Hoe u in 5 minuten geweldige sociale media-video’s kunt maken

Als u de laatste tijd op het internet bent aangesloten, lijdt het geen twijfel dat u zich realiseert dat vandaag de dag van de multimedia is. Content is koning, maar niet zomaar elk type content; Dynamische inhoud.


Dit kan de vorm aannemen van diavoorstellingen of video’s. Als u een bedrijf of zelfs een blog runt, is dit een gebied waar u met een beetje moeite marktaandeel kunt veroveren.

Als je echter net als ik bent en jezelf hopeloos beschouwt bij het bewerken van welke video dan ook, hoe kun je dan deze krachtige inhoud maken zonder de bank te verslaan door een creatief bedrijf in te schakelen om je te helpen?

Het antwoord is eigenlijk simpel; Gebruik een online animatietool!

Wat zijn online animatietools?

Voor degenen die bekend zijn met cloudgebaseerde services, zijn online animatietools vergelijkbaar. In plaats van software te installeren, logt u in op een website en gebruikt u hun service. Een van degenen die ik eerder heb gebruikt, is Wideo, waarmee je animaties zoals diavoorstellingen en infographics kunt maken.

Veel van deze online tools zitten boordevol krachtige functies die de maximale bling met minimale pijn creëren, zelfs als je helemaal geen ervaring hebt. Dit omvat kant-en-klare sjablonen die kunnen worden verfraaid met uw eigen afbeeldingen of vanuit een interne database met stockafbeeldingen. Verschillende providers zullen natuurlijk verschillende dingen aanbieden.

Voer Wideo, Wave en Wistia in

Drie van de beste tools voor het maken van online animaties die ik ben tegengekomen, zijn Wideo, Wave.video en Wistia. Elk van hen is buitengewoon krachtig en zal u in staat stellen om in korte tijd professioneel ogende animatievideo’s te maken.

Laten we als voorbeeld de functies van Wideo eens nader bekijken.

Met Wideo kunt u gemakkelijk componenten zoals afbeeldingen en geluiden zoeken en invoegen.

Hoewel ik vind dat Wideo krachtig is in zijn eenvoud, zouden sommigen beweren dat er voor de prijs die het kost, veel te weinig functionaliteit is. Dit is waarschijnlijk een heen en weer meningsverschil tussen voorstanders en er is geen echte winstkant aan het argument behalve persoonlijke voorkeur. Wideo heeft voornamelijk;

1- Rich Template Repository

De eerder genoemde sjabloonbasis is erg belangrijk voor beginners voor Wideo omdat het als het ware een leerplek biedt. Door een van de sjablonen te kiezen en delen ervan aan te passen om te laten zien wat je wilt, wordt het leerproces interactiever en leuker.

Er zijn er bijna 100 om uit te kiezen en deze variëren van een eenvoudige verjaardagsgroetanimatie tot bedrijfspresentaties.

Ingebouwde videosjablonen bij Wideo. Elk wordt geleverd met verschillende basislay-outs en afbeeldingen, zodat u een idee heeft van hoe de animatie moet verlopen.

Nadat u een animatie heeft gemaakt of aangepast, kunt u die zelfs opslaan als uw persoonlijke sjabloon als u dat wilt.

Afbeeldingen vervangen is zo eenvoudig dat je het met je ogen dicht kunt doen

2- Meerdere beeldopties

Visuals zijn een van de meest cruciale onderdelen van animatievideo’s en Wideo heeft een interessant systeem dat gebruik maakt van Google Afbeeldingen zoeken om je te helpen dingen te vinden. Het retourneert echter afbeeldingen op basis van uw zoekopdracht die openbaar zijn en dus bruikbaar zonder copyrightproblemen.

Als er iets persoonlijkers of specifiekers is dat u wilt opnemen, kunt u gewoon een eigen afbeelding uploaden en deze plaatsen. Wideo heeft ook al grote hoeveelheden kant-en-klare 3D-objecten en geluidsclips beschikbaar.

3- Visuele editor

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van Wideo, en waar het serieus uitblinkt, zit in de bewerkingsengine. Zoals eerder vermeld, vereist Wideo dat Adobe Flash wordt uitgevoerd, maar als je het op gang krijgt, zul je merken dat het niet anders of moeilijker is dan het gebruik van een krachtigere versie van Microsoft Powerpoint.

Bijna alles is slepen en neerzetten, met tekstvakken die u kunt toevoegen en waarin u kunt typen. Om de gelaagdheid van meerdere afbeeldingen mogelijk te maken, voegt u ze gewoon toe en kunt u selecteren welke afbeelding bovenaan blijft staan ​​door anderen naar de achterkant te sturen of door degene die u naar de top brengt. Stel je voor dat je speelkaarten op elkaar legt en je krijgt wat ik bedoel.

Er zijn met name ook de belangrijke overgangseffecten die van invloed zijn op hoe uw schermen van de ene naar de andere bewegen. Dit kan zo simpel zijn als een dia over een pagina, of zelfs zo handig als met een vinger over een scherm op een mobiele telefoon vegen.

4- Direct delen

Zodra uw animatie is gemaakt en verwerkt, kunt u deze rechtstreeks vanuit het dashboard delen met meerdere kanalen. Dit geldt ook voor sociale mediakanalen of zelfs rechtstreeks voor uw klanten. Het kan zelfs rechtstreeks naar YouTube gaan!

Upload rechtstreeks naar uw YouTube-kanaal op Wideo.

Alternatieven voor Wideo

Als je denkt dat Wideo niet voor jou is, zijn er ook andere eersteklas tools, zoals Wave.video en Wistia die in wezen hetzelfde doen: je helpen snel effectieve animatievideo’s te maken. De belangrijkste verschillen zitten in de extra services en natuurlijk kleine aanpassingen aan de interface.

Golf

Met Wave.video kunt u niet alleen uw videoformaten en beeldverhoudingen configureren, maar kunt u ook meerdere video’s samenvoegen voordat u ze downloadt in een van de zes beschikbare formaten (of zelfs in alle zes formaten tegelijkertijd). Het wordt geleverd met toegang tot een enorme voorraadbeeldbibliotheek en een repository voor geluidsbestanden.

Maak een geheel nieuwe video bij Wave.Demo-1: maak een geheel nieuwe video bij Wave. Selecteer eerst uw videoformaat. Het goede aan Wave is dat je meerdere formaten kunt selecteren en meerdere video’s / afbeeldingen tegelijk kunt maken.Demo-2: voeg video’s en foto’s toe aan je video bij Wave.Inhoudssjablonen bij WaveBouw je video of grafische inhoud met duizenden vooraf gebouwde sjablonen bij Wave.

Wistia

Wistia levert prachtige video’s met een resolutie tot 4k en is perfect voor degenen die sterk neigen naar de verhandelbaarheid van hun inhoud. Daartoe bevat het handige extra’s zoals heatmaps en statistieken waarmee u uw marketingcampagnes kunt aanpassen.

De toonhoogte die deze tool heeft, is dat deze rechtstreeks is bedoeld om u in staat te stellen uw video’s te gebruiken voor zeer tastbare en converteerbare resultaten, zoals e-mailverzameling en oproepen tot actie die rechtstreeks naar een aankoop leiden.

Voeg call-to-action, annotatielink en tourniquet toe aan je video.

Demo: animatie maken met Wideo

Opmerking: Wideo vereist dat de Adobe Flash-plug-in werkt

Om u te laten zien hoe eenvoudig het is om een ​​animatie te maken, laat ik u er een zien die ik heb gemaakt met een Wideo-sjabloon. Dit gebeurde in vijf minuten plat (exclusief verwerkingstijd) en is kort en krachtig.

Dit zijn de stappen die ik heb doorlopen, zodat je kunt zien hoe eenvoudig het was;

  1. Uit de sjabloonrepository koos ik de ‘Sell Your House Videosjabloon’.
  2. Het volgende scherm heeft drie hoofdgebieden. Aan de linkerkant waren componenten (afbeeldingen, geluid, enz.), Het midden was de eerste sjabloonpagina en rechts had een kolom met paginapictogrammen net als in Powerpoint.
  3. Daarna was het gewoon een kwestie van door de sjabloon gaan en tekst en afbeeldingen vervangen door degene die ik wilde.
  4. Geef je animatie een naam en klik op Opslaan, waarna Wideo de verwerking zal uitvoeren en een e-mail zal sturen als het klaar is.

Van 1 tot 3: componenten (afbeeldingen, geluid, enz.), Eerste sjabloonpagina, kolom met paginapictogrammen net als in Powerpoint

Tijdens de verwerkingsfase zal Wideo u vertellen dat het enige tijd kan duren om te voltooien (vandaar de e-mail). Ik vermoed dat de tijd die je moet wachten afhangt van de complexiteit van je video. Dat zou een factor zijn van de bestandsgrootte en de lengte van de video.

Als een kanttekening heb ik een tweede video geprobeerd, die een demo van een mobiele app zou zijn geweest. De sjabloon hiervoor was ook goed, helaas kon ik om een ​​of andere reden een van de schermen die tijdens het animatieproces werden getoond niet aanpassen. Anders was het nog beter geweest.

Wie gebruikt deze animatietools en hoeveel kost het??

Er lijkt een zeer goede spreiding van klanten te zijn die de beschikbare tools gebruiken. Een voorbeeld hiervan kan worden ontleend aan Wideo, dat iedereen heeft, van individuele ondernemers tot grote bedrijven.

Het is echter specifiek wat ze schreven in de getuigenissen die in je opkomen en belangrijk voor je zouden moeten zijn. Volgens Yolanda Verveer-Born, Strategy & Amp Innovation bij Randstadt;

Met Wideo hebben we 90% van de productiekosten voor onze interne promotievideo’s verlaagd. Wideo bespaart ons geld en tijd!

Dit is opmerkelijk omdat het een groot wereldwijd HR-bedrijf betreft en de getuigenis toont besparingen op middelen zoals tijd en geld.

De prijzen zijn zeer concurrerend onder de aanbieders van online video-animatietools, maar verwar dit niet als goedkoop. Deze marketingvideo’s kunnen een enorme aanhang voor uw merk of product opleveren en de ROI mag niet worden onderschat.

Conclusie

Het maken van video-animaties is een snelle en kosteneffectieve manier om leads te genereren en kan leiden tot extreem hoge rendementen. Wist u bijvoorbeeld dat volgens deze onderzoeken de video drievoudig het aantal maandelijkse bezoekers aan een website genereert als andere inhoud? Bezoekers brengen ook 88% meer tijd door op een website met video.

U kunt elk van de online video-animatietools gebruiken om gebruik te maken van de opkomst van sociale media en snel en effectief krachtig, aantrekkelijk marketingmateriaal te creëren. In wezen verhandelt u uitgaven in een relatief grijs gebied (advertentie-uitgaven) naar een indeling die zeer aantrekkelijk en veel meetbaarder is. Bekijk voor gebruiksgemak onze demovideo hierboven en kijk hoe snel een eenvoudige video kan worden gemaakt.

De meeste tools hebben een gratis proefperiode, dus meld u aan en doe vandaag nog uw hand!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me