7 verktøy for å stresstest nettstedet ditt for tung trafikk

Selv den mest nybegynner blant eiere av nettsteder har på et eller annet tidspunkt testet deres nettstedytelse. Imidlertid fokuserer de fleste av disse testene normalt på lastehastighet eller brukeropplevelsesindekser.


Men hva med belastningstesting?

Selv om de fleste nettsteder er utsatt for trafikknivåer som vanligvis er ganske regelmessige, kan det være tilfeller hvor noen nettsteder vil måtte takle store belastninger. Eksempler på disse inkluderer nettbutikker, eller til og med noen offentlige nettsteder.

Hvis nettstedet ditt får en uventet topp i antall besøkende over en kort periode, hvor godt er du utstyrt til å håndtere det?

Forstå belastningstesting

Hva er belastningstesting?

Load testing er benchmarking et nettsted for å se hvordan det presterer under forskjellige belastninger.

For eksempel kan en test simulere et økende antall samtidige besøkende som lander på nettstedet ditt. Den vil også registrere hvordan nettstedet ditt håndterer dem og registrere dem for din referanse.

Eksempel på belastningstesterEksempel – belastningstester ved LoadStorm: Målte målinger inkluderer gjennomsnittlig responstid, topp responstid og feilrate (bildekilde).

Hvilke typer “last” testes?

Avhengig av verktøyet du velger å laste test nettstedet ditt med, kan hver ha forskjellige funksjoner. Det mest grunnleggende vil ganske enkelt innebære å simulere en stadig økende belastning og stanse når nettstedet ditt krasjer.

Andre verktøy kan være i stand til å generere en simulert belastning som etterligner forskjellig brukeratferd, for eksempel å utføre spørsmål, endre sider eller laste inn andre funksjoner. Noen kan til og med være i stand til å kartlegge logiske strømmer for hvert enkelt scenario.

Last testverktøy du bør vurdere

Avhengig av deres kompleksitet, kan noen lasttestingverktøy være ganske dyre. Imidlertid er det billigere alternativer i markedet, og noen er til og med gratis for bruk. Jeg har tatt med en blanding av disse nedenfor for din referanse, inkludert et par open source-alternativer.

1. Loadview av Dotcom Monitor

Pris: Fra $ 199 / mo, gratis prøveversjon tilgjengelig

Loadview er en av de mer komplette løsningene som er tilgjengelige i markedet og er i dag basert på en skytjenestemodell. Dette betyr at uansett hvilken type simulering du trenger fra dem, betaler du bare for tjenesten – det er null investeringer i maskinvare eller noe annet.

Loadview tilbyr en veldig kompleks løsning som kan inneholde alt fra rett opp HTTP-lasttester til en sofistikert blanding av ditt valg. Det er i stand til å simulere dynamiske variabler og til og med geolokasjonsdiversitet i testene.

Funksjoner

 • Test etter brannmur
 • Håndterer dynamiske variabler
 • Detaljerte fossekart
 • Last testkurver

2. K6 Cloud (tidligere Load Impact)

Pris: Fra $ 49 / mo

K6 er et skybasert, åpen kildekode-lasttestingverktøy som tilbys som en tjeneste. Noe av det som gjør dette verktøyet interessant, er at det er priset på en modell med variabel bruk, noe som betyr at kostnadene for innreise kan være relativt lave avhengig av dine behov. Det er imidlertid hovedsakelig utviklersentrisk.

Bortsett fra belastningstesting, tilbyr K6 også ytelsesovervåking. Dens lasttestingsside er fokusert på høye belastninger og kan håndtere forskjellige modus som pigger, stresstesting og utholdenhetsløp.

* K6 kjører ikke i nettlesere og kjører heller ikke i NodeJS

Funksjoner

 • Utvikler-vennlige API-er.
 • Skripting i JavaScript
 • Ytelsesovervåkning

3. Last inn Ninja

Pris: Fra $ 270,73 / mo

Load Ninja lar deg laste-test med ekte nettlesere basert på innspilte skript og hjelper deg med å analysere ytelsesresultater. Bruken av virkelige nettlesere i stor skala betyr at dette verktøyet hjelper til med å gjenskape et mer realistisk miljø og sluttresultat for testing.

Resultatene kan analyseres i sanntid, og takket være de nyttige verktøyene systemet gir, kan skripttiden reduseres med så mye som 60%. Interne applikasjoner kan også testes, både med proxy-baserte faste IP-er eller ditt eget utvalg av dynamiske IP-er (ved å bruke en hvitliste).

Funksjoner

 • Test med tusenvis av ekte nettlesere
 • Diagnostiser tester i sanntid
 • Innblikk i intern applikasjonsytelse

4. LoadRunner av Micro Focus

Pris: Fra $ 0

Med en gratis felleskonto på inngangsnivå som støtter tester fra 50 virtuelle brukere, er LoadRunner tilgjengelig selv for de nyeste nettstedseierne. Hvis du imidlertid skalerer det opp til høye nivåer, øker kostnadene eksponentielt.

Denne skybaserte tjenesten tilbyr også bruk av et integrert utviklingsmiljø for enhetstester. Den støtter et bredt spekter av applikasjonsmiljøer inkludert Web, Mobil, WebSockets, Citrix, Java, .NET og mye mer. Vær klar over at LoadRUnner kan være ganske kompleks og har en bratt læringskurve.

Funksjoner

 • Patentert autokorrelasjonsmotor
 • Støtter 50+ teknologier og applikasjonsmiljøer
 • Gjengir virkelige forretningsprosesser med skript

5. Laster

loader

Pris: Fra $ 0

Sammenlignet med det vi har vist så langt, er Loader et mye enklere og mer grunnleggende verktøy. Den gratis planen støtter belastningstesting med opptil 10 000 virtuelle brukere, noe som er nok for mest moderate trafikknettsteder.

Dessverre må du ha en betalt plan for å få tilgang til mer avanserte funksjoner som avansert analyse, samtidig tester og prioritert støtte. Det er enkelt å bruke, siden du i utgangspunktet bare legger til nettstedet, angir parametrene og lar testen kjøre.

Funksjoner

 • Delbare grafer & statistikk
 • Kan brukes i et GUI- eller API-format
 • Støtter DNS-verifisering og prioriterte lastere

6. Gatling

Gatling hjemmeside

Pris: Fra $ 0

Gatling kommer i to smaker, Open Source eller Enterprise. Førstnevnte lar deg laste-test som en integrasjon med din egen utviklingsrørledning. Det inkluderer både en nettopptaker og rapportgenerator med planen. Enterprise-versjonen har distribusjoner på stedet, eller alternativt kan du velge en Cloud-versjon basert på Amazon Web Services (AWS).

Selv om begge disse versjonene er funksjonspakket, støtter Enterprise-versjonen noen få ekstrautstyr som ikke følger med Open Source. For eksempel har den et mer brukbart administrasjonsgrensesnitt og støtter et bredere spekter av integrasjoner.

Funksjoner

 • Multi-protokoll scripting
 • Ubegrenset testing og gjennomstrømning
 • Gatling scripting DSL

7. Kvernen

Slipelasttestverktøy

Pris: Fra $ 0

Kverneren er åpen hentet hele veien og er sannsynligvis det eneste virkelig gratis alternativet på denne listen. Imidlertid må det kjøres lokalt i ditt eget utviklingsmiljø og trenger noen få ekstra som Java for å fungere.

Imidlertid har den blitt åpen kildekode, og utviklere har kommet med et stort antall plugins som utvider det enormt både når det gjelder bruksevne og funksjonalitet. Likevel, med mindre du er en utvikler eller så orientert, kan det hende at The Grinder er litt av en håndfull du kan bruke.

Funksjoner

 • Fleksibel scripting basert på Jython og Clojure
 • Meget modulbasert med mange plugins
 • Distribuert rammeverk og moden HTTP-støtte

Når du skal laste test nettstedet ditt?

Hvis du har sett på de fleste tilgjengelige verktøyene, vil du sannsynligvis ha lagt merke til at mange av dem tilbyr enten prøvekontoer eller en form for begrenset gratisversjon. Dette gjør dem lett tilgjengelige for bruk for et bredt publikum.

De fleste eiere av nettstedet må være bekymret for hostingytelsen siden det påvirker mye mer enn bare brukeropplevelsen. For mange bedriftseiere er tilgjengeligheten av nettstedet ditt også et spørsmål om merkevarerømmet.

Nettsteder som vokser, må være spesielt forsiktige med tilgjengeligheten og skalerbarheten til webhotellressursene dine. I de fleste tilfeller blir en høy prosentandel av brukernes responstid brukt på overflaten av nettstedet. Etter hvert som nettstedene øker i trafikkvolum kan dette imidlertid endre seg.

Mer trafikk betyr vanligvis en uforholdsmessig vekst i behandling av backend, og systemet ditt vil slite mens det stikker. Mye vil avhenge av variabler som er unike for nettstedutviklingen din, så det er ikke mulig å gi deg et solid antall besøkende på hvilket tidspunkt dette vil skje.

For å realistisk se hvordan ytelsen til nettstedet ditt trenger du belastningstesting for å bli utført. Nøyaktig når jeg skal gjøre det kan diskuteres, men mitt råd vil være å planlegge i forkant og teste tidlig.

Hva du skal se etter når du laster test?

Som selve navnet tilsier, skal kjernefunksjonen din være det grunnleggende i hvordan nettstedet ditt presterer under belastninger. Dette lar deg observere en rekke ting som:

 1. På hvilket tidspunkt nettstedets ytelse begynner å forringe
 2. Hva som faktisk skjer når tjenesten forringes

Da jeg nevnte hvordan forskjellige nettsteder kan reagere annerledes basert på deres arkitektur, var det et signal ment for deg å forstå at ikke alle nettsteder mislykkes på samme måte også. Noen databasekrevende nettsteder kan mislykkes på det punktet, mens andre kan lide IO-feil basert på belastninger på serverforbindelsen.

På grunn av dette må du være forberedt på å sette opp en rekke tester for å forstå hvordan nettstedet og serveren din vil takle under forskjellige scenarier. Basert på disse, følg nøye med noen viktige beregninger som serverens responstid, antall feil som dukker opp, og hvilke områder disse feilene kan ligge i.

Det kan være vanskelig å generere komplekse skript og kjøringer med tilhørende logikk. Jeg foreslår at du nærmer deg belastningstesting trinnvis. Begynn med en brute force test som ganske enkelt vil teste nettstedet ditt under en kontinuerlig økende strøm av trafikk.

Når du får erfaring, kan du legge til andre elementer som variabel atferd, utvikle skript og logikk over tid.

Konklusjon: Noen er bedre enn ingen

Når det gjelder belastningstesting er det å starte med det grunnleggende bedre enn å ikke komme i gang i det hele tatt. Hvis du er en nybegynner til alt dette, kan du prøve å utføre testene dine i et alternativt speil eller offline der det er mulig – unngå å teste en live side hvis du kan!

Hvis du akkurat begynner nå, må du sørge for å lage en oversikt over testene dine. Prestasjonstesting er en reise som skal følge med utviklingen av nettstedet ditt etter hvert som det vokser. Prosessen kan være slitsom, men husk at å ikke ha en registrering kan gjøre fremtidige vurderinger mye vanskeligere for deg.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map