Rede virtual privada (VPN): Saiba mais sobre os detalhes para iniciantes

A Rede Virtual Privada (VPN) da Shërbimet permite que você tenha um nome e um nome e um número de telefone particular e internet para o seu endereço de e-mail. Kompanitë po përpiqen të mbledhin më shumë dëë përdorësit e pneu deri në masën që po bëhet tepër ndërhyrëse (Dëshironi shembull? Kjo, kjo, kjodhe kjo) ndërsa vendn jan nëëë.


* Skema e nxehtësisë së lokacioneve ku NSA mbledh të dhëna duque online përdorur Informatorin e papërmbajtur, një mjet i madh i analiës së të dhënave që përdoret nga Agjencia Kombëtare sashisara (s). burimi: Guardian

Por favor, vite-me radhë kemi përdorur produkte sëdha si Facebook, Google, softwares na Microsoft dhe më shumë, por tecologologia me përparim të shpejtë i ka tunduar këto kompani që të shtrydhin përdoruesit llogari përëtë përël.

Dhe ndërsa qeveritë mund të luftojnë për kontrolluar situatn, në disa raste ata vetë janë fajtorë për të njëjtat mëkate që korporatat po ballafaqohen me probleme – ndërhyrje e privatës.

Pra, mundo-mund-bjjmë-si-si-për-mbrojtur privatësinë-tonë na internet? Përgjigja na conexão no momento em que o VPN-ve.

Contents

Këshilla të ekspertëve

Disa ofrues në treg mund o mos jenë o sinqertë me ofertat e tire o të shërbimit. A pretendojnë të ofrojnë shërbime fizike nëendeende ndryshme, por um preco precioso pneu janë në të vërtetë virtual. Eu fjalë tëera, mundi jeni e lidhur me një servidor të vendosur në një vend, por merrni një adresë IP to caktuar në një vend tjetër. Por exemplo, servidor e servidor no mundo todo, jet e nt e vërtetë no SHBA.

Kjo Šshtë e keqe sepse kjo do ë thotë se o dhënat tuaja kalojnë nëpër servera të shumëfishta në pjesë të ndryshme os botës përpara se o arrijnë destinacionin përfundimtar. Nuk ka asnjë garanci se kriminelët kibernetikë, agjencitë e fshehta të fshehta të informacionité ose gjuetarët and shkeljes së të drejtave a autoria kanë dorën and pneu në një nga këto servera td.

Për të shmangur këtë çështje, póroruesit duhet e kryejnë testimin e duhur për të verifikuar vendndodhjet e vërteta të një VPN. Këtu janë katër mjete që mund të përdorni –

 1. Ferramenta de teste de ping do CA App Synthetic Monitor
 2. Ferramenta Traceroute do CA App Synthetic Monitor
 3. BGP Toolkit para Hurricane Electric Services
 4. Komanda Prompt Tool aka CMD no Windows

– Hamza Shahid, BestVPN.co

Siguri

Shumë shërbime VPN é para preenchimento de pneus, mas para mim, para o sigurie për para o përfituar përdoruesit e pneu. Filloi kryesisht për të ndihmuar nllhokimin e grumbullimit ndjekjes së të dhënave internet, por tani shshë zgjeruar për përfshirë ad-bllokimin dhe në disa raste edhe zgjidhjet.

Função de VPN

Šshtë pak e vështirë për të përshkruar se si punon një VPN nëse nuk përfshihet një hollësi e vogël teknike. Megjithatë, ptar që duan vetëm konceptin bazë, një VPN krijon një tunel e sigurt nga pajisja juaj e serverin VPN na pasta nga atje nr rrjetin botëror.

Mais, VPN krijon s pari një protokoll komunikimi nga pajisja juaj. Você pode criar um protocolo de conexão com o servidor e, em seguida, conectar-se com o servidor de conexão com o servidor VPN na VPN. Reconhecer um protocolo de VPN criptografado e selecionar Janë e Zakonshme, além do mais, se necessário, como avantazhet dhe disavantazhet e veta.

Protocolo e autenticação VPN

Megjithëse ka shumë protokolle komunikimi, ekzistojnë disa nto ato të zakonshme të cilat mbështeten normalisht pavarësisht nga markë and shërimim VPN. Disa janë më të shpejtë, disa janë më tad ngadalshëm, disa më të sigurt, të tjerë më pak. Zgjedhja Šshtë e juaja në varësi të krkesave tuaja, kshshu që kjo mund të jetë një seksion i mirë për ju për t’u kushtuar vëmendje nëse do të përdorni VPN.

Në përmbledhje –

 • OpenVPN: Protokolli me burim i hapur i cli është me shpejtësi mesatare, por ofron mbështetje të fortë të enkriptimit.
 • L2TP / IPSec: Kjo është mjaft e zakonshme ofron shpejtësi të përshtatshme, por lehtë bllokohet e um fornecedor de serviços e VPN e VPN favorizojnë përdoruesit e VPN.
 • SSTP: Jo aq e zakonshme na criptografia mënjanë mirë nuk ka shumë për të rekomanduar veten për të.
 • IKEv2: Lidhje shumë e shpejtë d veçanërisht e mirë për pajisjet mobile edhe pse ofrojnë standarde më të ulëta të enkriptimit.
 • PPTP: Shumë shpejt, por ka qenë e mbushur plot me prapavijë të sigurisë gjatë viteve.

Segurança e proteção VPN –

1- OpenVPN

O OpenVPN e o protocolo de VPN VPN estão disponíveis no momento em que o kjo e o edhe forca e saj, ashtu edhe dobësia e saj e mundshme. Material me burim të acontecer mund të arrihen nga dikush, që të thotë se jo vetëm përdoruesit e ligjshëm mund tërdorin dhe përmirësojnë atë, por ata që nuk kanë qëlëëëëëëëtë mundá shqyrtoj do mund ta shqyrtoj.

Megjithatë, OpenVPN, shtë bërë shumë e zakonshme, o mbetet një nga protokollet më të sigurta në dispozicion. Ai mbështet nivele shumë të larta tê enkriptimit duke pfrfshirë atë që konsiderohet më së shumti y criptografia kyçe 256 bits i "pathyeshëm", Como configurar o RSA 2048 bits automaticamente e o algoritmo SHA160 hash e 1 bit.

Se você é um duque, você está aqui: ai, shtë përshtatur edhe për pothuajse e gjitha platformat sot, no Windows no iOS e na plataforma, e no roteador, e roteadores no pajisjet mikro e Raspberry Pi.

Shembull – Disa pajisjet and mbështetura no NordVPN – Vini re si si sdo pajisje mbështet grupin e vet të protokolleve

Për gordo tê keq, siguria e lartë ka dobësitë e saj do OpenVPN, shtë parë shpesh si shumë, ngadalshëm. Kjo megjithatë është më shumë një kompromis, pasi Šshtë normale që para më i lartë të jetë shkalla e enkriptimit që përdoret, aq më shumë kohë do té dueto për përpunimin e rrjedhah.

2- Protocolo de túnel de camada 2 (L2TP)

Protocolo de camada 2 em Tunelit (L2TP), que é realmente o protocolo de protocolo e protocolo de conexão em camadas (PPTP) do protocolo de encaminhamento de camada 2 (L2F). Como gordura, keq, pash no ishte em pajisur, ou criptografia trajectória, como shpesh shpërndahej e bashku me protocolo e configuração IPsec. Deri më sot, ky kombinim Šshtë parë si më i sigurtë dhe nuk ka ende dobësi.

Një gjë që duhet teksohet shshtë ky protokoll pörrdor UDP n portin 500, që të thëë vé vendet që nuk lejojnë trafikun VPN mundia zbulojnë dhe bllokojnë lehtë.

Protokolli 3-Secure Socket Tunneling (SSTP)

Protocolo de encapsulamento seguro de soquete (SSTP) permite que você conecte-se com o usuário e conheça os requisitos, por exemplo, faça o login e faça o login e faça o login para ver o status do Windows e o Windows Vista no Windows Vista.

Se você estiver usando o sigurt, o duke usa o SSL de 256 bits e a certificação SSL / TLS de 2048 bits. Shshtë për fat de keq edhe pronúncia e Microsoft, kështu që nuk është e hapur për shqyrtim publicik – përsëri, si të mirë ashtu edhe të keq.

4- Versão 2 do Internet Key Exchange (IKEv2)

Versão 2: Limite o acesso à Internet (IKEv2) ou a Microsoft no Microsoft, o Cisco e o dispositivo de configuração são os seguintes: thjesht e protokoll tunelizimi. Prandaj, ai gjithashtu përdor përdorimin e IPSec për kriptim. Shkathtësia e saj për t’u lidhur me lidhjet e humbura ka bërë që ajo tëlë shumë e popullarizuar në mesin and atyre që përdorin atë për vendosjen në celular të VPN-ve.

5 – Protocolo de tunelamento ponto a ponto (PPTP)

Protocolos em PPTP (Tunneling Point-to-Point), que são dinossauros e mesins e VPN de protocolo. protokollet më të vjetra VPN. Megjithëse ka ende disa raste të përdorimit, ky protokoll ka rënë kryesisht nga rruga e rrugës për shkak të boshllëqeve të mëdha dhe dukshme në sigurinë e saj.

Ajo ka disa dobësi të njohura dështë shfrytëzuar nga të dy djemtë e mirë dhe të keq shumë kohë më parë, duque e bërë atë mëtëshirueshme. Në fakt, vetëm shpëtimi i hirit është shpejtësia e tij. Siç e përmenda më herët, na sigurt Šshtë një lidhje, shpejtësia më e mundshme është të shohësh një rënie.

Metodat e Criptografia no Forca

Mënyra më e thjeshtë për të pshrshkruar enkriptimin që unë mund të mendoj Šshtë që ndoshta të grumbulloj informacione në mënyrë që vetëm një pessoa që ka udhëzuesin se si e keni futur e munden përënëë.

Merrni em shembull një fjalë të vetme – Gato.

Não é necessário usar a criptografia de 256 bits para acessar e excluir o arquivo, assim como o script e o código do undeciphetable. Edhe superkompjuterit mé të fuqishëm e tokë do duhen miliona vjet duke u përpjekur to dekryptjnë atë fjalë të me vetme me encryption 256-bit e aplikuar në të.

Gjithashtu, nível e criptografia de criptografia de data e hora, criptografia de qshtu e codificação de 128 bits no gronismo e criptografia de criptografia de 256 bits. Edhe pse ende in the frikshëm, ekspertët besojnë se criptografia de 128 bits e shpejti do thyhet.

Você define o método de codificação e a aplicação automática normal, os vários aplicativos que você deseja, o email e o email, os shfletues e o programa. VPNs e outros sites que oferecem criptografia a você, incluindo criptografia no duam, pasi që lloji e zgjedhim do ndikojë e desempenho na VPN.

Në këtë mënyrë ne mund të "përshtatim" desempenho e velocidade da VPN. Për shembull, disa mund të preferojnë kriptimin ekstrem dë jenë të gatshëm tākrifikojnë shpejtësinë. Të tjerë mund të preferojnë shpejtësinë do kështu të pranojnë një nivel më të ulët të enkriptimit.

E se você quer saber o que é e quer saber sobre o que é kriptimi, se você quer saber o que é um jejum, por que você deve usar VPN, o que é VPN e o que é VPN, por que você precisa de VPN e por que você precisa de internet, por que você precisa?.

VPN virtual pessoal

Une kam qenë tani hulumtimin, teste a experiência na VPN por pjesën më të mirë të një viti. Ndërsa une nuk mund a jetë një ekspert teknik n VPNs ende, kam me siguri kuptova mum shumë se kurrë që kam dashur me të vërtetë për këto shërbime.

Experiência e mia kanë përfshirë përdorimin e VPN na plataforma e ndryshme, duke përfshirë aplicativo e pneu Android mobile, plugins de navegador me me modele e ndryshme të pdorrimimit. Disa un kam qenë e befasuar këndshëm, por disa zhgënjyer krejtësisht.

Më duhet të eles se në fundam të ditës, pa marrë parasysh afsësitë e një produkti, nuk ka absolutistt asnjë arsye për asnjë nga këto kompani që të kenë shërbim të keq tëlientit. Dhe po, unë e vlerësoj paaftësinë dhe përtacinë si ‘shërbim i keq i kientient’.

Pajisjet

Për pjesën më të madhe, testet e mia u kryen duke përdorur ose një me cliché burim të hapur VPN ose një aplikacion VPN té instalar e një makinë të bazuar në Windows. Këto zakonisht janë të mira dhe kam gjetur se zakonisht ndodh që hardueri që ne kemi në shtëpi kufizon VPN-në tonë më shumë sesa vetë shërbimi.

Gjëja më e rëndësishme që kam mësuar në lidhje me pajisjet është se nëse keni e recomendar o vendedor VPN direcional në roteador tuaj, ju duhet të jeni të vetëdijshëm për një faktor shumë tham. Këto zakonisht janë të kufizuara në rangun e çmimeve "Oh meu Deus" të roteador pa tel t konsumatorëve, madje edhe atëherë, janë mjaft të kufizuara.

Se você quiser, você pode configurar a VPN na lista e adicionar o Asus RT-1300UHP e usar o código de bloqueio de tela e shtivepive. Sigurisht që mund o pballballojë madhe edhe shpejtësi the plotë gigabit (nëpërmjet LAN) the deri në 400 + Mbps in WiFi. Megjithatë, ai arriti vetëm një xhiro rreth 10 Mbps sapo u krijua VPN. Në atë shkallë, procesori tashmë ishte duke u lodhur në 100% vazhdimisht.

Selecione o roteador que você seleciona e seleciona os itens que você selecionou, como o ROG Rapture GT-AC5300 ou o Netgear Nighthawk X10 – ou seja, o padrão de serviço e família. Edhe atëherë, nëse shpejtësia e internetit shsh e shpejtë – ngushtësia do të mbetet router juaj.

Lidhja e Internetit

Preencha os requisitos de VPN e VPNs, incluindo 50 Mbps, e clique em “ Desativar ” ou “ Reklamuara – zakonisht kam rreth 40-45 Mbps ”. Pf rfundimisht un u u zhvendos në një linjë 500 Mbps për të cilën unë të marrë rreth 80% e shpejtësive të reklamohen – normalisht 400-410 Mbps.

Ishte vetëm kur u zhvendosja në një linjë me shpejtësi më të lartë që kuptova se shumë VPN përpiqen të menaxhojnë me shpejtësi të tilla për shkak e një kombinimi faktorë. Se você quer saber o que é e o que quer, distanciar e jejuar no servidor da VPN, por exemplo, escolha o padrão de preferência e escolha o idioma.

Ajo që unë kam përdorur një VPN për

1-Streaming

Në fillim ishte kryesisht testimi i shpejtësisë, vetëm për të mbajtur një rekord si dhe për të eksperimentuar. Pasi kisha vendosur një bazë, fillova të testoja vende tëera tjera të shkarkimit ose streaming de vídeo. Për pjesën më të madhe, kam gjetur se pothuajse e gjitha VPN-jan jan të afta të transmetojné videot 4k UHD.

2- Torrent

Torrent e testua gjithashtu, sigurisht, o kam gjetur se pak zhgënjyese. Mendoj se identifica e acessa internet e internet e arrisca e pikë e cauca, zumbis se performam e limitam sua conexão com VPN-ve, mas não são dramaturgos, mas não investem e não têm infra-estrutura..

3-Gaming

Une me të vërtetë nuk luajnë shumë (të paktën jo lojërat që kanë rëndësi për performancën and VPN), por un kam marrë parasysh ping herë. Nëse jeni një lojtar qëprespres të përdorni VPN për hyrë në një lojë qështë jashtë vendit tuaj, mund jeni të zhgënjyer. Kohët e Ping rriten shumë para mum shumë që jeni em um servidor VPN, edhe nëse shpejtësitë janë të shpejta dhe qëndrueshme.

VPN Pyetjet e mais informações (FAQ)

A kam nevojë për një lidhje interneti për të përdorur VPN?

Një VPN projeta projeção para mascarar o fornecedor de produtos e serviços na sua empresa, por fim, quando você quer saber mais sobre Internet e Internet.

Na VPN do shushrim VPN?

Se o gjithë ofruesit e shërbimeve, a VPN da empresa der shirojnë e ju të qëndroni me ta për një kohë të gjatë, pasi kjo është rrjedhë e o pneu ardhurave. Shumica e ofruesve a shërbimeve a VPN ofrojnë kushte e ndryshme pagese, e jan jan: mujore, tremujore etj. Shumica e kohëve më të gjatë se plani, aq më e lirë do të jetë niveli juaj mujor, por do dueto të paguani të gjithë kontratën paraprakisht. Prisni paguani midis 9 der 12 $ no mesatarisht pêr kontratat mujore, me zbritje deri në 75% p krtratatat afatgjata.

Këtu është lista e shërbimet më të mira VPN ku krahasojmë çmimet dhe veororitë.

Um dos sites mais populares e Internetit Duke Përdorur na VPN?

O VPN-jan jan krijuar para s gjithash për mbrojtur identifica tua tua dhe për t’i mbajtur t dhënat tuaja t sigurta. Fatkeqësisht, një nga efektet anësore t kriptimit që përdoret për të mbrojtur të dhënat tuaja shshtë se ngadalëson lidhjen tuaj na internet. Se, por exemplo, você tem uma taxa de 70% de taxa de câmbio atual, a taxa de transferência é a sua taxa de VPN na VPN. Procure e distancie servidores VPN, servidores e servidores onde você me mostra o endereço e o endereço de e-mail e a Internet e os nomes de domínio e o endereço de e-mail da VPN.

No mundo todo, o shhojojë lidhjet VPN?

Shumica e ofruesve a VPN melhorada do que você pode criar e gerenciar o kufizojnë shpejtësinë tuaj. Sidoqoftë, ka rrethana tëera për t’u marrë parasysh gjithashtu. Siç u përmend më lart, prisni të merrni jo më shumë se një të shpejtësisë tuaj të linjës aktuale.

Na e vështirë shshtë të vendosni një lidhje VPN?

Meu drejtë dueto téjé aq e thjeshtë instalam një aplicativos no futja e emrit dhe fjalëkalimit tuaj. Atëherë gjithçka që duhet të bëni Šshtë të klikoni një buton dhe doë lidheni me një VPN servidor. Fatkeqësisht, kjo nuk tshtë gjithmonë zgjidhja më e mirë da disa lidhje mund o duhet të shkulen për performancën optimale. Você escolhe a VPN mais avançada e o NordVPN, o Surfshark e o ExpressVPN, o tempo e o tempo para si e para o mundo, o duque é o mais importante, o que significa que você quer saber o que é e qual é o pneu..

Escolha o mundo e o destino da VPN?

Você pode escolher várias opções de VPN ilimitadas para mim e para obter atualizações. Em seguida, clique no botão Iniciar no Windows, no MacOS e no Linux para ver como é o jogo de plataforma. Shumë do të mbështesin vendorsjen e ruterit () e ndërsa disa kujdesem për pajisjet më ekzotike siç është Raspberry Pi.

Mehrense kriptimi X -UMX bit to the timadalësojë lidhjen time shumë, a shtë and sigurt pàr mua të përdor encryption 256 bit?

Kjo Šshtë pak e ndërlikuar, pasi janë mjaft të forta. Pyetja që duhet të bëni vetes duhet të jetë, "Sa Šshtë vlera e intimitithe sigurisë në internet për mua?"

A fazer ta dijë dikush që jam duke përdorur na VPN?

Disa faqe përpiqen t mbajnë jashtë përuesuesit e VPN dhe gjejnë mënyra për zbuluar nëse një lidhje hyrëse vjen një server VPN. Fatmirësisht, VPN – Jan Jan – Vetëdijshëm Për Këtë – o Kanë dalë me kundërveprime që ndihmojnë. Shikoni për ofruesit e shërbimeve o cilat ofrojnë vjedhje, ose skamje Server.

Uma VPN mundial ou virtual e VPN para shfletuesit?

Você deve verificar se há VPN no kam gjetur se estiver usando o mëe madhe, ou seja, bem-vindo e categorias da categoria. Quando você procura e procura proxies no thjesht kercejnë lidhjen, você tem jashtë një serveri, ele exibe o tipo de veprojnë e një kontroll no shfletuesit për një aplikacion e plot VPN. Kjo e fundit do thotë që do keni ende nevojë për një aplicativo VPN o instalare në mënyrë që përdorni zgjatimin. Lista de permissões e shfletuesit VPN na lista Janë Shërbime na VPN.

A janë të ligjshme përdorimi em VPN-ve?

Você pode encontrar Jo Edhe no site e vender no kanë ligje kundër përdorimeve tën VPN, disa plotësisht e ndalojnë atë. Não há rasteiros, você pode ver o que há de mais perigoso e a VPN por parte do mundo e do mundo, do burgut ao do VPN. Fatmirësisht, ka vetëm një pjesë e vogël e vendeve ku VPN-të janë ndaluar deri më tani.

Um enredo de jam e pashtershme me na VPN?

Junte-se a você e encontre as variedades mais sagradas que você precisa, VPN no pacote de aplicativos e aplicativos. Ka pasur shumë raste kur përdoruesit e VPN janë stopuar pasi besuan në një ofrues të shërbimeve që pf rfundimisht u kthyen regjistrat e përdoruesve tek autoritetet.

Anterior: Um keni nevojë për VPN?

Pessoal privado na Internet shshtë nën rrethim nga kaq shumë drejtime dhe duket se ka ndodhur brenda natës. Janë ditët kur ne vetëm duhej të shqetsohemi për kriminelët kibernetikë, por tani ne gjithashtu dueto të shqetësohemi për kompanitë d qeveritë që duan të vjedhin të dhën të drë tn.

Natyrisht, nevoja juaj për një VPN do ishte kryesisht varet nga cili vend ju jeni brenda, pasi secili ka nivele të ndryshme kërcënimi. Pyetja nuk është diçka për të cilën mund të përgjigjet me një po ose jo të thjeshtë.

Vlera globale and tregut VPN (miliardë, USD) – Burimi: Statista

Megjithatë, shkalla e rritjes na vlera e tregut VPN global, eles fazem eles se shtë shumë e mundshme qës o duhet një herët ose vonë. Është koha e kaluar që përdoruesit individualë kanë filluar t marrin privatësinë d sigurinë e pneu online për të dhënë dë kërkojnë mënyra për të siguruar informacionin e pneu.

Ne kemi qenë të vetëdijshëm duke përdorur internetin shumë në të njëjtën mënyrë në të cilën ne gjithmonë kemi, vetëm duke shfletuar no lumtur që mund të jetë. Vërtetë, vírus do Malware que pode ser encontrado, por jo shumë ka ndryshuar.

Personalizar, atualizar e atualizar o dueto VPN VPN e o site Hapi Ardhshëm Që Secile Përdorues na Internet ou Merr Përsipër. Ekziston një nevojë urgente për të dalë mendësia se ne nuk kërcënohemi nga ajo që bëjmë në internet.

Merrni oferece shembull dikë që thjesht dëshiron e shkojë e internet dhe shikoni para disa fotografi t disa maceve të lezetshme. Ndërsa e bëni atë, informações tilla si zakonet e tij / saj tf shimlet, pëlqimet / pëlqimet, vendndodhja dum shumë më tepër janë duke u bërë të mbledhura nga autoritetete ose organizatat. Um nsh është aq i frikshëm em mendimi për të detyruar ndonjë formë veprimi?

Pra, unë them po, edhe nëse mendoni se nuk keni nevojë për një VPN – Ju me të vërtetë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map