружиће вам идеје о најбољем времену за заказивање својих постова на одређеним мрежама друштвених медија. Све се то заснива на истраживачким и статистичким подацима. Такође можете заказати пост за више пута.

Наравно, као и код других аутоматизованих додатака за друштвене мреже, програм можете једноставно подесити да аутоматски објављује када објавите нешто ново. На Блог2Социал вам је на располагању пуно других опција уколико их желите користити.

Права платформа у право време

Овај додатак је направљен за власнике малих и средњих предузећа. Типични блогер је операција једног или два мушкарца (или жене). То значи да блогер мора да носи много шешира, укључујући и шешир за маркетинг.

С Блог2Социал, тај шешир постаје мање гломазан, јер софтвер штеди пуно времена. Трамбле истиче да је важно не само објављивати на правим мрежама, већ и објављивати праву врсту садржаја у право време.

Прави тренутак вашег поста може бити од пресудне важности за привлачење више пажње од ваше публике. Свака мрежа има своје сате за активности и ангажовање. Кад год објавите пост, само делић ваших следбеника заправо ће га видети. Постови добијају више пажње када су ваши следбеници на мрежи.

Постоје различити временски одељци за сваку мрежу који ће учинити вероватнијим да ваш пост привуче пажњу оних који су укључени у одређено време..

Као пример, Трамбле објашњава да најбоље можете да нађете пратиоце на Твиттеру пре и после посла, док је вероватније да се поподне и увече сусрећу са фановима Фацебоока и Инстаграма.

„Ја лично увек користим„ најбољи временски планер “, а затим уређујем времена на нивоу мреже, ако је потребно. За мене је ово најповољнија опција. Једном када га користите, никад га не желите пропустити. “

Она истиче да ће ручно дељење на свакој мрежи и испуњавање ових захтева бити запослени током целог сата.

Блог2Социал специјално је осмишљен да задатак бржег и лакшег промовисања наших постова на блогу буде бржи и лакши. Комбинује предности појединачног дељења са предностима аутоматског унакрсног објављивања и аутоматског заказивања.

Гурање старог садржаја

Једна од најзанимљивијих карактеристика Блог2Социал-а за мене је била могућност заказивања поста више пута.

Рецимо да о новом чланку на Фацебооку објављујете у уторак у 18 сати. Неће сваки пратилац бити у то време на Фацебооку. Међутим, ако следеће поподне објавите пост, можете ухватити друге који нису били први пут када сте објавили.

На исти начин можете користити алат да притиснете стари садржај и одржите га активним.

Као што је већ поменуто, кад год објавите на својим мрежама само ће део следбеника видети ваш пост. Тако да би могло бити добра идеја да поделите свој пост више пута. Али постоје мрежне праксе о томе колико често требате делити свој пост, као и о томе када требате делити и како делити.

На Твиттеру ћете можда делити свој пост у почетку до 4 пута дневно ако га помешате са другим постовима, док објављивање више пута на Фацебооку може да разљути ваше фанове. Помоћу Блог2Социал можете планирати поновно дељење својих постова на нивоу мреже како бисте се упознали са сваком мрежом. На примјер, можете дефинирати одређене скупове мрежа

Унутарњи савети за промоције друштвених медија

Поред тога што води компанију, Мелание Трамбле је и сама блогерица о храни. Ја

замолила сам је да ми да пример како ће Блог2Социал радити на мене ако објавим, рецимо, рецепт за банана хлеб. Поред тога што нас је убацила у чињеницу да обожава бананин хлеб, Мелани Трамбле то је рекла:

Блог2Социал ће аутоматски претворити ваш рецепт у оптималан формат за сваку мрежу и аутоматски промијенити величину слика од банана хљеба тако да одговарају захтјевима мрежа.

Нагласила је да ће преглед на једној страници пружити преглед свих објава за одабране друштвене мреже, профиле, странице и групе којима бих можда желео да поделим свој пост.

Процес би био једноставан, јер ће сва поља за уређивање бити претходно попуњена уломком мог рецепта у одговарајућем броју знакова који најбоље функционира за сваку друштвену мрежу.

Можете да измените текст или додате личне коментаре. На пример, питајте своју фоодие заједницу да испроба ваш рецепт и да коментарише свој блог. Можете додати још хасхтагова како бисте лакше пронашли свој рецепт по блоговима о рецептима и блогерима о храни. Можете додати или променити све што сматрате прикладним да бисте испунили најбоље праксе за своје фоодие заједнице. То је само један једноставан корак за све ваше мреже и заједнице.

Даље је објаснила да ако изаберем „најбољи временски планер“, предложено време ће бити приказано испод било ког прегледа мреже за наредни најбољи временски термин на основу најбољих временских поставки. Могао бих да изаберем сопствене прилагођене поставке времена или да изменим време. Такође бих одабрао да ли објаве понављају или чак и одмах објавити.

А постоје и друге ствари које бих могао урадити са својим рецептом да постигнем још већу доступност:

 • „Ако за свој рецепт имате слике за испирање више уста, можете поново делити свој пост тако што ћете сваки пут одабрати другу слику. То вам даје више могућности да поново делите свој пост у различите дане и времена и сваки пут им дате друго одијело. “
 • „Такође можете лако одабрати или поништити одабир и сачувати било коју мрежу по вашем избору за било коју одређену сврху дељења. На пример, ако на почетку делите свој пост са представљеном сликом на све ваше мреже, а затим га поново размените са различитим сликама, само на Твиттеру, Пинтересту и Инстаграму. “

Чини се да постоји велика флексибилност с овим програмом како би га корисници прилагодили својим потребама на друштвеним мрежама.

16 СММ савета за унутрашњу употребу Мелание Тамбле

Тамбле је понудила следеће „инсајдерске“ савете који ће вам дати увид у то како користи Блог2Социал за своје веб локације и опсег ствари које можете да урадите помоћу додатка. Ово су хакови за које је лично сматрала корисним. Можете их испробати и видети који од њих раде или ви.

 1. Твиттер – Она додаје #хасхтагс на кључне речи. Такође додаје @хандлес ако жели да позове на одређени Твиттер налог за пост.
 2. Фацебоок профил – Она додаје лични коментар да представи свој пост. Она поставља питања или пита људе да коментаришу њен пост. Ово подстиче ангажовање.
 3. Фацебоок страница – „Лагано прилагодим свој коментар својој пословној страници како бих му пружио формалнији додир. И закажем га за неко друго време (најбољи часовник то ради аутоматски). “
 4. Гоогле профил – Тамбле додаје мало дужи увод за свој пост. Дужи коментари боље функционишу на Гоогле-у. Такође додаје #хасхтагс за кључне речи на Гоогле-у+.
 5. Гоогле страница – узима исти текст као и за свој профил, али заказује је у различито време.
 6. Гоогле група – Опет користи исти текст, али ће је објављивати различитим групама различитих дана како би га мало раздвојила.
 7. ЛинкедИн профил – Граби исти текст који је користила на својој Фацебоок страници за употребу на свом ЛинкедИн профилу.
 8. ЛинкедИн страница или страница фокусирања – ради тога Тамбле узима исти текст који је користио на својој Гоогле страници.
 9. Инстаграм – „Понекад додајем коментаре на позиве или позиве за дељење, ако је потребно, и проверим #хасхтагс. Блог2Социал аутоматски означава свој пост у #хасхтагс. “
 10. Пинтерест – За Пинтерест, Мелание Тамбле само проверава унапред попуњени текст и #хасхтагс, али обично иде са оним што се аутоматски поставља у та поља.
 11. Флицкр – Опет она само проверава оне унапред попуњене колоне. Она додаје, „Такође можете додати свој комплетан пост као опис слике.“
 12. Медиум – „Поновно објављујем свој пост какав јесте или уносим мање измене у наслов и увод. Ја увек закажем пост са 3-5-дневним кашњењем до свог оригиналног поста како би претраживачи најпре индексирали мој оригинални текст. “
 13. Тумблр – Користи исту технику као што је горе наведена за Медиум. Она касни како би прво омогућила да се оригинални пост индексира у претраживачима.
 14. Ториал – Ово је још једна платформа на којој користи исту технику као и Медиум и Тумблр.
 15. Дииго – Она не врши никакве промене у овом пољу. Тамбле једноставно објављује пост и линк какав јесте.
 16. Укусно – Тамбле користи исту технику као и Дииго. Ово је брза провера кутије без додатног уноса.

Шта ме ово кошта?

Снимак екрана са Блог2Социал.цом који приказује структуру цена.

Све ово звучи као остварење снова, али можда се питате колико ће вас Блог2Социал коштати. Трошкови су заправо прилично разумни у поређењу с неким од конкуренције вани. На пример, погледајмо њихов најпродаванији пакет је Про пакет који долази са мноштвом функција, као што су 5 корисника по лиценци, 5 налога по мрежи и премиум подршка.

Овај пакет кошта 99 евра годишње (99 €), што је око 104 УСД. Наравно, износ ће варирати у зависности од тренутног курса, али само тврдимо да остаје точно око 100 УСД годишње. За поређење, плаћао сам ЛинксАлпха 8 УСД месечно за знатно мање функција и без могућности одвајања рачуна.

Процењује се да је Блог2Социал врло упоредив са осталим софтвером, али нуди много више могућности. Заправо, након што сам током интервјуа сазнао више о овом софтверу, одлучио сам да пређем на Блог2Социал за 2017. Верујем да ће ми уштедјети време и труд у мојим промоцијама. И, не, Блог2Социал ми ни на који начин не плаћа то да кажем. Ово је моје непристрасно мишљење након што проучим шта они могу да понуде.

Додатак такође има бесплатну верзију ако имате мали буџет. Изгубит ћете неколико функција, попут могућности додавања додатних корисника и најбољег заказивања. Тамбле стања:

Многи блогови су потпуно задовољни бесплатном лиценцом, која укључује и прегледник једне странице за једноставно прилагођавање постова на друштвеним мрежама уз појединачне коментаре, хасхтагове и ручке.

Можете да се повежете и пребаците на своје личне профиле друштвених медија на Твиттеру, Фацебооку, Гоогле+, ЛинкедИн-у, КСИНГ-у, Тумблр-у, Медијуму, Ториал-у, Инстаграму, Пинтерест-у, Флицкр-у, Дииго-у, Делициоус-у. Такође можете поново делити старе постове кад год желите да поново делите свој зимзелени садржај или делите ажурирање поста на својим налозима на друштвеним мрежама..

Јесте ли толико заинтригирани као Блог2Социал као и ја? Ако водите ВордПресс блог и заинтересовани сте да га испробате, можете преузети бесплатну верзију користећи доњу везу. Ако желите надограђене функције, у сваком тренутку можете лако надоградити за само $ 49, у зависности од тога које функције и колико корисничких налога требате.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me