15 практичних савета за побољшање, промоцију и повећање промета на вашем блогу данас

Креирање блога је корак број један.


Да бисте остали испред своје конкуренције у било којој ниши, морате активно расти и побољшавати свој блог.

Много је фактора који улазе у изградњу успешног блога. Употреба исправног скупа података, одабир најбољих алата и примена најбоље стратегије утичу на то колико ће ваш блог бити успешан.

Contents

Шта је у овом водичу?

У овом ћемо водичу истражити неколико ствари које можете учинити да бисте континуирано побољшавали и развијали свој блог.

Наш приступ је сличан “Каизен-у” – термину који се обично односи на статистички поступак који побољшава квалитет у сваком аспекту пословања (првобитно, производног) пословања. Фокусираћемо се на коришћење података / специфичних веб метрика за дефинисање наших акција.

Неки савети које сам навео су захтевали врло мало напора и могу створити тренутне позитивне резултате; док је другима потребно више времена и вештина да би их довршили. То је попут играња РПГ видео игара – неки нивои су једноставни, док некима треба дуже времена / напора да се савладају потребне вештине и пробој.

   Подаци су вам пријатељи, али који?

   Знамо да су подаци кључни за мерење вашег напретка и унапређење блоговања.

   Али на коју врсту података треба да гледате?

   Ако не користите праве веб метрике за праћење напретка и фино подешавање веб локације, можда ћете радити два корака унапред, уместо једног корака напред.

   У зависности од природе ваше нише и нивоа разумевања, можете погледати различите врсте статистичких података.

   Извештај Гоогле Аналитике на први поглед може бити неодољив. Толико бројева! А можда нисте упознати са неким метрикама или концептима.

   Па не бој се, јер …

   1. Бројеви / концепти нису тако сложени, и
   2. Искрено, мислим да блогери не би требали трошити превише времена на брушење извјештаја Гоогле Аналитицс.

   Стога предлажем да пратим само четири Гоогле Аналитицс броја. И ево четири виталне статистике на Гоогле Аналитицс-у коју би сваки блогер – без обзира на величину блога или нишу у којој се налазите – требало да разуме и да припази..

   1- Сесије / Стечени корисници

   По Гооглеовој дефиницији: сесија је група интеракција корисника са вашом веб страницом која се одвијају у датом временском оквиру.

   Замислите да сесија као контејнер за радње које корисник изврши на вашем блогу. Контејнер може да садржи више приказа страница и догађаја и радњи.

   Схватите да постоји велика разлика између сесије и корисника у извештају Гоогле Аналитицс.

   Једноставно објашњење (за детаљније разраде прочитајте ово) је следеће: Корисник је особа која долази на ваш блог и чита ваш садржај. Један корисник може снимити више сесија дневно у свом извештају о Гоогле аналитици. На пример, ако дође / дође на вашу веб страницу прочитајте неколико постова на блогу 8 ујутру и вратите се поново после ручка у 13 сати – то су две сеансе снимљене.

   Постоје две методе којима сесија завршава:

   • Истек времена: 30 минута неактивности / у поноћ
   • Промјена кампање: Ако корисник дође путем једне кампање, одлази, а затим се враћа путем друге кампање.

   Праћење колико сесија / корисника које стекне ваш блог један је од начина за мерење раста. Ако ваш блог овог месеца добија више сесија него раније, онда сигурно морате радити нешто како треба.

   Да бисте видели своје бројеве током сесија / аквизиције корисника, пријавите се на Гоогле аналитику, надзорну таблу > Аквизиција > Преглед.

   2- саобраћајни канали / препоруке

   Гоогле Аналитицс групира изворе промета у више канала, а најчешћи су плаћена претрага, органска претрага, директна, друштвена, препорука и тако даље.

   Већина ових појмова су саморазумљива, осим:

   • Израз “препорука” односи се на посетиоце који долазе са линкова на другим веб локацијама;
   • “Директно” се односи на кориснике који посећују ваш блог уписивањем ваше веб адресе у адресну траку.

   Да бисте добили бројеве, пријавите се на Гоогле Аналитицс, надзорну таблу > Аквизиција > Сав саобраћај > Канали.

   Пример (Набавка > Сав саобраћај > Канали).

   Погледајте добро одакле долази ваш саобраћај.

   Постоји ли веб локација или блог који се издваја од Које друштвене платформе шаљу највише промета на ваш блог? Добивате ли пуно органског промета претраживања (срећно!)? Који напори се троше колико саобраћај иде?

   А питање новца: Шта могу учинити да повећам ове бројке следећег месеца?

   (Ми ћемо ископати неке од ствари које можете учинити у каснијем делу нашег водича.)

   3- стопа напуштања почетне странице

   Одсутност је сесија на једној страници на вашем блогу. Одбачени корисник долази на ваш блог и одлази без посете друге странице.

   Стопа напуштања странице је добро мерење вашег садржаја или квалитета саобраћаја:

   • Да ли слушите публици прави садржај?
   • Да ли циљате праву публику својим садржајем?

   Није неопходна висока стопа напуштања почетне странице.

   Ако успех вашег блога зависи од корисника који прегледавају више од једне странице – на пример, корисници посећују вашу страницу “старт хере” и претпостављају да кликну на линк да би прочитали ваше остале коментаре, тада, да, велика стопа напуштања почетне странице је лоше.

   Међутим, постоје и други случајеви у којима је пожељна висока стопа напуштања почетне странице. На пример, ако ваш блог зависи од прихода од партнера, тада је велика стопа напуштања почетне странице можда добра ствар – ваши корисници посећују ваш блог, кликну на ваше партнерске везе и оставе.

   Стопа напуштања почетника је важна метрика јер покреће „зашто-питање“.

   Зашто је нагли скок (или пад) у стопи напуштања вашег блога?

   Постоји ли прекинута веза слике? Да ли се учитавање вебсајтара споро? Да ли је усклађивање дизајна нетакнуто? Да ли се драматично променио извор саобраћаја блога?

   4- Просечно време на страници

   Праћење времена које особа проводи на вашој страници помаже вам да пронађете начине побољшања садржаја и лепљивости блога.

   Постоје различити начини за мерење просечног времена на страници, али за једноставну употребу, само ћемо се усредсредити на најлакши.

   Просечно време на страници Пријавите се на Гоогле аналитику, контролну таблу > Понашање > Садржај сајта > Све странице.

   5- (необавезно) голова

   Лаички речено, циљеви у Гоогле аналитици мере колико добро ваш блог постиже своје циљеве.

   Ови циљеви могу бити:

   1. Пријавите се на билтен или
   2. Посетите и прочитајте део садржаја на свом блогу или
   3. Преузмите своју е-књигу или
   4. Обавите куповину (ако обрађујете трансакцију).

   Постављање циљева у услузи Гоогле Аналитицс није обавезно – али се топло препоручује ако читате да бисте превазишли кривуљу учења.

   Правилно конфигурисани циљеви омогућавају Гоогле Аналитицс-у да вам пружи критичне информације, попут броја конверзија и стопе конверзије за вашу веб локацију – што вам заузврат помаже да процените ефикасност вашег садржаја или маркетиншке кампање.

   Више ћемо говорити о начину на који се користе циљеви .

   Побољшања …

   Када једном схватите различите врсте података доступних за вашу веб страницу, ево неколико практичних ствари које можете да учините на побољшању вашег блога.

   Тактика бр. 1: Боље упознати своју публику

   Ко је заиста ваша публика? Која је њихова општа старост? Који степен образовања имају? Било која културна специфичност?

   И најважније: ЗАШТО су они на вашој локацији? Како можете боље да их послужите?

   Ако не знате ко су читаоци вашег блога, снимате у мраку.

   Ево три начина да боље упознате своју публику.

   Започните с људима које познајете, а затим проширите на имена у вашој ниши. Прикупљајте информације, правите статистике и графиконе. Као блогер можете наћи при руци анкете и анкете корисне алате. Анкетирање ваше публике на блогу помаже у утврђивању ваше демографије.

   Користите анкете, анкете и интервјуе да бисте сазнали ко чита, као и ко може да чита – њихове узрасте, родове, занимања, интересе, животну средину, итд. Позовите их да вас контактирају и представе и разговарају о томе шта им се свиђа ваш блог. Зашто су одлучили да вас прате? Који су постови њихови фаворити? Шта је са вама и вашим садржајем оно што вам даје кредибилитет у њиховим очима?

   Увек позивам претплатнике ВХСР да погоде „одговор“ у билтену, тако да имам прилику да се повежем. И ти би требао то исто.

   Ево три алата који ће вам помоћи да креирате анкете бесплатно:

   • Опитни мајмун
   • Гоогле образац
   • Анкета Зохо

   На вашој Фацебоок страници има доста информација (претпостављам да их имате за свој блог, ако не – идите да направите један што пре). Само треба да знате где да их пронађете.

   Фацебоок Аудиенце Инсигхтс, повежите своју страницу да бисте сазнали више о вашој публици: старосној доби и полу, страницама које воле и он-лине куповинама (само у САД-у).

   Форуми су добри да виде шта се дешава у вашем пољу и шта вам је публика у одређеном тренутку интересантна и релевантна.

   Ворлдмастер Ворлд и Веб Хостинг Талк су два типична примера како један нишни форум може вам дати невероватну количину улазака да бисте разумели шта људи у мојој индустрији брину..

   Једно упозорење пре него што скочите – не дозволите да вас бука одврати од ваших циљева. Форуми угошћују добру и лошу јабуку корисничке базе, зато обавезно филтрирајте неважне дискусије и фокусирајте се само на оно што је важно – посебно на теме које су у основи захтеви за помоћ, јер вам дају позадински материјал за писање одговора.

   Тактика бр. 2: Сипајте уље у ватру: усредсредите се на победника

   Сада сте наоружани правим подацима о свом блогу и публици, време је за неке акције.

   Прво што треба да урадите је да схватите шта функционише а шта није за ваш блог.

   1. Уложите више новца и труда у изворе промета који најбоље претварају.

   У следећем примеру (погледајте слику доле) стопа стопе конверзије циљева за Фацебоок Мобиле и Гоогле Органиц саобраћај претвара 7к у 20к боље. Оно што би овде требало да урадимо је да потрошимо више труда, времена и новца да добијемо више промета из ова два извора.

   Да бисте истражили саобраћај свог блога, пријавите се на контролну таблу Гоогле Аналитицс > Аквизиција > Сав саобраћај > Извор / Медиум.

   2. Удвостручите огласну кампању која функционише.

   Ако трошите 50 УСД месечно на Твиттер оглас који доноси много промета, трошите 100 УСД месечно и посегните за још већим бројем људи.

   3. Проширите садржај (уместо да стално стварате нове постове)

   Проширите садржај који даје најбоље стопе ангажмана.

   Које теме изгледају најпопуларније код ваших читалаца? Можете ли додати више информација у пост? Будите креативни – интервјуишите стручњака из индустрије, додајте нове графиконе, направите видео туториал и тако даље. Кључ је усредсредити се на победнике и од њих направити најбоље.

   Корисници проводе више времена на овим страницама (подвучени бројеви). Можете ли проширити садржај који даје најбољу стопу ангажмана? Да бисте видели овај број, пријавите се на контролну таблу Гоогле Аналитицс > Понашање > Садржај сајта > Све странице.

   Тактика бр. 3: Убијте плодове ниског висјења

   Плодове с ниским висећим плодовима прилично је лако скинути са воћке, а на срећу већина веб локација има и висеће воће за брање. Основни задаци које можете да обавите за неколико минута дневно могу имати велики утицај на укупни успех вашег блога.

   Неки основни задаци које тренутно можете да обавите укључују:

   1. Користите ИФТТТ за промоцију својих најновијих блогова на друштвеним мрежама.
   2. Подесите профил на друштвеним мрежама посебно за свој блог.
   3. Додајте дугмад за дељење друштвене мреже на своју веб локацију.
   4. Направите страницу са контактима тако да посетиоци сајта знају како да вас контактирају.
   5. Инсталирајте систем коментара других произвођача, попут Дискуса. Ово ће побољшати стопу ангажмана корисника.
   6. Напишите страницу за одрицање од одговорности како би читаоци знали да вам могу веровати да вам иде унапред.
   7. Делите садржај више пута; користите алат за аутоматизацију да бисте поново поделили стару мрежу мреже. Поновним дељењем старијег садржаја чувате га у јавности.
   8. Креирајте заокруживања која садрже неке од ваших најбољих садржаја.
   9. Направите инфографику која даље објашњава популарни чланак.
   10. Урадите А / Б тестирање да бисте видели како добро функционише све, од навигације до дугмета Позив на акцију.
   11. Направите страницу Старт Хере да бисте послужили новим посетиоцима.
   12. Откријте која је ваша главна тема за ваш блог и побрините се да сав садржај одговара вашој теми / циљевима.
   13. Проверите да ли на вашем блогу има правописних погрешака, граматичких грешака и погрешака при упису. Ништа не чини да блог изгледа непрофесионалније од вишеструких и доследних грешака у овој области.
   14. Развијте улични тим. Ово је тим појединаца који помажу у ширењу ријечи о вашем блогу. Заузврат, можете им послати бесплатну мајицу или друге доброте.
   15. Направите уреднички календар.
   16. Закажите резервне копије да не изгубите цео блог до катастрофе катастрофе на месту.
   17. Проучите своју линију? Да ли привлачи читаочево интересовање? Да ли то ефикасно објашњава о чему се ради?
   18. Пратите друге блогове у вашој ниши и повежите се са тим власницима блогова.
   19. Коментирајте на другим блоговима и додајте вриједне мисли.
   20. Пронађите ментора који је успео на њиховом блогу. Затражите од ментора који ће вам помоћи да свој блог постигне успех.
   21. Изразите свој позив на акцију (ЦТА) што је јасније могуће. Ријечи попут „кликните овдје“ замијените јачим командама попут „добити бесплатну е-књигу“.
   22. Проверите да ли постоји равнотежа између слике и текста, али да ли су слике релевантне за пост.
   23. Поправите све покварене везе. Можете да инсталирате додатак који ће вам лако омогућити да пронађете прекидане везе на ВП блогу.

   Тактика бр. 4: Направите листу, прикупите е-пошту посетилаца

   Људи који посећују вашу веб локацију слетели су тамо јер их занима тема коју покривате. Ово је онолико циљано колико публике можете да упознате. Важно је да прикупите њихове контактне податке како бисте могли да наставите да тргујете тим појединцима.

   Друштвени медији су претрпани, али е-поштом шаљете своје материјале врло специфичној публици која је већ одлучила да их занима шта имате да кажете.

   91% људи сваког дана проверава своје поштанске сандучиће.

   Упоредите то са веб локацијама попут Фејсбука, где ће ваш пост бити спуштен до вести због све буке.

   Срећом, постоје неки алати за маркетинг путем е-поште који вам могу помоћи да прикупите и останете организовани путем маркетинга путем е-поште.

   • Стални контакт
   • ГетРеспонсе
   • АВебер

   Поред тога, хтећете да користите професионално дизајнирани образац за пријављивање, тако да нема сумње да се корисник пријавио на списак поштанских адреса. Последња ствар коју желите је да вас оптуже за спам оне који се налазе на вашој листи за слање. Неки од горе наведених алата за листу е-поште имају уграђене обрасце за пријаву или додатке који се синхронизују са вашим блогом.

   Како циљати и повећати пријаву за е-пошту: Савети Адам Цоннелл

   Адам Цоннелл

   Једна од мојих најдражих [спискова за прављење спискова] је употреба „категорије циљаног пријављивања“.

   Идеја је слична надоградњи садржаја, али је далеко лакше управљати.

   Идеја је да користите обрасце за пријављивање да бисте понудили ексклузивни садржај који је релевантан за тему коју неко чита у то време.

   На пример, ако водите блог о храни, људима ћете читати категорију рецепата за храну другачијим „оловним магнетом“ него онима који гледају категорију рецепата за доручак..

   То је оно што смо користили у УК Линкологи за повећање пријава путем е-поште за преко 300%:

   Ево кратког описа процеса који смо користили:

   1. Реорганизујте & сажети наше категорије блога на 4-5 основних тема
   2. Креирао је главни магнет за сваку основну тему
   3. Инсталирао је додатак Тхриве Леадс ВордПресс који може циљати обрасце за пријаву на одређене категорије
   4. Подесите форме за пријављивање за промоцију сваког водећег магнета (фокусирали смо се на бочну траку, обрасце за пријављивање на садржај и прелазак)
   5. Активирано циљање категорија како би се осигурало да се сваки образац за пријаву појави у исправној категорији

   Кључно је овде понудити оловни магнет који је уско повезан са оним што неко чита у то време.

   На тај начин, већа је вероватноћа да се претплате.

   – Адам Цоннелл, Адам Цоннелл ме је напустио.

   Тактика бр. 5: О страници

   Заиста невероватна страница О страници мора имати више него само чињенице о вашој компанији. То би требало да буде прича о вама и како сте развијали посао, која су ваша основна уверења и шта вас разликује од ваших конкурената. Ево неких кључних елемената добре странице Абоут.

   Идеја бр. 1: Олово с куком за отварање која хвата читаоца.

   Иеллов Леаф Хаммоцкс хвата читаоца са овим ретком на својој страници: “ДОДАТАК одрживим друштвеним променама, ми страсно верујемо у путовања, сансе, добру храну, сјајне пријатеље, дуге разговоре, проширене хоризонте + дух авантуре.” Како си могао да помогнеш, али читај даље?

   Идеја бр. 2: Нека то буде лично.

   Осам сати је један пример веб странице која то добро ради. Једноставно почиње са “Здраво! Ми смо Натхан Страндберг и Катие Кирк … “Снажан, разговорни тон увлачи читаоца у себе.

   Идеја 3: Делите своју историју.

   Бриан Цларк из Цопиблоггер-а започиње своју страницу Абоут абоут приче о историји компаније.

   Ваша страница о Абоут треба да буде одраз ваше пословне изјаве и ваше личности. Учините то занимљивим и читаоци ће се осећати као да вас познају на личном нивоу.

   Тактика бр. 6: Визуелно побољшајте свој блог

   Просечној особи је потребно 0,05 секунди да донесе пресуду о вашој веб локацији. То значи 50 милисекунди да на посетиоца направите добар први утисак. За 50 милисекунди сумња се да особа има времена да прочита велики део вашег текста. Шта то значи? То значи да је први утисак већине људи о вашој веб локацији направљен на основу дизајна и слика, које мозак обрађује брже од текста.

   Генерално, ево шта предлажем у вези с визуелним елементима вашег блога:

   Немој:

   • Користите неважне, ружне фотографије са фотографијама које не чине ништа како би ваш бренд изгледао препознатљиво
   • Користите фотографије са лоше постављеним моделима

   Ево три начина за проналажење, не морате да ангажујете фотографа и екипу да бисте добили прелепе фотографије за своју веб локацију.

   1- Креирајте себе

   Са толико бесплатних ресурса и веб апликација на Интернету, супер је једноставно креирати невероватне слике – чак и ако нисте професионалац графичког дизајна.

   Уредници фотографија

   Желите оригиналну графику за свој следећи блог? Креирајте га на следећи начин:

   1. Снимите фотографије користећи свој телефон,
   2. Пронађите бесплатне иконе и векторске уметности на ВХСР Ицонс, Ицон Финдер или Фреепик,
   3. Спајање и уређивање ових елемената користите веб уређивач попут Пиц Монкеи, Цанва или Десигн Визард.

   Узорак – Креирање Фацебоок слике помоћу бесплатног уређивача Десигн Визард. Алат нуди више од 17.000 предложака дизајна и 1.200.000 слика у својој бази података – .

   Преузимање софтвера (бесплатно)

   Снимите екран и претворите га у ГИФ слике. Бесплатан алат – СцреенТоГиф (Виндовс) и Кап (Мац).

   Узорак – ГИФ слика Направио сам овај лични пост из колекције веб локација помоћу СцреенТоГиф.

   2- Унајмите слободног дизајнера

   У случају да графичко и фотографско снимање заиста нису ваша ствар, посао увек можете препустити самосталном дизајнеру.

   Трошак графичког и веб дизајна знатно је опао током последњих година захваљујући бесплатном софтверу и жестокој конкуренцији. На основу моје недавне студије – дизајнер у просеку наплаћује око 26 УСД / сат и можете коштати мање од 3 УСД / месечно.

   Не оглас: Цхее Цхинг је моја особа која ми треба када треба професионалне услуге дизајнирања. Она је дизајнер „комплетног пакета“ који долази са великим талентом и пословним смислом – не могу је довољно препоручити.

   Трошкови веб локација и графичког дизајна засновани на Упворк Топ 100 фрееланцер профилима. Просечна сатница = 26,32 УСД / сат; највиша = 80 УСД / сат, најнижа = 3 УСД / месец (извор).

   3- Пикабаи (или други директоријуми који нуде прелепе слике)

   Ако у свој пост морате додати неважне фотографије – најмање што можете учинити је да избегнете ружне фотографије. Не само да су благи и карактеристични, већ се могу појавити на више других веб локација у било којем тренутку, чинећи ваш блог мање јединственим.

   Постоји безброј директоријума слика у којима можете добити бесплатне, задивљујуће фотографије. Пикабаи је мој омиљени због своје флексибилности. Не постоје захтеви за атрибуцију, што значи да са сликама које добијате из овог извора можете радити све што желите.

   Поред тога, употреба је врло једноставна – постоји чак и једноставна претрага право на почетној страници пре него што се чак и пријавите. Добићете приступ фотографијама, векторским сликама и илустрацијама и можете филтрирати по потреби. Преузимање стварних слика је невероватно једноставно и, опет, долази са опцијама за величину слике (пиксела и МБ) тако да је слика коју имате у руци јасна и квалитетна без обзира на вашу сврху (у мом случају вероватно на мрежи за ваш блог – није потребна велика величина датотеке).

   Узорак – слика пронађена на Пикабаиу.

   Примери из стварног живота

   Пример # 1: Немојте скупљати сав садржај заједно

   Требало би да постоји равнотежа белог простора и других елемената. Бели простор не мора бити бела боја. Имајте на уму како Фресхбоокс користи негативан простор да би створио елегантан изглед. Смањите неред на страници. Избришите непотребне предмете или их премјестите на друго мјесто. Повећајте бели простор да бисте умањили буку.

   Пример # 2: Користите једноставан дизајн да бисте одвратили пажњу

   Корисници би требали да се фокусирају на ваш садржај. Минт ради добар посао фокусирајући читаоца на сврху веб странице – да вас натера да се пријавите за налог.

   Пример бр. 3: Користите мање ставки у горњем менију за навигацију

   Затим можете да створите подкатегорије под већим. Један пример који показује како можете да организујете многе категорије може се видети на Амазон.цом. Они су разврстали ставке у категорије, као што су Књиге, али затим их даље разврставају на додатне подкатегорије како би вам помогли да решите и пронађете одређени предмет који желите од више хиљада. Ако имате пуно категорија, покушајте да смислите само неколико главних категорија. Смањите употребу скочних прозора. Максимално додајте само један скочни прозор.

   Тактика бр. 8: Оптимизација претраживача на страници

   Када будете имали боље ранг листе претраживача, приметићете пораст промета и прихода. Откривање светог грала како се рангирати више у претраживачима може ипак изгледати неодољиво. Иако је тачно да су истраживање и побољшање фактора изван странице (попут добијања веза) природно важни, у СЕО се налази доста слабог воћа које СЕО блогери превиде.

   Гоогле редовно мења њихове алгоритме, тако да може бити тешко одгонетнути шта Гоогле жели. Три су ствари на које морате да се фокусирате ако желите да се добро рангирате у Гоогле-овом претраживачу: Садржај, ауторитет за перформансе и корисничко искуство.

   Сви ови фактори се удружују и комбинују у ономе што Гоогле сматра „добрим“ блогом који заслужује виши ранг у резултатима претраге..

   Повећајте промет за 321% помоћу СЕО претраживања

   У последње време проучавам начине повећања органског саобраћаја само путем промене и форматирања садржаја (он-Паге СЕО).

   И имам лепе резултате.

   Промет претрага једног мог поста повећан је за 321%!

   Ево основних СЕО корака на страници који ће вам помоћи да остварите више промета:

   1. Пратите одлазне везе како бисте проширили свој садржај информацијама које вас публика занима.

   На пример: У мом чланку о првом посту на блогу налазе се линкови до других извора са десетинама идеја за постове на блогу.

   Чим сам додао код за праћење одлазних веза, открио сам да моји читаоци кликну на те везе као луде. Шта сам урадио? Свој садржај сам проширио са 57 идеја за први пост на блогу. А сада је ово моја најпопуларнија кључна реч која доноси највише Гоогле саобраћаја.

   2. Креирајте с ако имате написаних више од 2.000 речи.

   Ово ће вам помоћи да добијете брзе везе до Гоогле СЕРП-а и повећате ЦТР.

   3. Пронађите питања која вам поставља публика о теми вашег чланка и дајте одговоре.

   Гоогле може постављати питања у блоку „Људи такође питају“.

   Ове акције ће повећати ваше шансе да уђете у истакнути исјечак.

   4. Покушајте у свој Х2 укључити релевантне кључне речи са дугим репом.

   Али немојте претеривати!

   5. Користите нумерисане и обележене листе да бисте имали прилику да погодите истакнути исјечак.

   Чим сам био тамо, кликови на мој чланак на овом упиту повећали су се за 20%!

   6. Увек испробајте нови наслов за своје странице ако нисте задовољни резултатима вашег промета са Гоогле-а.

   Промени то. Експеримент! Додајте модификаторе и нове кључне речи.

   За мој најпопуларнији чланак, ове године сам променио наслов више од 20 пута :)

   Као резултат тога, повећао сам промет за 321% захваљујући овим једноставним СЕО корацима на страници.

   – Мицхаел Позднев, желим да будем блогер.

   Неке једноставне ствари које можете да учините за побољшање рангирања претраге су:

   • Користите описне алт-ознаке на свим сликама
   • Исправите свих 404 грешака и неисправних веза
   • Укључите кључне речи у своје Х1, Х2 и Х3
   • Интерно повезивање – осигурајте да су ваше важне странице интерно повезане
   • Користите оригиналан, користан садржај који одговара потребама корисника – Гоогле Панда кажњава веб локације са превише страница танког садржаја
   • Употријебите ситницу и ситемап како бисте помогли Гооглеу да разумије структуру ваше веб локације и проток садржаја
   • Употријебите а ако је ваш садржај дужи од 2.000 ријечи
   • Тестирајте наслове страница да бисте побољшали ЦТР странице са резултатима претраге – студије случаја показале су да ЦТР утиче на рангирање веб локација.
   • Побољшајте стопу ангажованости сајта – стопа напуштања странице и време на страници утичу на рангирање сајтова.

   Тактика бр. 9: Прочитајте своје писање

   Један једноставан начин да побољшате свој блог јесте да одвојите време за рад на старом садржају. Редовно читајте старе постове на:

   • Пронађите и исправите граматичке грешке. Чак и комади који су прошли кроз више измена могу садржати погрешке у облику погрешака.
   • Пишите боље наслове и поднаслове. Проверите да ли циљају кључне речи које желите и да ли су оне довољно занимљиве да привуку интересовање читалаца.
   • Генеришите нове идеје за промоцију старих постова на друштвеним медијима. На пример, можете ли угостити Твиттер цхат који користи неке старе постове за покретање дискусије?
   • Замените стари садржај и представите га на свеж и занимљив начин, попут презентације или видео записа.
   • Направите сажетке својих најбољих постова који су усредсређени на одређену тему.
   • Нека популарне постове буде лако пронаћи.
   • Рециклирајте и надоградите свој стари садржај у нешто још вредније него раније.

   Тактика бр. 10: Добар садржај није довољан

   Не можете порећи да је добар, добро написан садржај важан ако желите да привучете своју публику. Али једноставно није довољно да сами привучете саобраћај на своју веб локацију.

   Морате да направите садржај који ваша циљна публика највише жели да прочита.

   Како знате шта желе да читају?

   1. Гоогле Аналитицс

   Погледајте назад на Гоогле Аналитицс. Сазнајте коју врсту садржаја воли ваша публика. Са којим комадима најчешће комуницирају или деле? Креирајте више тих тема и мање мање популарних (или замените мање популарне да бисте их више подсећали на популарне постове).

   На пример, ово су наших 10 најбољих блогова за Веб Хостинг Сецретс откривене за јануар 2016. Пост о Фацебоок додацима држи публику дуже од просека. То значи да публика сматра да су ове информације корисне. У ствари, на тој функцији троше 100% више времена него на неке друге. Време је да откријете шта то ради тако добро и „појачате“ садржај.

   2. Остале медијске платформе

   Одушевите се популарним садржајем на Подцаст-у, ИоуТубе каналима, СлидеСхаре и тако даље. Ово је прозор у који људи из ваше нише желе знати више. Постоји разлог да је одређени садржај популарнији у било којем тренутку.

   На пример, иТунес омогућава корисницима да прегледавају подкастове на основу популарности. Водите рачуна о теми као и о начину на који се представља публици.

   Користите ИоуТубе да бисте видели шта влогери у вашој ниши раде. Сазнајте који су видео снимци најпопуларнији на њиховим каналима. Претворите те популарне видео записе у идеје о садржају блога.

   На СлидеСхаре можете да одете на страницу Најпопуларније да бисте сазнали који слајдови привлаче интересовање посетилаца сајта.

   Узорак из стварног живота: Подцасти планете Монеи, рангирани према популарности.

   3. Трендинг на Твиттеру

   Шта је на Твиттеру? Ово може понудити увид у актуелне теме о којима би ваши читаоци можда желели да знају више. Имати на уму:

   Није све што је на Твиттеру релевантно за вашу нишу. Бредова супруга је можда добила отказ из Црацкер Баррела, али да ли то заиста има везе са вашим пословним тренерским послом? Можда се то деси ако бисте желели да разговарате о томе како да превазиђете ватру из друштвених медија.

   Увек можете да генеришете нове идеје за блогање из Вхат’с Трендинг на Твиттеру – чак и ако није баш ваша ниша. На ВХСР-у – део нашег раста произилази из стратегије садржаја где спајамо своју примарну нишу (блогање, веб хостинг, маркетинг на друштвеним мрежама) са другим трендовским темама (Ворлд оф Вар Црафт, Дунгеон Мастер, Схарк Танк ТВ серија, баштованство итд.). ). Женидба са две врло различите теме проширује читатељство и нуди нове углове писања на вашу тему.

   Веб локације на којима људи постављају питања о некој теми, као што је Куора, такође могу бити добар извор да бисте видјели шта људи желе знати више о томе.

   Тактика бр. 11: Креирајте страницу са концентраторима и истакните свој најбољи садржај

   Погледајте различите категорије на вашој веб локацији. Постоје ли неке категорије? Можете ли креирати страницу са концентраторима (неки то зову „врпце“) и приказати свој најбољи садржај у тој категорији? Или можда једноставно желите да истакнете одређену тему над другима јер је ваша анализа података показала да посетиоце ваше веб странице највише занима КСИЗ.

   Можете да креирате графиконе који се вежу за теме, групиште елементе у основни графикон и додате боју и интересовање вашој веб локацији. Неке врсте садржаја које бисте можда желели да укључе биле би:

   • Упутства за употребу о одређеној теми
   • Студије случаја
   • Напредне теме
   • Најпопуларније теме у одређеној категорији
   • Теме које су тренутно у тренду

   Тактика бр. 12: Побољшати брзину учитавања сајта

   Прије смо разговарали о важности времена брзог учитавања за вашу веб страницу и о томе како нестрпљиви људи могу бити. Брже учитавање блога захтијева да разгледате више различитих елемената.

   Алатке за испробавање

   СхортПикел помаже компримирању и оптимизацији слика без угрожавања квалитета слике. Овде можете унети УРЛ свог веб локације и проверити колико више можете компресовати слике свог сајта помоћу СхортПикел-а.

   Тактика бр. 13: Повежите се са другима у вашој ниши

   Већина водича за писање блогова које ћете данас наћи на мрежи усредсређена су на побољшање писања или додавање више садржаја.

   Међутим, истина је да више, или још бољи садржај, није увек одговор.

   Понекад је паметније одступити од стварања више садржаја и погледати у друге ствари које можете учинити да бисте постигли боље резултате блогања, као што је умрежавање с вршњацима..

   На први поглед вам се можда неће чинити добра идеја разговарати с другим блогерима у вашој ниши. Обоје се борите за сличан саобраћај.

   Међутим, повезивање са другим утицајима заправо може имати користи за вас обоје. Има довољно саобраћаја за обилазак и када се блогери препоручују једни другима, посетиоци њихових сајтова обично примете пажњу.

   • Досегните и повежите се са другим блогерима. Обоје циљате сличну публику, тако да ћете обоје имати користи. Такође можете да се повежете са блогерима у сродним нишама. На пример, ако правите дрвене натписе и продајете их, пожелећете да се повежете са блогом који говори о ДИИ декору.
   • Делите информације са другим блогерима. Да ли сте пронашли место за рекламирање које је посебно успешно? Не бојте се рећи другима. Они ће вам заузврат рећи где се рекламирају.
   • Размењујте гостујуће постове једни другима како бисте достигли публику једно другог.
   • Упознајте своје пријатеље са блогера својим читаоцима нудећи интервју, додајући чланак о њима у ваш билтен или им једноставно поручите на друштвеним мрежама.
   • Делите идеје о писању и уређивању.

   Jeffrey Wilson Administrator
   Sorry! The Author has not filled his profile.
   follow me

    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map