Vim: Gjør livet enklere for kodere mens du hjelper barn i Uganda

Hvis du er i noen type webutvikling eller programmering, har du sannsynligvis hørt om Vim (vim.org), som står for “Vi Impoved.”


Vim er en åpen kildekode for tekstredigeringsprogramvare.

Tekstredigereren er svært konfigurerbar og er inkludert i de fleste UNIX-systemer så vel som Apple OS X. Du kan laste ned en annen versjon av Vim på denne siden.

Den beste måten å beskrive programvaren er som et Notisblokk-lignende miljø, men ikke et tekstbehandlingsprogram på noen måte.

Det er ment å la brukeren ha en viss fleksibilitet mens han fremdeles striper vekk all støyen og lar brukeren fokusere på koden. Med noen tekstbehandlingsprogrammer blir det lagt til linjer som kan skape feil i koding – ikke tilfellet med Vim.

Oppfinne Charityware som en kategori

Bram Moolenaar

2. november 1991 ble Vim utgitt av Bram Moolenaar som freeware og ble sendt ut på en diskett. Siden Moolenaar donerer reklameinntekter til ugandiske veldedige organisasjoner, kan programvaren også kalles veldedighetsvare eller careware.

Moolenaar er en nederlandsk programmerer. Foreldreløse barn i Uganda er hans hjerte nær og kjær, og det er grunnen til at han begynte å donere reklameinntekter. Han blir sett på som en av pionerene innen veldedighetsvare ved å være en av de første programmererne som oppfordret folk til å donere til hans favoritt veldedighet hvis de brukte freeware hans..

I et intervju med Binpress forklarte Moolenaar at Vim skiller seg ut fra andre redaktører fordi brukeren må investere tid på å lære seg Vim-kommandoer og finne ut triks for å bli mer og mer effektiv gjennom redaktøren..

Mens andre tekstredaktører er opptatt med å gi ut nye versjoner og endre funksjonaliteten til programvaren, har Vim en standard slik at den fungerer på alle datamaskiner og ikke bare de nyeste..

Brukere av redigeringsplattformen ser ut til å være enige i at den er en av de beste rundt. Vim har vunnet en rekke priser, inkludert favoritttekstredaktør og var finalist for LinuxWorld Editors ‘Choice-prisen.

Å gi tilbake til verden

Måten veldedighetsvare fungerer på er at hver person som bruker programvaren blir bedt om å donere til veldedighet etter skaperens valg. Selv om du ikke trenger å donere, sier programmereren i utgangspunktet: “Hei! Hvis du likte programvaren min, kan du donere litt til favorittorganisasjonen min. ”

Moolenaar jobbet opprinnelig med et barnesenter i Uganda i et år, noe som ga ham drømmen om å starte International Child Care Fund Holland (ICCF).

Brukere donerer til ICCF og ICCF sender mesteparten av pengene de samler inn til Kibaale Children’s Center i Sør-Uganda. ICCF klarer å donere 99,5% av pengene som er samlet inn fordi de har ekstremt lite overhead. Det meste av arbeidet fullføres av frivillige. Det ugandiske folket har blitt rammet av en AIDS-epidemi. Det anslås at mellom 10-30% o menneskene er smittet av viruset. Og på grunn av den høye dødsraten er det mange foreldreløse i regionen.

AIDS Epedimic

Menneskene i området har desperat behov for hjelp, og Moolenaar anerkjente det og bestemte seg for å trappe opp og gjøre en forskjell ved å engasjere seg i barnesenteret. Kibaale Children’s Center (KCC) ble startet av kanadiske misjonærer. De hjelper rundt 700 barn i året, så dette var en god sak å komme bak for ICCF.

De fleste av disse barna med stor familie, for eksempel en tante, onkel eller besteforelder. Imidlertid lever menneskene som har tatt dem inn allerede i ekstrem fattigdom. KCC fyller gapet for å se at barnas grunnleggende behov blir oppfylt.

Andre måter KCC hjelper

KCC jobber også for å gi medisinsk lettelse gjennom å vaksinere barn mot smittsomme sykdommer. De fokuserer også på å sørge for at barna får en utdanning som kan bidra til å bekjempe fattigdom og til og med videre spredning av AIDS.

Rent drikkevann er ikke tilgjengelig for folket i Sør-Uganda. Det er en elv og noen få forurensede vannhull, men alt dette vannet er sterkt forurenset. De kan ikke en gang grave en brønn, siden det underjordiske vannet i området har store mengder jern. KCC bygger vanntanker på skoler. De kan ikke skaffe dette for hver familie – det er bare for kostbart på dette tidspunktet.

Moolenaar har et filantropisk syn på livet. Han uttaler at det går bra med deg, kan spise middag og til og med ta et glass vin. Men hva med resten av verden? Hva om vi alle kunne hjelpe på en liten måte? I intervjuet med Binpress la Moolenaar til: “Til slutt er det fantastisk å se barna vokse opp, fullføre studiene og finne en jobb.”

Hvert år uteksaminerer dusinvis av barn fra senteret. ICCF får en jevn strøm av donasjoner og er i stand til å fortsette å investere i fremtiden til Uganda, barna.

Utviklere kan føle seg positive til å bruke en programvare som gjør livet lettere og gi til en sak som gjør barns liv lettere. Vim er den beste fra begge verdener i så måte.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map