TorGuard gjennomgang

TorGuard er kanskje ikke det første navnet som kommer til tankene når virtuelle private nettverk (VPN) blir nevnt. Faktisk spurte jeg rundt og ikke mange har hørt om det – vel, med mindre de brukte det. Likevel var jeg den utrolig nysgjerrige personen jeg er, jeg tok en første titt og det jeg så fascinerte meg.


Vanligvis er VPN-tjenesteleverandører ekstremt fokusert på virksomheten sin, men TorGuard merker seg selv som tilbyr mer enn det – personverntjenester på nettet, for å være nøyaktig. Selv om det er sant at det er en subtil forskjell, bestemte jeg meg for å grave dypere i VPN-tilbudet.

Det første jeg la merke til var at TorGuard gjør en god del merkevarebygging rundt Torrents (P2P fildeling). Dette er ikke veldig typisk, og faktisk blir noen VPN-tjenesteleverandører litt duse når de blir spurt direkte om Torrent-støtte – du kan lese VPN-guiden vår for å finne ut.

Det gjorde susen for meg, og jeg går først inn i. Dette er hva jeg har funnet ut om TorGuard;

TorGuard-oversikt

Om selskapet

 • Firma – VPNetworks LLC
 • Grunnlagt – 2012
 • Land – Saint Kitts og Nevis
 • Nettsted – https://torguard.net/

Usability & spesifikasjoner

 • Apper tilgjengelig for – Windows, Linux, iOS, Android, Mac
 • Nettleser-plugins – Chrome, Firefox, Safari
 • Enheter – rutere, Apple TV, Smart TV, Xbox og mer
 • Kryptering – WireGuard, OpenVPN, OpenConnect, IPSec
 • Torrenting, streaming og P2P tillatt
 • Bør jobbe i Kina

torguard vpn Ulemper med TorGuard

 • Brukergrensesnitt ikke så vennlig
 • Priset litt høyt; billigere alternativ – NordVPN ($ 3,49 / mo)

Pris

 • $ 9.99 / mo for 1-måneders abonnement
 • $ 4,99 / mo for 12-måneders abonnement

Kjennelse

TorGuard har denne ‘wow’-faktoren i mange tilfeller, men som på en eller annen måte alltid kommer ledsaget av en liten‘ men ’. Ta for eksempel de flotte funksjonene som krypteringsvalg og omgå Deep Packet Inspection. Selv om disse funksjonene er fantastiske å ha, krever det litt kunnskap og å bli vant til.

TorGuard Pros

1- TorGuard er veldig sikker

Sikkerhet er en av hovedlivslinjene til en VPN-tjenesteleverandør, og TorGuard gjør en utrolig jobb med å balansere brukernes behov og sikkerhet. Mens noen kanskje ikke tror det er en forskjell – er det det. Brukere har vanligvis forskjellige behov når det kommer til et VPN, avhengig av hva de gjør på nettet.

For eksempel når de surfer på nettet, trenger de generelt anonymitet og sikkerhet med lite krav til bruddhastigheter. Det betyr at du kan vri krypteringsknappen maksimalt og nesten ikke vet at det er en forskjell. Når du vil laste ned noe, kan du stille inn det litt for å skyve linjen litt raskere.

I alle fall, bortsett fra krypteringsnivåene, tilbyr TorGuard også en rekke andre sikkerhetselementer, inkludert DNS-lekkasjebeskyttelse, WebRTC lekkasjebeskyttelse og en Kill Switch.

WebRTC Lekkasje

WebRTC-lekkasje er noe som påvirker mange VPN-er – noe som heldigvis TorGuard har tatt skritt for å unngå. Det er en sårbarhet i mange nettlesere som Firefox og Chrome, og TorGuard har allerede gitt en oppdatering til sine klienter som fikser det. Den har til og med en side hvor du når som helst kan teste om det er en WebRTC-lekkasje på systemet ditt.

IPv6 Lekkasje

IPv6-lekkasjer kan utnyttes av angripere hvis brukere bruker IPv4 VPN-er. Mens TorGuard opprinnelig har beskyttet mot de fleste IPv6-lekkasjer, har den siden oppgradert tjenesten for å tvinge all IPv6-trafikk inn i VPN.

Kill Switch

Kill Switch som TorGuard bruker fungerer også i to modus. På en hadde du kan velge å få klienten til å avslutte all trafikk hvis en tilkobling til VPN-serveren går tapt. På den annen side kan du velge å bruke den på applikasjonsnivå, noe som betyr at du kan stoppe utvalgte applikasjoner fra å overføre og motta data mens andre fortsetter.

2- Din identitet er (ganske) trygg

Med base i Nevis, en liten øy i Vest-India, er TorGuard ikke tvunget til å overholde kompliserte lover om datalagring. Hvis du har fulgt VPN-vurderingene mine, er dette bra fordi det juridisk sett ikke er mange måter selskapet kan tvinges til å gi fra seg all informasjon det har om sine brukere.

Bortsett fra det, er det også en ingen loggføringspolicy selskapet har som det har holdt opp med beundringsverdig hittil.

Saint Kitts og Nevis vedtok databeskyttelsesregningen 4. mai 2018 (kilde).

3 – god tilgjengelighet og hastigheter

Jeg har brukt TorGuard av og på i et par måneder nå, og selv om jeg synes at servicehastigheten deres er litt tregere enn noen andre som NordVPN og ExpressVPN, har den generelt sett vært pålitelig.

Med mer enn 3000 servere lokalisert i 50 land, har det godt distribuert nettverk som skal være tilgjengelig hvor som helst du er på kloden. Min test for de forskjellige serverne nedenfor ble utført på en 500 Mbps linje med et fysisk sted i Malaysia.

Baseline Speed ​​Test (Malaysia, ingen VPN)

Baseline hastighetstest fra Malaysia-server uten VPN-tilkobling (se det faktiske resultatet her). Ping = 4 ms, last ned = 324,97 Mbps, last opp = 310,83 Mbps

US Server

TorGuard-hastighetstestresultat fra amerikansk server (se det faktiske resultatet her). Ping = 196 ms, nedlasting = 32,71 Mbps, opplasting = 19,07 Mbps

Det er to interessante punkter om den amerikanske serveren jeg testet for TorGuard. Den første er at hastighetene som tilbys her er veldig like de jeg fikk for ExpressVPN og NordVPN på deres amerikanske servere. Det andre er at denne testen ble utført via det TorGuard markerer som en “Asia-optimalisert amerikansk server”.

Siden det ikke er stor forskjell i hastighet, er jeg ikke sikker på hva den Asia-optimaliserte delen spiller en rolle i.

Europe Server

TorGuard hastighetstestresultat fra Europa-serveren (se det faktiske resultatet her). Ping = 167 ms, nedlasting = 33,91 Mbps, opplasting = 22,49 Mbps

Europa-hastighetene var også gode, men ikke akkurat fantastiske. Jeg antar at avstanden jeg befinner seg fra Europa spiller en større rolle enn forventet når det gjelder å påvirke hastigheten.

Asia Server

TorGuard-hastighetstestresultat fra Asia-serveren (se det faktiske resultatet her). Ping = 11 ms, last ned = 106,85 Mbps, last opp = 178,78 Mbps

Siden jeg er i Malaysia, var hastighetene fra Singapore TorGuard-serveren like raske som forventet. Jo nærmere en VPN-server er til din faktiske plassering, jo høyere hastighet og lavere forventes ping-responsen å være.

Australia Server

caTorGuard hastighetstestresultat fra Australia server (se det faktiske resultatet her). Ping = 93 ms, nedlasting = 69,34 Mbps, opplasting = 61,47 Mbps

Ikke noe overraskende også her, hastighetene til Australia var ganske bra – bedre enn Europa og USA.

4 – Stabil Torrenting

Torrenting og videostreaming på TorGuard var begge feilfrie. De begrenser P2P-aktiviteter til spesifikke servere, men hevder at disse er optimalisert for P2P-trafikk. Jeg er tilbøyelig til å tro dem, siden jeg aldri en gang har hatt noe problem med fildeling på TorGuard.

Kjørte en tilfeldig 4K-video fra YouTube, var det ingen raser eller merkbare etterslep noe sted under scenen.

5- Pluss at den har WireGuard!

Du kan aktivere WireGuard-tilgang fra TorGuard-kontoens instrumentbord

WireGuard er en kommende protokoll som sakte er blitt rullet ut av noen VPN-tjenesteleverandører. Turted som morderen neste generasjons protokoll det ser ut til å være, har hastighetene på WireGuard-tilkoblinger så langt blendet. Selv om TorGuard har WireGuard-servere, er det bare en håndfull for øyeblikket og bare i USA (selv om du kan bruke dem hvor som helst i verden).

WireGuard tilbyr utrolig raske hastigheter sammenlignet med eksisterende protokoller (Kilde: WireGuard Performance Test)

Det er ment å erstatte OpenVPN, den vanligste protokollen som brukes i dag, og er tilsynelatende slankere, mye raskere og sikrere. Tester har vist at det har hastighetsfordeler i forhold til OpenVPN med en faktor på opptil ti.

6 – Utmerket kundeservice

Dette er noe av det beste jeg liker med TorGuard – kundeservicen. Jeg testet det ut siden jeg er litt masete med å få støtte for et produkt jeg har betalt for og ble imponert. Jeg valgte å ha en lang VPN-hastighet på en server til TorGuard teknisk support – via chatten deres.

I de fleste tilfeller ville dette ha generert en supportbillett med en automatisk e-post som ble sendt til meg, osv. Osv., Forestille meg overraskelsen min da jeg ble svart på supportchatelinjen. Ikke bare det, men med noen få instruksjoner for å finpusse min TorGuard-klient, løste de problemet!

Etter å ha hatt så mange forferdelige opplevelser med dårlig kundesupport, er det en underdrivelse i det minste å si at jeg ble flummoxed. Men der har du det – dyktighet i en chatboks! Bortsett fra det, hvis det er hevet noen støttebilletter, kan du også få tilgang til dem alle fra kontordashboardet – et godt enkelt referanse.

7- TorGuard BØR jobbe i Kina

Jeg har overlatt dette til å være til sist, fordi det både gir en lysstråle til brukere i Kina, og likevel ikke er mulig for meg å bekrefte på dette tidspunktet. Kina har knekt hardt på VPN-tjenester i landet, og mange VPN-er forlater brukerne sine der.

TorGuard har imidlertid et alternativ kalt Stealth VPN som den hevder er i stand til å hjelpe brukere med å komme seg rundt Great Firewall of China. Spesifikt er serverne designet for å omgå Deep Packet Inspection brannmurer, som forhåpentligvis kan fungere.

TorGuard Con

1- Det kommer til en bratt pris

TorGuard-priser

Alle de nydelige detaljene jeg har nevnt i artikkelen så langt virker kjempebra?

Her er men – det kommer til en ganske bratt pris. Til en månedspris på $ 9,99 til en langsiktig pris på rundt $ 5 per måned hvis du registrerer deg for en årsplan, er TorGuard langt fra billig. Disse prisene setter det helt opp mot topphundene som ExpressVPN og NordVPN, så vel som nykommere som Surfshark.

Sammenlign TorGuard-priser med andre topp VPN-tjenester

VPN-tjenester *1-mo12-mo24-mo
TorGuard$ 9.99$ 4.99 / mo$ 4.99 / mo
Surfshark$ 11.95$ 5.99 / mo$ 1.99 / mo
ExpressVPN$ 12.95$ 8.32 / mo$ 8.32 / mp
NordVPN$ 11.95$ 6.99 / mo$ 3.99 / mo
VyprVPN$ 9.95$ 5.00 / mo$ 5.00 / mo

Dommen: Er TorGuard verdt prisen?

Jeg føler at TorGuard er litt av et tveegget sverd. I mange tilfeller har den denne “wow” -faktoren, men at den på en eller annen måte alltid kommer sammen med en liten, hvis tilstede, “men”. Ta for eksempel de flotte funksjonene som krypteringsvalg og omgå Deep Packet Inspection. Selv om disse funksjonene er fantastiske å ha, krever det litt kunnskap og å bli vant til. Heldigvis er det god hjelp fra deres kundeservice hvis du har noen problemer.

Det gir individuelle brukere så mye kontroll over VPN at det føles bra å bruke det. Et finere grensesnitt ville være fint, men det er bare prikken over i’en en allerede flott kake. Hvis det ikke var for prisen, ville jeg ikke nøle med å gi dette en full femstjernersvurdering, men til disse prisene anbefaler jeg folk å gjøre en rask sammenligning med NordVPN eller ExpressVPN før de bestemmer seg.

Her er en oversikt-

Ulemper med TorGuard

 • Grensesnittet trenger litt å bli vant til
 • Priset litt høyt

Alternatives

For å se flere valg i VPN-tjenester, sjekk ut mine andre VPN-anmeldelser (ExpressVPN, NordVPN) eller listen over 10 beste VPN-tjenester.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me