Chatbot voor uw bedrijf: Chatfuel, Verloop, Many Chat en Gupshup vergeleken

Dankzij prominente namen als SIRI en Cortana zijn velen van ons bekend geraakt met hoe het voelt om met machines om te gaan. Het afgelopen jaar zag de opkomst van de Chatbot een veel grotere bekendheid krijgen. Chatbots zijn voor het grootste deel geautomatiseerde scripts die reageren op vragen.


Neem bijvoorbeeld de Facebook Chatbot van CNN.

Wanneer je CNN op Facebook een bericht stuurt, wordt je begroet met een welkomstscript dat je uitnodigt om de Chatbot te vragen wat er gebeurt. Zodra u iets intypt, extraheert de Chatbot gerelateerde nieuwslinks voor het gevraagde onderwerp die op CNN zijn gepost.

Dit voegt een nieuwe dimensie toe aan de mogelijkheden van CNN op het gebied van sociale media, in termen van gebruik, interactie en snelheid.

CNN Chatbot in actie.

Op dit moment denkt u waarschijnlijk al aan de miljoen en één mogelijkheden die dit voor u en uw bedrijf zou kunnen openen. Snelle reactie aan klanten – ja; Geautomatiseerde procedures – controleren; je zou zelfs een Chatbot kunnen krijgen om je te helpen je producten te verkopen – verdorie, JA!

Maar slechts een seconde voordat je wegrent en Google begint te raken. Overweeg dit eerst:

Wat is het doel van uw Chatbot?

Chatbots zijn tegenwoordig zeer veelzijdig en kunnen praktisch alles. Sommigen zijn zelfs zo goed dat ze in staat zijn om zelfstandig te leren en hun mogelijkheden onderweg te vergroten. Maar met geweldige functionaliteit komt een grotere moeilijkheid (en vaak een hoger prijskaartje).

Houd het uitgangspunt van het hebben van de Chatbot in gedachten, en dat is om te fungeren als ondersteunende eenheid voor uw bedrijf. De Chatbot is er om uw klanten te helpen, snellere ondersteuning te bieden, meer maatwerk te bieden of uw bereik te vergroten.

Het beste deel van deze ondersteunende rol is dat het uw bedrijf enorm opschaalt. U kunt de Chatbot op elk moment van de dag tegelijkertijd laten reageren op meerdere klanten.

Nu we u die gedachte hebben gegeven, laten we vier populaire chatbots en hun providers bekijken. We zullen wat basisinformatie met u delen, evenals in welke gebieden elk van deze Chatbots het beste kan worden gebruikt.

1. Chatbrandstof

Zie Chatfuel in actie

Hit bericht op Tech Crunch Facebook-pagina.

2. Verloop

Website: manychat.com / Prijs: Freemium

ManyChat lijkt in de natuur sterk op Chatfuel, zij het in iets meer detail. Het wordt geleverd met een uiterst eenvoudige zelfstudie die u helpt bij het opstellen van een welkomstbericht. Het is gratis beschikbaar, maar beperkt het aantal van bepaalde functies, tenzij geüpgraded naar een PRO-versie. Prijzen worden vervolgens geschaald volgens het aantal actieve gebruikers dat u verwacht dat het een maand zal afhandelen, beginnend vanaf US $ 5 per maand voor 500 abonnees.

Hoe het werkt

De basis botfunctionaliteit is hier vrijwel hetzelfde als bij andere vergelijkbare functies waarbij het afhankelijk is van vooraf ingestelde berichten die u verstrekt. Deze worden vervolgens aan uw gebruikers gepresenteerd in volgorde die vooraf door u is bepaald. Een goed punt hier is dat er verschillende basissjablonen zijn voor berichten en reeksen om je verder te begeleiden.

ManyChatManyChat heeft een mooie en schone interfaceManyChatHet heeft ook een paar eenvoudige, vooraf gedefinieerde berichten die u als richtlijn kunt gebruiken

Wat kan ManyChat nog meer doen??

Voor de meeste zakelijke pagina’s is dit een gebied waarin ManyChat waarschijnlijk zou schitteren. Als hulpmiddel voor bedrijfsondersteuning biedt ManyChat groeitools waarmee u leads kunt genereren en vastleggen.

In plaats van te vertrouwen op slechts een standaard welkomstbericht, kunt u deze tools gebruiken om uw gebruikers te segmenteren en hen vanaf het begin relevantere informatie te bieden. Elke groeitool die u maakt en implementeert, kan ook afzonderlijk worden gevolgd om te zien hoe ze presteren.

Voor een geavanceerde planning wordt de bot ook geleverd met berichtvolgorde. ManyChat gaat nog een stap verder door u in staat te stellen automatisch berichten te plaatsen van andere kanalen, waaronder YouTube en Twitter.

Een interessante functie van ManyChat is de ‘Live Chat’ waarmee u precies kunt zien hoe uw publiek omgaat met de verschillende reeksen die u heeft ingesteld. Het biedt ook profielafbeeldingen en enkele andere informatie die Facebook beschikbaar stelt.

ManyChat is nog een andere populaire Chatbot die gemakkelijk te gebruiken is. Het is snel in te stellen en te linken naar uw pagina en biedt een goed inzicht in informatie, zodat u uw bot gemakkelijk kunt optimaliseren.

Ondersteuning:

ManyChat werkt op het standaard kennisbanksysteem als eerste ondersteuningslijn. Als je kunt vinden wat je zoekt, valt het terug op een ticketsysteem waarmee je je verzoek indient. Reacties kunnen tot 3 dagen duren en zelfs dan kan het even duren voordat berichten worden opgelost.

  • Goed potentieel voor leadgeneratie
  • Nul codering vereist
  • Geen potentieel voor integratie in de detailhandel
  • Speelt niet goed met Chrome

Zie ManyChat in actie

Hit bericht op ManyChat Facebook-pagina.

4. Gupshup

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me