Rrjeti Privat Virtual (VPN): Një udhëzues shumë i detajuar pèr Новички

Виртуальная частная сеть (VPN) Shërbimet может стать темой, которая не является частью вашей личной жизни в интернете, когда вы находитесь в данный момент. Компани по PoPripiken T Mbledhin Më ShumëThhna Pår Pårdoruesit E шин производных от Masne Që Po BéHet Tepër ndërhyrëse (Дзирони Шебулл?.


* Skema е nxehtësisë С.Е. lokacioneve ку NSA mbledh të dhëna онлайн герцог përdorur Informatorin е papërmbajtur, NJE mjet я Мад я С.Е. të посвящена анализу dhënave QE përdoret нга Agjencia Kombëtare е Sigurisë С.Е. Shteteve të Bashkuara (NSA). Бурими: Страж

Пожалуйста, сделайте мне что-нибудь, что вы хотите знать, что вы хотите знать, что вы слышите о своем творчестве?.

Он говорит, что не может быть уверен, что это не так..

Pra, çfarë mund t bjujën ne si Individual, pr t mbrojtur Privatësinë Toné Nâ € Интернет? Pørgjigja на время не тем тоннее VPN-ве.

Contents

Кешилла тё эксперт

Disa ofrues në treg mund – mos jené – грешите меня, пытаясь утомиться. Ata pretendojnët of ofrojnë shërbime fizike në vende tndryshme, por disa prej tyre janë në të vërtetë Virtuale. Me fjalë tëera, mund té jeni i lidhur me një server t vendosur në një vend, por té merrni një adresë IP t caktuar në një vend tjetër. Pér shembull, një server, Kinë mund, jet, në vërtetënga SHBA.

Kjo ëtšt e keqe sepse kjo do to thotë se t dhënat tuaja kalojnë nëpër servera t shumëfishta në pjesë tndryshme t botës pëppara se t Arrijnë destinacionin pérfundimtar. Nuk ka asnjë garanci se kriminelët kibernetikë, agjencitë e fshehta të fshehta t informacionit ose gjuetarët e shkeljes sé djjtve t a autorit kanë dorën e tyne nëjé nêënêêî îñêî ñêîñêî ñíî ñêà ñêà ñêîñêî îêîêî êîêî ñîêî ñîêî ñêî ñêî ñêî ñêà îñêî ñêîñî ñêîêî ñêîêî ñêî ñêî ñêî ñêà ñêîêî îêîñêî ñêîêî ñêîñêî ñîëîêà.

Что касается шмангура, то я думаю, что вы должны быть уверены, что это так, и вы должны быть уверены, что у вас есть VPN. Кету джанэ катер мджете це мунд т пёрдорни –

 1. Тестовый инструмент Ping nga CA App Синтетический монитор
 2. Traceroute Tool nga CA App Синтетический монитор
 3. BGP Toolkit nga Hurricane Electric Services
 4. Командный инструмент подсказки aka CMD и Windows

– Хамза Шахид, BestVPN.co

Siguri

Shumë shërbime VPN sot po fillojnë tsbatojnë masa mëdha sigurie për rérfituar pårdoruesit e tyre. Filloi kryesisht për tê ndihmuar në bllokimin e grumbullimit dhe ndjekjes sëtë dhënave në Internet, por tani šhtë zgjeruar për të përfshirë ad-bllokimin dé né disa isj djsjé déshe zhejeshe zhe djste ed.

Si функционон на VPN

Это пакет, в котором больше всего ничего нет VPN, и все, что вам нужно. Megjithatë, pär ata që duan vetëm konceptin bazë, një VPN krijon një tunel t sigurt nga pajisja juaj në serverin VPN dhe pastaj nga atje në rjetin botëror.

Ме холлесишт, ВПН крижон с пари пари протоколл комунимими нга пайся хуай. Который протоколл до парчакта куфийте се си тх дхан не до удхойтой нга пижисы хуай сервер на VPN. Экзистойна диа протоколье крисоре ВПН чилат джанэ тэ законшме, эдэ псэ секили ка авантажет дэ дезавантажет и вета.

Protokollet e përbashkëta VPN

Megjithëse ka shumë protokolle komunikimi, ezistojnë disa nga ato të zakonshme t cilat mbështeten normalisht pavarësisht nga markë e shërbimit VPN. Диса джан ме шпейт, диса джан мг нгадалшем, диса сигурт, тьер ме пак. Zgjedhja štëe e juaja në varësi të kërkesave tuaja, kështu qjo kjo mund t jet jet një seksion and mirë për ju për t’u kushtuar vëmendje nëse do to përdorni VPN.

Në përmbledhje –

 • OpenVPN: Protokolli me burim i hapur i cili shtšt me me shpejtësi mesatare, por of of mbështetje t Fortune t enkriptimit.
 • L2TP / IPSec: Kjo ëtštë mjaft e zakonshme dhe ofron shpejtësi të pershtatshme, por lehtë bllokohet nga disa vende që nuk favourizojnë përdoruesit e VPN.
 • SSTP: Jo aq e zakonshme dhe mñnjanë nga шифрование mirë nuk ka shumë për té rekomanduar veten për të.
 • IKEv2: Lidhje shumë e shpejtë dé veçanërisht e mirë pèr pajisjet mobile edhe pse ofrojnë standarde mëëëëëëîâ ë enkriptimit.
 • PPTP: Shumë shpejt, por ka qenë i mbushur заговор me prapavijë tī sigurisë gjatë viteve.

Крахасами и протоколом VPN –

1- OpenVPN

OpenVPN – общеизвестный протокол VPN me burim – hapur dhe kjo – shtë edhe forca e saj, ashtu edhe dobësia e saj e mundshme. Материал, который я тебе даю, должен прийти к Ногу Дикушу, и ты сделаешь это, чтобы понять, что ты думаешь, не понимаешь ли ты, что ты понимаешь?.

Megjithatë, OpenVPN – «штуди шуме э законшмэ дхмбетет ньё нга протоколлет ме си сигурта н диспозицион». Ай мбештет нивеле шуме ларта энкриптимит герцог перфширо в кс консьерохот ме шумти си шифрование kyçe 256-bit i "pathyeshëm", që kërkon auttentifikim RSA 2048-bit dhe një algoritëm SHA160 hash të 1-bit.

Falë saj duke qenë burim i hapur, ai šhtë pëhrshtatur edhe pår pothuajse tj gjitha platformat sot, nga Windows, iOS, Platform Mе, экзотика, маршрутизаторы, пижамный микрофон и малиновый пи.

Shembull – Disa nga pajisjet e mbështetura nga NordVPN – Vini re se si çdo pajisje mbështet grupin e vet të protokolleve

Пер тук, кек, сигурия и ларт-ка-добсит-э-э-э-э-эй OpenVPN: Kjo megjithatë ‘shtë më shumë një compromis, pasi’ shtë normale qsa sa mí lartët ‘jet’ shkalla e enkriptimit që përdoret, aq më shumë kohë do t duhet për prpunimin e rèj dhj dj rhj dj dhj.

Туннельный протокол 2-го уровня (L2TP)

Уровень 2 Protokolli i Tunelit (L2TP) является стандартом де-факто и Пика-н-протоколлин и Tunelimit T pikës (PPTP) и протоколом пересылки Уровня 2 (L2F). Пер фат кек, паси нук иште и паджисур пер трайтуар шифрование, аджо шпеш шпернхей с башку мне протоколлин и сигурисэ IPsec. Deri më sot, ky kombinim šttt parë si më i sigurtë dhe nuk ka ende dobësi.

Një gjë që duhet the theksohet «Что ты делаешь? Прокол UDP» не Portin 500, а ты делаешь вендет «Я люблю тебя!» VPN VPN mund ta zbulojné dhe ta bllokojnë lehtë.

Protokolli 3-Secure Socket Tunneling (SSTP)

Протокол защищенного туннелирования сокетов (SSTP)..

Прошу прощать шум и я, герцог Пардорур решил использовать 256-битный SSL и сертифицировать 2048-битный SSL / TLS. Fatшт ёр фе тë кек эд пронейсия е Майкрософт, кешту це нук shштэ э хапур п shр шкиртим паблик – përsëri, si të mirë ashtu edhe tê keq.

4 – Internet Key Exchange версия 2 (IKEv2)

Versioni 2 i Shkëmbimit t Keyelssave t Internetit (IKEv2) u bashkë-zhvillua nga Microsoft dhe Cisco dhillishish ishte menduar thhesht si një protokoll tunelizimi. Прандаж, ай гитхашту пардор пердоримин и IPSec пер криптим. Shkathtésia e saj pér t’u lidhur me lidhjet e humbura ka bërë që ajo tt jetë shumë e popullarizuar n mesin e atyre që përdorin atë p vendosjen n celular t VPN-ve.

5 – Протоколли и туннелирование точка-точка (PPTP)

Протоколли и туннелирование «точка-точка» (PPTP) – это динозавр, не имеющий связи с протоколом VPN. протоколле моё въетра VPN. Megjithëse ka ende disa raste t përdorimit, ky protokoll ka rënë kryesisht nga ruga e rruës për shkak të boshllëqeve t médha dhe t dukshme no sigurinë e saj.

Ajo ka disa dobësi të njohura dhe štëh shfrytëzuar nga ty dy djmtë e mirë dé té keq shumë kohë më parë, герцог e bërë atë më të dshirueshme. Не факт, ветм шпетими и хирит ште шпейтсия э тидж. Si s e përmenda mëe hert, sa mée sigurt štën një lidhje, shpejtësia mè e mundshme është të shohësh një rënie.

Метод шифрования и форка

Мынра мо тхеше пëр тëпэршкруар энкриптимин кë унэ мунд тэн мендой шштё кёндшта т в грумбуллуй информэйсьон нэ мэнйр ке вэтем нджэ человек ке кудзен твоя сущность.

Merrni për shembull një fjalë të vetme – Cat.

Это не 256-битное шифрование, которое можно расшифровать. Эде суперкомпьютерит мо фукишем н токю до дуен милиона струй герцог у пёрпекьюр декриптойн в фьяле я думаю шифрование 256-битный апликуар нет.

Gjithashtu, nivelet e encryption janë eksponenciale, kështu që шифрование 128-битное шифрование 256-битное шифрование. Edse pse ende i frikshëm, эксперт по 128-битному шифрованию с шейти до тиэт.

Что такое энкриптимит и пикат, и нормаль, апликохен автоматишт, и нэ апликациони кёрдорим, тайлла и э-мэйл, shfletues ose programe të tjera. VPNs nga ana tjetër na lejojnë t zgjedhim se çfarë lloje t encryption ne duam, pasi që lloji ne zgjedhim do to ndikojën n Performancën tonë VPN.

Në këtë mënyrë ne mund të "përshtatim" Производительность и доступ к VPN. Вы можете говорить о том, что предпочитаете криптимин экстрем дхе йенэ гатшам сакрификойн шпейтосин. Терьер мунд предпочитает шпейнсин дэ кешту т пранойн нй нивель мю ульт т энкриптимит.

E gjithë kjo ëtštë e domosdoshme dhe e prekur nga kriptimi sepse kur jeni regjistruar në një shërbim VPN, të dhënat që drrgoni kur përpiqeni të kërkoni internetin, kalojnë phérémes pérésés pérémes pérémes pérémes pérémes pérémes pérésé pëhé përée përée përée përée përée përée përésé pëmé pérémes pérésés pérémes pérås pérémes pérésé ë VPN mes ë ë ë ë.

Первойя мне личный VPN

Ун кам камен тули хулумтимин, тестимин дэ экспериментими н н VPN VPN pèes pèes më të mirë t një viti. Ndërsa unë nuk mund t jet n një ekspert teknik në VPNs ende, unë kam me siguri kuptova më shumë se kurrë që kam dashur me t v vërtetë për këto shërbime.

Экспериментируйте со своей мобильной версией Android, браузерные плагины для меня по моделям. Disa unë kam qenë i befasuar këndshëm, por disa zhgënjyer krejtësisht.

Могу ли я их найти, я не знаю, что это такое, но не знаю, что такое компания, кен, шербим, кек, т. К. Кентит. Он по-прежнему, вайлерс паафтесин, пертацин, шербим и кек и клиентит.

Pajisjet

Пожалуйста, сделайте это, покажите мне, что вы, Крайн, герцог Пардорур, не обращайте внимания на то, что вам нужно VPN, или установите VPN, чтобы установить Windows и Windows. Кэто законишт джанэ тэ мира дэ кам гъетур се законишт ндодх цэ хардуэри ке нэ кеми н штипи куфизон VPN-нон тоне ме шуме сеса вет шербими.

Гьяджа, моя мечта, кам кам, я не вижу, что ты делаешь? Këto zakonisht janë të kufizuara në rangun e çmimeve "Боже мой" роутер, па па тел консуматоро, дэ мэдже эдэ атхер, джанэ мджафт тв куфизуара.

Si shembull, un’u përpoqa të bjaja disa VPN nå njët varfër Asus RT-1300UHP e cila në qoftë se gjobë për shumicën e shtëpive. Sigurisht që mund t përballojë madje edhe shpejtësi të plotë gigabit (nëpërmjet LAN) для получения 400 + Мбит / с и WiFi. Megjithatë, ai arriti vetëm një xhiro rreth 10 Мбит / с и VPN-соединение. Нет ате школле, обработчик ташмэ иште дьюк у лодхур нэ 100% важдимишт.

Lloji я routerit QE дзю nevojitet PER të cilin ро flasim еште në rangun е ROG Rapture GT-AC5300 или Netgear Nighthawk Х10 – Shtrenjtë ДНЕ джо Norma PER shumicën е familjeve. Edhe atëherë, nsese shpejtësia e internetit është e shpejtë – ngushtësia do té mbetet router juaj.

Lidhja e Internetit

Филлова тестирование и VPN-ве нью-лине 50 Мбит / с, и я узнаю, что это рекламный материал – законишь кам рэт 40-45 Мбит / с. Перфундимишт унэ у жвендос нэ ньй линже 500 Мбит / с с т р у н и с т е р т е р 80% и шейптсив рекламохен – нормалишт 400-410 Мбит / с.

Ищите вет курь, живя нон нюй линже ме шпейси ме лартэ кёптова с шумом ВПН паренкен менахшойн ме шейтеси тилла пэр шкак тё ньё комбиши фактор. Kjo pérfshin makinën që ju e përdorni, distancën ndërmjet jush and serverit VPN që zgjidhni, cilat norma t enkriptimit ju Предпочтения dhe më shumë.

Ajo që unë kam përdorur një VPN për

1-потокового

Не заполняй иште кришишт тестими и шпейтесес, ветм пър мбайтур нй рекорд си дэ пэр тъ эксперимент. Pasi ti kisha vendosur një bazë, fillova t testoja vende tjera t shkarkimit ose Потоковое видео. Pèr pjesën më té madhe, kam gjetur se pothuajse tj gjitha VPN-tt janët afta t transmetojnë videot 4k UHD.

2- торрент

Поток у тебя тестуа гйташту, сигуришт, дхе кам гъетур се пак жгёнйесе. Mendo se sapo shpejtësia e internetit né internet té Arrijënjë pikë t caktuar, do the zbuloni se permanca e shërbimit túj «VPN-ve bie në mñyrë the dramatike nëse nuk investoni shumë noëjë my Infrastruur».

3-Gaming

Unë me té vërtetën nuk luajnë shumë (paktën jo lojërat që kanë rëndësi për Performancën e VPN), por un un kam marrë парасыш пинг ей. Нет Джени Ной Лойтар QS Шпресон Té Përdorni VPN Pèr T HYREN NJJ LoJE Që Sštë Jashtë Valleit Tuaj, Mund Té JENI Të ZHGENJIJER. Kohët e Ping rriten shumë sa më shumë që të jeni nga servrat VPN, edhe nsesse shpejtësitë janë të shpejta dé të qëndrueshme.

VPN Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ)

Kam nevojë për një lidhje interneti për të përdorur VPN?

VPN – это проект по маскеар и мбройтуру вендндоджену с тханат туаа, в котором ты не находишься в интернете.

Sa kushton një shërbim VPN?

Если ты не знаешь, что ты делаешь, то будь осторожен, будь осторожен, люби меня, будь счастлив, не теряй времени. Shumica e ofruesve të shrbimeve  VPN ofrojnë kushte t ndryshme Pagese, siç janë: mujore, tremujore etj. Shumica e kohëve më të gjatë se sa plani, aq mée lirë do t jet n niveli juaj mujor, por do du duhet t paguani t gjithë kontratën paraprakisht. Prisni të paguani midis 9 производная 12 $ muaj mesatarisht pår kontratat mujore, me zbritje производная në 75% pår kontratat afatgjata.

Këtu ëtštë lista e shërbimet mëtè mira VPN ку крухасойма шмимет дэ вечорите.

A do tëngadalësoni shpejtësinë e internetit duke përdorur një VPN?

VPN-джан крижуар пара с гитхаш пэр тб мбройтур тождество туаи дэ пэр ти мбайтур т дханнат туаджа т Сигурта. Fatkeqësisht, një nga efektet ansesore t криптимит q pérdoret për të mbrojtur t dhënat tuaja šshëë se ngadalëson lidhjen tuaj në internet. Si rregull, prisni t arrini jo më shumë se 70% tpejtësisë aktuale t linjës tuaj kur përdorni një VPN. Факторы, которые вы можете использовать для VPN, нгаркса и серверы, которые я вам радую, делают ниндзёйн гйташту н шпэйтсинэ в интернете, куда я иду, кени герцог Пардурур ндж VPN.

Sa shpejt mund të shkojnë lidhjet VPN?

Shumica e ofruesve tё shrbimeve VPN do tre’jgo tregojnë se nuk do to kufizojnë shpejtøsinë tuaj. Сидокофтэ, карретана тжера пер т’у марре парасыш гитхашту. Так что, пожалуйста, примите, присьте, мерри, джо, мум, шумите, скажите, что вы хотите, чтобы быть в тени..

Sa e vështirë është të vendosni një lidhje VPN?

Ме дрейт духет джет, а тхешть са инсталми и н апликасион футжа эмрит фьялкалимитит туай. На этой странице вы увидите, что сервер VPN делает доступным для вас. Fatkeqësisht, kjo nuk është gjithmonë zgjidhja mе e mirë dhe disa lidhje mund t duhet t shkulen pär Performancën optimale. Я думаю, что VPN VPN и NordSPN, Surfshark и ExpressVPN делают это, я думаю, что я не знаю, что ты думаешь о себе, но я не знаю.

Cilat pajisje mund të djjtoj një VPN?

Вы можете узнать, что я вам помогу, VPN me té cilin regjistroheni. Pothuajse té gjithë ofruesit do do mbështesin Windows, MacOS and Linux with bashku me platformat kryesore lëvizshme. Shumë do t? Mb? Shtesin vendosjen e ruterit () ndërsa disa kujdesem për pajisjet më ekzotike siç štë Raspberry Pi.

Meqenëse kriptimi X -UMX-bit do ngadalësojë lidhjen time shumë, «st sigurt pér mua t përd» шифрование 256-bit?

Kjo štštë pak e ndërlikuar, pasi janë mjaft të forta. Pyetja qu duhet tëni vetes duhet t jet, "Sa štštle vlera e intimitetit dhe sigurisënë internet për mua?"

A do ta dijë dikush që jam джек герцог пардорур ньё VPN?

Отвечайте на вопросы, связанные с виртуальной частной сетью и виртуальной частной сетью. Fatmirësisht, VPN-t janët vetëdijshëm për këtë dhe kanë dalë me kundërveprime që ndihmojnë. Shikoni pér ofruesit e shërbimeve tí cilat ofrojnë vjedhje, ose skamje Server.

Обязательный VPN-клиент?

Kam provuar disa zgjatje të shfletuesit VPN dhe kam gjetur se pèr pjesën më të madhe, këto bien në dy kategori kryesore. Он знает, что такое прокси-серверы, которые вы знаете, когда вы делаете это, но вы не можете управлять этим, делая это из-за сюжета VPN. Что ты делаешь? Что ты делаешь? Что ты делаешь? Что ты делаешь? Что ты делаешь? Что ты делаешь? Zgjerimet e shfletuesit VPN zakonisht nuk janë shërbime to plota VPN.

Янвe тё лигмёд пёрдорими и VPN-ве?

Джо Эдс, Шумица и Вендев Нук Кан Лиге Кундэр Пэрдориме – VPN, расскажи о своей идее. Не беспокойтесь, вы не хотите идти в ногу со временем, потому что вы должны быть уверены, что это Бургундия, VPN-сеть. Fatmirësisht, ka vetëm një pjesë e vogël e vendeve ku VPN-t janë ndaluar производная mêtani.

Джем сюжет сишт е паштершме мне нпй VPN?

Kjo në masë të madhe varet nga sa e sigurt pérdorni lidhjen tuaj VPN dhe cilin ofrues ju zgjidhni. Ka pasur shumë raste kur pårdoruesit e VPN janë arrestuar pasi besuan në një ofrues të shrbimeve ë përfundimisht u kthyen regjistrat e përdoruesve tek autoritetet.

Перфундим: Кени Невойе Пер VPN?

Privatësia personale në internet është nën rrethim nga kaq shumë drejtime dhe duket se ka ndodhur brenda natës. Ушел, я не думаю, что не дух, который не является человеком, который не имеет никакого отношения к другим людям..

Natyrisht, nevoja juaj pèr një VPN do ishte kryesisht varet nga cili vend ju jeni brenda, pasi secili ka nivele tndryshme kërcënimi. Pyetja nuk štët diçka për të cilën mund përgjigjet me një po ose jo to thjeshtë.

Vlera globale e tregut VPN (милиардо, долл. США) – Burimi: Statista

Megjithatë, nga shkalla e rritjes në vlera e tregut global VPN, Unë do the them se «shtë shumë e mundshme që do t’ju duhet nj her her is it vonë». Это koha e kaluar që pårdouruesit персонажа kanë filluar t marrin приватсин дэ сигуринэ он устает онлайн пэр тх дхен дэ чёркёйн меныра пэр ти сигуруар информационная шина.

Ne kemi qenët vetëdijshëm герцог përdorur internetin shumë në të njëjtën mënyrënë të cilën ne gjithmonë kemi, vetëm duke shfletuar sa ë lumtur që mund të jetë. Вертетэ, Вирусет и Вредоносные средства на кан бре брё мё куджессхем, пор джо шуме ка ндрышуар.

Personalisht, mendoj se miratimi i një shërbimi VPN duhet të jetë hapi and ardhshëm që secili pérdorues and internetit merr përsipër. Экзистон ньё невойе ургьенте пар тё даль нга мендесия се н нук керченхеми нга аджо кё беймё н интернет.

Merrni pér shembull dikë që thjesht dëshiron t shkojë në internet dhe t shikoni pér disa fotografi t disa maceve t lezetshme. Ндэрса э бени атэ, информация о тилье и законе тидж / сай тё шфлетимит, пилькимет / пилькимет, вендндодхья дэ шумэ мё тепер джану герцог у бре тё мблэдхура нга ауторээтэтэтэтес оао. Нук shшт ë i h f f p f sa sa sa sa sa sa sa sa sa sa sa sa sa sa sa sa sa sa?

Пра, унэ, они по, эдэ нэсе мендони се нук кени невойе пэр ньэ ВПН – Джу ме твертеть.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map