11 Viktige bloggverktøy og ressurser

Blogging er handlingene du legger tankene dine på nettet for at andre kan lese. Selve handlingen er ikke vanskelig, men for å blogge effektivt, er vi avhengige av mange forskjellige verktøy.


I min nylige bok, The Ultimate Blogging Resource List, listet jeg hundrevis og hundrevis av forskjellige ressurser for bloggere. Sannheten er at jeg bruker ikke halvparten av ressursene som er oppført i boken. Når det gjelder viktige bloggeverktøy som jeg ganske enkelt ikke kan betjene uten, er det bare en håndfull applikasjoner og tjenester jeg bruker hver eneste dag.

I dag vil jeg dele med deg de 10 bloggeverktøyene jeg ikke kan klare meg uten. Disse ressursene er ikke nødvendigvis de beste; de er ganske enkelt de jeg har blitt vant til å bruke til visse oppgaver. Jeg har derfor listet opp alternativer for hver tjeneste slik at du har et større utvalg av ressurser å velge mellom. Jeg håper du liker listen 🙂

11 Må-ha bloggverktøy og ressurser

1. NetVibes – gratis

URL: https://www.netvibes.com/
Bruk: For å holde deg oppdatert med siste nytt & Visninger

Det er viktig for bloggere å holde seg oppdatert med de siste nyhetene og hendelsene rundt emnet de skriver om. Sosiale medietjenester som Twitter og Facebook har endret måten folk får informasjon på. Imidlertid tror jeg ikke det er en praktisk måte å holde seg orientert når de rapporterer nye artikler umiddelbart. Derfor er det lett for viktige nyhetsartikler å gå seg vill i miksen.

netvibes

Nyhetslesere er en mye bedre måte å lese innhold fra dusinvis av nettsteder. Jeg har brukt det i årevis for å sjekke de siste artiklene på viktige nyhetsbrytende nettsteder. Den kommende nedleggelsen av Google Reader 1. juli 2013 har sett mange flere henvende seg til NetVibes for å holde seg oppdatert med innholdsnettsteder.

Verdige alternativer: Feedly, NewsBlur, FeedDemon

2. Google Dokumenter – Gratis

URL: https://docs.google.com
Bruk: For notering

Å ta notater er en essensiell del av blogging. Ideer kan komme til deg når som helst på dagen, noe som er en av grunnene til at jeg alltid har en tradisjonell notisblokk og penn til enhver tid. Når jeg kommer på nettet, overfører jeg notatene til Google Dokumenter.

google Dokumenter

Det er mange titalls gode notatprogrammer tilgjengelig på nettet. Jeg bare elsker enkelheten til Google Dokumenter; Et tomt dokument er alt jeg trenger. Noen ganger bruker jeg regneark for å spore resultatene til statistikk osv. Også.

Det er viktig at notater synkroniseres på skyen, da jeg noen ganger jobber på forskjellige datamaskiner. Google Dokumenter lar meg få tilgang til notater fra hvilken som helst datamaskin eller enhet, og jeg kan laste opp frakoblede filer fra Word også.

Verdige alternativer: Evernote, Husk melken, Simplenote, Trello

3. FileZilla – Gratis

URL: https://filezilla-project.org
Bruk: For å laste opp, slette & Endre bloggfiler

Jeg bruker FileZilla for å laste opp alle kjernebranner, bannerbilder, temaer, plugins og mer. Jada, du kan administrere bloggen din ved hjelp av en filbehandling, men prosessen er treg og klumpete.

FileZilla

FileZilla er tilgjengelig på Mac, Windows og Linux. Det er utrolig enkelt å bruke. Jeg har en 27 ″ iMac hjemme, men jeg pleier å bruke Windows-bærbare datamaskiner på veien. Eksport- og importalternativene på FileZilla gjør det enkelt for meg å sikre at alle nettstedsprofilene mine kan overføres til alle enheter jeg bruker.

Verdige alternativer: FireFTP, CrossFTP, SmartFTP (Windows)

4. TextPad – Gratis

URL: https://www.textpad.com/
Bruk: For å endre malfiler

TextPad

Verdige alternativer: TextWrangler (Mac), Notisblokk ++ (Windows), Kate (Linux)

5. WordPress – Gratis

URL: https://wordpress.org/
Bruk: Min bloggplattform

Da jeg først begynte å blogge i 2006 prøvde jeg flere populære bloggplattformer. WordPress sto imot konkurransen på grunn av antall temaer og plugins den hadde tilgjengelig for den. Plattformen har gått fra styrke til styrke siden den gang og har utviklet seg langt utover en bloggplattform. Faktisk makter WordPress 34% av nettsteder.

WordPress

Jeg bruker WordPress for å lage alle mine innholdsnettsteder. På grunn av antall plugins som er tilgjengelige for det, er det ingenting som skriptet ikke kan gjøre.

Verdige alternativer: Wix, Typepad, Drupal, Joomla

6. VaultPress – 39 dollar per år

URL: https://vaultpress.com/
Bruk: For sikkerhetskopiering av bloggene mine

Det er viktig å utføre regelmessige sikkerhetskopier av bloggene dine. VaultPress gjør denne prosessen enkel ved å sikkerhetskopiere bloggen eller nettstedet ditt hver eneste time. Tjenesten ble utviklet av Automattic, selskapet som utvikler WordPress.

Vaultpress

Tjenesten lar deg gjenopprette eller laste ned all sikkerhetskopi fra fortiden. Du kan velge å laste ned temaer, plugins, databasen eller opplastningene dine fra et hvilket som helst tidspunkt siden du begynte å bruke tjenesten. Skulle jeg ønske det, kan jeg for eksempel laste ned en sikkerhetskopi av bloggen min for to år siden, og jeg kan velge mellom hvilken som helst sikkerhetskopi fra den dagen. Det er mange gode sikkerhetskopiløsninger der ute, men for meg er VaultPress over konkurrentene av akkurat denne grunn.

Verdige alternativer: Backup Machine, BlogVault, CodeGuard, Interserver Swift Backup

7. Google Alerts – Gratis

URL: https://www.google.com/alerts
Bruk: For å bli varslet om koblinger til bloggen min

Google Alerts lar deg få varsler om hva som helst. Jeg bruker den for å bli varslet om anmeldelser av bøkene mine og lenker til bloggen min. Det kan også brukes til å varsle deg om viktige utviklingstrekk innen en nisje.

Google Varsler

Alt du trenger å gjøre er å angi nøkkelordet du vil spore, og hvor ofte du trenger oppdateringer.

Av alle tjenestene som er oppført i denne artikkelen, er Google Alerts de jeg ikke stoler på hver dag.

Det er muligens den eneste tjenesten jeg teknisk kan klare meg uten; men hver gang jeg får en e-postoppdatering fra Google Alerts, blir jeg påminnet om hvor nyttig tjenesten er.

Verdige alternativer: Nevn sosial søker

8. DropBox – Gratis for 2 GB lagring

URL: https://www.dropbox.com/
Bruk: For sikkerhetskopiering av alle viktige filer

Jeg bruker DropBox for å ta sikkerhetskopi av alle viktige nettstedfiler inkludert filer, temaer, plugins, logoer, notater og mer. Alle filene mine synkroniseres automatisk på alle datamaskinene mine, og jeg får tilgang til viktige filer fra hvilken som helst enhet.

Dropbox

DropBox tilbyr 2 GB lagringsplass gratis, selv om du har muligheten til å tjene mer lagringsplass gjennom henvisninger. Jeg betaler $ 99 per år for 100 GB lagringsplass når jeg tar sikkerhetskopi av alle bildene og videoene mine fra å reise på tjenesten.

Verdige alternativer: Google Drive, SugarSync, SpiderOak, iDrive

9. Greenshot – Gratis

URL: https://getgreenshot.org
Bruk: For å ta skjermbilder

Bilder er en stor del av blogging. Blogginnlegg uten bilder ser kjedelige ut og deles sjeldnere på nettsteder på sosiale medier. Derfor tar jeg skjermbilder hver dag for blogginnleggene mine.

Greenshot

Greenshot er et skjermdumpverktøy for Windows som lar meg ta et skjermbilde av hele skrivebordet, eller av et definert område, ved hjelp av snarveistaster.

Det er mange fordeler med å bruke Greenshot.

Muligheten til å ta et skjermbilde av et definert område sparer deg for mye tid på å beskjære bilder i bildeditoren. Du kan til og med konfigurere applikasjonen til å åpne bildredigeringsprogrammet automatisk etter å ha tatt et skjermbilde. Alternativt kan du lagre skjermdumpen som et bilde på et forhåndsdefinert sted.

Verdige alternativer: Fantastisk skjermbilde, TechSmith Snagit

10. Gimpoto – gratis

URL: http://www.gimphoto.com/
Bruk: For å endre bilder på Internett

I årevis brukte jeg Photoshop til å redigere bilder, men de siste årene beveget jeg meg mot gratis fotoredigeringsløsninger. GIMP var det åpenbare valget, men overgangen til Gimphoto var lettere ettersom menygrensesnittet var basert på Photoshop.

GimPhoto

Gimpphoto er tilgjengelig for Windows og Linux. Det er også et bærbart nedlastingsalternativ som lar deg installere det på en USB-flash-enhet. Photoshop er veldig dyrt nå, og de tvinger alle til å betale med et månedlig abonnement. Hvis du er ute etter et godt alternativ til Photoshop, anbefaler jeg Gimpphoto på det sterkeste. Det er ingenting det ikke kan gjøre, og det fungerer på en veldig lik måte som Photoshop.

Verdige alternativer: Paint (Windows), Pixlr (nettleserbasert), Seashore (Mac)

11. Gmail – Gratis

URL: https://www.gmail.com
Bruk: For e-post, nettverk & Mer

Gmail er den første applikasjonen jeg åpner i nettleseren min hver eneste dag. Det er hvordan jeg får oppdateringer om nye kommentarer på de nye bloggene mine og hvordan jeg nettverk med folk på internett. Folk snakker alltid om hvor bra Twitter, Facebook og Linkedin er for nettverk. Jeg setter pris på nettverksmulighetene som disse tjenestene tilbyr, men jeg tror e-post fremdeles er det beste mediet for å gjøre forretninger.

Gmail

Jeg har brukt Gmail aktivt siden jeg ble tilbudt en betakonto for mange år siden. De fleste andre e-posttjenester samsvarer nå med den store lagringsplassen som Gmail tilbyr, men Gmail fremdeles utmerker seg i et antall områder. Spesielt dens integrasjon med andre tjenester. Første del Google-programmer som Google Chat, Kalender, Drive og Hangouts, er alle integrert i måten Gmail fungerer på. Det er et stort antall tredjepartsapplikasjoner som integreres godt med den, for eksempel notattjenesten Husk The Milk.

Verdige alternativer: Outlook, FastMail, ThunderBird, MailBird

Du kjenner nå ressursene som jeg er avhengig av for å blogge med suksess hver dag. Jeg er sikker på at mange av dere er overrasket over at Twitter eller Facebook ikke var på listen. Jeg bruker disse tjenestene, men jeg vil ikke vurdere dem som viktige for bloggrutinen min. Hvis noe, kan de være en distraksjon for meg å fullføre arbeidet mitt.

Hvilke bloggeverktøy kan du ikke gjøre uten? Gi oss beskjed i kommentarområdet.

Takk for at du leste,
Kevin

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me