Formula Mudah untuk Membantu Anda Menulis Posting Blog yang Hebat

Menurut WordPress, pada 14 Mac 2014, terdapat 76,774,818 laman WordPress di seluruh dunia. Sebagai tambahan kepada blog tersebut, ada yang berada di platform yang berbeza atau penyelesaian yang dihoskan seperti Blogger.com. Lebih penting daripada bagaimana blog ada, adalah berapa banyak orang membaca blog tersebut.


Dalam laporan yang sama, WordPress menyatakan bahawa:

“Lebih 409 juta orang melihat lebih daripada 13.1 bilion halaman setiap bulan.

statistik wordpressTangkapan skrin dari WordPress.com

Dengan nombor seperti itu, semestinya mudah untuk menarik pembaca ke blog anda sendiri, betul?

Namun, ada beberapa perkara yang perlu anda lakukan untuk menarik pembaca tersebut dan salah satu daripadanya adalah menyediakan kandungan biasa. Sekiranya pembaca mengetahui bahawa dia boleh bergantung pada artikel baru setiap hari dari laman web anda, maka kemungkinan besar dia akan mengunjungi laman web anda setiap hari.

Ini adalah situasi catch-22

Masalahnya timbul dengan pemilik laman web yang sibuk, yang sering menjalankan lebih dari satu laman web, berusaha untuk meneruskan perniagaan dan mungkin juga bekerja di luar dan membesarkan keluarga. Itu tidak meninggalkan banyak masa untuk menulis catatan blog. Ini adalah situasi catch-22.

Lebih banyak catatan blog = lebih ramai pembaca
Lebih banyak pembaca = kurang masa
Kurang masa = kurang catatan blog

Blogging Telah Berkembang dan Begitu juga Blogger

komputer dengan tangan mencapai masuk / keluarKredit Foto: ~ Aphrodite

Blogging mula popular pada tahun 90-an. Pelajar, ibu dan masyarakat sehari-hari mula menulis blog mengenai segala-galanya dari mencuba resipi dalam buku hingga cara memberi makan keluarga anda di bawah $ 50 seminggu. Seperti kebanyakan perkara yang berkaitan dengan Internet, jika idea yang baik, ia berkembang dan berkembang dan berubah menjadi sesuatu yang baru dan lebih menarik. Sejak dua dekad yang lalu, blogging sedikit berubah.

Hari ini, blog dilihat sebagai keperluan oleh kebanyakan perniagaan dan cara untuk menjangkau pembaca dan pelanggan. Dengan begitu banyak persaingan dan begitu banyak blog di luar sana, lebih penting daripada sebelumnya bahawa blogger mempunyai niche yang unik dan bersuara kuat. Sesiapa sahaja boleh menulis artikel dan menamparnya di blog, tetapi adakah catatan itu dapat dibaca, tepat pada masanya dan bermanfaat kepada pembaca? Adakah ia melangkaui artikel lain?

Blogger mesti berkembang dengan memberikan kandungan yang sangat baik, kandungan yang tidak terdapat di tempat lain dan menyediakannya dengan cepat dan teratur. Ini kelihatan seperti tugas yang menakutkan, tetapi mempunyai templat untuk ditulis dapat membantu. Rumus di bawah adalah formula yang boleh anda salin dan tempelkan ke papan pemuka WordPress anda dan tulis catatan ringkas dari. Walau bagaimanapun, saya juga akan menguraikan setiap elemen untuk membantu anda bukan sahaja menulis dengan cepat, tetapi menulis dengan berkesan supaya pembaca anda bukan sahaja menyukai artikel anda, tetapi ingin membagikannya kepada orang lain.

Menurut Think Marketing IQ Blog, perniagaan di blog dapat melihat 126% penjanaan prospek lebih banyak daripada perniagaan yang tidak. Tambahkan itu ke statistik yang didapati oleh Content Plus yang menunjukkan bahawa 60% orang merasa lebih positif tentang perniagaan setelah membaca kandungan unik di laman web perniagaan itu dan anda benar-benar tidak mempunyai banyak pilihan selain untuk masuk ke dalam permainan blog jika anda mahu perniagaan anda dari sumber dalam talian untuk berkembang.

Templat Catatan Blog

 • Tajuk Besar
  • Perhatian menarik
  • SEO yang baik
  • Kata tindakan
 • Pengenalan
  • Pikat pembaca dengan bukaan yang menarik
  • Ringkas mengapa anda merangkumi topik ini dan memperkenalkan topik tersebut kepada pembaca
  • Ceritakan apa yang akan anda bahas dalam artikel ini
 • Bahagian Dua dari Pos Anda
  • Statistik
  • Apa yang telah dilakukan oleh orang lain
 • Bahagian Tiga Pos Anda
  • Alat dan teknik untuk membantu pembaca (seperti templat ini, infografik, dll.)
  • Perkara ini harus melebihi dan apa yang ditawarkan oleh orang lain di luar sana
 • Kesimpulannya
  • Tinggalkan pembaca dengan pemikiran terakhir
  • Kemungkinan untuk bertindak (CTA)
  • Kemungkinan penggoda untuk artikel seterusnya

Memecahkan Bahagian Templat

Tajuk Besar

mengemas kini blogKredit Foto: Randy Stewart 

Tajuk utama anda adalah salah satu bahagian paling penting dalam catatan blog anda. Sekiranya anda perlu meluangkan masa tambahan untuk sesuatu, membuat tajuk utama yang unik adalah tempat yang baik untuk menghabiskan masa itu. Walaupun begitu, walaupun terdapat tajuk utama yang hebat, ada beberapa petua yang akan membantu anda mendapatkan yang menarik tanpa mencipta kembali roda sepenuhnya.

Jerry Low menulis mengenai tajuk utama yang dibuat oleh blogger A-List yang lain. Dia memberikan 35 contoh tajuk utama yang menarik perhatian pembaca. Beberapa perkataan yang dapat menarik minat pembaca untuk mengunjungi laman web anda dan membaca artikel anda termasuk:

 • 10 Cara Teratas (atau gunakan nombor yang berbeza) hingga ______________ (isikan tempat kosong dengan topik anda)
 • Rancangan Lebih Mudah untuk ______________ (isikan tempat kosong dengan topik anda)
 • Jangan Buat Kesalahan ______________ (isi tempat kosong dengan topik anda)
 • Mula dengan ______________ (isi tempat kosong dengan topik anda)
 • Cara Dapatkan Lebih ______________ (isi tempat kosong dengan topik anda)

Anda mendapat idea. Anda mahu memikat pembaca. Anda mempunyai masa sekitar tiga saat untuk menarik perhatiannya di tengah jutaan catatan blog lain di luar sana. Tajuk utama anda benar-benar penting.

Pengenalan Anda

Pengenalan adalah peluang anda untuk menarik pembaca ke dalam siaran. Mulakan dengan cangkuk pembuka. Inilah yang “menarik” pembaca anda untuk ingin membaca artikel yang lain. Anda mahu dia merasakan dia tidak dapat menjauhkan diri daripada apa yang anda tulis kerana ada sesuatu yang lebih dekat.

Terdapat buku-buku yang ditulis di baris pembuka. Sekiranya anda mengkaji apa yang ada di luar sana, anda akan melihat maksud saya. Novel, artikel, koran … semuanya mempunyai kait pembuka. Terdapat banyak cara untuk menarik minat pembaca.

 • Petikan yang menarik
 • Statistik yang mengejutkan (begitulah cara saya membuka artikel ini)
 • Kenyataan yang mungkin tidak diketahui oleh pembaca
 • Kelucuan
 • Soalan yang membuat pembaca berfikir atau mempersoalkan sesuatu

Pada mulanya, mungkin menjadi cabaran untuk membuat sesuatu yang menarik pembaca, tetapi semakin banyak anda berlatih, semakin mudah bagi anda untuk menulis garis pembuka yang berkilau.

Pengenalan juga harus memberitahu pembaca tentang apa yang akan anda bahas dalam karya ini. Ingat bahawa anda ingin memikatnya untuk membaca yang lain, jadi beri dia penggoda. Contohnya: Dalam artikel ini, anda akan belajar menulis blog dari formula mudah yang akan menjimatkan masa dan usaha anda.

Bahagian 2 dari Pos Anda

statistikKredit Foto: kenteegardin

Kini tiba masanya untuk memasuki penyelidikan atau pengetahuan khas yang boleh anda tawarkan kepada pembaca. Sekiranya anda menulis tentang bagaimana memilih kelab golf yang betul dan anda mempunyai pemain golf pro dalam senarai rakan anda, anda mungkin mendapat beberapa petua daripadanya dan menambahkannya ke bahagian ini.

Sekiranya anda tidak mempunyai pengetahuan yang unik, tetapi cukup mengetahui topik tersebut, anda boleh mendapatkan beberapa statistik dan fakta dan kemudian menganalisisnya. Tidak ada orang lain di dunia yang melihat perkara seperti yang anda lakukan. Tidak ada yang mempunyai pengalaman anda atau “bercakap” dengan nada yang sama seperti anda. Biarkan ini bersinar dalam tulisan anda. Jangan takut untuk berkomunikasi dengan pembaca anda dan kongsikan maklumat mengenai masa ketika ayah anda cuba merombak dapur dan hampir meletupkan rumah kerana dia lupa mematikan saluran gas. Pembaca, terutamanya pembaca blog, menyukai sentuhan peribadi. Itulah yang menjadikan blogging begitu menarik bagi kita. Ini adalah cara untuk berhubung di tahap yang lain dengan orang di seluruh dunia.

Bahagian 3 dari Pos Anda

Di bahagian ini, anda harus memberikan pembaca alat atau maklumat khas. Ini semudah templat dan kemudian menerangkan bagaimana menggunakan templat itu seperti yang telah saya lakukan dalam artikel ini. Ia juga boleh:

 • Video terbenam
 • Infografik
 • Carta
 • Gambar
 • Jadual
 • Arahan bertulis

Juga, walaupun saya menyebutnya “Bahagian 3”, jika anda memerlukan lebih banyak ruang, anda pasti dapat mengubah bahagian ini menjadi beberapa bahagian atau bahagian yang berbeza. Walaupun anda tergesa-gesa untuk menulis catatan anda dan anda ingin menjimatkan masa, anda juga ingin membahas topik secara menyeluruh. Pastikan anda telah merangkumi setiap sudut. Lakukan carian Google dengan cepat untuk melihat apakah laman web lain merangkumi topik yang sama dan cari tahu apa yang dapat anda tawarkan yang lebih daripada yang mereka tawarkan.

Kesimpulan anda

emas bloggingKredit Foto: Kris Olin

Kesimpulan anda adalah peluang terakhir anda perlu bercakap dengan pembaca anda. Anda mahu apa yang anda katakan berpegang padanya. Beberapa perniagaan menggunakan kawasan ini sebagai ajakan bertindak (CTA). Sebagai contoh, mereka mungkin menyebutkan bahawa jika pembaca memerlukan lebih banyak pertolongan untuk merombak dapur, terdapat rundingan percuma dengan mengklik butang di sebelah kanan. Walaupun ini boleh berkesan, pembaca bijak. Mereka tahu bahawa anda memanggil mereka untuk bertindak dan berusaha menjual sesuatu.

Dengan itu, jangan takut kadang-kadang menyelesaikan topik dan mendorong pembaca untuk terus maju dengan rancangan pengubahsuaian mereka (atau apa sahaja topik yang sedang anda tulis). Saya pernah menghantar pembaca kepada saya dan mengucapkan terima kasih kerana tidak selalu berusaha menjual sesuatu atau mendorong mereka ke bawah. Ini dapat membina kepercayaan dari masa ke masa dengan pembaca. Ya, CTA kadangkala sangat berkesan. Nasihat saya adalah untuk mengubahnya. Gunakan CTA kadang-kadang dan lain-lain hanya membungkus artikel dan biarkan pembaca memutuskan sama ada dia mahu mengambil tindakan. Butang di sebelah kanan masih ada. Anda tidak akan secara terang-terangan mempromosikannya.

Blog Lebih Cepat Tapi Tidak Lemah

Masa adalah faktor bagi setiap pemilik perniagaan / blogger di luar sana. Walaupun templat di atas dapat membantu anda merancang catatan anda dan memastikan anda sentiasa berada di landasan yang betul dengan memastikan anda merangkumi semua perkara penting, ia tidak boleh menjadi pengganti salinan padat untuk laman web anda.

Google mementingkan kualiti ketika memberi peringkat laman web anda, jadi mengeluarkan maklumat tanpa menyandarkannya dengan fakta atau perincian unik hanya akan merugikan blog anda dalam jangka masa panjang. Blog cepat, blog pintar, kualiti blog.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map